- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
Hayır tam kararinda ama siz damat kisine gecelik takımı, tras takimi vs almadiysaniz hata olmuş. Bir adet yapilcksa iki tarafta ustune düşeni yapmalı. Siz neden almadiniz
5binlik inci sete az diyenler var. Yuh diyorum. Insanlar su günlerde biber almakta zorlaniyor ve karsi taraf 5binlik inci set ile tek tas ile beraber 7-8bin lira harcasin sadece takilara. Ve bu sadece nisan için. Bide dügün kismida var.
Yani evet çok. Ne zaman bu saçma sapan adetler bitecek? Ne zaman kadinlar kendini satilan bir mal olarak görmeyi birakacaklar? Bak bunca pahali sey istedin, çokmu degerli oldun? Hayir. Bir insan hiçbir maddi deger ile ölçülemez.
Ki eger ailene saygiszilik yapmis ise, zaten orda ayrilmaliydin. Yok bide alis verise çikiyorsun. Umarim ilerde bu tür adetler çidden biter.
Ben alınsın istemedim aldıklarını da küçümsemedim zaten kendileri istediler bir kere olacak herşeyini al diye maddi olarak zorlanacak insan değiller adet yerini bulsun büyükler her 2 tarafın ailesi de o neden yapılmamış bu neden yapılmamış demesin diye çıkıldı sizi de anlıyorum ama aile işin içinde olunca böyle oluyor bazen fedakarlık gerekiyor birbirimize karşı
Aynen katılıyorum, bizim de büyüklerden nişan alışverişi yapalım diyenler oldu, kesinlikle kırmadan kabul etmedim, evin her eşyasını da kendimiz aldık, yeri geldi bekarlık eşyalarını da kullandık, hiç başımı ağrıtmadım, hiç tartışma da yaşamadım kayınvalide ile.Hii yani aile isin içinde olup senden ilerde kv'denin evini temizlenmesi istense, misafir geldiginde onlari agirlaman, gelin gezmelere gitmen, hatta onlar ile ayni evde kalmani isteseler sen dermiydin "isin içinde aile var, mecburen evet demeliyim". Ki yukarda yazdiklarimda hepsi adet.
Cevap vereyim yerine, hayir demezdin. Ben hiç nisan alis verisinede cikmadim, bohçada yaptirtmadim. Sadece esim ile beraber nisanligimi aldik. Yani süreci istesen yönetebilirdin. Yönetmedin. Sende istedin alis verise çikilmasini. Sana gecelik felan alinmasini. Yani bu fedakarlik degildi.
Ki "istedigini alalim" dediklerinde hemen inci seti aldirmissin. Inci setler çok pahalidir. Adamlar sirf taki için neredeyse 10bin harcamislar. Yani burda herkes klasik makjaj, pyjama felan dedi fakat onlarin saydiklari ve senin takinin degeri aynisi.
Bence bu sanada, nisanlinada ders olsun. Iki olgun insan evlenmek istiyorsa, bunu kendi baslarina yapmalari lazim. Iki aile ile fazla yüz göz olmadan.
Hii yani aile isin içinde olup senden ilerde kv'denin evini temizlenmesi istense, misafir geldiginde onlari agirlaman, gelin gezmelere gitmen, hatta onlar ile ayni evde kalmani isteseler sen dermiydin "isin içinde aile var, mecburen evet demeliyim". Ki yukarda yazdiklarimda hepsi adet.
Cevap vereyim yerine, hayir demezdin. Ben hiç nisan alis verisinede cikmadim, bohçada yaptirtmadim. Sadece esim ile beraber nisanligimi aldik. Yani süreci istesen yönetebilirdin. Yönetmedin. Sende istedin alis verise çikilmasini. Sana gecelik felan alinmasini. Yani bu fedakarlik degildi.
Ki "istedigini alalim" dediklerinde hemen inci seti aldirmissin. Inci setler çok pahalidir. Adamlar sirf taki için neredeyse 10bin harcamislar. Yani burda herkes klasik makjaj, pyjama felan dedi fakat onlarin saydiklari ve senin takinin degeri aynisi.
Bence bu sanada, nisanlinada ders olsun. Iki olgun insan evlenmek istiyorsa, bunu kendi baslarina yapmalari lazim. Iki aile ile fazla yüz göz olmadan.
Bunun denemesi olur mu ki? 1 hafta içinde izin alabildi paldır küldür çıktık zaten alışverişe de kendi annesi yani ailesi istedi oturdu konuştular ne istiyorsa alınacak adet usul neyse ona uyalım dediler karşı taraf söyleseler alamayacağız veya bizim adetimiz böyle deseler ben asla birşey almazdım aldıklarına ihtiyacım yok ki alınanlarda yine zaten onların kendi evimizde kullanacağımız şeylerdi olsaydı bu kadar abartılması adımın kötü anılması genç kız olarak beni çok yıprattı
Bir an da değişmesi güvenimin yıkılması cabası
Bilemem. Karşındaki insanlar saf, iyi niyetli değiller sonuçta. Öyle olsalar bunları yaşamazdın. Sizin arkanızdan çok hesap dönmüş.
