• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atıldı siz olsanız ne düşünürsünüz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yani buradan bakınca işler baştan yanlış duruyor

annesi evinde oturacaktı
siz de kendi evinizi kurup kendiniz ev düzecektiniz -- muhtemelen annenin geliri de yok. hem anneye bakıp hem de ev açamıyor adam. sizin de durum yok herhalde.
e bunu yapmaya maddi gücünüz yoksa evlenmeyeceksiniz güzel kardeşim.

ben de enişte olsam ben de kaynanayı kabul etmek istemem. neden isteyeyim ki?

Bu devirde kaynanayla oturmayı kabul etmiş bir kızım.( nişanlım arabayı satıp ev alacağını söylediği için ).
Çok paraya lükse önem veren biri değilim ama buna rağmen zorluk olmasın babası da yok bi şey istemeyelim dedik.Ev fiyatları uçunca alamayacağını söyledi ve duruma mecbur kalmış oldum .
Bu arada oturduğu ev bile abisinin üzerine yani annesi ölse ne olacağı belli değil ( babası ölmeden işleri kötü gidiyor diye garantiye almak için diğer oğlunun üzerine yapmış ). Her neyse onu da görmedik yeter ki mutlu olalım dedim bu devirde o bile kolay değilken. 4 kardeşler ( hepsi evli uzun yıllardır ) en azından evliliğin ilk zamanları bi kaç ay ablanlar abinler anneni misafir etsin biz birbirimize alışalım sonra yine biz bakıcaz ölene kadar dedik. Bu isteğimizin üzerine
siz ne hakla böyle bi şey istersiniz bizi yönetmeye mi geldiniz herkes haddini bilsin kötü olacaksak baştan kötü olalım diyen eniştesinin bu tutumuyla karşılaştık ( hiç biri annelerini misafir bile etmek istemedi) ve nişanlım bu olup biteni sadece izledi sessiz kaldı neden sesini çıkarmadın ben ekstra bir şey istemedim kendi anneleri zaten istemiyorsalar bile bu terbiyesizliğe gerek var mıydı ben böyle bi fedakarlık yapmışken dedim bişey demediler ki ne var bunda dedi?
o saatten sonra anladım ki bugün bunu yapan yanımda durmayan yarın aynı evin içinde daha kötüsünü yapar.
Tek anlamadığım böyle bir sevgi yaşamadım bu yaşıma kadar böyle gözümün içine bakan birini görmedim ama evlenmek için o kadar çabalayan gecesini gündüzüne katıp para biriktiren evin tüm eşyalarını değiştiren adam neden böyle bir olayda yanımda durmaz bir çırpıda saygısız bir enişte yüzünden bütün emekleri neden görmezden gelir yalan mıydı o zaman diye sormadan edemiyorum ya da bu insanlar bu kız şimdiden böyle diyorsa yarın annemiz bizim başımıza kalır korkusuyla gaza mı getirdiler inanın bilmiyorum
DOĞRU YAPTIĞIMIN BİLİNCİNDEYİM SADECE BU İNSANIN DERDİ NEYDİ BUNU ANLAMAK İSTİYORUM.
Görüşlerinizi paylaşır mısınız ?
Cidden verilmis sadakaniz varmis . Hickimse kayinvalidesiyle yasamayi kabul etmemeli. Herkesin kendine gore bir hayati, kültürü, yasam tarzı var. Eski Nisanliniz anne bakiciligi, hizmetci olacak birini ariyor. Barismayin kapatin bu defteri

Kardeşim evlenecek, maddi durumu müsait değil diye gidip annemin yanına yerleşip, onun düzenini bozacak, bi de yeni evliler rahat etsin diye onu birkaç ay başka yere gönderecekler.

