nişan arifesinde bizimkiler...

sezosh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2007
542
17
96
36
Kütahya
merhaba kızlar.
benim çok güzel giden bir ilişkim var ve ailemle tanıştı. bende ailesiyle tanıştım. bayramdan sonra istemeye gelecekler. yüzüklerimizi falan aldık.
fakat sorun şu: babam aşırı milliyetçi kendini bildi bileli kürtlerden nefret eder. elinden gelse hepsini öldürür o derece. ve erkek arkadaşım kürt. tanışmalarından önce bu çok sorun olmuştu,ben şehir dışında yaşadığım için annem konuşuyordu ve ertesi gün olanları annem anlatıyordu. aklınıza gelmeyecek şeyler. yok işte ben torunlarımı hiç sevmem. yok damattan öte olmaz bnm için bilmem ne...
neyse yanıma geldiler tanıştılar. daha ilk akşamdan okey oynadık mesela bir yakın davrandı ki sormayın. o adam gitmiş başka biri gelmişti sanki. hatta erkek arkadaşımla baş başa konuşmuşlar. erkek arkadaşım bayramdan sonra gelmek istiyoruz dediğinde ailenle de konuş bizde bayramda telefonlaşırız demiş. ailesi zaten hazır...
bizde yüzüklerimizi aldık,hatta anneme falan gösterdik. sözün nişanın detaylarını konuştuk... gelgelim annemle az önce telefonda konuştuk çok kötü tartışmışlar. annem yüzük aldığımızı söylemiş aklı sıra kabullendirmek için. babam da başlamış onlar beni hiçe sayıyo. sözünü nişanını yaparım hiç bişeyine gitmem bilmem ne diye.çok iyi çocuk ama içim almıyo onu bilmem neee beni arayıp ....... demiş. (çok afedersiniz)
şimdi ben ne yapayım. şimdi bana bilmişlik taslayan adamında zamanında neleri neleri oldu... kalp hastası olmasa bişey derim.,olmaz. bu arada annemde göründüğğü kadar masum değil. 18 yaşıma kadar bana vuran sürekli aşağılık komplexi yaşamama sebep olan kadın ! ben şehir dışına 8 sene önce attım kendimi öyle kurtuldum diyebilirim. yaşım 25 artık çocuk değilim.
işin daha da beni yıkan tarafı erkek arkadaşımın ailesi o kadar iyi insanlar ki anlatamam. kızları olmadığı için beni kızları sayacaklar. annemi babamı ben seneler önce silmiştim zaten (özellikle babamı) sırf kalp hastası diye tahammül ediyordum ama artık yuvamı kurmamamda huzursuzluk olacak. erkek arkadaşımın ailesine mahcup olmama sebep olacak ne olur yardım edin. aradığında ne diyeyim ne yapayım

canım konunun tamamını okuyamadım kücük bebeğim var kusura bakma...

sana tek önerim babanla sen konuş her zaman benimde başıma geldi annem konuştığunda en ufak şeye kükreyen babam benimle daha sakin konuşuyordu. hem anneler bazen eksik yada fazla yansıtabiliyorlar kötü niyeitnden değil tabi ama.

baba yüzüğü çok beğenmiştim sonra beklemek istemedim almış oldum kusura bakma dersin....

babalar kızlarına kıyamaz

Bence de babanızla ve annenizle yüzyüze konuşup rahatsızlıklarını dile getirmelerini isteyin.
Kararlı olduğunuzu kesin bir dille belirtin,arkanızda olup olmayacaklarının kararını vermelerini isteyin...

merhaba kızlar.
benim çok güzel giden bir ilişkim var ve ailemle tanıştı. bende ailesiyle tanıştım. bayramdan sonra istemeye gelecekler. yüzüklerimizi falan aldık.
fakat sorun şu: babam aşırı milliyetçi kendini bildi bileli kürtlerden nefret eder. elinden gelse hepsini öldürür o derece. ve erkek arkadaşım kürt. tanışmalarından önce bu çok sorun olmuştu,ben şehir dışında yaşadığım için annem konuşuyordu ve ertesi gün olanları annem anlatıyordu. aklınıza gelmeyecek şeyler. yok işte ben torunlarımı hiç sevmem. yok damattan öte olmaz bnm için bilmem ne...
neyse yanıma geldiler tanıştılar. daha ilk akşamdan okey oynadık mesela bir yakın davrandı ki sormayın. o adam gitmiş başka biri gelmişti sanki. hatta erkek arkadaşımla baş başa konuşmuşlar. erkek arkadaşım bayramdan sonra gelmek istiyoruz dediğinde ailenle de konuş bizde bayramda telefonlaşırız demiş. ailesi zaten hazır...
bizde yüzüklerimizi aldık,hatta anneme falan gösterdik. sözün nişanın detaylarını konuştuk... gelgelim annemle az önce telefonda konuştuk çok kötü tartışmışlar. annem yüzük aldığımızı söylemiş aklı sıra kabullendirmek için. babam da başlamış onlar beni hiçe sayıyo. sözünü nişanını yaparım hiç bişeyine gitmem bilmem ne diye.çok iyi çocuk ama içim almıyo onu bilmem neee beni arayıp ....... demiş. (çok afedersiniz)
şimdi ben ne yapayım. şimdi bana bilmişlik taslayan adamında zamanında neleri neleri oldu... kalp hastası olmasa bişey derim.,olmaz. bu arada annemde göründüğğü kadar masum değil. 18 yaşıma kadar bana vuran sürekli aşağılık komplexi yaşamama sebep olan kadın ! ben şehir dışına 8 sene önce attım kendimi öyle kurtuldum diyebilirim. yaşım 25 artık çocuk değilim.
işin daha da beni yıkan tarafı erkek arkadaşımın ailesi o kadar iyi insanlar ki anlatamam. kızları olmadığı için beni kızları sayacaklar. annemi babamı ben seneler önce silmiştim zaten (özellikle babamı) sırf kalp hastası diye tahammül ediyordum ama artık yuvamı kurmamamda huzursuzluk olacak. erkek arkadaşımın ailesine mahcup olmama sebep olacak ne olur yardım edin. aradığında ne diyeyim ne yapayım

