Nişan atanlar ?!?

Benim de çocukluk arkadaşım çok sorun yaşadığı bir nişanlılık geçirdi. Nişan attı. Ardından insanlarla tanıştı ama hepsinde bir sorun oldu. Ciddi o insanın karakteriyle ilgili sorunlardı bunlar. Sonra birisiyle tanıştı, evlilik düşünüyorlar şu an. Kimseyi bulamam diye düşünmek ya da bu korku yuzunde size değer vermeyen bir insanla ömrünüzü geçirmek bile bile tehlikeli bir yola girmek demek. Şu an var olan sorunlar, nisanliniz iletisime açık degilse ve çözmeye çalışmıyorsa evlilikte daha da artarak gelecektir. Size şu an nişan atmayı dusunduruyorsa biri demek ki onunla sorun çözemiyorsunuz demektir.

Ilk nisanlandigim iliskimi, mesleginden (uzak yol gemi kaptanligi) oturu bitirmek durumunda kaldim. Benim ve ailem icin cok kotu 1 surecti, surekli agliyordum, ailem de cok uzuluyordu, cunku aramizda yogun sevgi vardi. Tekrar kimseyle olmaz sanarken simdiki esimle nisanlandim. Aslinda eskiden tecrube edindigim mesafe sorunundan cok daha kotu hadiseler yasatmasina ragmen nisani atip ayrilamadim. 2.kez ayni durumu kaldiramayacagim icin devam edip evlendim. Ama keske zamaninda nisani atsaymisim diyorum. O yuzden iyi dusunun derim.

Ben 7 aylik bi nisanliliktan sonra nisan attim.nisandan sonra tuhaf huylari cikti cesaretimi toplayip ayrildim.iyi ki goz gore gore devam etmemisim.sizi anliyorum bnde kimse olmaz artik diye dusunuyordum.ayrildiktan 8 ay sonra esimle tanistim.cok mutluyuz

İnsanlar 30 yıllık eşinden boşanıyor yeri geliyorda. En mantıklısı olmuyorsa evlenmeden ayrılmak. Sırf kimse benle evlenmezse korkusuyla istemediğiniz anlaşamadığınız birisiyle evlenmeniz çok yanlış, bu kezde evlendim anlaşamıyoruz olmadı ama boşanamam diyeceksiniz. Yaşınız çok genç daha, kim ne derse desin, elalem herşeye diyecek bir laff bulur.

Eksileri artıları düşünüp mantıklı bir karar vermek zorundasınız. Sevmek bir yere kadar insanı götürüyor.

şuan yazık mı ederim acaba değişir mi ilerde pişman olur muyum tarzı kaygıların vardır eminim. 4 sene sevgililiğin üzerine 8 ay nişanlı kaldık 4 senede göstermediği yüzünü nişandan sonra gösterdi sagolsun. attık nişanı tabi ve iyi ki atmışım insan ayrılırken tanıyormuş karşısındakini. sakın üzülme sonradan boşanmak varken böyle olması daha iyi sebeplerinizin ne oldugunu bilmesem de bi kadın ilişkide huzurlu güvenli mutlu değilse o ilişkiyi zehir eder eninde sonunda. sonrasında bi dünya gezdim tozdum kendimi dinledim konuşulanlara kulak asmadım. iki sene geçti üstünden benden sonra eski nişanlısıyla evlendi hiç vakit gecmeden bu da bı tık özgüvenimi düşürmedi değil. hayat işte her şey bizim için. şimdi daha da huzurlu sadık güvenli samimi bi ilişkim var nasipse nişan yakında. aşırı sık dokuyup ince elemelerimin sonunda dayandıysa doğru insandır felsefemle.

bir ömür mutsuz olmaktansa şimdi biraz karışıklık yaşamak daha doğrudur diye düşünüyorum.

Çevremde nişan atan , evlenip ayrılan çok kişi var.
Bu kimseyi ilgilendirmez.
Siz mutluysanız gerisi boş

Tekrar yazmak istedim konuna, çünkü hayatını etkileyecek bir olay.

