Nisan Ayı Hamişleri

Amin sağlıklı hayırlı olsunlar hepimizin bebişleri

ilk andan itibaren oğlum diyorum bakalım yanılcammı tabi önce sağlıklı hayırlı olması

benim eşimde kız diyordu şimdi oğlum diyor :))

yani 7 haftam öğrenmek için dimi offf

belkide oğullarımız asker arkadaşı olur bellimi olur :))

inşallah hamileyim diye açtığın topiğede en kısa zamanda yazarız

evet bizde merkla bekledik canım, gorceksn ama cabuk gecıcek, zaten bır ay kalp atışı, bır ay cınsıyet, bir ay ıkılı test, bir ay doppler, bir ay şekertestı derken zaman gecıyo, canım, benmde onumuzdekı kontrolde seker yuklemesi yapılcak, ama ınan insan test sonuclarını daha cok beklıyoo.
Olur valla neden olmasın:))), siz hangı sehırdesiniz?

doppler dediğin sağlığı ile ilgili olan test değilmi
sakaryadayım

doppler dediğin sağlığı ile ilgili olan test değilmi
sakaryadayım

doppler ultrasonla cocuga gıden damarlardakı kan akısı hesaplanıyo, normalmı dıye, ayrıca rahim içi gelişmesi hakkında bilgi veriyo canım, 18 ıla 22hftalarda yapılması uygun oluyomuş, ayrıca bebegını renkli gorebılıyosun, benimkı parmagını emıyodu, ama doktor o anda yakalayamadı resmını(, yoksa bız gorduk parmagı agzndaydı:))

ANAMMM bak sen yaramaza parmak emiyor hee maşallah

peki engellini sağlıklımı diye baktıkları neydi su filan mı ne alınıyordu öyle birşeyler duymuştum

slm benim bebeğim adetime göre 7-8 haftalık ama doktor 6 haftalık dio ultrasonda gördük minicik bişey:) doktor sağlık ocağında kan testi ve gebelik testlerini yaptır dedi şu test bu test demedi hangi testler yaptırılıo bu haftalarda? yardımcı olurmusun artık yemek yiyemiyorum biraz zorlasam çıkıcak gibi oluo 1hftada 1 kilo wermişim umarım böle dewam etmez....

ANAMMM bak sen yaramaza parmak emiyor hee maşallah

peki engellini sağlıklımı diye baktıkları neydi su filan mı ne alınıyordu öyle birşeyler duymuştum

ikili test(down sendromu) testi var,11 & 14.haftalarda yapılıyo canım benm bildigim, ondada bbebegın ense kalınlıgı olcumu ve annenın kan degerlerının gırılmesyle sonuc alınıyoo, benım ıkılı test iyi cıkınca doktor baska teste gerek duymadı, bende yaptırmadım baska bısey, yanı o senın dedıgını bılmıyorum canımm.

belkide aynı şeyden söz ediyoruzdur ben daha önce ilgilenmediğim için kulağımın ucunda yarım yamalak bilgiler kalmış

canım 7. ve 8. haftalarda sadece kan tahlıleri ve ıdrar a bakıyolar genellıkle canım, her saglık ocagı yapar yanı hamıleyım deyınce,,,ama 11&14 hftalarda ikili test yapılıyo, onu saglık ocagnda yapmazlar, bebegın ultrasndakı ense kalınlıgı degerıyle, annenin kan degerleri girilıyo bilgisayara, sonuç oyle cıkıyo..
evveet kara bi nokta kadar, 5-7 mm ama insan onu seviyoo:))
cok zorlama kendını, ama yemege calıs, o haftalarda canın ne ıstıyosa onu ye, cok zorlamadan, benmde bulantılar 10.ve 19.hftalarda olmustu, tıksındım cogu yıyecekten allaha şükür gecti..ben ılk 4ay sadece 2 kılo aldım, 5,5ayda 22 hftada da toplam 3,300 gr almısım
ayrıca folık asit verdimi dr un, onu içmen gerekıyo ilk 3 ay..