sen nasıl bir insansın ya istediğin olmayınca öz anneni babanı ne biçim yerin dibine sokmuşsun yarın birgün sen de anne olursun bunları yaşarsın. madem sildin aileni elalemin anası babası sana daha iyi geliyor git evlen direkt senin sildiğin anne babayı ne milletin karşısına çıkarıcaksın yazık yaa

sen nasıl bir insansın ya istediğin olmayınca öz anneni babanı ne biçim yerin dibine sokmuşsun yarın birgün sen de anne olursun bunları yaşarsın. madem sildin aileni elalemin anası babası sana daha iyi geliyor git evlen direkt senin sildiğin anne babayı ne milletin karşısına çıkarıcaksın yazık yaa

pardon sizin babanız siz 12 yaşındayken annenizi aldatıp başka bi kadını hamile bıraktı mı? sizin anneniz sizi 18 yaşınıza kadar dövdü mü ? anneniz sürekli size hakaret ederek büyüttü mü ? siz hiç 13 yaşında ne olur boşanın diye ailenize yalvardınız mı ? 18 yaşınızda şehri terkedip bir daha dönmeme cesaretini gösterdiniz mi ? lütfen bi yargıya varmadan önce neden acaba diye bi düşünün !

pardon sizin babanız siz 12 yaşındayken annenizi aldatıp başka bi kadını hamile bıraktı mı? sizin anneniz sizi 18 yaşınıza kadar dövdü mü ? anneniz sürekli size hakaret ederek büyüttü mü ? siz hiç 13 yaşında ne olur boşanın diye ailenize yalvardınız mı ? 18 yaşınızda şehri terkedip bir daha dönmeme cesaretini gösterdiniz mi ? lütfen bi yargıya varmadan önce neden acaba diye bi düşünün !

okadar kötüler madem neden anne baba diyorsun hala benim annem babam yok de sevgilinin ailesine burda anlattığın olayları onlara da söyle babam böyle annem böyle deyin ben sizin kızınız olayım deyin neden evlenmek için ailenden izin istiyorsun madem ailevi durumun bu kadar berbat? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. ailen kötüyse bu anlattıkların doğruysa sil istediğinle evlen aileni kur ama istediğin şey olmayınca mı kötü oluyorlar bence sen bunu düşün

okadar kötüler madem neden anne baba diyorsun hala benim annem babam yok de sevgilinin ailesine burda anlattığın olayları onlara da söyle babam böyle annem böyle deyin ben sizin kızınız olayım deyin neden evlenmek için ailenden izin istiyorsun madem ailevi durumun bu kadar berbat? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. ailen kötüyse bu anlattıkların doğruysa sil istediğinle evlen aileni kur ama istediğin şey olmayınca mı kötü oluyorlar bence sen bunu düşün

öyle basit olsaydı her şey.. Rabbim yaşatmasın ama yaşasaydınız anlardınız. teşekkürler cevaplarınız için

Şoklar içinde kaldım.. Özellikle babanızın yaptıklarına..

Canmm babanı karsına alıp onun anlayacağı bir dilde konusmayı denesen.. Suçlamadan hakaret etmeden senli değil benli konuşun böyle yaparak beni çok üzüyorsun deyin. Güzelce konuşmayı deneyin..

canm aileleri çok fazla işin içine sokmayın nişanlınızla beraber halledin canm.

