Nişan alışverişine terkedilen hatun ben

5binlik inci sete az diyenler var. Yuh diyorum. Insanlar su günlerde biber almakta zorlaniyor ve karsi taraf 5binlik inci set ile tek tas ile beraber 7-8bin lira harcasin sadece takilara. Ve bu sadece nisan için. Bide dügün kismida var.

Yani evet çok. Ne zaman bu saçma sapan adetler bitecek? Ne zaman kadinlar kendini satilan bir mal olarak görmeyi birakacaklar? Bak bunca pahali sey istedin, çokmu degerli oldun? Hayir. Bir insan hiçbir maddi deger ile ölçülemez.

Ki eger ailene saygiszilik yapmis ise, zaten orda ayrilmaliydin. Yok bide alis verise çikiyorsun. Umarim ilerde bu tür adetler çidden biter.

Hayır tam kararinda ama siz damat kisine gecelik takımı, tras takimi vs almadiysaniz hata olmuş. Bir adet yapilcksa iki tarafta ustune düşeni yapmalı. Siz neden almadiniz

Biz bohçasını hazırladık heeşeyini aldım zaten bende sevmiyorum bu işleri başta öyle konuştuk ama büyükler istiyor diye adet yerini bulsun dedik aldıklarına ihtiyacı olan biri inanın ki değilim.

Ben alınsın istemedim aldıklarını da küçümsemedim zaten kendileri istediler bir kere olacak herşeyini al diye maddi olarak zorlanacak insan değiller adet yerini bulsun büyükler her 2 tarafın ailesi de o neden yapılmamış bu neden yapılmamış demesin diye çıkıldı sizi de anlıyorum ama aile işin içinde olunca böyle oluyor bazen fedakarlık gerekiyor birbirimize karşı

Boşuna kuruntu yapıyorsun...seni o alışverişe çıkarmayı bilen bahsettigin şeyleri de almayı bilecek.Ben alışveriş istemedim eşim olması gerekiyor dedi ve oldu.Ben de bu alışverişin erkek için olan versiyonunu yaptım....eşim o zaman için tras seti değil yeni çıkan bir tras makinasını istedi,ayakkabıyı da hazır değil özel dikim istedi...bu yola girince ucun beşin lafı olmaz....

Ya bana bohca isleri cok gereksiz geliyor. Hadi nisan elbisesi, taki falan alinir. Ama makyaj malzemesinden ic camasirina kadar gerekli degil bence. O nedenle ben bohca falan yapmadim kendim evlenirken. Ama hevesi olana da saygi duyuyorum.

Onlar sana hersey adetlere gore olcak, istediklerin alinacak dedikten sonra kalkip bunu yapmaya haklari yok. Adetlere bakarsak aldirdiklarin az bile.

Hii yani aile isin içinde olup senden ilerde kv'denin evini temizlenmesi istense, misafir geldiginde onlari agirlaman, gelin gezmelere gitmen, hatta onlar ile ayni evde kalmani isteseler sen dermiydin "isin içinde aile var, mecburen evet demeliyim". Ki yukarda yazdiklarimda hepsi adet.

Cevap vereyim yerine, hayir demezdin. Ben hiç nisan alis verisinede cikmadim, bohçada yaptirtmadim. Sadece esim ile beraber nisanligimi aldik. Yani süreci istesen yönetebilirdin. Yönetmedin. Sende istedin alis verise çikilmasini. Sana gecelik felan alinmasini. Yani bu fedakarlik degildi.

Ki "istedigini alalim" dediklerinde hemen inci seti aldirmissin. Inci setler çok pahalidir. Adamlar sirf taki için neredeyse 10bin harcamislar. Yani burda herkes klasik makjaj, pyjama felan dedi fakat onlarin saydiklari ve senin takinin degeri aynisi.

Bence bu sanada, nisanlinada ders olsun. Iki olgun insan evlenmek istiyorsa, bunu kendi baslarina yapmalari lazim. Iki aile ile fazla yüz göz olmadan.

Aynen katılıyorum, bizim de büyüklerden nişan alışverişi yapalım diyenler oldu, kesinlikle kırmadan kabul etmedim, evin her eşyasını da kendimiz aldık, yeri geldi bekarlık eşyalarını da kullandık, hiç başımı ağrıtmadım, hiç tartışma da yaşamadım kayınvalide ile.

