- 14 Ağustos 2011
- 28.798
- 4.539
- 448
- Konu Sahibi AngelHeart
-
Merhaba Tuğceciğim,seni hep nişan mevzusundan hem de tahmini 2013 gelinleri forumundan tanıyorum.Sanırım aynı tarihelrde nişanlandık.Yazdıklarını görünce üzüldüm.Hemen hemen bazen aynı şeyleri yaşıyor,aynı şeyleri düşünüyoruz.Haziran ayında yazmışsın bunları,peki şimdi nasılsınız?Bir değişiklik var mı?Umarım düzelmiştir çoğu şey.Bu arada anne ve baba ayrı demişsin.Benimki de öyle.Nişanlın annemle oturalım diyor mu?Tuğceciğim gelin ata binmiş ya nasip demiş.Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah..Diyecek başka bir şey yok.Allah hiçbirimizi utandırtmasın,pişman ettirmesin..
30 yaşını görüp de hala bi baltaya sap olamayan ve ailesinin desteğiyle ayakta duran erkekler için durum ne kadar içler acısı... Bir erkeğin evi olmayabilir, arabası da olmak zorunda değil...Hatta kendi işi de olmayabilir ... Ama ÇALIŞKAN olmalı ya!..
Gerektiğinde inşaat işçiliği yaparım, simit -limon satarım da kimseye muhtaç etmem cinsinden...
Neden bu kadar sert çıkıyorum açıklayayım...
23 yaşındayım ...hayatıma giren çıkan insanın haddi hesabı yok...
30 yaşına gelip de işsiz olup annesinden para alıp yanıma gelen bi erkek arkadaşım da oldu ,
cebindeki son parayı benimle paylaşmak isteyip de bugün böyle ama her zaman böyle olmayacak ... seni kimsenin eline düşürmem diyen 21 yaşında sevgilim de ...
annem bir oturalım diyor birlikte oturcaz işine geliyorsa diyip başkasıyla ayrı eve çıkanı da ,
sana hanlar saraylar vaad edemem ama 2 göz odayı saraya çevirip sarayımın sultanı ederim diyeni de...
İnsanlar gerçekten parmak izi gibiler...kimsenin karakteri huyu tutmuyor birbirini...
Tavsiye vermek haddim değil,sizden yaşça küçüğüm ...Ama bildiklerim doğrultusunda size söyleyebileceğim tek şey:
SEVGİ ONURUNU AYAKLAR ALTINA ALMAK DEĞİLDİR...
SİZİ DEĞERLİ YAPAN ŞEY BENLİĞİNİZDİR...
İstemediğiniz birşeyi sevdiğiniz adam için bile yapmayın..Madem FEDAKARLIK diyor herkes,bırakın biraz da onlar yapsınlar bunu...
Siz kendinize yanlış yapmayın kafii...
Dilerim herşey gönlünüzce olsun...
Tuğçem konu güncelleşmiş hayırdır cnm ?
Birkaç arkadaş yazmış ta canım ben de cevap verdim. yoksa herşey normal şuan :)
Teşekkür ederim canım...
Nişanlım babasıyla çalışıyordu. amacı babası köşeye çekildikten sonra işlerin başına geçmek ve yürütmekti. ama olmadı.
Çünkü babasıyla anlaşamadılar. Babası ailedeki çoğu kişiyle konuşmuyor. Zor ve mükemmeliyetçi bir insan.
Nişanlım bu nedenle babasıyla işini ayırdı. Girişimcilik sertifikası aldı ve dükkan bakıyor her yerde iş açabilmek için.
Çalışkan bir çocuk olmasa dediğin gibi zor zaten. Ama askere gidiceği gün bile işe gitti. Askerden döndüğündede ertesi gün hemen işe başladı ama babasından hiçbirzaman taktir görmedi. Halbuki kendi halinde, saygılı bir insan.
Bizim aramızda bir dönem nişanlımla sorunlar oldu. Ben onu anlıyamadım o da beni anlıyamadı.
Bakış açımı değiştirip onun açısından da bakıyorum şimdi.
O da bana yaptığı eleştiriler için özür diledi. Bir daha yapmamak şartıyla aramızı düzelttik. Bir daha eğer tekrarlanırsa başına neler gelebileceğini biliyor.
