nikahta bulunma lütfunda bulunmayan kayınpeder kayınvalideye nasıl davranılır?

ben aslında takmıyorum kafaya ama ailemin ve etraftakilerin sürekli geleceklermi gelirler heralde biri bari gelir gibi konşmaları sinirimi bozuyo :(( yoksa özlemiş değilim meraklıları hiç değilim...nişanlım gelnce de sürekli ona sorulacak aaa neden gelemdiler falan onun da canı sıkılacak bu duruma

etrafındakiler böle sorun ediyorlarsa kendiniz gidin nikahınızı yaptırın zaten tayin içinmiş tören yapmasaydınız keşke

Aynı konudan muzdaripiz canım üzülme sakın! Bende çok üzüldüm benim de eşimin ailesi biraz garip bir aile... Herkes bizim gibi düşünse zaten sıkıntılar olmaz. Benim de nikahıma gelmediler gelmedikleri gibi 16 aylık evliyim bir kez telafi etmediler ağızlarıyla gelicez deyip geçiştiriyorlar yok yaşlıyız falan filan insan baya bir kırılıyor nikahıma gelmeyişleri içimde o kadar kötü bir yara ki... Akrabalara eşe dosta açıklama yapmak zorunda kaldım hesap vermek zorunda kaldım. Geçen telefonda konuşuyorlardı hep gelecekler ama olmuyor nedense :::((

aynen öyle zaten onlar umrumda değiller ama etrafa olan açıklama kısmı ve nişanlım da orda yalnız kalacak bu durum canımı sıkıyo.. düğününz falan oldu mu peki nasıllar şmdi :(

sana karşı tutumları filan nasıl?

yani sence istemedikleri için mi gelmiyorlar yoksa sahiden geçerli nedenleri mi var? (yani açıkçası insan oğlunun nikabına da izin alamazsa neye alır onu da bilemiyorum ya)

kayınpederim gerçekten izinde sorun yaşıyo işçi biliyorum yıl içinde 3-4 kez izin almak zorunda ama annesi gelebilir kardeşlerinden biri gelebilir onu orda yalnz bırakmamak adına ve bize değer verdklerini hissettirmek adına die dşünüyorum

peki nişanlımla bu konuyu nası konuşmalıyım ?? o ailesinin pürüzünün farkında aklamaya çalşmıyor ama ben napim koskoca adamlara bu yaştan sonra akıl veremem ki diyo. bana da öyleler 2 hafta ben aramasam arayıp da neyin var demezler diyo.

eğer ailesinin samimiyetine güveniyorsanız bence hiç açmayın bile konuyu.belliki temelden ilgisiz insanlar,size karşı ekstra bir ilgisizlik değil bu.bir de gerçekten yaşlılarsa 12 saat az yol değil.bizimkiler gençti ve aynı şehdirde yaşıyorduk...boşuna canınız sıkılacak en güzel gününüzde,boşverin.

Neden nikahınızı kayınvalidenlerin yaşadığı yerde yapmıyorsunuz daha şimdiden böyle yapıyorsan üzgünüm çok sorun çıkar .eminim ki onlarda ister oğullarının bu güzel gününde bulunmayı ama dediğin gibi kayınvaliden rahatsızmış kendimden biliyorum ben 2 saatlik yola bile gelemiyorum ki ben gencim neden bardağın boş tarafından bakıyorsun olaya

anladığım kadarıyla sonra düğün yapacaksınız...

ee o zaman çok takma kafana.. düşündükçe kendi kendini dolduruşa getirirsin..

