Nisan Ayı Hamişleri

İyiyim valla süperim hatta bugün yeni dükkanimiz icin boya ve duvar kağıdı almaya gidicez :)

Oğlum pek tekmelemiyor bu sıra gece yada sabah erken saatte bir iki dirsek tekme hissediyorum o kadar .. Biraz endiseleniyorum ama yeri azaldı artik deyip rahatlatiyorum kendimi..

Himmmm kizlar bu arada aşure pişirmeyi düşünen varmı?

ooooo börek mii her sabah mıııı :)) heralde h er gun börek yesem 1000 kılo olurum ben:) 33 haftada 16 kg almıs bulunmaktayım.bende hersey yıyorum ama hamurısınde kendımı frenlemeye calıısıom frenlemıs halımde bu kadar kılo aldysam :)) bebilerimz ıyı olsun da....

gunaaydın kızlar sıze bısey sorcam.ödem olusan vucutta catlama olur mu sızce.ben 16 kılo aldım smdıye kadar ama hıcbıyerımde ne karın ne basen ne popo hıcbıyerde çatlama yok.kılo alan vucut catlamazmı ?nereye gıdıyo bu kılolar anlamadım acaba ödem midir? ay ınsallah odemdır hemencecık gıdıverır yaaa..

Valla canim benide gören kilo almamissin diyor ama nereye gidiyor bu kilolar bilmiyorum kocamannn bir göbeğim var ama öne doğru sivri göbeğim belim kalınlaşmadı yani dediğin gibi umarim ödemdir hepsi doğumda kurtuluruz..

Kizlar dun bebek odam geldi hosumada gitti bugun kiyafetler yikandi ama nezaman kuruycakta yerlestiricem yaaa daha bi makina daha var ama asacak yer yok diye biraktim cok tatlilar minik minik oyyy yerim onlari allahim kullanmayi nasip eder ins kizimla evimize doneriz hemen tirsiyorummm ya kizlar bizim kizda tekmelemiyo artik bir iki tane gunde yavas yavas kimildiyo hickirik tutuyo sanirim doktorumda hareketlerinden endiseli iki gune bi hastaneye cagiriyor nst icin bakalim hayirlisi ins bu yavas hareketler yeri dar oldugu icin ve de uslu bi kizim olacagi icindir dua edin bana ve kizima neolur bacilarrr

Hadi yeni bir is, yolda da bebek insAllah Hayirli işleriniz olur

Ay güle güle günlerde kullanın odanızı. Biz insAllah yarın siparişini vericez
Hıçkırık Bnmki de Cok oluyo, brz rahatsız edici ama olsun bebeisleri kucgaimiza alınca herseyi unutcazz

ay hayırlısı olsun canım ya.inş Allahım doğumunu kolaylaştırır.en güzel en sağlıklı şekilde bebeğini kucağına almayı nasip eder.benim bebiş de pek hareketli değil.galiba bu haftalarda hareketleri azalıyo yeri daraldığı için.meraklanma.inş çok iyidir.
kızlar ben de sadece bebişimin kıyafetlerini yıkayıp ütüledim.kendim için hiçbi şey hazırlamadım.2takım hamile pijamam var.birini paya para verip almıştım doğumdan sonrası için.ama kendi pijamalarım olmamaya başlayınca onu da giyiyorum.birini yıkayınca diğerini giyiyorum.ama çantada da bi tane hazır durması lazım.ne yapsam bi tane daha mı alayım yoksa halihazırdaki pişjamalarım doğum sonrasında olur mu?yani göbek gidince olur heralde,di mi?illa hamile pijaması mı olması lazım?bir de bebişe kıyafet dışında ne koydunuz çantaya?biberon falan koydunuz mu?aklıma bişey gelmiyo benim.yardım ediin!!!

anam bu ne! hiç nokta ve virgül koymadan yazınca panik halinde yazıyomuşsun gibi olmuş, bir nefes al diyesim geldi. Bu arada kızının iyi olmasına ve inşallah 2 hafta sonra da kucağına alacağına çok sevindim canım.
Revindell cim çok sevindim sıkıntılarının böyle bir anda dağılmasına. Zaman her şeyi çözüyor gördüğün gibi.