Oldu başka? Kardeşimi parçalarım. Baksın başının çaresine, bakamıyorsa da maddi durumunu düzelene kadar evlenmesin.
bence gidip annesinin yanına oturucak değil
oğlan zaten anasıyla oturuyor. herhalde anasını da o geçindiriyor.

ama diğer kardeşler de muhtemelen o evlendikten sonra da annenin geçimine karışmak istemiyor.

bence gidip annesinin yanına oturucak değil
oğlan zaten anasıyla oturuyor. herhalde anasını da o geçindiriyor.

ama diğer kardeşler de muhtemelen o evlendikten sonra da annenin geçimine karışmak istemiyor.
Şimdi anne, baba ve erkek kardeş birlikte yaşıyor. Diyelim ki baba vefat etti. Doğal olarak Anne ve kardeş yaşamaya devam ediyor.

Normalde annenin ölene kdr o evde yaşaması, erkek kardeşin ise evlenirken kendine yeni ev kurması öngörülür. Yani gelini alıp o eve yerleştirmesi ve anneye biraz sen git denmesi beklenmez. Ha anne yanında oturulmasını kabul ederse, o ev hala annenin, ve annenin kuralları uygulanmaya devam eder.

Yani her evlenen ev alıp mı evleniyor, kira diye birşey de var. Ha kiraya çıkacak da bütçesi yoksa, evlenmeyecek. Yani bence evlenmeyecek :)

Son düzenleme:
Bu devirde kaynanayla oturmayı kabul etmiş bir kızım.( nişanlım arabayı satıp ev alacağını söylediği için ).
Çok paraya lükse önem veren biri değilim ama buna rağmen zorluk olmasın babası da yok bi şey istemeyelim dedik.Ev fiyatları uçunca alamayacağını söyledi ve duruma mecbur kalmış oldum .
Bu arada oturduğu ev bile abisinin üzerine yani annesi ölse ne olacağı belli değil ( babası ölmeden işleri kötü gidiyor diye garantiye almak için diğer oğlunun üzerine yapmış ). Her neyse onu da görmedik yeter ki mutlu olalım dedim bu devirde o bile kolay değilken. 4 kardeşler ( hepsi evli uzun yıllardır ) en azından evliliğin ilk zamanları bi kaç ay ablanlar abinler anneni misafir etsin biz birbirimize alışalım sonra yine biz bakıcaz ölene kadar dedik. Bu isteğimizin üzerine
siz ne hakla böyle bi şey istersiniz bizi yönetmeye mi geldiniz herkes haddini bilsin kötü olacaksak baştan kötü olalım diyen eniştesinin bu tutumuyla karşılaştık ( hiç biri annelerini misafir bile etmek istemedi) ve nişanlım bu olup biteni sadece izledi sessiz kaldı neden sesini çıkarmadın ben ekstra bir şey istemedim kendi anneleri zaten istemiyorsalar bile bu terbiyesizliğe gerek var mıydı ben böyle bi fedakarlık yapmışken dedim bişey demediler ki ne var bunda dedi?
o saatten sonra anladım ki bugün bunu yapan yanımda durmayan yarın aynı evin içinde daha kötüsünü yapar.
Tek anlamadığım böyle bir sevgi yaşamadım bu yaşıma kadar böyle gözümün içine bakan birini görmedim ama evlenmek için o kadar çabalayan gecesini gündüzüne katıp para biriktiren evin tüm eşyalarını değiştiren adam neden böyle bir olayda yanımda durmaz bir çırpıda saygısız bir enişte yüzünden bütün emekleri neden görmezden gelir yalan mıydı o zaman diye sormadan edemiyorum ya da bu insanlar bu kız şimdiden böyle diyorsa yarın annemiz bizim başımıza kalır korkusuyla gaza mı getirdiler inanın bilmiyorum
DOĞRU YAPTIĞIMIN BİLİNCİNDEYİM SADECE BU İNSANIN DERDİ NEYDİ BUNU ANLAMAK İSTİYORUM.
Kayınvalide ile oturmayı kabul ettim dediğin yerde okumayı bıraktım, tek diyeceğim iyiki nisan atılmış, umarım dönmezsin, kayınvalide evine giren çıkamaz, çıkanın da akıl sağlığı yok ...

Şimdi anne, baba ve erkek kardeş birlikte yaşıyor. Diyelim ki baba vefat etti. Doğal olarak Anne ve kardeş yaşamaya devam ediyor.