Neden nikahınızı kayınvalidenlerin yaşadığı yerde yapmıyorsunuz daha şimdiden böyle yapıyorsan üzgünüm çok sorun çıkar .eminim ki onlarda ister oğullarının bu güzel gününde bulunmayı ama dediğin gibi kayınvaliden rahatsızmış kendimden biliyorum ben 2 saatlik yola bile gelemiyorum ki ben gencim neden bardağın boş tarafından bakıyorsun olaya

bizim nikah için gerekli olan belge evrak gün alma işlemlerimizi gerçkelştirmek için onlar çok YOĞUN lar izinde sıkıntı var ya ben başıma geleceği bildiğim için kendi aileme bıraktım bu işi. eminim ki ona da kırk kulp bulacaklardı biz görev yermzde olduumuz için onların bu işleri koşturması gerekecekti. ayrıca daha 2 ay önce ailemle birlkte onları ziyarete gittik bizimkler tekrar gelemeyeceğine göre, onların bize gelmeleri daha makul.. zaten 1 kez teşrif ettiler daha

eğer ailesinin samimiyetine güveniyorsanız bence hiç açmayın bile konuyu.belliki temelden ilgisiz insanlar,size karşı ekstra bir ilgisizlik değil bu.bir de gerçekten yaşlılarsa 12 saat az yol değil.bizimkiler gençti ve aynı şehdirde yaşıyorduk...boşuna canınız sıkılacak en güzel gününüzde,boşverin.

yaşlı değiller ya 50-55 arası ikisi de ama elimden geldğnce takmamaya çalışcam..herkeste aynı evlat sahiplenme içgüdüsü yok maalesef

Nikahı kendi şehirlerinde yapmıyorsunuz diye tavır yapmış olabilirler mi ?

Canım nikahı neden düğünde yapmıyorsunuz?nikahın düğünde kıyılması en güzel şey bence hem tüm tanıdıkların yanında oluyor,hemde evlilik yıldönümü kutlaması için:16:Yakın zamanda bir akrabamızın kızının nikahı oldu kızın evinde oğlan 9saatlik yerden gelmişti,anne babasıda 11saatlik yerdeydi birde babasının ayağında rahatsızlık vardı gelemediler,kız hic sorun etmedi sadece aileden bizi çağırdı ablası abisi zaten aynı şehirdeler onlar katıldı hatta damadın şahidi eşim oldu,kız güzel şık bir takım giydi saçını bile kendi yaptı,biz fotoğraf falan çekti..Kızın düşüncesi zaten kayınpeder rahatsız bukadar yol onu yoracak diye anlayışla karşıladı,hem birsürü masraf gerçekten bunlar gibi birsürü neden olabilir,empati kurmayı dene bence mutalaka onlarında haklı oluduğu yerler vardır...Birde nikah günü alırken falan onlara danıştınız mi biz şöyle düşünüyoruz nasıl sizin içinde uygunmu diye...Büyükler işte böyle şeyleride takabilirler,ayrıca madem tayin için sizde evde yapsanız keşke aile arasında küçük bir tören,hem samimi olur,hem nişanlın kendini yanlız hissetmez,hemde sen birçok kişiye açıklama yapmak zorunda kalmazsin..

Canım nikahı neden düğünde yapmıyorsunuz?nikahın düğünde kıyılması en güzel şey bence hem tüm tanıdıkların yanında oluyor,hemde evlilik yıldönümü kutlaması için:16:Yakın zamanda bir akrabamızın kızının nikahı oldu kızın evinde oğlan 9saatlik yerden gelmişti,anne babasıda 11saatlik yerdeydi birde babasının ayağında rahatsızlık vardı gelemediler,kız hic sorun etmedi sadece aileden bizi çağırdı ablası abisi zaten aynı şehirdeler onlar katıldı hatta damadın şahidi eşim oldu,kız güzel şık bir takım giydi saçını bile kendi yaptı,biz fotoğraf falan çekti..Kızın düşüncesi zaten kayınpeder rahatsız bukadar yol onu yoracak diye anlayışla karşıladı,hem birsürü masraf gerçekten bunlar gibi birsürü neden olabilir,empati kurmayı dene bence mutalaka onlarında haklı oluduğu yerler vardır...Birde nikah günü alırken falan onlara danıştınız mi biz şöyle düşünüyoruz nasıl sizin içinde uygunmu diye...Büyükler işte böyle şeyleride takabilirler,ayrıca madem tayin için sizde evde yapsanız keşke aile arasında küçük bir tören,hem samimi olur,hem nişanlın kendini yanlız hissetmez,hemde sen birçok kişiye açıklama yapmak zorunda kalmazsin..