Günaydın kızlar
Dünden beri herkes nasıl

Geç oldu ama, günaydın tatlım:))
Ay sordun madem, ne zamandır yazmıyordum, geçici bir içe kapanma dönemi geçirdim, şimdi anlatıyım bari:

Benim de çok sırt ağrılarım var. Geçen hafta eşim izin aldı ve hep yanımdaydı. Beni sinemaya ve tiyatroya götürdü. Ama o koltuklar bana haram oldu yani, nasıl oturacağımı şaşırdım.
Sonra hafta sonunda birden geldiler bana, koca hafta durduk durduk, ben pazar günü ağlamaya başladım, herkesin her şeyi var benim kızımın daha bir sürü eksiği var diye. İznin son gününde dinlenecekti adamcağız, giyin hadi çıkalım ne eksikse al dedi. Böylece koca hafta orda burda gezip, Eskişehir'in pazar günü trafiğine kaldık ki, berbattır. Mothercare e gittim. Fiyatını uygun gördüklerimi aldım. 3 lü köşesi katlı pembe havlulardan aldım. Hijyenik pamuk, göğüs pedi, paket tülbenler ve 8'li pakette çift katlı havlu (altı su geçirmez) mama önlüklerinden aldım.
Göğüsler 85E olduğundan, ev dışında penye emzirme sütyeni kullanmam mümkün değil, Berlei marka emzirme sütyeni aldım. Çirkin bişi.. babanne sütyeni gibi ama işimi görecek. Göğüslerim zaten büyüktü, bir de sarksın istemiyorum.
Cotonnella marka penye iç çamaşırı aldım. Antibakteriyelmiş, nasıl rahat anlatamam ve tavsiye ederim.
Bir de kendime pijama takımı aldım. Bu arada hastaneyle konuştum, doğumu orada yapıcam ne getiriyim, özellikle söyliyceğiniz bir şey var mı dedim. Gecelik getir, pijama getirme dediler. Ben de zaten pijamayı evde giymek için aldım. Gecelik işini daha ekonomik halledicem, çünkü kanamadan falan batabiliyormuş. (Bu arada çantada bebek bezini bl tutmak gerekiyor anladığım kadarıyla. 20 tane falan. Daha lazım olursa birileri gider alır. Orkidi de bol tutun. Bir de bulursam kullan-at lohusa kilotlarından alıcam.)
Sonra eve geldim bi baktım, bebekten çok kendime para harcamışım:26: Neyse geçtim internetin başına, bebek küveti, banyo filesi, banyo süngeri (3ü de Sevi bebe), Chicco nun konak tarağı, Arzum un dijital ateş ölçerini, 3 tane ahşap bebe askısı, Stacy Hogg'un Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler kitabını sipariş verdim. Onlar da bugün geçti elime.

Nevresim işini görümcem hallediyor. Kendis el sanatları hocası. Bir kumaşlar seçmiş, bayıldım. Hem nevresimleri hem de yatağın yanındaki korumaları yapıyor. Alt açma, bez torbası vs de var. Pazar günü kayınvalidem gelcek, sanırım bir hafta falan kalır. Daha çocuğun hiç bir şeyini görmedi o. Onunla da perde falan bakmaya çıkarız. Ben biraz işimi kendim halletmeyi sevdiğimden o gelmeden giriştim yıkanacak ütüleneceklere. 34 haftadayım zaten, çantamı hazırlıyorum.

Bir de unutmadan, Duygucum, oğlun erken geldi ama herşeyi çok güzel maşallah! Şansı da, hayatı da hep öyle güzel olsun!

Off çeneye bak, anam sırtım ağrıdı. Bir de kumaşların resmini koyayım:

Fishbiscuit ayyy inanki kahkaha attim. Telefondan yazdigim icin imla kurallarina dikkat etmeden yaziyorum. Bak simdi daha iyi demi. :) ayyy kizlarrr cok yasayin siz, iyiki varsiniz. Kumaslara bayildim bayildim. Hollandada besik kenarlarina koruma yasak cocuk bogulmalari yuzunden oyuzden ben sadece nevresim takimi siparis verdim. Daha elime gecmedi yaaa.

Fishbiscuit kumaşlarına bayıldım gerçekten renk ve desenler cok guzel. aslında ben de annemle bırlıkte dıkıcektım bebegın uyku setını, perdesını falan ama annem şehir dışındaydı bi türlü gelemedi, bende kaldım böyle, dün de nevresim takımı bulmuştum netten ındırımdeydı ; 54 ten 19a dusmus tam alıcam ılanı kaldırdılar; şans işte neyse bi iki haftaya bu eksiklerini de tamamlıcam, bakalım insan son bır ay kala iyice strese gırıo ztn

