Nisan 2013'te hamile olduğunu öğrenenler... :)))

• Konu Sahibi Konu Sahibi lexi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Öncelikle hayırlı olur inşallah yeni gebeliğin. bu dediğin testleri ablam yaptırdı. o da bundan önce bir kere gebe kalmıştı ama onunki boş gebelikmiş. sadece çocuğun kesesi oluşmuş fakat bebek oluşmamıştı. kürtaj oldu kendisi. şimdi çok şükür yine gebe kaldı. Ablamda kan pıhtılaşması ile ilgili sanırım bir problem varmış. doktor göbekten iğne yapıyomuş şimdi. 3 hafta kdr sürecekmiş. ve tabi bunların yanında da bi sürü ilaç vermiş. o dediğin testlerin hepsini de yaptırmış. herşey bebeğin sağlığı için. İnşallah Allah bunca emeği boşa çıkarmaz. Psikolojinizi olumlu yönde tutmaya çalışın. Unutmayınki veren de Allah alan da.. hepimizin hakkında hayırlısı olsun. walla şu anda bende 5 hafta 6 günlük hamileyim. şimdilik ultrasonda sadece kese görünüyo. kim bilir belki 2 hafta sonra kontrole gittiğimde bebek oluşmamış olabilir. yine de herşeye hazırlıklı olmak en iyisi. İyi şeyler düşünelim, iyi şeyler bizi bulsun :)

sen de mi öğretmensin. çok zor ya. allah kolaylık versin. ben rahatsızlığım yüzünden ve ikiz gebelik olduğu için heyet raporu verdi dr. okullar kapanana kadar gitmeyeceğim. ama 2 bebekle uykusuz kalıp sabahın köründe nasıl gideceğim okula diye kara kara düşünüyorum şimdiden.
kızlar kilo alımınız nasıl? ben bir haftada 1 kilo almışım çok moralim bozuldu böyle giderse 200 kilo doğuma giderim beyni gelişiyo ceviz yiyim kan yapsın ciğer yieyim ama sonra nolucak

ben de kilo veriyorum. hiç iştahım yok. midem sürekli kazınıyor sürekli açım ama yemek yiyemiyorum. ne yapacağım böyle bilmiyorum.

Taze hamişler ben de dün öğrendim gebeliğimi hem de doğum günümde... Çifte mutluluk oğluma kardeş geliyor...

canım sana kesinlikle katılıyorum :) öksürürken bile yavaş yavaş öksürmeye çalışıyorum,ama bende çok hafif pembemsi akıntı var ,iki kerede yoğun kahve lekelenmem oldu,doktor progesteron diye ilaç verdi düşük ihtimalimiz varmış ,kasıklarımda ağrı var, çok korkuyorum birşey olacak diye ,allahım sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin hepimize..

canım sanırım hamileliğimiz aynı günlerde olmuş :) ama benim hafif pembemsi akıntım var ve iki kere koyu kahve kanamam oldu ,kasıklarımda yoğun ağrı var , şimdi doktor progestan diye bir ilaç verdi aynı zaman da folik asitte kullanıyorum ,ve çok korkuyorum ,düşük tehlikemiz varmış..

Taze hamişler ben de dün öğrendim gebeliğimi hem de doğum günümde... Çifte mutluluk oğluma kardeş geliyor...

canım öncelikle doğum günün kutlu olsun. Bir bebeğin daha oluyormu gözün aydın en güzel doğum günü hediyesi olmalı.Ancak sen tecrübelisin benim sıkıntım var canım hafif pembemsi akıntım var ve iki kere koyu kahve kanamam oldu ,kasıklarımda yoğun ağrı var , şimdi doktor progestan diye bir ilaç verdi aynı zaman da folik asitte kullanıyorum ,ve çok korkuyorum ,düşük tehlikemiz varmış,sen ilk hamileliğinde veya şimdi bu tarz bişey yaşadın mı?

slm arkadaşlar bende 17 nisanda öğrendim son adet tarihime göre 8+2 hamileym

fakat 6+3 de 0.35 mm kesem vardı hcg artışım yüzde altmış oranda artıyor diye dr almak istedi daha bakmadan bu dış gebeliktir hcg artışına göre yorumluyorum büyümez sana zarar verir,böyle bir hastam oldu bebek büyüdü ama bu çok nadir olur umutlanma 2 gün sonra gel alalım dedi ben kaçtım resmen

