Nişan alışverişine terkedilen hatun ben

madem nisan alisverisine cikildi bornoz takimi haric bizde bunu kiz tarafi alir cunku gerisi az bile canim ama su var bunlari sizin isteginizlemi aldilar yani sen ben set istiyorum falan mi dedin aalinda bohcada bisey alinmamista alinmamasi gerekenler alinmis sanki

Siz bu alışverişe çıkmadan önce ne alınacak, bütçe nedir diye konuşmadınız mı ? Neden sonradan aldıklarım çok mu diye soruyorsunuz ki? Aranızda iletişim kopukluğu olmuş bana kalırsa. Siz maddi durumları iyi diye önemsememişsiniz. Nişan için alışverişe çıktığımızda ben sevgilimin cebindeki parayı biliyordum. İkimiz oturup konuştuk ne alacağımızı ve kimse kimseye yüklenmedi. Şimdi de aynı durumu sürdürüyoruz. Sizin eksikliğiniz bu kopukluk olmuş.

Önceki konuyu da hatırlıyorum. Bunlar size yapılan, ailenize yapılanı normal kılmıyor. İki tarafta başta hatalı davranmış. Erkek tarafı da sizin üstünüze çullanmış. Bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Önünüze bakın.

Sadece esya alındı diye terketmemiştir

Başka sebep yok abuk subuk bahaneler plan yapıp kurgulamışız parasına göz dikmişiz öyle söylüyor ex eş kişisi hiç dediği umrumda değil ben kendimi biliyorum ama yine de insan suçluyor etrafa rezil oldum çok mu abarttım diye

Evet ne istiyorsan al gözün kalmasın denildi sonra bunlar çıktı para mevzularını attılar ortaya. Ben ki onu zorda bırakacak hiç birşey almazdım

Neyi kurgulamışsınız? Yaşadığınız başka şeyler de var galiba...ama boşver boyle kestrip atandan hayır gelmez...çok değil aldıkları...hem alırken nerdelermiş o zaman alamayız deselermiş

Hali hazirda kendi annemin aldigi 4 takim bornoz set, sateninden pamuklusuna kadar 10 dan fazla gecelik, sabahlik takimlar ve daha sonradan aldigim bir suru pijama ve geceligim vardi.
Kozmetik ürünlerim zaten vardi eksiksiz, kiyafetlerim de vardi hala var hatta fazlaliklari 2 torba cikarttim kiyafet toplama noktasina biraktim daha yakinlarda.

Bekarken giyecek donum yokmuş gibi evlenirken kulot, ayakkabi, kiyafet aldirmadim ve bu olmasi gereken birsey degil bence. 2 parca dandik şey icin elin karisinin agzinin icine bakamazdim. Bunlara ihtiyacim olsaydi alisverişe sadece esimle cikardim ve aldirsaydim eger eşim alirdi. Zaten evimizde kaynananin pek emegi gecmedi hatta hic gecmedi. Eşim sagolsun

İstekleriniz cok olmayabilir tam olarak mevzu neydi anlatmamissiniz bisey anlamadim ama boyle cul caput icin bu durumlara gelmek coj cirkin

Son düzenleyen: Moderatör:
başka bir sebep vardır bunlar bahane olabilir ancak. düğün masraflarının yanında para bile değil bu saydıkların. bende nişanlıyım ve nişandan bu yana iki aydır o kadar çok saçmaladık ki ikimiz de ayrı ayrı. zor bi süreç her şey gözüne batıyor ama seviyorsan istiyorsan çok umursamıyorsun damadı bilmem ama damadın ailesi hiç umursamıyor. yani ben bornoz takımı istedi diye terkedilen gelin görmedim.

sana bizim adetlerimizdeki nisan alisverisini yazayim belki ozaman bazi taslar yerine oturur
kombin sekilde canta ayakkabi dahil 2 3 takim kiyafet alinir
makyaj esyasi
parfum deodorant tarak yani kisisel bakim esyalari
gecelik takimi (terlik ve ic camasiri dahil)
saat
erkek tarafi geline alacaklarini soylerse geline istedigi set ve bilezik modelleri alinir
yuzukler
ayrica bu bohcaya yazma yaşmak lif patik tarzi seyler eklenir
sizin listenizde birsey yok

yine de insan suçluyor etrafa rezil oldum çok mu abarttım diye
Ayyyy takıldığın şeye bak boşversene yav!
"etrafa rezil oldum" yani "elalem ne der" mevzusu. Elalem konuşur ama kendilerine dönüp bakmazlar hiç.
Arkadaşlar nişan alışverişimi kaldı diyor ama maddi durumu iyiyse aşırı saçmalamadıktan sonra neden olmasın ki, adet gelenek görenek bunlar. Hem insan alışverişte tanınır.
Bunlar nişan alışverişinde bunu yaptıysa düğün alışverişinde ne yaparlardı Alllahualem.
Karşı taraf cimri pisliğin teki çıktı rıza baba.
Yat kalk dua et, ucuz kurtuldun. Git sadaka bişey ver.
Elalemi ipleme artık. Önüne bak. Bu konuyuda kapat bitir gitsin. Takıntı haline gelecek bak demedi deme

Gayet normal bence. Millet ayakkabısından çantasına , makyaj malzemesinden donuna iç çamaşırına kadar herşeyini aldırıyor. Bana kalırsa ben böyle şeyleri saçma buluyorum zatrn kendim de öyle nişan alışverişi olaylarına hiç girmedim çünkübu işlerin sonu hep tatsız bitiyor. Üzülme bence canım onların başka bir derdi varmış bu da bahanesi olmuş.

Ay kusura bakmasınlar da o görgüsüzler hicbisey görmemişler cidden. Aldıklarında ele alinir bisey yok kolay mi sanmışlar bu işleri benim kayınvalidem tee bilmem kaç sene önce 26 bin liraya trabzon set almıştı digerlerini saymıyorum bile kurtarmişsin kendini

Boşver çevreyi. Kimler neler neler yapıyor da bir hafta sonra unutuluyor. Kocasını aldatan kadınlar bile hiçbir şey olmamış gibi tekrar evleniyor. Kimse onların arkasından konuşmuyor da seni mi konuşacaklar?

Dediğim gibi boşver milleti kendi sağlığına bak. Yaşadığın durum çok travmatik. Psikolojik destek almalısın. Insalalh atlatırsın.

Sizi mi denediler acaba ne alacak diye?

Bunun denemesi olur mu ki? 1 hafta içinde izin alabildi paldır küldür çıktık zaten alışverişe de kendi annesi yani ailesi istedi oturdu konuştular ne istiyorsa alınacak adet usul neyse ona uyalım dediler karşı taraf söyleseler alamayacağız veya bizim adetimiz böyle deseler ben asla birşey almazdım aldıklarına ihtiyacım yok ki alınanlarda yine zaten onların kendi evimizde kullanacağımız şeylerdi olsaydı bu kadar abartılması adımın kötü anılması genç kız olarak beni çok yıprattı
Bir an da değişmesi güvenimin yıkılması cabası

Canim bence isin icinde baska sey var. Kendileri istedi nisan alisverisini diyosun. Iki uc parca sey icin o kadar kavga kiyamet mantikli mi . Neyi kurguladigini dusunuyor mesela. Ortada iletisimsizlik var. Mevzunun para olacagini zannetmiyorum

Bu olaylardan sonra geri donus olmaz artik. Sen yoluna bak.

Hayır tam kararinda ama siz damat kisine gecelik takımı, tras takimi vs almadiysaniz hata olmuş. Bir adet yapilcksa iki tarafta ustune düşeni yapmalı. Siz neden almadiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…