Merhaba kızlar.Hepinize güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Oğlum bugün 34 günlük oldu hala karnımda olacaktı:) Çarşamba günü kontrolümüz vardı 50 cm 3.250 gram olmuş. Çok şükür toplarlandı artık. Bebişlerin altını silmek için eşim marketten ipek markanın hidrofil maxi bebek pedini almış. %100 pamuk ılık suyla onunla temizliyorum tahriş olmuyor.Doğumdan sonra bol bol rezene çayı için gaz için. Doktorum Emir'e de 1-2 çay kaşığı ver dedi. Ama bizim oğlan beğenmedi tadını kustu hemen.Kıyafetlerini bende dalinin sıvı deterjanı ve yumuşatıcısıyla yıkadım.Bu arada soğuk olduğu için sık sık yıkıkamıyorum oğlumu gül suyu ya da primanın ıslak havlusu çıkmış bebekleri silmek için mis gibi kokuyor silince vücudunu onunla siliyorum tavsiye ederim.Doğumdan sonra sütünüzün gelmesi içinde göğüslerinize tülbent ya da bir bezi sıcak suy koyup göğüslerinizin üzerine koyun masaj yapın.En önemlisi sık sık duş alın.Hala inanamıyorum doğum yaptığıma:) Bu arada iznimi hesaplıyordum sürekli. Erken doğum yaptığım için 56 gün yerine 112 gün doğum iznim oldu.11 şubatta iş başı yapıcam oğlumda hayırlısıyla bayağı büyümüş olur.

Allah hayırlı zamanda bebeğinin eline ayağına kavuştursun canım... hepimizi

ben bir tane diktirdim bir tane de aldım 130 dan 79 a düşmüştü. aslında hep penye battaniye üzerinde olacaklar kirlenmez pek ama kayınvalideciğim bir yetmez iki değiş olsun dedi... amenna dedim :)

inşallah ödemdir canım :) çatlamamış olması da çok iyi bence sen çok çabuk toparlanacaksın.

Revindel Allah büyük :) ne denir ki sadece üçte birine sadece size ait bir kuaförünüz olacak. ortak yok dert yok tasa yok inşallah çok sevindim... akrepkızın teklifi de hoşuma gitti bence de şöyle baştan aşağı yenilenmek için bursaya bir kuaför turu mu düzenlesek ne

Fishbiscuit ben de diyorum neden hiç yazmıyor... gerçi bu ara ben de öyleyim resmen üşeniyorum hem de herşeye

Kizlar hepinizin yorumlarini okudum tek tek güzel dilkeleriniz için teşekkür ederim Allahım daha güzellerini sizlere nasip etsin..

Bu arada düzenli olarak buraya yorum yazmişsanız kızlar 9 aylık bir günlük oluşturmuşuz demektir :) ilk öğrendigim günleri okuyorum birde geldiğimiz şu noktaya bakın :)

Bu arada bursaya gelin anacım bir manikür pedikür balyaj boya röfle 60.000 bakımına aliyim sizi :))

Kizlar hepinizin yorumlarini okudum tek tek güzel dilkeleriniz için teşekkür ederim Allahım daha güzellerini sizlere nasip etsin..

Bu arada düzenli olarak buraya yorum yazmişsanız kızlar 9 aylık bir günlük oluşturmuşuz demektir :) ilk öğrendigim günleri okuyorum birde geldiğimiz şu noktaya bakın :)

Bu arada bursaya gelin anacım bir manikür pedikür balyaj boya röfle 60.000 bakımına aliyim sizi :))

Normal Doğum Yapan Ünlülerin Hikayeleri...
ÇAĞLA ŞİKEL
Korktum ama müthiş bir deneyimdi

Doğumla ilgili okuduğum kitaplar ve birkaç arkadaşımın tecrübeleri dışında hiçbir fikrim yoktu. Bir kadın olarak normal yollarla bebeğimi dünyaya getirebilmeyi ve bizlere bahşedilen bu mucizevi duygunun her anını hissederek bebeğimi kucağıma almayı istedim. Hamileliğimi öğrenir öğrenmez ilk andan itibaren normal doğum olmasını çok istedim ama endişelerim de vardı. doğum günü gelip çattığında korkunun yerini heyacan aldı. doğum öncesi ve sırasında, doğum koçum Ayşe Öner bir an olsun yanımdan ayrılmadı. Beni doğuma ruhsal ve bedensel olarak hazırladı. Müthiş bir deneyim yaşadım... Epidural anestezi aldım ve ağrı çekmedim. hamile arkadaşlarıma kesinlik normal doğumu öneriyorum. Yeniden doğum yaparsam, tıbbi bir engelim olmazsa yine aynı yolu tercih ederim.

