Nikahtan Sonra Kayınvalidenin Evine Gidilir mi?

şanslısın canım en azından düğünden önce duymuşssun.
ben düğün günü arabayla evimize gitmeyi beklerken tutup kaynanamlara gittik hadi dedim 1-2 saat otururuz hani komşuları falan görmüş olur evine gelin girdiğini diye
resmen 6 saat oturduk neymiş efendim yatsı ezanına kadar beklermiş gelin nasıl sinir olmuştum çatlamıştım(
daha kötü bi durum olamaz heralde tanmadığım bir yığın insan kaynanam bile yoktu ortada beni oturtular salonun ortasına herkes kendi arasında konuşuyo gülüyo ben boynu bükük, üzgünlük, yorgunluk, offf beter bi durumdu....
sonra ben eşimi arayıp geçelim eve dediğimde sonraki bi tartışmamızda kaynanam rezil ettin millete beni o gün demişti tabi ben şoktayım meraklı gibi gitmek istedin o gün 2 saat oturamadın dedi... merak ettiğim şeyde ona göre ne düşün artık terbiyesiz insan...
ki ben gitmek istediğimdede gelinliğim çok acıtmıştı vucudumu omuzum falan yara olmuştu üst tarafı gelinliğimin boncuk işlemeliydi dedim hani eve gidelim duvağımı falan çıkarıyım anne üstüme bi elbise giyim geliyim dayanamıyorum artık diye ama neymiş efendim yatsı ezanını beklemek lazım mış....
Allah bildiği gibi yapsın zaten o kaynanamı o gün bi sinir oldum zaten öylede devam etti gitti.
saçmalık yani bu olay. tamam hadi geleneğe çok bağlısın anlarım da kardeşim 1 saat olur maksimum iki saat olur 6 ssat nedir ya gelinlikle bi başına garip garip anadan babadan ayrılmışın zaten... gelinlik topuklu ayakkabı sabahtan akşama kadar mahvoluyosun zaten. insanda azıcık anlayış olur. bak sinirlendim şimdi

Kayınvalide ile ilk günden ara bozmak ve onu misafirlerinin yanında utandırmak, "gelin gelmemiş" dedirtmek iyi olmaz.

Üstelik nikah gündüzmüş. Gündüz yapılan nikahlarda nikah sonrası kayınvalidenin evine gidilir, o doğru. Ben nikahı akşam sanarak yaptım ilk yorumu.

Aileler arası gerginliğe sebep olmayın bence. Ama kayınvalidenize bu konu hakkında soru sorabilirsiniz "Kaça kadar kalmam lazım, akşama eğlenceye gidilecek" diye.

ay bide aklıma geldi şimdi bide sabahı el öpmeye beklermiymişler onuda sor canım...
sabahındada saat 8 de aramaya başladılar hadi gelin el öpmeye diye..
eşimde sövdü tabi bi rahat bırakmadılar diye..
terbiyesiz insanlar tutmuş bide annemleri aramışlar saat sabahın 9 u olmuş hala onlara gitmemeişizde kontrol ediyo aklı sıra kaynanam önce size mi geldiler diye anneme sormuş arayıpta utanmadan!
kayınımın 4 ay önce düğünü oldu burda düğün bile yapmadılar kız evinde düğün oldu çocuk kına gecesi dahil kaldığımız otelde değilde gitti kaynanasıgilin evinde kaldı! bu da yetmedi düğün günü eltim düğün bittikten sonra kayınımla birlikte bi güzel arabaya binip geri babsının evine gitti!!! sonra dedim eşime dayanamayıp zaten gelin verdik abini diye:) düğüne gelenler de kınadı tabi biz böyle düğün görmedik diye... kaynanamın gözünün yaşı dinmedi gelene kadar..
etme bulma dünyası işte! yani düşünün nasıl bir çifte sıtandartır gelde sinir olma!

