Nişan atmış olmak?

Haha cidden bunu sorun mu yapiyorsun? Nekadar zaman once olmuski?

Ben kendimde nisan attim vakti zamaninda. Su anda evliyim, esim bunu bir defa bile konu bile etmedi. Bazi seylerin olgunlukla alakasi var. Boyle bir konuya takildigina gore belirli bir olgunluga erismemissin. Umarim karsi taraf sizden umidini keser, siz azicik buyursunuz, buyudukten sonra boyle seyler dusunursunuz.
 
Çok büyük bir şey gibi görmek değil aslında. Yanlış anlaşıldım galiba. Ben bu kadar kısa süre içerisinde yine ciddi bir şeyler yaşamak istemesinden ötürü endişeliyim.
nisan atma nedeni onemli, nisan atmis olmasindan ziyade..
 
Nişan atınca noluyor.Büyük kabahat mi?İnsanlar evlenip çocuk yapıp boşanıp tekrar evleniyor.Nişanlılık dönemi tanıma dönemidir.Sen de biriyle nişanlansan anlaşamazsan nişan atılsa nolucak,kusurlu biri mi olacaksın.Aşın bu fikirleri.
 
Normalde bir kişinin nişan atması gayet doğal, olağan bir şey olabilecekken sizin durumunuzda nişan atılmasından bu yana kısa zaman geçmiş olması düşündürücü. eğer o kıza yoğun duygular beslememişse 3-4 ay onu tamamen atlatması ve unutması için yeterli bir zaman. ancak yaşananlar yoğunsa gerçekten çok kısa bir süre. muhakkak kıyaslama gibi bir duruma girecektir seninle o kızı. tabii ilişkilerinin boyutunu ve çocuğun kıza olan hislerinin yoğunluğnu bilme şansımız yok şu an. o sebeple bence yapabileceğin tel şey temkinli olmak. bence ona kapılarını tamamen kapatma. kimbilirr, belki de birbiriniz için doğru kişilersinizdir. ancak başından böyle bir tecrübe geçmiş bir kişinin gerçek duygularını anlayabilmesi için kendin de çok büyük beklentiler içine girmeden ona zaman tanı derim.
 
Böyle cevaplar vermek zorunda mısınız? Ben bunun çok büyük bir sorun olduğunu söylemedim ya da bunun kötü bir şey olduğunu söylemedim. Alaya alıp cevap vermeseniz olmayacak mı? Insanlara çocuk muamelesi yapmasanız olmuyor mu? Teşekkür ediyorum. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.
 
Allah razı olsun. Gerçekten şurada empati yapabilecek insanlardan fikir istedim. Bu sorun edilecek bir şey değil elbette ki. Ama aynen söylediğiniz gibi kısa süre gecmiş olması ve kıyaslama gibi bir durumun olmasından korkuyorum. Gerçekten teşekkür ediyorum yorumunuz için. Rabbim gönlünüze göre versin.
 
nisan atma nedeni onemli, nisan atmis olmasindan ziyade..
Sebebini de belirttim ikinci ikinci sayfada. Teşekkür ediyorum cevaplarınız için gerçekten sadece kafam Karışık ve fikirlerinizi almak istedim.
 
bende eşimde nişan atmıştık...sonuçta kısmet böyle şeyler...ben ayrılalı 3 yıl olmuştu tanıştığımızda eşiminde 3-4 ay gibi kısa bi süreydi...benim ikna olmamda çok kolay olmadı tabi uzunca bi süre ikna etmek için uğraştı 1.5 yıl sonra da evlendik acele etme derim ben zaman ver,anlamaya tanımaya çalış sorun olmuyor unutmasa,eski nişanlısını hala sevse atılmış olması farketmez yine dönerdi zaten geri
 
