Nıkaha 2 ay var, nısanlım ve aılesi :(

2 binmiş.

Canım degerlı yorumların ıcın cok saol. Evet ben egıtım olarak doktorayı bıtırdım, ve 22 yasımdan berı de çalışıyorum yanı Unıversıte bıttıgı ılk günden berı hem calıstım hem yuksek ve sonra doktora yaptım, 12 senede ıs anlamında cok ıyı yerlere geldım cok şükür, maaşım da onun maaşının 2 katı kadar nerdeyse, ama ben hıc bunuz düşünmedim, ben de annem de dedık kı ne olacak ıyı olsun mutlu olayım da ondan maddi bır sey olmasın, ınanın hıcbır sey beklemedım kenndısınden ve en buyuk sucum bu oldu sanırım

Evlendikten sonra para musluğu kesilmez canim yiyici aile degismez ev almis borçlarını ödemiş diyorsun. Seni de umursamiyorlarmus zaten daga simdiden.sebebi belli degil mi.
Yol yakinken at nisani ya da omur boyu ailesine senden haberli ta da habersiz para yollamasıni kabul et. omur boyu bir dikili agaci olmuyor bu aileci tiplerin. Zor durumda olsaniz da senden cocugundan kisar yine yollar onun ailesi onlar olur her zaman bir sey desen küstahlasirlar.
Gerek yok madem ailesine para yedirmeyi seviyor onlara calisiyor evlenmesin evlilige hazır degil demek ki.
Calisiyor musun bilmiyorum eğer calisiyorsan evi sen gecindirirsin ailesine verir o da bakar durursun.

Belki de seninle paran icin evleniyor.

Şimdi ev sizin ailenizin desteği, ve bu evde oturacaksınız. Eşinizin yada sizin aracınız varmı?

Zaten bu 2 si varsa diğerleri geçinme paranız. Ve nişanlınızla evlenmeden, para yönetimi ve gelirleri konuşun. Bunun nerelere harcanacagını konuşun. Anladığım kadarıyla eşinizin ailesi sizi varlıklı görüp. Düğünöncesi birikim yapmaya çalışıyor.

Not: aileniz ev veriyorsa daha ne yapsın. Kalanı onlara bırakın. Sonuçta eğitimli, bilgili insanlarsınız.

Bu mümkün mu bır ınsan sevmedıgı bırıyle olmaya nasıl kına eder kendını para ıcın aklım almıyor

Şunu unutma burası dert konuşulan yer. Herkes dertli ve en kötüsünü söyler. Fakat tedbir de alın. Evlilik sözleşmesi yapın. Giderleri ve gelirleri takip edin. Ve bunu en baştan konuşun. Baskın çıkmasına izin vermeyin. Gerekirse erteleyin. Eğer sizin uyandığınızı görürse kendinden biter bu iş

Bu mümkün mu bır ınsan sevmedıgı bırıyle olmaya nasıl kına eder kendını para ıcın aklım almıyor

Para icin evlilik yapan maddi durum icin parali es tercih eden coooookkkk insan var duymadin mi hic. Kadin ya da erkek. Seni seviyor mudur bilmem ama parani maaşını daha cok sevdigi acik. Bu konularda yalan 1 kez basladi mi bir daha bitmez.

Ikımızın de aracı var. Benımkının borcu yok onun kredı ödemesı devam edıyor ama az kaldı. Benım annemın bır oturduğu ev var bır de bızım oturacağımız ev, ıstese ıkısını satıp kendıne guzel bır ev alırdı ama yapmayıp bıze verdi.

Cevap mesajı bile gösteriyor niyetini
Adam tamamen sizin maaşıniza güveniyor
Hesap ortak olursa bu sefer de o ortak hesaptan yollanir paralar

Sanırım babanız sizinle beraber değil. Ve tek kızsınız. Bunlar ne alaka demeyin.Annenizin prensesi ve herşeyisiniz neyi varsa size harcar ve verir. Başta abi, baba olmayınca da bazı şeyler daha kolay oluyor. Pozisyonunuz gereği iyide maaş alıyorsunuzdur. Bunlarda geniş ve parayı seven ailelerde yanlış düşüncelere sebep verir.

Benim düşüncem; Nişanlınıza bu mesajı görüp konuşmak istediğinizi söyleyin. (ki bu konuşmamız lazımı erkekler hiç sevmez.) Tüm borçlarını ve taksitlerini kapıda yazmasını isteyin. Maaşını da tam öğrenin, elden aldığı bi para var mı? yoksa banka hesabına tam mı yatıyor. Ailesinin bir borcu var mı ? Bu aldığı ev araba taksitleri duruyor mu ? Evlilikten sonra para harcaması nasıl olacagını konuşun. (örnek vermem gerekirse bir kaç arkadaşım sürekli borç içinde yaşarlar, daire falan satın alırlar. ayda 3-5 taksit öderler. Amacları kimse para istediği zaman yalan söylememektir. Ev kredimiz var onu ödüyoruz demek içindir)

Bazı arkadaşlar kesip atmış ama işin evveliyatını bilmiyoruz. Belki de adam hayırlı evlattır. ailesine ev almıştır. Birikimi buraya gitmiştir, Değil ayrılacak ayakları yıkanacak adamdır, şevkatlidir, ailesine bağlıdır.

Ama belkide durumunuz iyi diye size yıkmaya çalışıyordur.

Öncelikle ev ve düğün için artık bütün muslukları kesin. Annenizde size hediye dahil bi şey almasın. Evi vermiş, kalanını erkek tarafına yükleyin. Çok büyük düğün istemeyin. Şehir dışından gelenlere para harcayacagınıza, oğullarının evine düğününe harcasınlar

Bu mumkun. Erkek kardesim suanki karisiyla parasi icin evlendi. Bunu da herkes biliyor yani. Kendisi calissa (ki calismayi hic sevmez evlenir evlenmez isten ayrildi) hayal bile edemeyecegi imkanlara karisi sayesinde kavustu ki evlenme sebebi buydu. Ama tek fark ailem bu evliligi desteklemedi. Buna ragmen dugunlerine yardim edildi ve babam cok buyuk bir maddi yukun altina girdi.

Hele ki bu mesajindan sonra hala onun seninle maddi sebeplerle evlndigine inanmiyorsan ne desek nafile. Kazanmaya gelince sen kazanacaksın harcamaya gelince ortak.
Anneme luks bir ev araba alacagim maasimin yarisindan fazlasi oraya gidecek benim param yok yoklari oynasaydin masraf etmeseydiniz o zaman evlenir miydi acaba.

Su gorusmediginiz kardeşiniz ve ailesi soguk olan gelin mi o. Baska bir konuda yazmistiniz.

Su gorusmediginiz kardeşiniz ve ailesi soguk olan gelin mi o. Baska bir konuda yazmistiniz.

Evet kendisiyle gorusmuyoruz ama baska sebeplerden. Evlenmek icin tek kriteri zenginlik olan kardesim yemege ne kadar duskun oldugunu unuttugundan karisi da yemek yapmayi bilmedigi icin annemin evine yerlestiler kari koca. Annem meniskuslu ayagiyla surekli hizmetcilik yapti ama artik dayanamayacak raddeye geldigi icin artik yardim edin demeye basladi. Bu sebepten de kotu oldu.

Babam cok uzun yıllar once vefat ettı, annemle bız yalnızız. Kendısı her konuda cok ıyıdır, Allah var yukarda cok uyumludur cok ıyı davranır. Ama belkı de oyle gözükmek ıstedı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…