merhaba arkadaşlar,
sat 23 mart, son adetime göre 6 hafta 5 günlük hamileyim ama doktor kontrolüne 30 nisanda gittim ultrasonda keseye ve kalp atışına bakıldı ve yumurtlamaya göre 2 gün erken gittiğini öğrendim yani şu an 7+1 deyim denilebilir.
ben daha önce 2 gebelik geçirdim ve maalesef 2 side ölü gebelikle sonuçlandı.
Şu an kan pıhtılaşması için ilaç kullanıyorum ve aynı zamanda 3*1 şeklinde progestan ve ek vitaminler kullanıyorum.
sizlerin kullanmaya başladığınız ilaçlar var mı?
ve benden rubella-toxo-hepatit-hemogram-tiroid-açlık kan şekeri gibi tahliller istendi.
bu tahlilleri yaptıranınız var mı?
sen de mi öğretmensin. çok zor ya. allah kolaylık versin. ben rahatsızlığım yüzünden ve ikiz gebelik olduğu için heyet raporu verdi dr. okullar kapanana kadar gitmeyeceğim. ama 2 bebekle uykusuz kalıp sabahın köründe nasıl gideceğim okula diye kara kara düşünüyorum şimdiden.canım biraz geç oldu cevabım kusura bakma benimde kasık ağrıılarım vardı kasılma şeklinde dr.um magnezyum verdi geceleri yatarken kullanıyorum daha iyiyim uyku modundanda çıktım birazda mecburen sabah 6:30 da kalkıp okula gi,diyorum hepimiz hayırlısıyla kucağımıza alırız inş.
kızlar kilo alımınız nasıl? ben bir haftada 1 kilo almışım çok moralim bozulduböyle giderse 200 kilo doğuma giderim beyni gelişiyo ceviz yiyim kan yapsın ciğer yieyim ama sonra nolucak
4 haftalık hamile olduğumu öğrendim :)) herşey o kadar ilginç çok merak ediyorum herkes aynı şeylerimi yaşıyor normal miyim?? :)) kasık ağrılarım normalmiş anormal derecede uykucu oldum :)beni aslında üzmesede herşeye hüngür hüngür ağlıyorum :) ayın 16 dında randevum var kalbini duyacağım çok heyecanlıyım 9 ay uyusam uyansam bebeğimi görsem ne büyük heyecan öksürürken bile ödüm kopuyor bişey olacak diye :)
hepinize sevgiler
canım benim akıntım cok sükür gecti benim de gögüslerim bazen acıyor her zaman degil agrımadıgı zaman hemen aklıma kötü seyler getiriyorum
Selam Kızlar,
Bende hamile olduğumu 29 Nisanda öğrendim. Benim için çok sürpriz oldu. Daha 8 aylık evliyim. Ne ben ne de eşim çocuk düşünmüyorduk. Allah nasip etti :) Kendimi çok garip hissediyorum. Bende de adet ağrısı gibi ağrılar oluyor. Bunlar çok normal kızlar. bence bu dönemde çok pimpirikli olmamalıyız. herşeyi kafaya takmamalıyız. Ben elimden geldiğince pozitif olmaya çalışıyorum. zaten öyle çok da hamileymişim gibi hissetmiyorum :) sadece hafif mide bulantım var. onun dışında çok şükür bir şikayetim yok. Allah hepimizi ve yavrularımızı korusun. AMİN
Taze hamişler ben de dün öğrendim gebeliğimi hem de doğum günümde... Çifte mutluluk oğluma kardeş geliyor...
canım sana kesinlikle katılıyorum :) öksürürken bile yavaş yavaş öksürmeye çalışıyorum,ama bende çok hafif pembemsi akıntı var ,iki kerede yoğun kahve lekelenmem oldu,doktor progesteron diye ilaç verdi düşük ihtimalimiz varmış ,kasıklarımda ağrı var, çok korkuyorum birşey olacak diye ,allahım sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin hepimize..
canım sanırım hamileliğimiz aynı günlerde olmuş :) ama benim hafif pembemsi akıntım var ve iki kere koyu kahve kanamam oldu ,kasıklarımda yoğun ağrı var , şimdi doktor progestan diye bir ilaç verdi aynı zaman da folik asitte kullanıyorum ,ve çok korkuyorum ,düşük tehlikemiz varmış..