Teşekkür ediyorum. Ben tam olarak anlatamadım ki galiba yanlış anlayanlar beni yargılananlar olmuş. Sadece gerçekten bu kısa sürede zihninden silmiş olabilir mi bunun merakındayım. Ve kıyaslama gibi bir suruma girilir mi onun endişesindeyim. Eğer 1-2 yıl geçmiş olsaydı elbette hiç aklıma bile takılmazdı ama kısa bir süre 3-4 ay.
 

bence unutamayabilir... ilk ayrıldığı zaman başka birini bulup eski nişanlısına nisbet yapma isteği olabilir.. bak sen benden ayrılırsan ayrıl ben de birini buldum hemen gibi duygular.. olmayabilir de tabi bilemem
bu kadar aklına takıldıysa boşver yaşın küçük nasıl olsa
 
Teşekkür ediyorum cevabınız için.
 
Ehehe sanki atom bombası atmış.
Ben çocukken 'mazisi temiz' diye bir tanım vardı, gulerdik duyunca.
Şimdi hüzün veriyor, yıl olmuş 2015....
 
Konu sahibi bence sen ilk yazinin altina aslinda kafana takilan hususlari yaz. Ilerleyen yazilarinda asil kafana takilan seyin ne oldugunu yazdin, bunlari okumayan sorunun sadece nisan atmis olmasi oldugnu dusunuyor ona gore yorum yaziyor. Senin kafana takilansa cok daha baska bir sey :)
 
Haklısınız çok teşekkür ediyorum.
 
Yazdiklarinizin tamamini okumadim ama bu tamamen sizin elinizde olan bir şey

Ben su an evlilik hazirligi yapiyorum, erkek arkadasim nisanliymis, dini nikahlari resmi nikahlari yapilmis dugunu bekliyorlardı

Ama olmadi ayrildilar ve o ayrilik sürecinde biz arkadastik, çok dertlestik konuştuk

Zaman zaman bende de geçmişe dair kiskancliklar oluyor, unuttu mu kiyas yapar mi özler mi diye düşünmeden edemiyorum

Ama bu bizi yipratmaktan başka bir ise yaramiyor malesef

Aradaki güven önemli, size kendinizi nasil hissettirdiği önemli

Ama eskileri sürekli acip onun unutmaya calistigi şeyleri siz israrla taze tutmayin
Öyle bir geçmişi yokmuş gibi düşünüp iliskinizi güzel yasayin

Mutluluklar diliyorum :)
 
Teşekkür ediyorum gerçekten beni anladığınız için. Allah mutluluğunuzu daim etsin. Gerçekten takılıyor insanın aklına ister istemez. Dediğiniz gibi yapmak lazım. Tekrar teşekkür ediyorum.
 
Ilk Başlarda kafaya takarsınız ama bir Süre sonra belki uzun bir süre sonra aklınıza bile gelmicek. Kısa bi süre sonra sizinle arkadaşlık kurmak istemesi bir Boşluk nedeni olabilir dikkatli olmak lazım, en azından arkadaş Olmayı dene, sonra bakarsın ne yapmak istediğine. Mecbur hissetme kendini.
 
Sadece kısa süre olmasından dolayı aklınızda soru işareti olması çık normal ve acaba gerçekten karşı taraf tanımı kaynaklanıyor sorun. Bu durumda eğer birşeyler hissediyor sanız flört dönemini uzun tutarsınız. Ben evlenecek olan herkese derim nikah ta imzayı atana kadar vazgeçme Şansın var bir imza ile bile bile cehennemi yaşamaktansa bırak nikahtan döndü desinler. Evliliği bitirmenin psikolojisi daha ağır.

Ama nişanı birkaç ay önce Atam erkek tarafına temkinli yaklaşmak gerekir. Yani nasılsa biz tüm düğün hazırlığı mızı yaptık geriye birtek gelin kaldı bul oğlum birini gel diye bilirler. Bunu anlamak içinde sizin flört dönemini uzun tutmanız ve bunu karşı tarafa söylemeniz gerek. Bence 2 sene yeterli.
 
Teşekkür ediyorum. Inşaallah öyle bir niyeti yoktur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…