- 21 Ağustos 2015
- 5.728
- 10.316
- 198
2 binmiş.Mesajına verdiği cevap oldukça kırıcı ve küstahça çok özür diliyorum.. Ne demek bana kapıyı açmayacağın için ortak olacak? Madem herşey ortak o zaman neden o 20bin direkt anneye gönderiliyor da herşeyi siz ve anneniz karşılıyorsunuz? Madem birikimi var siz neden bu birikimden faydalanamıyorsunuz? Bence nikahınızı erteleyin derim, nişanlınız kesinlikle sizin işinize ve aldığınız maaşa güveniyor, evlilikten beklentisi daha çok maddi gibi geldi bana...
canım benim anlayamadığım senin sanırım gayet iyi bir işin var yani maddi olarak da iyi maaşın ve yurt dışı seyahatları falan. o zaman üniversitede okuduğunu düşünüyorum. yaşın da küçük değil. sonuçta bu nişanlının sana yaşattıklarını sen kendin düşünüp bir yere oturtamıyormusun? sen neden izin veriyorsun sizi kullanmalarına? neden peki, benim ailemin evinde oturamayız. benimle evleniyorsan oturacağımız evi de bir erkek olarak sen düşün demedin. çok verici davranmışsınız. sonuçta adam da madem onlar her şeyi yapıyor ben de elimdekileri aileme veriyim demiş. nişanlının böyle davranmasına biraz da sizin bu kadar bonkör oluşunuz sebep olmuş. sizde de suç var diyorum.
Yok 20 bin2 binmiş.
Canım degerlı yorumların ıcın cok saol. Evet ben egıtım olarak doktorayı bıtırdım, ve 22 yasımdan berı de çalışıyorum yanı Unıversıte bıttıgı ılk günden berı hem calıstım hem yuksek ve sonra doktora yaptım, 12 senede ıs anlamında cok ıyı yerlere geldım cok şükür, maaşım da onun maaşının 2 katı kadar nerdeyse, ama ben hıc bunuz düşünmedim, ben de annem de dedık kı ne olacak ıyı olsun mutlu olayım da ondan maddi bır sey olmasın, ınanın hıcbır sey beklemedım kenndısınden ve en buyuk sucum bu oldu sanırım
Belki de seninle paran icin evleniyor.
Bu mümkün mubır ınsan sevmedıgı bırıyle olmaya nasıl kına eder kendını para ıcın aklım almıyor
Bu mümkün mubır ınsan sevmedıgı bırıyle olmaya nasıl kına eder kendını para ıcın aklım almıyor
Şimdi ev sizin ailenizin desteği, ve bu evde oturacaksınız. Eşinizin yada sizin aracınız varmı?
Zaten bu 2 si varsa diğerleri geçinme paranız. Ve nişanlınızla evlenmeden, para yönetimi ve gelirleri konuşun. Bunun nerelere harcanacagını konuşun. Anladığım kadarıyla eşinizin ailesi sizi varlıklı görüp. Düğünöncesi birikim yapmaya çalışıyor.
Not: aileniz ev veriyorsa daha ne yapsın. Kalanı onlara bırakın. Sonuçta eğitimli, bilgili insanlarsınız.
Kızlar, degerlı yorumlarınız ıcın coktesekkur ederım.
Nısanlıma mesaj yazdım durumdan rahatsızlığımı dile getirdim, kendısı de evlenınce zaten senın maaş benım maaş ortak olacak herseyı ordan harcayacagız dedı, ben de sen benım maaşıma güvenerek mı evlenıyorsun dedım sen ben var mı dedı, artık hersey ortak dedı. Ortak yapacağız tüm harcamaları dedı. Bana ısten kapıyı açıp karsılayamayacagına gore sen de maddı olarak katkı yapacaksın dedı ki ben hıcbır zaman aksını konusmadım, ama bu şeklide soylemesı cok kalbımı kırdı,
(Bilgi için, Ben cok çalışıyorum bazen gece yarısına kadar ve hafta sonları bıle gıdıyorum bazen ve yurt dışı seyahetlerım oluyor ıs nedenıyle.)
Bu mumkun. Erkek kardesim suanki karisiyla parasi icin evlendi. Bunu da herkes biliyor yani. Kendisi calissa (ki calismayi hic sevmez evlenir evlenmez isten ayrildi) hayal bile edemeyecegi imkanlara karisi sayesinde kavustu ki evlenme sebebi buydu. Ama tek fark ailem bu evliligi desteklemedi. Buna ragmen dugunlerine yardim edildi ve babam cok buyuk bir maddi yukun altina girdi.
Su gorusmediginiz kardeşiniz ve ailesi soguk olan gelin mi o. Baska bir konuda yazmistiniz.
Sanırım babanız sizinle beraber değil. Ve tek kızsınız. Bunlar ne alaka demeyin.Annenizin prensesi ve herşeyisiniz neyi varsa size harcar ve verir. Başta abi, baba olmayınca da bazı şeyler daha kolay oluyor. Pozisyonunuz gereği iyide maaş alıyorsunuzdur. Bunlarda geniş ve parayı seven ailelerde yanlış düşüncelere sebep verir.
Benim düşüncem; Nişanlınıza bu mesajı görüp konuşmak istediğinizi söyleyin. (ki bu konuşmamız lazımı erkekler hiç sevmez.) Tüm borçlarını ve taksitlerini kapıda yazmasını isteyin. Maaşını da tam öğrenin, elden aldığı bi para var mı? yoksa banka hesabına tam mı yatıyor. Ailesinin bir borcu var mı ? Bu aldığı ev araba taksitleri duruyor mu ? Evlilikten sonra para harcaması nasıl olacagını konuşun. (örnek vermem gerekirse bir kaç arkadaşım sürekli borç içinde yaşarlar, daire falan satın alırlar. ayda 3-5 taksit öderler. Amacları kimse para istediği zaman yalan söylememektir. Ev kredimiz var onu ödüyoruz demek içindir)
Bazı arkadaşlar kesip atmış ama işin evveliyatını bilmiyoruz. Belki de adam hayırlı evlattır. ailesine ev almıştır. Birikimi buraya gitmiştir, Değil ayrılacak ayakları yıkanacak adamdır, şevkatlidir, ailesine bağlıdır.
Ama belkide durumunuz iyi diye size yıkmaya çalışıyordur.
Öncelikle ev ve düğün için artık bütün muslukları kesin. Annenizde size hediye dahil bi şey almasın. Evi vermiş, kalanını erkek tarafına yükleyin. Çok büyük düğün istemeyin. Şehir dışından gelenlere para harcayacagınıza, oğullarının evine düğününe harcasınlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?