aynen öyle zaten onlar umrumda değiller ama etrafa olan açıklama kısmı ve nişanlım da orda yalnız kalacak bu durum canımı sıkıyo.. düğününz falan oldu mu peki nasıllar şmdi :(

Düğünümüz olmadı sadece nikah oldu en çok gücüme gidende bu oldu zaten bir nikaha gelinmezmi... Herşeyi hazırladık gelir kalırlar diye yatak yorgan, ve annem kalp hastası beyin felci atlattı hasta haliyle rahat etsinler diye herşeyi düşündü onlar bir teşrif etmediler. Ben şu an hiçbiriyle görüşmüyorum mümkün olduğunca resmiyim zaten nikah bitti ben ağlaya ağlaya eve geldim telefon açtık eşimde yetkiyi bana verdi içimdeki herşeyi ağlayarak söyledim ve o günden beri de çok resmiyim gelemiyorlar ama gelirlersede kovacak değilim zaten üstümüzdede hiç bir hakları yok sadece eşimin annesi babası saygı duyarım o kadar gerisi gelmez gelemez istesemde ::((

abimde tayin için önce nikah yapmıştı. bende izin alamadım işten ve gidemedim.sonuçta nikah önemli evet ama tam anlamıyla gerçek bir düğün vs. olmadığı için yolda uzak olduğu için anlayış gösterin bence. düğün zamanı da izin alacak kayınpederiniz. bazı işyerlerinden izin almak gerçekten zor olabiliyor. anlayışlı olun bence. akraba olacaksınız. küçük küçük şeyler birikip taşıyor sonra. huzursuzluk olmasın.

benimd nikahım dügünden 3 ay önce olmuştu ve bizde ayrı şehirlerdeydik.isteme ve nişan aynı izin gibi 3,4 gün içinde oldu bizde kaldılar.nikahtada gelmeleri hiç mühim olmadı gelinde demedim.zaten dügün olacak yani dügün olmasa sade nikah olsa tabi gelecekler ama nikah cokta önemli degil benim için ,cok yakın bikaç arkadaş eş dosta gitmiştik...

düğün olacağı için ,nikahı resmi bir işlem,protokol sadece diye düşünüp ,düğünü önemsemişlerdir..
düğünlerini yapacak kimi çiftler sadece birkaç arkadaşla nikah kıydırıyorlar..

selam herkese... çok karışık kafam çoook... nişanlımla ben ayrı şehirlerdeyiz ve benm memleketimde nikahımız olacak düğünümüze daha var ama tayin için nikah yapıcaz. Çok sevgili ilgisiz ve buz dolabı kayınvalidemle kayınpederim nikaha gelmeyecekler. insan oğlunun hayatında 1 kez olacak bi anda yanında olmak istemez mi ya?? benm ailem bana sorup duruyor gelecekler mi diye gerildim bu srulardan da artık. en kötüsü de nişanlımın nikahtan sonra beraber onun ailesinin yanında da 2-3 gün gitme isteği :(( benm nikahıma gelmeyen insanların ayağına gitmek zoruma gidiyor. ne yapmalıyım bilmiyorum. zaten görev yerlermz uzak özlem doluyuz şmdi o 1 haftalık iznimizin 3-4 gününü de nişanlımla ayrı geçirmek istemiyorum:(

k.valide adayina bu onemli gunde yani,izda olmanizi istriz diyip gelismelere bakmak..

gelemeyiz derlerse ona gore artik bi tutum sergilersin.. ne demek gelemiyorlar..

En azindan kvalide gelebilirdi. Onlar icin onemli olmayabilir ama ogullari icin onemli. İnsan oglunu yalniz birakir mi hic. Sahipsiz gibi.

Bence yinede gidin el opmeye, esinizin hatiri icin birde onyargilimisiniz gormek icin. Belki ciddi sorun vardir icinizde kalmasin.

Esinizin alesiyle iliskinizdeki ilk sarsilmaniz bu sekilde olmus umarim ilk ve son olur.

Back
X