Nişan alışverişine terkedilen hatun ben

İç çamaşırı, bornoz, gecelik, pijama takımı, terlik, elbise filan alınıyor. Yüzükleri, hediye takıyı alıyorlar. Yemeni, lif, patikle vs. kız tarafına götürülüyor bohça adı altında.

Bu biraz kişinin kendisine kalmış. Kayınvalide bana iç çamaşırı, gecelik seçse götürür iade ederim ya da çöpe atarım. Onu giyip cinsel ilişki yaşayamam :)

Bahane bunlar, hiç bir şey aldırmadim. Nişanda sadece 350 TL lik yüzük aldı. Bir de 300 e kıyafet. Annemlerin düğün takılarını bile alıp götürdüler. 5yil çalıştım tüm birikimimi götürdü.Elimde bir gram altinim olmadı yüzük dışında. İkimizde memuruz ev alalım dedim. Boşaniyorum ve sonuç: Ben paragözum hepsinin gözünde İlk zamanlar olduğu için anlıyorum seni ama bunu diyecek adamlar her türlü diyor,bahane mi yok. Boş versene. Hepsinin canı cehenneme

Bende siz bunu alın bizi bunu alalım diye birşey söylemedim inanın ki çok saçma bir durumun içine düştüm ya ayıptır böyle şeyler zaten para mevzuları hele bizde hiç konuşulmaz alınıyorsa alınır yoksa almayız illa alacaklar aman öyle olsun diye birşey söylenmedi. Zaten alamıyorum dese ben asla müsaade etmem de. Beni denedi belki de bilmiyorum çok gururum kırıldı

Geçmiş olsun üzüldüm bende takmamayı öğrencem inşallah

Kuzum sana aldırdın diye demedim. Arkadaş ne olduğunu sormuş o sebeple yazdım. Yanlış anlamanı istemem. Bunlar genel anlamda alınan şeyler daha fazlası da olabilir yazdıklarımın. Siz sonradan hiç konuştunuz mu bu konuları? Olay kavga kıyamet bitti mi?

Geçmiş olsun üzüldüm bende takmamayı öğrencem inşallah
Zor oluyor, tek yapacağın senin değil onların sorunlu olduğunu kabullenmen. Hep kendimi sucladim yıllarca yok yere. Bunu kabullen ve önüne bakmaya çalış. Özür diler, affedersin belki inanmak isteyip falan düğünü hemen yapma. O yollardan geçmiş biri olarak tavsiyemdir.

Aradı olay kavga kıyamet bitti böylece kendimi anlatmama bile fırsat vermedi cidden incindim ona en pahalı şeyleri göstermişiz onu almasını söylemişiz utanarak yazıyorum bunu öyle birşey olmadı diyorum kulağıma gözümemi inanayım sana mı inanayım. Erkek kardeşimde bir ara alışverişe geldi araba almış babamdan bizi sonra gezmeye götürücekti birde ona takılmış kardeşinde geldi siz ne çeviriyorsunuz ben bilmem kaç paralık adam değilim göndereyim altınları tak falan dedi şok oldum kapadım telefonu bir daha iletişim kurmadım kuramamda ama iftiraları ufak şeyleri içinde büyütüp bana güvenmemesi beni son derece yıprattı olayların hepsi bundan ibaret.

Bunlarda bir şey yok olmayacağı varmış önünüze bakın
Evlendim karşı tarafın damatlığına kadar ben aldım hiç birşey istemedim kıymetimmi bilindi yok
O yüzden üzülmeyin çabuk farkına vardım diye sevinin

Bence alışveriş bahane olmuş yada çok cimri bunlar ne ki alınması gereken çoğu şey alınmamış bile

Ayy yürüsün gitsin Allah aşkına
Bugun birisini ev ziyaretine giderken,guzel bir aksesur,ya da bir kahve takımı,tabak canak vs aliyorsun gözünü seveyim ne var bunlarda?
Hic bisey aldırmamışsın ki.
Icin rahat olsun ne vicdanı yapcan kurban olayım,2 gecelik 1 bornoz bir de set almışlar diye olay çıkaran pinti aileden kurtulmussun gözünü sevdiğim.
Ne kadar saf kalplisin ya.