Eğer düğün gece değilse gelin kaynana evine çıkartılır bizde akşama kadar durur şerbeti verilir gelinle damat rahat bırakılır dinlenirlerler zaten çok uzak akrabalar olmaz yakın çevre yemek verilir imam nikahı kıyılmadıysa kıyılıp evine yollanır ama düğün gece bitiyosa herkes kendi evine gider.

ay buda nedir ya ilk gün kaynana ile aranı bozmaymış yahu onlarda o adet varsa bizde yok kimse bişeyi yapmak zorunda değil ben evlenip kocamın evine gidcem kvdem ne alaka saçma şeyler aramız bozulmasın diye herşeyi kabul edelim zaten sonra görüyoruz burdaki konulardanda malıymışsın gibi davranmaya başlıyorlar

bende duydum böyle bir adet. madem nikahtan sonra akşam eğlenceye gideceksiniz aradaki sürede gidebilirsiniz. eşinizinde ilk günden caı sıkılıp arada almasın okta gerilip sinirlenecek bişey değil. gelin geliyor diye sevinçle yapılan bişey sonuçta. aileye yeni biri katılıyo artık onlarda aileniz güzel bir adet olduğunu düşünüyorum. bizse düğünden sonra amcanın arabası gelin arabsı olduğundan amca kızı ve görümce bizimle geldi akşama eğlence olacağı için bir iki kişi daha. eğlenceden geriyede taksiyle döndü öksüz gibi. keşke böyle değer verilecek bir durum olsaydı mutlaka giderdim

bende duydum böyle bir adet. madem nikahtan sonra akşam eğlenceye gideceksiniz aradaki sürede gidebilirsiniz. eşinizinde ilk günden caı sıkılıp arada almasın okta gerilip sinirlenecek bişey değil. gelin geliyor diye sevinçle yapılan bişey sonuçta. aileye yeni biri katılıyo artık onlarda aileniz güzel bir adet olduğunu düşünüyorum. bizse düğünden sonra amcanın arabası gelin arabsı olduğundan amca kızı ve görümce bizimle geldi akşama eğlence olacağı için bir iki kişi daha. eğlenceden geriyede taksiyle döndük öksüz gibi. keşke böyle değer verilecek bir durum olsaydı mutlaka giderdim

yuhhh okadar adet gelenek biliyolar ona bakarsanız eskilere göre gelenek gelin dağmat 1 hafta iki tarafada gitmez. 1 hafta sonunda gider.

hoş adet öyle biz ertesi gün felllik fellik iki tarafıda gezdik :))). kv tüüüüüüüü sizin ne işiniz var urda terbiyesizler dedi. şakayla tabi. ozamanlar çok sevrdim alınmadımda şimdi olsa baya batardı bu lafı :))

Ayy benimde kaynanam tutturmustu el opmeye gelin ertesi sabah illada.. cok sacma buluyorum sanki ah bak o isi becerdik simdi gelip elinizi opucez dermis gibi.. valla o sabah uyandik hicte kimseye gitmedik zir zir telefonlarimiz caldi kaynanam aradi ama esimde bende acmadik euehehee, sonrada ertesi gun balayina ciktik zaten boylece kaynanayi 10 gun sonra gordum.. o ara catlamis

Nikah gunu sonucta cok cok ozel bir gun olacak, uzerinden yillar gecse de unutamayacaksiniz. Nikahin devaminda gittiginiz yer, yediginiz yemek falan da aklinizda kalacaktir. Sonradan pisman olup keske daha guzel bir gun gecirseydim demek yerine gonulsuz gonulsuz gitmeyin derim.