Normalde annenin ölene kdr o evde yaşaması, erkek kardeşin ise evlenirken kendine yeni ev kurması öngörülür. Yani gelini alıp o eve yerleştirmesi ve anneye biraz sen git denmesi beklenmez.

Yani her evlenen ev alıp mı evleniyor, kira diye birşey de var. Ha kiraya çıkacak da bütçesi yoksa, evlenmeyecek. Yani bence evlenmeyecek :)
yani tabii ki normali o da

bu kızımız o açıdan bakamıyor herhalde
kendi başış açısına göre diyor "ben kaynanayla oturmayı kabul etmişim, daha ne yapıyım"
e baştan etmeyecektin.

ona da diyecek sanırım "e başta da ev alınacaktı, araba satılacaktı". e evet. olamamış.
o zaman alternatif kaynanayla oturmak mı?
alternatifi o zaman kirada oturmak olmalıydı. bu gündeme gelmeli, olamıyorsa zaten evlenmeye kalkışılmamalıydı. şu farkla ki nişanı atan kendisi olmalıydı karşı taraf değil...

bize karşı tarafın ne düşündüğünü sorduğu için diyorum:
bana da kocamın kardeşi kaynanayı postalasa -kadının kendi evinden- ben de olsam ne alaka derim...

kadının kocasından kalmış evi, yani kendi evi. siz dağdan gelip bağdakini kovmuş oluyorsunuz....

bu kızımız o açıdan bakamıyor herhalde
kendi başış açısına göre diyor "ben kaynanayla oturmayı kabul etmişim, daha ne yapıyım"
e baştan etmeyecektin.

Öyle dusunuyor, ben fedakarlik yapiyorum sonucta onlar da annelerini alsin bir süre diye ama adamin kardeşlerini ve eşlerini ilgilendirmiyor ki bu durum, onlar da gel annemizin evine evlen diye yalvarmiyorladir herhalde konu sahibine. 🤷
Niye yeni gelin balayi yaşayacak diye diger evli kardeşler ve eşleri kvyi almak zorunda olsun.

Ya çok komiksin
Evin eşyalarını yenilemiş 😂 sanki sen olmasan anasının yüz yıldır yenilenmeyen eşyalarını yenilemeyecekti. Sana değil anasının evine yatırım yapmış, yarın kendi evine çıksan o eşyaları götürüp kadını dimdizlak bırakacak değilsiniz ya, bir de onların borcunu ödeyeceksiniz.
Win-win yine adam ve ailesi karlı çıkmış.
Ayrıca "ben böyle sevilmedin daha önce" demissin. Muhtemelen sevgisini göstermeyen bir babanın kizisin. İlişkilerinde de baban gibi insanlar buldun hep . Bu çocuk böyle elini tutunca, konuşurken gözüne bakınca, sana iki mutlu gelecek planlarından bahsedince zannettin ki çok seviliyorum.
Sevgi böyle bir şey değil. Seni gerçekten sevse nasıl diğer kardeşleri evlendi yuvasını kurdu, o da seninle yeni bir yuva kurardı. Ev satin almak zorunda değil, kim evlenir evlenmez ev satın alıyor? Pekala kiraya cikabilirdiniz. Siz de çalışırdiniz. Zamanla belki TOKİ çıkardı ya da kredi çekip iyi kötü bir ev alırdınız - herkes gibi

🎯

Kardeşim evlenecek, maddi durumu müsait değil diye gidip annemin yanına yerleşip, onun düzenini bozacak, bi de yeni evliler rahat etsin diye onu birkaç ay başka yere gönderecekler.

Oldu başka? Kardeşimi parçalarım. Baksın başının çaresine, bakamıyorsa da maddi durumunu düzelene kadar evlenmesin.
Siz parçalarsınız. Ben parçalarım. Ama başkaları bi el kızı bulup anasını başına atma peşinde baksanıza. Kız gireceği sorumluluğun karşılığı ilk 2-3 ay anlayış beklemiş, enişte bey çan çan ötmüş, kaynananın kızı yok meydanda. Sanki kaynanaları geline zimmetlemişler. ☺

Kayınvalide sağlıklıysa, eli ayağı tutuyorsa eniştenin yaptığı saygısızlık falan değil.
Siz birlikte oturmayı kabul ettiniz diye adam niye belirsiz bir süre kayınvalidesiyle yaşasın durduk yerde? Çok heveslisi olsa gider şimdi oturur zaten kayınvalidesiyle.
Kimse sizin aldığınız kararların sonuçlarına katlanmak zorunda değil. Bunu nasıl mantıklı buldunuz da dile getirdiniz hayret gerçekten.