slm arkadaşlar bende 17 nisanda öğrendim son adet tarihime göre 8+2 hamileym
fakat 6+3 de 0.35 mm kesem vardı hcg artışım yüzde altmış oranda artıyor diye dr almak istedi daha bakmadan bu dış gebeliktir hcg artışına göre yorumluyorum büyümez sana zarar verir,böyle bir hastam oldu bebek büyüdü ama bu çok nadir olur umutlanma 2 gün sonra gel alalım dedi ben kaçtım resmen
şu an 6mm oldu ama hala bebek yok ortada dr değiştirdim rahim içi kalınlığı yumuşaklığı çok iyi ortam iyi adapte,geç döllenme olmuş olabilir dedi progestan kan hapı vitamin verdi benim hesabıma göre zaten şu an 6. hafta içinde olmalıyım fakat dr lar bunu kabul etmeyip 2 hafta ekledikleri için 8 haftalık bebek yok durum kötü deniyor ama son gittiğim dr dan memnunum devam ediyorum rapor verdi bana dinlenip besleniyorum 21inde muayene ve doppler randevum var çok meraklıyım sabrediyorum iyi düşünüyorum ama ya olmazsa naaparım diyorum. 4.5 yıllık evliyim son 1 yıldır korunmuyordum ve tam dr gel tedavi uygulayalım dediği 12. ayda hamile kaldım inş hayırlısıyla devam eder
Rabbim yardımcın olur inşallah. Ben adetim geciktikten 4 gün sonra doktora gittim. hem kan testi için hem de ultrasonda baksın diye. o zaman gittiğimde kese az çok oluşmuştu(0,36 cm di). bu hafta yine gittim doktora. tam 5 hafta 5 günlükken yine ultrasondan baktı. bebek fln görünmüyo ama kesenin boyutu 1,74 cm olmuş. ne kadar normal veya normal değil bilmiyorum. 2 hafta sonra tekrar gel dedi doktor. heralde o zaman kalp atışını fln kontrol edecek. Ne biliyim ya, herkesin hamileliği kendine has oluyor. herkesinki bir olmuyor yani. İnşallah sende de herşey yolundadır canım.
amin inş. hepimize,öyle ihtiyacımız var ki.
senin kesen cm boyutuna ulaşmış ben hala mm lerdeyimm..
dün akşamdan beri kahve pembe lekelenmem var bir kere daha olmuştu ama geçmişti şimdi geçmedi bi türlü iğnem var çoğalırsa vurdurtmayı düşünüyorum aslında kafam çok karışık uzun süre kanamalı hamilelikler okudum iyi geçen ya da tam tersi kötü sonuçlanan.ve kesinlikle dediğin çok doğru bu hamilelik kişiye özel resmen birinin tecrübesi diğerine uymayabiliyor aynı sonla bitmeyebiliyor.sonum ne olacak bilemiyorum...
hamilelik belirtim hiç olmadı sadece memelerim tavan yaptı ve uykusuzluğum var.progestan kullanıyorum hap olarak onunda bi yan etkisini görmedim Allah a şükür beklemek yorucu hepimize hayırlısını versin rabbim
canım öncelikle doğum günün kutlu olsun. Bir bebeğin daha oluyormu gözün aydın en güzel doğum günü hediyesi olmalı.Ancak sen tecrübelisin benim sıkıntım var canım hafif pembemsi akıntım var ve iki kere koyu kahve kanamam oldu ,kasıklarımda yoğun ağrı var , şimdi doktor progestan diye bir ilaç verdi aynı zaman da folik asitte kullanıyorum ,ve çok korkuyorum ,düşük tehlikemiz varmış,sen ilk hamileliğinde veya şimdi bu tarz bişey yaşadın mı?
Ayy canım benim yaa. sen çok karışmışsın. bunlara hiç gerek yok. İçini ferah tut. Benim ablamda progesteron ilacı alıyo, o ilaç yüzünden çok uykusu geliyormuş. bende de öyle çok belirgin bir hamilelik belirtisi yok. sadece göğüslerde hassasiyet ve az buçuk mide bulantısı. Gönlünü ferah tut, pozitif ol. Herşeyde hayır olduğunu unutma. Ben mesela hamile kalmayı istemiyordum şimdi. ama Allah böylesini uygun görmüş. ve inan geleceğe dair tüm planlarımızı değiştirdik eşimle bir anda. hayırlısı böyleymiş diyorum. Lekelenme hamilelikte olabilen bişey. benim bi arkdşımda bildiğin kanama olmuş ve bir hafta sürmüş. ama çok şükür çocuğunu doğurdu ve şimdi 4 yaşında :) anlicağın herşey olacağına bir şekilde varır sen istesen de istemesen de. yeterki tam tevekkül et Allaha. canını sıkma, moralini yüksek tut elinden geldiğince.
ben ayın 12 sinde gece 23:58 de öğrendim. çok ironik değilmi aslında ayın 13 de olabilir... çok mutluyum, korkuyorum, Yüce Rabbim İnşallah sağlıklı güzel bir şekilde elime almamı nasip eder.
kızlar birde siz hamile kaldığınızı öğrenmeden önce kafanızı kurcalayacak birşey yaptınız mı. şöyleki ben viks sürdüm, hamama gittim, çok yorucu egzersizler yaptım. doktor bir şey olmayacağını kafama takmamam gerektiğini söyledi ancak yine de korkuyorum. Allahım bebişimi sağlıklı mutlu bir şekilde elimize almamızı nasip eyle. AMİN:)
BU ARADA BEN ANKARADAYIM ŞU AN KADIN DOĞUMCU ARIYORUM. ÇOK İLGİLİ OLACAK, SORULARIMDAN SIKILMAYACAK, KORKULARIMI ANLAYACAK BİR DOKTOR TAVSİYENİZ VARMI
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?