Bizde bornoz takımını kız alır onun dışında bir gariplik yok bana göre. Sizde alınıyor olabilir. Seti de nişanda alıyor bazı aileler, bazı aileler düğünde alıyor. Kendileri demiş al et diye zaten. Kendini boşa suçluyorsun.
Bu adam evlenince de seni rezil ederdi. Ortada ciddi bir şey yokken ortalığı yıkmış. Düşün bir de evli olsan kapıya atardı gece yarısı merhametsiz, saygısız herifin tekiymiş. Bizim şer sandıklarımız hayır olabilir.
Millet tüylü terlik yok diye cıngar çıkartıyor sen bunlara çok mu diyorsun
Aaaa öyle deme lütfenBenim vardı, giyiyordum tıkır tıkır En son alt katın sesine gumletirken topuğu bir tarafa tuyu bu tarafa gitti de üzüldük karşılıklı
Yaa siz miydiniz o biri ben çok seviyorum tüylü terliksiz olmaz diyordu
Olaylar tam olarak nasıl gelişti?Takılıyorum kafama çok takıyorum terkedildim nişan alışverişinde karşı taraf para mevzularını çok dert etmiş bir kaç iftira yanlış anlama ile bitirdiler ben üzerimden atamıyorum durumu hala 1 buçuk ay oldu. Tarafsız yorum istiyorum ne olursunuz çoklamayın.
Karşı tarafın maddi durumu gayet iyi (, asla ve kata buna güvenerek) alınmadı tabi alınanları yazıyorum eksiksiz çok şey mi aldırdım akıl verin kendimi yiyorum keşke almasaydım böyle yanlış anlamayacaklardı belki beni ve ailemi.
1 - Yüzükler onun yüzüğünü ben aldım tek taş.
2- ince set takımı (5 bin civarı)
3- 6lı gecelik saten ( içinde başka bir şey yok) aldırmadım.
4- bornoz takımı.
Başka birşey yok çok mu abartmışım annem nişandan sonra bakmaya gelecekler akrabalar konu komşu dedi çeyize alınanlara kendimi çok suçlu hissediyorum bana akıl verin sağolun
Bence boşver canım kafana takma hem ortak karar alışveriş hem sonra ayrılık sebebi oluyor işin içinde başka bir sey var. Ben aldirmadim ben alışverişe çıkmadım sen neden çıktın diyenleri de boşver herkesin ailesi yöresi farklı bu adeti sende yerine getirmek isteyebilirdin onlardan rica edebilirdin karsilikli bohca yapalım diye sadece sorun buysa sucun yok gözüküyor. Dediğim gibi herkesin tercihi farklı kendini bohca konusunda suclu hissetme çıktığın için seni suclayanlara kulak asma. Burdan cikmasa baska seyden cikardi demek çünkü elle tutulur sebep yokBiz bohçasını hazırladık heeşeyini aldım zaten bende sevmiyorum bu işleri başta öyle konuştuk ama büyükler istiyor diye adet yerini bulsun dedik aldıklarına ihtiyacı olan biri inanın ki değilim.
Ah ah canım ben bu tip şeyler alıp konuya komşuya gösterme mevzusunu hiç sevmiyorum his değil . Yüzükler takı seti vs tamam ama gecelik bornoz falan bunlara gerek yok ama bilin ki bu nedenden ayrılık olmaz yani bahane aranmış canım kafanda neden arama Rabbim bizden daha iyi bilir elbet üzücü ama daha iyi birini nasip etsin inşallahTakılıyorum kafama çok takıyorum terkedildim nişan alışverişinde karşı taraf para mevzularını çok dert etmiş bir kaç iftira yanlış anlama ile bitirdiler ben üzerimden atamıyorum durumu hala 1 buçuk ay oldu. Tarafsız yorum istiyorum ne olursunuz çoklamayın.
Karşı tarafın maddi durumu gayet iyi (, asla ve kata buna güvenerek) alınmadı tabi alınanları yazıyorum eksiksiz çok şey mi aldırdım akıl verin kendimi yiyorum keşke almasaydım böyle yanlış anlamayacaklardı belki beni ve ailemi.
1 - Yüzükler onun yüzüğünü ben aldım tek taş.
2- ince set takımı (5 bin civarı)
3- 6lı gecelik saten ( içinde başka bir şey yok) aldırmadım.
4- bornoz takımı.
Başka birşey yok çok mu abartmışım annem nişandan sonra bakmaya gelecekler akrabalar konu komşu dedi çeyize alınanlara kendimi çok suçlu hissediyorum bana akıl verin sağolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?