Biraz da mesafeli durmak ta iyi oluyor. Herşeyin hayırlısı...
Merhaba canım...
Bunu yazdığım dönemler kafam karışıktı gerçekten.
Nişanlımla ciddi bir şekilde konuştum olmuyorsa bitsin bile dedim. ama eve gelip ailemden ve benden özür diledi.
Annemle oturalım demiyor. Zaten dese de ben kabul etmem. Senin diyor mu annemle oturalım diye canım?
Evet hayırlısı olsun tabiki canım.
En başta dedi.İkna ettim.Tamam diyor haklısın,ben de oturmayı düşünmüyorum.Annesi biraz rahatsız bazen astım krizleri gelebiliyor,tıkanıyor.Bana söz verdi ama içimde hep bir korku var canım.Allah kimseyi kimseye muhtaç ettirmesin.Herkes yerinde sağ ve mutlu olsun.Dünyanın en iyi kayınvalidesi de olsa sen dünyanın en iyi gelini de olsan aynı evde mutlaka problem çıkacaktır.Öyle değil mi?
eğer düzeldiyse mutluluklar o zaman ... ama dediğim gibi üzmesine izin verme en sevdiğin olsa bile... Mutluluğun daim olsun canım
tabiki canım. aynı evde çok zor.
sıkıntılar çıkıcaktır. yakın apartmanlarda oturursunuz. birşey oldumu ilgilenirsiniz. böylesi daha iyi.
nişanlınla başka sorunların var mı? sana ilgi düzeyi nasıl? sen mutlumusun?
Bazen o kadar mutluyum ki ,bazen de çok umutsuz..Doğal mıdır sence bu süreçte?Yalnış bir şey yapmaktan,hayatımı etkileyecek olumsuz bir şey yaşamaktan korkuyorum.Evlilik bir insanın hayatının dönüm noktası.Çok ta hassas bir yapım var,nişanlım ben kadar değil,çok düz mantık.Bu halleri sıkıyor beni bazen.Çoğu erkek böyle midir?Benim dert ettiğmi ona göre dert değil.Rahat olamsı bazen hoşuma gidiyor bazen de beni rahatsız ediyor.Öyle bir ruh hali.Bazen çok ilgili,bazen normal.İlk ilişkim bu,deneyimim yok.Herkse sorup duruyorum,sizin de böyle mi oluyor diye.Çok fazla bir şey beklememek lazım erkeklerden ve ilişkiden.Yıpranan taraf biz oluyoruz.Dünyanın sonu da gelse ne erkekler kızlar gibi düşünebiliyor ne de biz onlar gibi.Fıtratımız tamamiyle farklı onlarla.
canım çevremdekiler hep evliliğin kumar olduğunu söylüyorlar
çok iyi düşünmelisin ama nişanlına da zaman vermelisin bence
kıyamıyorum ben nişanlıların bir anda bitirmesine
sevgili olsa daha farklı yorum yapardım sizde ciddiyet var artık
evliliğe bir adım daha atılmış
allah hakkınızda hayırlısını versin inşallah
Canım konunu okuyunca gerçekten çok şaşırdım, geçen yıl 341.dönem asker topiğinden hatırlıyorum çünkü ilişkinizin ne kadar güzel olduğunu.
Nişanlılık dönemi en sakin, ılımlı insanları bile canavara çevirebiliyor.Nasıl olacak, ne olacak birsürü stres ailelerin anlaşması, sorumluluk vb etkenler yoruyor haliyle çiftleri.
Umarım tez zamanda düzelir, güzel beraberliğiniz tekrar oturup adam akıllı konuşmayı ve kurtarılmayı hakediyor bence
Haklısın canım sevgililik döneminde hiç kavga etmezdik.
sen de nişanlımıydın?
Yok biz hala sürürenlerdeniz canımmm:)Aslında ayrıldım da denebilir...Sorunlarımız fazla malesef.
Aranızdaki meseleyi konuşmanıza, anlaşmanıza çok sevindim.Oluruna bırakınca her şey daha bir normal geliyor insana.
En azından sen kendi içinde sıkıntı etmeyeceksin, rahat düşünüp öyle davranacaksın.
Umarım en kısa zamanda bu sıkıntılı dönemi atlatır, güzel günlerinize dönersiniz.
Allah tamamını erdirsin inşşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?