Çok samimi arkadaşlarımız vardı. Liseden beri sevgililerdi 15 yıllık geçmişleri vardı. Lisede ayrılmalı ilişkileri olmuş, üni. zamanı kavgalı aldatmalı geçmiş.

Sonra nişan oldu ama isteme, söz,nişan herşey olaylı geçti. Hatta isteme sonrası ayrılma noktasına çok geldiler ama 'evlenelim, insanlar ne der, kaç yıl var birlikte geçirdiğimiz' dediler. Düğün sonrası her gün kavga dövüş, üstüne çocuk yaptılar bir de insanlar soruyor diye. E ama yine aynı tantanalar devam ediyor . Ailemiz ne der, millet ne der diye ayrılmamaya çabalıyorlar hala, bahanelere birde çocuk eklendi tabi, boşanırsak ona zor olur dediler.

Kavgasız tartışmasız bi sohbetimizi hatırlamam. Her buluşmamızda ikisi tartışır, sonra olay büyürdü, küslükler huzursuzluklar olurdu, burnumuzdan gelirdi bizim bile.

Ama artık 15 yıl sonunda dama dediler ve ayrıldılar bu sene. Sonuçta ne oldu? Giden yıllar... En baştan hatayı göre göre evlenmeselerdi; şimdi belki ayrı ayrı mutlu hayatları olurdu ikisininde ve ortada bi çocuk olmazdı.

Sende olmayacığını düşünüyorsan, kimseyi umursama. Kendi hayatını ve geleceğini düşün. Elalem hep birşey der nasılsa.

İnşallah bende öyle olurum

Evet kesinlikle haklısınız

benim eşim nikahı bile kıyılmışken nişan atmış, hemen arkasından biz tanıştık 12 yıllık mükemmel bir evliliğimiz var, eski nişanlısı da evlenmiş, duymuştum.

Biz tanıştığımızda çok mutsuzdu, bir daha asla kimseye güvenemem diyordu. Ama bana güvendi.

Nişan atma ya da evlenememe kaygısıyla bir ilişkiye devam edilmez. Seni şimdiden mutsuz eden bir adamla evlilik gül bahçesi değil ısırgan tarlası olur. 29 yaş çok da büyük değil. Mutsuz olacağın biriyle aynı eve girmektense ömür boyu bekar kal daha iyi. En azından seni üzen adamın donunu yıkayıp yemeğini pişirmek zorunda olmazsın

Çok sevindim mutluluklar

Ne mutlu size evlenmeden önce sorunları görebilmişsiniz. Bu şansı iyi değerlendirin ve yapamayacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle yol yakınken geri dönün

Ben nişanlanıp ayrıldım. Bende sizin gibi saçma düşüncelere daldım durdum. Şuan evliyim. Ya ozaman nişanı bozacak cesaretim olmasaydı diyorum bazen nasıl mutsuz bir hayatım olacaktı
Sizin
Ne mutlu size evlenmeden önce sorunları görebilmişsiniz. Bu şansı iyi değerlendirin ve yapamayacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle yol yakınken geri dönün
kararlıyım ayrılacağım

Hatırladığım kadarıyla bu adam bayağı varlıklıydı ama size uygun değildi karakteri. İçinizden ne geliyorsa onu yapın. İnsanların fikri önemsiz. Sizin hayatınız

sevmediğiniz anlaşamadığınız biri ile evlenmektense atın nişanı çevremden bir örnek vereyim 5 sene sevgililik 3 sene nişanlılık sürecinden sonra nişanı attı kız arkadaşım ve sizle yaşıt henüz evlenemdi ama erkek arkadaşı var tekrar nişanlanacak

Sizi hatırlıyorum, evlendiniz sanıyordum. Sorun ne bilmiyorum önem derecesine, ayrılık sebebi olup olamayacağına ancak siz karar verebilirsiniz. Nişanlanıp ayrılan, 10 senelik sevgilisiyle evliliğin eşipinden dönen, çocuklu boşanan ve çocuksuz boşanan tanıdıklarım var. Çok insani durumlar bunlar. Hatta tanıdığım biri nişanlısından ayrıldı aynı sizin gibi düşünüyordu. Evli şu an ve iki çocuğu var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…