sen kidemli hamilesisin bu sayfanın :)

bu testler zorunlu mu? ikili testtir doplerdir? yoksa isteğe göre mi yapılıyor

belkide aynı şeyden söz ediyoruzdur ben daha önce ilgilenmediğim için kulağımın ucunda yarım yamalak bilgiler kalmış

3lü test filanda oluyo, ama bana yapılmadıgından bende bılmıyorum canım. asagıda yazdıklarım yapıldı bana sadece:

ikili test(down sendromu)
doppler..
onumuzdekı kontrolde yanı 24&28 hftalardada
seker yüklemesi testi yapılcak
her ay da kan ve idrar tahlılı yapıyo doktorum.
bıde bebegın başı, kol ve bacakları olusutugndan beri, onları ölçüyo ultrasnda. ..
tansıyon ve kılomuda kayıda alıyo.

sen kidemli hamilesisin bu sayfanın :)

bu testler zorunlu mu? ikili testtir doplerdir? yoksa isteğe göre mi yapılıyor

evet bende bi baktım kendımı bu sayfada buldum, nasıl oldu bilmiyorum canım:)))))))

benim doktorum önermişti testleri, genelde her gebeye yapıyo dıye bılıyorum,bende yaptırdım, zaten aynı hastanede yapıldı,sadece doppler ıcın ek bi 15 lıra aldılar, muayne ucretı harıç.. merakta edıyo insan, ben kendımle ılgılı olan testlerin sonuclarını bile oyle beklememıstım

iyi ki varsın bildiklerini bizimle paylaşıyorsun. ne kadar teşekkür etsek azdır...

valla ben de şu doppler renkliymiş ya onu çok merak ettim şimdi :)

iyi ki varsın bildiklerini bizimle paylaşıyorsun. ne kadar teşekkür etsek azdır...

valla ben de şu doppler renkliymiş ya onu çok merak ettim şimdi :)

rica ederim canım, bildiklerimi paylasıyorum elımden geldgnce. dopplerde benim velet elini emiyodu ya, ama doktor cekemedı o anda resmını, nasıl gıcık oldum,(, baska bi anda cekti onuda kımse cozemıyo benden baska, dopplerde onemlı asıl amac, rahim gelişimi ve bebege gıden kan akışı..............
he bide gıcık olcanız ultrason resmını gsterdıgınızde artık bebegın bası, ellerı fılan bellı olunca, eşiniz dahıl kimse cozemıyooooooo resmi, kafası nerde vucudu nerde dıye, sizde eşinizin kafasına vura vura gosterıyosunuz, sen cocugunu nasıl goremezsın dıyee, hahaha, oyle günlerde var yani:))) sonradan zaten bıraz daha büyüyo bebek ve daha anlasılır oluyo,
ekranda görünce daha cabuk anlıyo ınsan,zatn ilk ben de anlamadım banada doktor gsterdı sonucta :)))))

iyi ki varsın bildiklerini bizimle paylaşıyorsun. Ne kadar teşekkür etsek azdır...

Valla ben de şu doppler renkliymiş ya onu çok merak ettim şimdi :)

bir tecrübede benden olsun o zaman Bende renkli doppleri merak etmiştim çok... Ama üzgünüm o cihaz doktorlara renkli (bana renkli demişti doktorum) Kan akışını mavi ve kırmızı olarak gösteriyor renk dedikleri o yani Hani ben hayal kırıklığı yaşamıştım çok beklentiyle gitmeyin bayanlar bence

symmm canım ılk once kan akışını gsterdı damarlardakı mavı ve kırmızı, sonrada bebegıni gostermedımı?????? bende ılk once kan akısına baktı degerlerı aldı, snrada bebegı renklı gordum,:))) sade ce kafasını ve elını, ozamn cıhazdan cıhaza degısıyodur canımm..

sahi ben de bana gösterilen ultrason fotoğraflarında karaltıdan başka bir şey göremiyordum

eşimle beraber gittik kalp atışı dinlemeye ben duydum o anlayamadı, doktor pıt pıt atan kalbi gösterdi ben gördüm o göremedi

sanırım bütün erkekler öyle

heee renk dedikleri o muymuş? evet o zaman çok fazla beklenti içine girmeyeyim bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…