PINAR ALTUĞ
12 saat sancı çektim pişman değilim

Hamileliğimi öğrenir öğrenmez normal doğuma hazırdım. Tercih ettim çünkü doğru ve doğal olanı bu. Sonuçta sezaryen bir müdahale ve ameliyat. Hamilelik kursuna giderek hazırlandım. Normal doğum büyük avantaj çünkü doğurduğun an doğumla ilgili konu kapanıyor. 12 saat sancı çektim, doğumhaneye girdiğimde sancım bitti. Maalesef bu nedenle suni sancı verildi. Ardından sadece yarım saat epidural anestezi uygulandı. Yine de, 10 kere daha doğursam normali tercih ederdim.

Demet Şener
Yedide başlamıştı sancılarım gece on ikiyi on geçe İrem'i doğurdum. 7 saat sancı çektim, iğne de yaptılar suni sancı için, o felaket bir şeydi. Keyfim yerindeydi ama sancı birden geldiğinde yüzüm ateş gibi oluyordu ve böyle bebek gibi büzülmek istiyordum. Kocaman karından bacaklarını kendine çekemiyorsun. Düzgün nefes alarak rahatlamaya çalışıyordum. Yoga hocam da gelmişti zaten. Sonunda beni içeriye aldılar, doğum başladı. İbrahim doktor önlükleri giydi, doğuma girdi. Yarım saat içinde doğurdum. Hiç sesim çıkmamış, hiç bağırmadım gerçekten. İrem çıkar çıkmaz, benim kucağıma yatırdılar, İbrahim kocaman eldivenlerle başımda bekliyordu çünkü kordonu kesecekti. Hatta korktu, heyecanlandı sanki canını acıtırmış gibi geldi ona.

Nurgül Yeşilçay
'''Dünyanın en güzel şeyini yaptım. İyi ki de yaptım. Çok sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim. Nasıl oldu bilmiyorum. Gerçekten suyun ağrıları aldığını düşünüyorum. Cem''e de büyük katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Aslında çok rahat bir doğum oldu. Yaklaşık 20 saat kadar bir sancım oldu. Sonunda sağlıklı bir bebek doğdu. Hep onu seyretmek istiyorum. Dünyanın en güzel tablosu ve en güzel sineması gibi devamlı ona bakmak istiyorum''''

Gülben Ergen
Sabaha karşı 04:30’da beni uykumdan uyandıran olağanüstü duygu, 9 aydır iç içe yaşadığımız yolculuğun son saatleriydi... 8 saat sürdü büyük mücadele, kavuşabilmenin dualı mücadelesi... Niçin sezeryan olmadın diyenlerle doluydu heryer, ben istedim hissetmeyi an be an, ayık olmayı, yaşamayı, acıysa adı...acımayı...
Yeter ki hissetmeyi istedim.. ve hissettim 13:45’de ağlamaktan şişmiş gözlerim oğlumu gördü..
Sol omzum kutsal oldu, her yer mis koktu..

Deniz Akkaya
Normal doğum yaptım. 18 saat sancı çektim, sonra epidural oldum. Doğumun başladığı akşam iki Türk kız arkadaşımla yemekteydim. Eve geldim, havluyu yere düşürdüm ve suyum geldi. Doğuma normalde 10 gün vardı. doğum koçumu aradım, Vivien’i... “Evet, doğuruyorsun” dedi. Arkadaşlarım arabayı o panikle o kadar hızlı sürüyorlardı ki, polis durdurdu. hamile olduğumu görünce ambulans çağırdılar, apar topar götürdüler hastaneye. O ana kadar her şey heyecanlı gidiyordu, kızıma anlatacak bir hikâye diye düşünüyordum ama sancı dört dakikada bir gelmeye başlayınca işin eğlencesi kalmadı. doktor kontrol ederken, “Bebeğin kafası görünüyor” dedi. Ayşe’nin bir omzu ve kafası çıkmıştı, doktor bana “Hadi sen al çıkar geri kalanını” dedi. Vivien videoya

Kızlarr günaydın.. Anam anam anam akşam ölüyordum kızlar kalçadan başlsyan bir bacak ağrısı, bel ağrısı, kasık ağrısı felan geberdim sabaha kadar kalkamadım yataktan doğrulsam sanki bebek çıkıvericek aşagidan nasıl bir baskı dogurucam herhalde dedim..

Neyse simdi iyiyim dükkan davasina cok koşturdum yoruldum anlaşılan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…