RABBİM Ramazanın hürmetine babana hidayet versin.

cnm senin kadar olmasada işte bi gömlek aşağı babam var ama bence annene fazla yükleniyosun o kadın napsın tmm seni dövmesi hoş değil ama emin ol onun yaşadıkları hiç kolay şeyler değil benim annem çalışan parasını kazanan bi insan olmasına rağmen psikolojisi bozuldu eminim seninkide oyle dir ondan şiddet eğlimli olmuştr.konuna gelince babanın yıllardır tabu ettiği kürtleri bi anda damat olarak bulunca emin ol sarsılmıştır çünkü buda onun imtihanı herkes hayatta sevdiği ve sevmediği şeylerle imtihan olur içim almıyo demesi emin ol bu tabu yoksa baştan iyi davranmazdı bu zamanla düzelebilcek bişey ki zaten babalar damatları genelde öyle kabbullenemezler hemen ikinicisi yüzük olayı şöyle baban başına buyruk hareket ettiğin için kızmıştır yani ben kimim niye izin alınmıyo isteme oldu mu yada olcak mıda hemen bu ne acele gibilerinden bilirsin babalar biraz egoyu sever düğün dönemlerinde...
eşinin ailesine yanıtmazsan sorun olmaz nerden bilcekler ki zaten doğruda bu hayat bu canım dediğimiz insanla bi gün sonra kanlı bıçaklı olabiliyoruz kol kırılsın yel içinde kalsın özellikle kv kp yanstma sen sildim diyosun ama onları sevdiğini biliyorum çünkü bende aynı şeyleri yaşadım kimse sevmiyorum dediği babasının kalp hastası olduğunu düşünmez :)
uzun oldu ama inşallaah mutlu olursun senin yaşayamadığın mutlu yuvayı çocukların yaşar :)

merhaba kızlar.
canım bak söylene söylene yer bitirirler seni.eğer babam ak dediyse annen onu alırım detayları ile büyüte büyüte fena hal alır.o yüzüktür isteme nişan çok sorunlar yaşayan biri olarak yemediğim laf kalmadı 7 aydır nişanlıyım düzeldier mi hayır ama mecburlar düzelmye.bak benimde sorun çıkardılar ozaman ben bir bayıldım tabi bilerek değil ama katlanamadım hemen yelkenleri indi.sanki o lafları ne babam nede annem demiş. meak etme düzelir canım.istenmeyen damat durumu çok olur ama seviyoruz işte :69: apıcak bişi yok haksız mıyım ?

çok teşekkür ederim hepinize. umarım gerçekten düzelir hepimizin ailesi. kimse sorunsuz değil mutlaka da torunlarımı nasıl seveyim falan çok ağır işte =( çok üzülüyor insan =(

Arkadaşım, çok kötü şeyler yaşamışsın. Profildeki sen misin bilmiyorum da ne güzel gencecik güzeller güzeli kızsın. Çocuk yaşta birçok sorunu belkide büyük adam gibi sırtlanmışsın. Benim ailemdede birçok sorun oldu, çok şükür dayak yok ama annemle babam arasında birçok sorun vardı, hala da var. Bazısına karıştım bazısına karışmadım, en sonunda nişanlımla tanıştım, belkide evlenip mutlu bir evim olsun bu tartışmalardan kurtulayım istedim. Ama ne kadar aile ortamımız kötü bile olsa, emin ol kayınvalide kayınpeder nişanlı vs hepsi el. Sizin başınıza şuanda birşey gelse emin olun kalp hastası babanız, o size vuran anneniz dünyada en çok üzülen insanlar olurlar. Ve ne yaşarsanız yaşayın erkek arkadaşınız bunları bilmesin. Irkı, dini, dili önemli değil, hepimiz insanız çiğ süt emmişiz, iki gün sonra "Babanda aynısını annene yapmıştı ama" diye bir şey başınıza kakarsa işte o zaman dünyanız yıkılır. Biraz sabredin, ailenizin geçmişte kötü şeyler yaşamış olmasını bir kenara bırakıp kendi geleceğinize odaklanın, ama ailenizi nolursa olsun kırmayın. En azından el bunu bilmesin. Çok uzun yazdım kusura bakma. Bende nişanlıyım, o kadar çok sorun yaşadım ki. Artık herşeye duygulanıyorum, bunları yazarken bile boğazım düğümleniyor. Hakkınızd hayırlısı olsun inşallah

Bir anne babayı silmek bu kadar kolay mı. Anneniz babanız olduğu halde yok demek insanın canını nasıl yakar. Neden bu kadar kesin konuşuyorsunuz ki. Ne kadar kötü, ne kadar vicdansız olsa bile bir evlat her zaman anne babasına şans verir hele ki evlenme arifesindeyken. Ne kadar kötülük yaparsa yapsınlar bir evlat böyle bir konuda gönül rızasını almadan huzurlu olamaz diye düşünüyorum.

Canım kötü şeyler yaşamışsın, ama üzülme sakın ne güzel nişanlanacaksın sevdiğin biri var. Erkek arkadaşınla bu durumu paylaşabilirsin istersen ne kadarını biliyor bilmiyorum ama yaşadığın bu zorlukları ona da anlatman iyi olabilir. Seni seviyorsa, iyi bir insansa sana destek olur. Hem ailenle ilgili konularda daha iyi yardımcı olur.

herkese teşekkürler. zamana bıraktım şimdilik ama bir yerde benim hayatım olduğunu da bilmeleri gerekir. bende aile olmak istiyorum nihayetinde. herkese teşekkür ederim

Back
X