Bana gelen hediye bohçada ; sandık yapmıslardı
Bornoz takımı
Nevresim takimi (yatak örtülü)
Gecelik
Sutyen,kilot,corap,patik
Yazma
Kahve fincani takımı
Sort alt üst takım,nisan icin kullanilcak olan kurdelali bilmemne tabak ve kadeh,(hatta suanda salonuma aksesusar yaptım. Nisan tepsisi
Makyaj malzemeleri
Lif,seccade,tesbih
Ceyizlik havlu,mutfak havlusu oyalı bunlar vardı
Anneme babama kizkardesime de 1 er tane gomlek bluz hediye gelmisti
Birsuru lif vardı. Hatta esim sen hangi malzemeleri kullaniyorsun bana atsana dedi rimel allık fondoten vs internetten aldı. Hatta kaynana nin gözüne az gelmis ki avon krem mremde vardı icinde . O bahsettigin ince setlerden de taktilar nişanda 22 ayar.
Bunlarin hepsini kendileri aldı ben onlarla çıkmadım alışverişe.
Evet adetlerimiz güzel ,aileleri zorlayici olacaksa hic bu ise kalkismayacaklardi. Bir gecelik fiyatı olmus ne kadar. Sana paragoz maragoz diyemezler. Aldiklarinda bisey yok. Zira zaten bise alınmamış yani. Bunun icin olay cikaran aileden kurtulduguna şükret . Madem oyle hic demiyeceklerdi nisan alisverisi bohca yapalim diye. Saka gibiler.
Benim evime 6 7 kadın ve esim geldiler. Kaynananin ekibi. Esim balkonda babamla cay içti. Ben utandim biraz utandırıcı açtılar gösterdiler falan benim kaynanam milyoner degil ya da dunyanin en melek insani değil ki severim de kendisini 1 bucuk senelik evliyim evime hediyesiz gelmez. Hediye almasa salatalik domates getirir. yani bu isler görgü meselesi. Vizyon meselesi. Tabi annem de beni sinir etti eve gelenlere göster diyip durdu. Annemin arkadaşları geldiler. Bende gosterdim. Yani anneler de hevesleniyor. Annene kızamadım. Haklı olabilir
Kimse kimsenin donuna sutyenine kalmis degil. Bekarken de sutyensiz gezmiyordum. Ama adet bunlar sonuçta madem yapılmış ses etmeye hakları yok. Ay bak sinir oldum gene

Aynen. Bahane etmisler galiba. Bir insan 2 gecelikle 1 setle küçülmez. Terbiyesizlermis yaaaaa
İnsan sevdiğinin her hatasında bir doğru sevmediğinin her doğrusunda bir yanlış ararmış.Konu sahibinin olayı da o hesap.

Abartı veya değil, takılmanız gereken nokta bu değil. Siz böyle insanların gözünde paragöz olsanız ne olur olmasanız ne olur?
Adamın tepkilerini gördünüz, yaşadınız. Şu an bunları düşünmek yerine "ben bu adamı neden hiç tanımadım, neleri gözden kaçırdım, neden tanıdığımı sandım" diye düşünmeniz lazım ki bir dahaki sefere daha sağlam adımlar atın.

Ayrıca bence çok gereksiz bir gelenek.
Oğlunu sevdim diye niye anasına gecelik takımı aldırayım?
Hak edip etmeme meselesi değil bu. Verilen değer bunlarla ölçülmez.

Birak kim ne dusunurse dusun cok mu onemli anlamiyorum insanlarin ne dusundugu.
Sen kendini bildikten sonra konussun dursunlar.
Ayrica hayir aldiklari cok cok normal,minimal olmus..

Bu alisveris hala ailelerle mi yapiliyor. Biz esimle yaptik. Ne karisan ne gorusen oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…