Öte yandan ayrı ev açamayacak durumdaysanız evlenmemeniz daha hayırlı. Gencecik yaşta kayınvalideyle oturup ne yapacaksınız? Zorunluluk olur, bir sağlık durumu söz konusu olur anlarım ama sırf bir adamla evlenebilmek için yapmaya değmeyecek bir fedakarlık.

Çok mu seviyormuş bak bakalım.

Sevgi nedir bilmiyorsun ki sen.

Asıl sorun beraber oturmayı kabul etmenizde, abisi annemin hizmeti görülsün sahip çıkılsın diye kardeşinin bedava oturmasını kabul etmiş. Annesi vefat edince elbette çıkmanızı isteyecekti.

Kiraya çıkılsaymış en güzeli.

Ailesiyle ilgili bir konuda yanında durmuyorsa onlarla birlik olup arkandan da konuşuyordur belki nişanlın böyle değildir bilmiyorum ama. Ben de nişan attım . Nisanimda ablası çok basit bir sebepten olay çıkardı bağırdı çağırdı ve ailesi de kendisi de tiyatro izler gibi izlediler hatta ablasının görüşünü savundu orada. Bağlık çığlık en güzel günümü ağlaya ağlaya bitirdim ama ağzımı açıp tek kelime etmedim hala o da böyle olsun istemezdi bişey diyip üzmeyin derdindeydim , gerçekler gün gibi ortadaydı da gözüm görmedi işte. Annem yalvardı o gün kızım iyi düşün diye kesinlikle bırakmak istemedim tüm ailemi karşıma aldım. Ama er ya da geç gerçek yüzlerini gösterdiler.
Neden anlattim bunu ; iyi yapmişsin bugun yanında durmuyorsa yarın ne de olsa göz yumuyor diye daha fazlasini hak görüyorlar kendilerini bırak inceldigi yerden kopsun . Sen de hiç ama hiç üzülme . Herşey çok güzel olur inşallah bundan sonra

tüm bu yaşadıklarının sebebi "bu devirde kaynanam ile oturmayı kabul etmiş bir kızım" cümlesi.
ne kendi ailenizle ne eşinizin ailesi ile oturmayı kabul edin. (hastalık hariç)
karı koca gibi değil ebeveyn denetiminde evcilik oynayan 5 yaşında çocuklar gibi görünürsünüz.
bornozla bile dolaşamadığın rahatça işten gelip koltuğa yayılamadığın bir düzenin içine girmeyi hangi kız girer. insanın eşref saati olur eşek saati olur. regl ağrısı çekersen bile kv evde diye politik olmak zorundasın. canın yemek yapmak istemiyor mecbursun. canın onun seçtiği sıkıcı diziyi değil kendi dizini izlemek istiyor onlar neyi istiyorsa onu izlemeye mecbursun. hiçbir özelin yok kocanla sadece ikinize özel sohbet yok. her lafın içinde biri var. ikiniz düğüne gitseniz beni de götürün diyecek biri. ayy içim şişti. 2 genç bir yaşlı üç kişilik evlilik modeli yürümez.

Son düzenleme:
Ablaxim birlikte yasamayi kabul edip 2 ay evden gitsinler ne demek , ben kv olsam dagdan gelmis bagdakini kovuylr der gene gitmem ki oyle .ama sunu diyebilirsin sv yoksa sen gel benim ailemle yasa ben anami babami 2 ay gonderirim deseydin hayir derse.ev alamiyosak niye senin ailenle yasiyoruz sen bnm anami babami begenmiyo musin der ben ayrilirdim.
(Ayrilmaniz senin icin en iyisi olmus ,hic uzulme)
Bide millet siz evlendiniz diye niye kv kp ayni evde yasasin ,herkes sen mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X