şu an 6mm oldu ama hala bebek yok ortada dr değiştirdim rahim içi kalınlığı yumuşaklığı çok iyi ortam iyi adapte,geç döllenme olmuş olabilir dedi progestan kan hapı vitamin verdi benim hesabıma göre zaten şu an 6. hafta içinde olmalıyım fakat dr lar bunu kabul etmeyip 2 hafta ekledikleri için 8 haftalık bebek yok durum kötü deniyor ama son gittiğim dr dan memnunum devam ediyorum rapor verdi bana dinlenip besleniyorum 21inde muayene ve doppler randevum var çok meraklıyım sabrediyorum iyi düşünüyorum ama ya olmazsa naaparım diyorum. 4.5 yıllık evliyim son 1 yıldır korunmuyordum ve tam dr gel tedavi uygulayalım dediği 12. ayda hamile kaldım inş hayırlısıyla devam eder

merhaba bende 6haftayı bitirdim dün kahve leke geldi cok korktum
aynen progesteron kullanıyorum bir de proluton iğne oldum
doktor ne dedi sana bana ilk 3 ay birsey olmaz dedi
insalalh birsey olmaz

Allah korusun yaa inşallah öyle düşük fln olmaz. Dua etmekten başka çaremiz yok. Aynı gün doğuracaz gibi :) Hakkımızda hayırlısı olur inşallah.

Rabbim yardımcın olur inşallah. Ben adetim geciktikten 4 gün sonra doktora gittim. hem kan testi için hem de ultrasonda baksın diye. o zaman gittiğimde kese az çok oluşmuştu(0,36 cm di). bu hafta yine gittim doktora. tam 5 hafta 5 günlükken yine ultrasondan baktı. bebek fln görünmüyo ama kesenin boyutu 1,74 cm olmuş. ne kadar normal veya normal değil bilmiyorum. 2 hafta sonra tekrar gel dedi doktor. heralde o zaman kalp atışını fln kontrol edecek. Ne biliyim ya, herkesin hamileliği kendine has oluyor. herkesinki bir olmuyor yani. İnşallah sende de herşey yolundadır canım.

amin inş. hepimize,öyle ihtiyacımız var ki.
senin kesen cm boyutuna ulaşmış ben hala mm lerdeyimm..
dün akşamdan beri kahve pembe lekelenmem var bir kere daha olmuştu ama geçmişti şimdi geçmedi bi türlü iğnem var çoğalırsa vurdurtmayı düşünüyorum aslında kafam çok karışık uzun süre kanamalı hamilelikler okudum iyi geçen ya da tam tersi kötü sonuçlanan.ve kesinlikle dediğin çok doğru bu hamilelik kişiye özel resmen birinin tecrübesi diğerine uymayabiliyor aynı sonla bitmeyebiliyor.sonum ne olacak bilemiyorum...
hamilelik belirtim hiç olmadı sadece memelerim tavan yaptı ve uykusuzluğum var.progestan kullanıyorum hap olarak onunda bi yan etkisini görmedim Allah a şükür beklemek yorucu hepimize hayırlısını versin rabbim

Ayy canım benim yaa. sen çok karışmışsın. bunlara hiç gerek yok. İçini ferah tut. Benim ablamda progesteron ilacı alıyo, o ilaç yüzünden çok uykusu geliyormuş. bende de öyle çok belirgin bir hamilelik belirtisi yok. sadece göğüslerde hassasiyet ve az buçuk mide bulantısı. Gönlünü ferah tut, pozitif ol. Herşeyde hayır olduğunu unutma. Ben mesela hamile kalmayı istemiyordum şimdi. ama Allah böylesini uygun görmüş. ve inan geleceğe dair tüm planlarımızı değiştirdik eşimle bir anda. hayırlısı böyleymiş diyorum. Lekelenme hamilelikte olabilen bişey. benim bi arkdşımda bildiğin kanama olmuş ve bir hafta sürmüş. ama çok şükür çocuğunu doğurdu ve şimdi 4 yaşında :) anlicağın herşey olacağına bir şekilde varır sen istesen de istemesen de. yeterki tam tevekkül et Allaha. canını sıkma, moralini yüksek tut elinden geldiğince.

benim hic bir belirtim yok ya uyku dısında acaba birseymi oldu demeden yapamıyorum

Canım öncelikle hayırlı olsun... Biraz geç cevapladım mesajı yeni gördüm...Ayrıca heyecandan olsa gerek Nisan ayı topiğine yazmışım :))))))

