Nikahta ne takılır? Takacağınız şeyi neye göre seçiyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
200 200 takın altınlar uçtu

aman gram falan takmayin ya iyilik de olmuyor yani,
evlenirken arkadaslarim gram taktilar, taki degil yatirim yapmislar.
takmaz olaymislar
onlar takarken gram 100 liraydi,evlenirken ben taktim 400 kusur lira.
taksan bir dert takmasan bir dert...
Bide annesine bırakıp evlenenler var. Sonra eşleri ile kötü oluyorlar. Zamanı gelince eşlerine arkadaşım gram takmıştı onu takalım diyorlar adam diyor hani nerde :)

Valla altın uçuyor . Benim düğünümde çeyrek 150 TL’yi şu an çeyrek getirene çeyrek götüremiyorum max. Gram götürüyorum . Geçen bir arkadaşın nikahı oldu 50 dolar götürdüm ki dolarda ucuz değil . Direk 200-300 TL takmak istemiyorsanız dolar ya da Euro takın bütçenize göre

Altin takinca insanlarda geri odemeliyix hissiyatı olusuyor ne yazıkkı. esimin hic tanimadiğım akrabaları 7 yıl önceki duğunde ceyrek takmişlar simdi hemen hemen hepsi dugunlerinde bize haber yolluyorlar baska akrabalarla soyleyin biz onlara ceyrek takmıştık diye. sirf ceyreklerini geri goturmek icin dugunlerine gitmek zorunda kalıyoruz ceyregi takip çıkıyoruz.

Artık kimse cocugum doğdugunda ceyrek takıp yıllar sonra haber gondersin istemiyorum o yuzden.

Ben olsam para takardım. zaten karsıliğını beklemiyorsunuz. altinda karşılık beklemezseniz bile artık baska bekleyen insanlar yuzunden karsılığını goturmek zorunda hissediliyor.

250 şer tl takın derim. nakite de ihtayaçları olur amac zaten yardımda bulunmak.

200 lira takmak da ayıp olur gibi geliyor

Hayır hiç ayıp olmaz
Biz mesela arkadaş grubumuzla alırız altını
Tek olsam para takarım bende
Hatta uzak akrabalardan bile para takan oluyor
Siz arkadaş kategorisinden para takın bence
Bu dönemde kendinizi zora sokmayın

Ilk kez boyle bir şey duyuyorum. Anne niye alıyor? Takı takan Arkadaş evlenene kadar annenin altini saklayacağı ne malum belki satacak? O anda yerine koymaya durumu olmayacak belki. Ayrica kim ne takmis annenin aklinda nasil kalıyor? Hayatimda boyle tuhaf bir sey duymadim.

Yarım gram altınlar var. 1 gram yada yarım belli olmuyor. Onlardan takabilirsiniz

Artık bu takı işlerinde utanma diye bişey yok, para taksam ayıp mi olur gram taksam ayıp mi olur vs bu incelikleri unutun. Fazla naif olmayın. 15 senelik güya beni çok seven arkadaşım bana nikahımda hicbisey takmadı. Keza baba tarafindan durumu da gayet iyi bir akrabamiz bana gramın yarısını taktı. Düğününde annemin 30 Gr bilezik taktiği ve benim de çeyrek taktıgim kuzenim bana yarım gram taktı.

Bide annesine bırakıp evlenenler var. Sonra eşleri ile kötü oluyorlar. Zamanı gelince eşlerine arkadaşım gram takmıştı onu takalım diyorlar adam diyor hani nerde :)
oyle bir sey yasamadigim cevremde de gormedigim icin yorum yapamiyorum fakat diger turlu karsilik beklenerek verilen altin insanlari zora sokuyor o kesin.

Aynen bence de tuhaf o yüzden takılan takıyı kız almalı annesi almamalı . Alıyorsa da annesi takacak o takıyı

Ben bahsettiginiz tarzda arkadaslarima para goturdum pandemiden sonra ztn altin cok az insana goturebilirim imkansiz bana gelenleri goturebilsem amenna.

Ortak arkadaşlarınız varsa birlikte takabilirsiniz, biz bu yaşta hala üniversite arkadaşlarımıza birlikte takı alıyoruz, mezun olalı 17 yıl oldu

Ben en yakın arkadaşıma geçen sene çeyreği zor taktım, asla lafını etmedi ne gerek vardı dedi. Siz ise iş arkadaşınıza gram takmazsam ayıp olur diyorsunuz. Son yıllarda gram altın takmak bile lüks oldu. Rahat olun lütfen.

Gramlarında yarımları var çeyrek gibi görünüyo. İmkanınız varsa öyle bişey takabilirsiniz.

Takmayin bence .bı ev hediyesi alırsınız.
Vaffle makinesi filan cryizine

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…