- 3 Ağustos 2023
- 230
- 218
- 18
- Konu Sahibi bursakesta
-
çok mutlu olursunuz ,oluruz inşallah4 gün önce ben de nişan attım. Ailesi ve ailem assssla uyumlu değildi sonra baktım ki ben de nişanlımla hiç uyumlu değilmişim bir şeyleri hep kabullenmiş kendimce güzellemişim. Sonra döndüm ve dedim ki NEDEN YAPMIŞIM BUNLARI?
Bazen sevmek yetmiyor inanın. Aileyi, annesini az çok tanıdın bu süreçte böyleyse evlilikte sana daha çok baskıları olacaktı.seni çok sevsem de seninle asla evlenmeyeceğim dedi gitti.
s.gitsin bu ağlamalarına inanma o ADAM olsaydı da annesini uyarsaydı karışma diye.Elimden geleni yaptım dedi ama sen ailemi böyle kabul etmedin dedi,kim kaynanasını seviyor ki keşke bize yansıtıp ilişkimizi bitirmeseydin dedi ama anlamıyor o dönem o kadar zorlanıyordum ki hazırlıklar derken hiç gelin gibi hissetmedim
Aile şimdiden böyle yaptıysa evlilik olmadan bitnesi iyi olmuş açıkçası. Nisanlanmadan once hiç vakit gecirmemissiniz sanirim keske o zaman siz tanisaydiniz da bu kadar ugrasa bile girmeseydiniz. Üzülmeyin açıkçası bu konular yüzünden 20 yıllık evliliklerini bitirenler varMerhaba hanımlar, içimi dökmek için foruma kaydoldum.
Ocak ayında 2 yıllık erkek arkadaşımla nişanlandık.İlk görüşte evleneceğim insan bu dedim ama o dönem istemedim evlenmek.(2 yıllık ilişkimizden 7 yıl öncesinde bir tanışıklığımız vardı ama yaşımız küçüktü diye istemedim.)O bekledi bekledi beni evliliğe ikna etmek için çok çabaladı.Şuan 26 yaşındayız.Her şey çok güzeldi çok uyumluyduk hiç kavga etmezdik,taki aileler tanışana kadar hiçbir problemimiz yoktu.Aileler tanışınca aradaki kültür farkı,yanlış anlaşılmalar ve en büyük sebep annesinin hevessizliği ve (ona başka birini uygun görüyormuş sonradan duydum) nişanlımı doldurması derken nişan attık.Annesi o kadar üstüme geliyordu ki ne eşya istedim ne başka bir şey buna rağmen yaptıklarını beğenmiyormuşum ben de (maalesef ki )bu durumu nişanlımla paylaştım meğer onu şikayetlerimle hep yemişim öyle dedi ayrılırken.Halbuki amacım sadece düzeltmesini sağlamaktı ama nafile kadın istemiyormuş ki.En son ayrılırken bu şikayetlerim bana annem ne yapsa beğenmediniz seninle evlenirsek mutsuz oluruz diye geri döndü ve seni çok sevsem de seninle asla evlenmeyeceğim dedi gitti.Ailelerde sustular sadece hiç kimse nişan atılmasın diye uğraşmadı bile.Çok yalvardım bitmesin diye ama bitti.Çok üzgünüm bu acı nasıl geçer bilmiyorum.
Keşke tanısaydım dedim şimdi o kadar pişmanım kiAile şimdiden böyle yaptıysa evlilik olmadan bitnesi iyi olmuş açıkçası. Nisanlanmadan once hiç vakit gecirmemissiniz sanirim keske o zaman siz tanisaydiniz da bu kadar ugrasa bile girmeseydiniz. Üzülmeyin açıkçası bu konular yüzünden 20 yıllık evliliklerini bitirenler var
Ailesi sizi ne kadar kabul ediyordu? Benimkiler beni hiç kabul etmiyorlardı mesela. Edirneliyiz diye Bulgar adetlerini bize dayamayın dediler dndsdşdElimden geleni yaptım dedi ama sen ailemi böyle kabul etmedin dedi,kim kaynanasını seviyor ki keşke bize yansıtıp ilişkimizi bitirmeseydin dedi ama anlamıyor o dönem o kadar zorlanıyordum ki hazırlıklar derken hiç gelin gibi hissetmedim
Annesi sadece kabul etmiyordu babası çok olaylara karışan biri değildi hatta kızı seviyordu beni.Ama annesi var ya annesi..Paylaşamıyordu oğlunuAilesi sizi ne kadar kabul ediyordu? Benimkiler beni hiç kabul etmiyorlardı mesela. Edirneliyiz diye Bulgar adetlerini bize dayamayın dediler dndsdşd
Kızı gibi*Annesi sadece kabul etmiyordu babası çok olaylara karışan biri değildi hatta kızı seviyordu beni.Ama annesi var ya annesi..Paylaşamıyordu oğlunu
Parasal olarak iyi değilmiş düğün süreci bitene kadar sabretseymişim.Ben birlikte yapalım çalışıyoruz dedim hatta ama nereye kadar dediBazen sevmek yetmiyor inanın. Aileyi, annesini az çok tanıdın bu süreçte böyleyse evlilikte sana daha çok baskıları olacaktı.
Üstelik nişanlın yeteri kadar sevse ve değer verseydi annesini emin ol sustururdu. İlerde sana dönmek isterse sakın inanma ve affetme. Çünkü asla değişmiyor.
s.gitsin bu ağlamalarına inanma o ADAM olsaydı da annesini uyarsaydı karışma diye.
Anneci değilim diyordu hep ama son konuşmaları hep annesinin cümleleriydi.Annemin söylemediği şeyleri bile söyledi demiş annesiİki aileninde sessiz kalması herseyi açıklıyor.
Malesef anneci erkekler annesi evliliğinin önünde tutuyor.
Sadece o 2 yılda çok mutlu olmamıza üzülüyorum hem de çok.Yorumunuz için çok teşekkür ederim ,inşallah iyileşiriz1) Kültür farkı hiç ama hiç göz ardı edilecek bir şey değil.
2) Erkek annelerinin kıskançlığından nefret ediyorum benimki de oğluşum balım prensim falan sürekli böyle konuşuyordu düğüne 1 kuruş katkısı yoktu. Babasının da.
3) Yürekli bir kadının başı yüreksiz bir erkeğin omzuna ağır gelir.....
4) Sakın dönme, kimse aşkından gebermiyor olan sana olur.
Pişman olmayın. Bunlar her zaman tecrübe oluyor. Ne kadar sık elememizin önemini, önceliğimizin kendimiz olması gerektiğini gösteriyor. Bu yanından bakarak önünüze daha sağlıklı bakabilirsiniz. Hiç dert etmeyin.Keşke tanısaydım dedim şimdi o kadar pişmanım ki
sabır niye senden bekleniyor annesi sabretsinParasal olarak iyi değilmiş düğün süreci bitene kadar sabretseymişim.Ben birlikte yapalım çalışıyoruz dedim hatta ama nereye kadar dedi
Yani yavrucum sıkıntı yaşardın dengeyi kuramazdı o adam. İnsanın aşktan gözü kör oluyor şu an özlediğin için kendini suçlu görüyorsundur keşke böyle olmasaydı falan diyorsundur ama önce kendini sebebinin sen olmadığına inandır. Bak babası hakkında kötü bir şey söylemiyorsun, niye annesi? Demek ki problematik olan o. Daha fazla arayıp sorma yalvarma sakın cool takılAnneci değilim diyordu hep ama son konuşmaları hep annesinin cümleleriydi.Annemin söylemediği şeyleri bile söyledi demiş annesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?