İlk defa duyuyorum bu adeti.O kadar yorgunluk stres sonrası bir de bu ziyaret ve oturma seansı fazla gelir taze evli çiftlere diye düşünüyorum.

nikahım dügünden önce oldu
yemek yendi ama dışarda yedik yemegi
benim ailem ve eşimin ailesi
kv eve çagırsaydı evde yencekti ama dışarda açık havada daha güzel oldu
bu adettir bizde
erkek tarafı nikahtan sonra kız ailesiyle genelde yemek yer(ailesi derken anne baba yakın akrabalar amca dayı teyze hala falan yok)
ha sizinki biraz farklı ama kalabalıkta evde gelinlikle dolaşmak nasıl olur bilemedim

biz evlendikten sonra dışarıda sadılarımızla yemeğe gittik..biraz dolaştık.o sırada erkek tarafı bizim oturacağımız eve geçti,hazırlandı (farklı şehirde oturuyorlar) bizi bkledi..gittik dini nikahımız kıyıldı 1 saat içindede herkes dağıldı..eresi sabahta balayına gittik..

sizin dediğiniz gibi adet var..arkadaşımda olmuştu..erkek annesi düğünden sonra ya çiftin evine yemek yapar bırakırmış yada gelin-damat kvnin evine yemeğe giderlermiş.. düğünden sonra insanın karnı çok acıkıyor..eve gidip gelinlikleri çıkardıktan sonra yemekleri ısıtıp yemek çok daha zor olacağından arkadaşımda kvsine yemeğe gitmişti.. yemekler yendikten sonra gelin-damat evlerine geçmişler.. sizin için ne kadar gitmek zor geliyorsa onca kişiyi ağırlamak bir o kkadar zor geliyordur kvne..

Ben gitmek istemiyorum. Akrabalarını tanımıyorum. Orada gelinlikle oturup onların nasihatlerini falan dinleyemeyeceğim. Benim akşam olacak eğlenceme içlerinden bir tanesi bile gelmiyor. Gelselerdi o zaman. Onlar bana uymuyorsa bende onlara uymam. Nişanlıma da söyledim gitmem diye. Sen annene söylemezsen ben o an gelmiyorum derim dedim. O gün benim günüm beni hiçe sayıp plan yapmaları çok saçma. Emrivaki resmen.

El öpme falan onlara hiç gelemem. Kimse bize sizin adetiniz ne diye sormadı bile. Ben onların adetlerine uyamayacağım.

bişey dicem yerinde olsam asla gitmem, diğer konunda yazmışsın hiçbi işe karışmadıkları gibi nişanlını evden kovmuşlar maddi destek sunmadığı zaman, erkek tarafının en bilindik adeti düğün yapmaktır elini cebine atmaya gelince yapmıcaksın sonra antin kuntin şeylere adet diceksin, nişanlının tavrına iyi bak nikahtan sonra ille gidelim diyip seni ezerse evlilik boyuncada devam edecektir bu, yapılanları o da görsün

Benimde en çok gitmeme isteğim bu olanlar zaten. Sevmiyorum kanım almıyor birde o kadar şeyin üzerine onların adetlerine uymak. İçime sindiremiyorum onlara gitmeyi. Onların gelin aldık diye kasım kasım kasılmasını etrafa karşı. Kesinlikle gitmeyeceğim nişanlımda ille gidelim derse çekip annemin evine giderim. Bu kadar basit.

benim komşu geliniyle altlı üstlü oturuyor
düğün günü o bile kendi evine çıkarttı önce:))
illa o kutsal topraklara basmak gerekiyor demek

benim annem de gitmiş kayınvalidesine, sonra evine gelmiş, yani sanırım böyle bir adet var
benim de nikahtan sonra hep beraber kayınvalideme gittik, annemlerde uzaktan gelmişlerdi, hep beraber kayınvalidemlere gittik çay falan içtik, akşam da yemeğe gidecektik, evimize geçip üstümüzü çıkardık sonra yemeğe gittik, ne bileyim hiç sorgulamadım neden gittik diye, emin ol bu çok büyük bir dert değil, ilerde daha büyükleriyle karşılaşabilirsin, çünkü farklı insanlar aile oluyor

Git bence belki eglenceye gelmeyecekler taki falan hediyelerini verirler. Git bir ssat kalirim diye ilet onlara sonra siz gidin eglencenize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…