Benim herhangi bir leke ya da kanamam olmadı önceki gebeliğimde... Muhtemelen yerleşme kanaması o kılcal damara denk gelmiştir...
Sakin ol kanama kırmızıysa o zaman tehlikeli... Canım korkma sana tutunmaya çalışıyordur...

sağolasın cnm yaa c.tesi pazar kanamam devam etti hele pazar pirinç tanesinin yarısı kadar pıhtılı ve kırmızı geldi dün aakşam eşm acile götürdü dr dediğine göre 3tane vurmaları lazmdı 1 tane vurup gönderdiler.
bende bu sabah gttm çook umutsuzdum dedim gtti kesin.dr uma anlattım muayene de etti ultrasondan baktı perş. günü 60mm idi bugün 82mm olmuş ama aşağı kaydırmışşsın kanaman bundan naptın dedi bana kızdı ama bi'şey yapmamıştımm
rabbim bilir işini.
progestan pruluton a devam.dinlenmeye devam.beklemeye devam.aynen dediğin gbi canm kanamalar ciddi ama düşükle sonuçlanmaya da biliyo.

yiğenine de maşaallah senin için de Allah kalbindeki bebeği nasip etsin.
bebişin bu zamanda olması hayırlıymış ne güzel işte doğduğunda iyi ki yapmışım seni diye yicen onu yicennnn

Son düzenleme:
ya walla ben çocuğun kalp atışını duyana kadar rahatlamicam sanırım. gelecek hafta çarşamba muayeneye gidecem ve inşallh hayırlısıyla bebeğin kalp atışını duyarız. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Cidden annelerimizin kıymetini bilelim. ne zor şeymiş yahu

ben ayın 12 sinde gece 23:58 de öğrendim. çok ironik değilmi aslında ayın 13 de olabilir... çok mutluyum, korkuyorum, Yüce Rabbim İnşallah sağlıklı güzel bir şekilde elime almamı nasip eder.
kızlar birde siz hamile kaldığınızı öğrenmeden önce kafanızı kurcalayacak birşey yaptınız mı. şöyleki ben viks sürdüm, hamama gittim, çok yorucu egzersizler yaptım. doktor bir şey olmayacağını kafama takmamam gerektiğini söyledi ancak yine de korkuyorum. Allahım bebişimi sağlıklı mutlu bir şekilde elimize almamızı nasip eyle. AMİN:)
BU ARADA BEN ANKARADAYIM ŞU AN KADIN DOĞUMCU ARIYORUM. ÇOK İLGİLİ OLACAK, SORULARIMDAN SIKILMAYACAK, KORKULARIMI ANLAYACAK BİR DOKTOR TAVSİYENİZ VARMI

ben de 16 nisanda öğrendim şimdi 8 haftalık bebişim Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasib eder inşallah

gönlünü ferah tut canım. elbette hareket edeceksin, ev işlerini yapacaksın tabii Allah bir sorun göstermediği sürece. Çok abartmadan günlük işlerini yürütüp, yürüyüşlerini de yap. walla benim daha 7. hafta sanırım ama her akşam 45 dkka yürümeye çalışıyorum. ben çalışan bi bayanım. onun dışında ebru şallının hamilelik pilatesini buldum youtube ta. 3. aydan sonra da bir mani olmadığı sürece pilatese de başlamayı düşünüyorum. kadınlar klubündeki gebelik öykulerini okudum geçen gün. burdaki herkese de tavsiye ederim okumalarını. insanı normal doğuma çok güzel bir şekilde teşvik eden öyküler var. ve kolay bir doğum geçirmek istiyorsanız zaten hareket etmeyi öneriyor herkes. onun için canım İçini ferah tut, aman şunu yaptım bişey olur mu bunu yaptım bişey oldu mu diye düşünme. ben mesela dün eve gittim, tüm evi baştan sona temizledim, yemeğimi yaptım, akşama böreğimi açtım. çok şükür Maşallah diyim bişey olmadı. kendini çok aşırı yormadığın sürece bir sorun olacağını da sanmam. doktorlar kanaman yoksa normal hayatına aynı şekilde devam etmende bir sakınca yok diyor. İyi şeyler düşün, iyi şeyler seni bulsun. ve tabii bunların ötesinde Allaha sığın, bol bol dua et. ayetel kürsi oku. Rabbimin yardımıyla ve izniyle hiç birşeycikler de olmaz. Pozitif düşünmenin gücü :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…