Siz anlamadınız ki beni başta konuşulan şeyleri söylüyorum ortak bir karar alınmayacak dense elbetteki almazdım veya çıkmazdım bunu biz daha önce konuştuk
Ben istemedim aldılar diye bir cümle kullanmadım hakkım değil mi alınsın tabi bir kere oluyor adet neyse o yapılsın ama karşı taraf bunu yanlış anlayacağını ben bilemezdim ki içinden ne düşündüğünü çözemezdim veya bana güvenmemesini görücü usulu değil birşey değil.

Bilemem. Karşındaki insanlar saf, iyi niyetli değiller sonuçta. Öyle olsalar bunları yaşamazdın. Sizin arkanızdan çok hesap dönmüş.

Bizde bornoz takımını kız alır onun dışında bir gariplik yok bana göre. Sizde alınıyor olabilir. Seti de nişanda alıyor bazı aileler, bazı aileler düğünde alıyor. Kendileri demiş al et diye zaten. Kendini boşa suçluyorsun.

Bu adam evlenince de seni rezil ederdi. Ortada ciddi bir şey yokken ortalığı yıkmış. Düşün bir de evli olsan kapıya atardı gece yarısı merhametsiz, saygısız herifin tekiymiş. Bizim şer sandıklarımız hayır olabilir.

Evet çok haklısınız cidden abartılacak birşey yoktu kafalarında ne düşünüp kurguladılar insan düşünüyor işte. Hayırlısı elbette böyleymiş

Millet tüylü terlik yok diye cıngar çıkartıyor sen bunlara çok mu diyorsun

Aaaa öyle deme lütfen Benim vardı, giyiyordum tıkır tıkır En son alt katın sesine gumletirken topuğu bir tarafa tuyu bu tarafa gitti de üzüldük karşılıklı

Ben 6 yıl önce bunun 2-3 katını aldım.senınkı çok değil.sana nişanlın ve ailesi değer vermemiş bunu bil

Alışverişte ince çorap unutuldu diye alınmadığı için surat asanı gördüm ben sizinki çok bişey değil yani.Benim nişan alışverişi olmadı. Nişanlımın annesi kendisi gidip yapmıştı alışverişi.Haberimde yoktu zaten.Nişandan sonra oturmaya geldiğinde getirmişti kendisiyle aldıklarını.Haklı taraf sizsiniz.Boşuna kendinizi üzüp suçlamayın.Kurtulduğunuz için sevinmelisiniz bence.İki üç parça için kendini bu kadar rezil eden insanlarla bir ömür geçmezdi zaten.

Olaylar tam olarak nasıl gelişti?

Biz bohçasını hazırladık heeşeyini aldım zaten bende sevmiyorum bu işleri başta öyle konuştuk ama büyükler istiyor diye adet yerini bulsun dedik aldıklarına ihtiyacı olan biri inanın ki değilim.
Bence boşver canım kafana takma hem ortak karar alışveriş hem sonra ayrılık sebebi oluyor işin içinde başka bir sey var. Ben aldirmadim ben alışverişe çıkmadım sen neden çıktın diyenleri de boşver herkesin ailesi yöresi farklı bu adeti sende yerine getirmek isteyebilirdin onlardan rica edebilirdin karsilikli bohca yapalım diye sadece sorun buysa sucun yok gözüküyor. Dediğim gibi herkesin tercihi farklı kendini bohca konusunda suclu hissetme çıktığın için seni suclayanlara kulak asma. Burdan cikmasa baska seyden cikardi demek çünkü elle tutulur sebep yok

Ah ah canım ben bu tip şeyler alıp konuya komşuya gösterme mevzusunu hiç sevmiyorum his değil . Yüzükler takı seti vs tamam ama gecelik bornoz falan bunlara gerek yok ama bilin ki bu nedenden ayrılık olmaz yani bahane aranmış canım kafanda neden arama Rabbim bizden daha iyi bilir elbet üzücü ama daha iyi birini nasip etsin inşallah

Nişan alışverişi nedir bende nişanlıyım biz böyle bir şey yapmadık. Düğünden önce balayında giyilecek kıyafetler iç çamaşırı vs ihtiyaçlar nişanlıyla gidilip alınır ben kv ile gidip bunları almak istemezdim. Ayrıca bence alınanlar normal sadece bornoz erkek tarafı almıyor. Ama böyle o şunu alsın ben şunu lafını ben sevmiyorum. Ortak ev kuruluyor o bu ne önemi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…