Nisan Bebişleri Ek Gıdaya Başlıyor :))

muhallebiye hangi pirinç ununu koyuyorsunuz hanımlar bide süt yerine hangi mamayı ekliyorsunuz muhallebinin içine

canım ben arı pirinç unu kullanıyorum su ,ile hazırlıyorum ama piştikten sonra içine mamasından 3 kaşık ekliyorum.süt kullanmadım daha hiç..

canım benim oğlum da devam sütünü uyanıkken içmiyo alıştı kaşıkla yemeye onu istemiyo.ama ben uyurken veriyorum bigüzel içiyo.öyle dene bi de bence içmeleri gerekir tabi sütü anne sütü yerine geçiyo o süt..

canım benım 3 çocugum ondan verıyom cesaretlı sen annemı gorsen 2 ay önce tavuk etı verdı
tum yumurtayı verıyorum ben 2 aydır

yok anam ben 5 gunlukten basladım elıme gecenı vermeye
dr verme dıyo
ama ben ne bulursam verıyom astık bız artık ne gecerse elıme verıyorum
muhallebiye hangi pirinç ununu koyuyorsunuz hanımlar bide süt yerine hangi mamayı ekliyorsunuz muhallebinin içine
ben pastöruze sutu verıyorum bazen suyla bazen tek
hayriyecim şu değşik kahvaltıyı bende deniyim....

ne verıyon özgecım sen anlatmıyon hıç

canım gece uyku arası içio onda problem yok ama günde 500 cc içmeleri gerekiomuş gecede en fazla 300 içio iki seferde ee geride kalan 200 cc ne olcak.bende mecbur muhallebisine yada çorbasına katıyom napim..

hayriyecim şu değşik kahvaltıyı bende deniyim....

özge dene kesinlikle.çok faydalı hem kışa hazırlık hasta olmazlar ıhlamur var içinde..snede yaz kız özge ne verion kuziye fikir olur

yine bennnnnn

bi tarif daha kızlar bunu nasıl unuturum yazmayı yaaaa

kahvaltı tarifim 2

2 adet kuru kayısıyı mimicik doğrayıp bi cezvede su ile kaynattım.ayrı bi tavada mincik tereyağı ile 1 kaşık mısır ununu kavurdum pembeleşinceye dek.sonra kayısılı suyu yavaş yavaş mısır ununa ekledik hızlı hızlı karıştırıp.sonra 10 dk altı kııskta pişirdim.ılıtınca içine 1 tatlı kş tahin,1 kş pekmez ekledim mis gibi kahvaltı kızlarrrrrr afiyet olaaaa...

yaaa pekmezi bende kulanıyorum fakat arkdasım doktoru demişti henuz pekmez için erken karaciğere fazla yükleniyorsun diyip 1 yasına kdar pekmez ceviz yasaklamış??????

bende korktum vermedim

size doktrlarınız ne öneriyor bende bu hafta sonu gidicez bi sorucam????

kaş yapıyoruz diye göz çıkarmayalım....

bana doktorumuz bal vermememi söledi pekmez verebiirsin dedi ama üzüm pekmezi ..keçi boynuzu pekmezi ağır gelirmiş 1 yaşından önce.zaten 1 çay kş.koyuyorum tatlandırmak amaçlı.bide pekmez koyduğum zaman peynir koymuyorum ..

hanımlar ben pek bu mama işinden anlamıyorum biraz aydınlatırmısın beni.bir sürü mama çeşiti okuyorum sizllerden (devam maması,kaşık maması,formül)aklmı karışıyor.bunları nasıl hangi durumlara göre veriyorsunuz.ben daha meyve pürelerindeyim bugün sebze çorbası verdim ama istemedi. anne sütü alıyor sadece.sizler hangi karışımlara hangi mamaları koyacağınızı kendinizmi karar veriyorsunuz.çünkü ben mamalara pek güvenemiyorum yani katkı maddeli olduğu için önerilerinizi bekliyorum.

canım formul mama devam sütü aptamil 1 bebelac 1 vsvs ilk 6 ay 1 numaralı mamaları kullanıyoruz mesala ben anne sütü veremiyorum aptamil kullanıyorum 1 numarasını mamayıda bunla yapıyorum yoğurtta bunla yapılıyor

1 yasına kadar süt önerilmiyor süt yerine tarife uygun sayıda ölçeklş mama koyabiliyorsun mama ile yapılan bir çok tarif var .. örnek verebilirm istersen...

kaşık mamada evde sende yapabilirsin ya da hazır paketlerde satılıyor onlardan alabilirsin

Milupa - Aptamil Kaşık Maması Serisi

Hero Baby | rnler | Kavanoz Mamalar

Bebelac Web Sayfası

canım bu linkleriincelere bebeğine uygun bir mama bulursun benim oğlum kaşık mamalarını severek yiyor.

marketelerdede inceleyebilirsin...

merak ettiğin birsey olursa yardımcı olurum seve sevekaydirigubbakcemile5

yaaaa kızlar kuziye ne veriyon sende yaz demişiniz de ....
ben öle değüşük bişi vermiyorum ....
mamaların tum cesidini deniyoruz şmdilk böle takılıyoz....
6. ayımız dolunca baslıycaz tam anlamıyla...hayriyecim senin dediğin kahvaltıyı hazırlamaya cesaret edemedim kocam uyuz pek karışır benim işime bu ara evde ya banada müdahale içinde tabi...
ekimin 6 da kont. gitcez hem doktorumu liste verecekmiş bize....
artık ona göre bende bir duzen oturtcam ...
yumurtaya falan başlıycaz peynire gecicez.....
bakalım ...
yarın brokoli ve patates püreesi aldım milupanın onu deniycez...
ama benim oğlum tam bir gurme olacak anası gibi...
damak tadı acayip gelişmiş bir bebek...
yemeği doymak için yemiyor,yemekten zevk alarak yıyor....
ağzında eveleyip duruyo tadını özümsüyo beyenmediği bir tad olduğu vakit ağznı hayatda acmıyo....

valla gecen menemen yaptım bennu yada tattırdım
2 kez dır acı oluyo
bugun acı menemenden yedırdım
3 4 kez verdım babasıda vardı verme dıyo alan razı satan razı sanane dedım

Kızlar, maşallah bizim doktor kahvaltı, yoğurt çorbası, tarhana hiç birşey yok dedi.
Sadece meyve püresi, yoğurt ve sebze çorbası vereceksin yavaş yavaş dedi. Ya biz 6 aylık oluyoruz ama doktorum yok anne sütü devam yoğun olarak dedi.
Ama ben yinede tatrıracağım değişik şeylerden. Benim doktorun pek ek gıdaya geçiş niyeti yok. Ama ben seciçi olsun istemiyorum. Bakalım az az vereceğim diğer şeylerden.
Özel hiç şeker katılmamış pekmez, el yapımı tarhana getirdim ya bir hevesle.

Kızlar birde ben anne sütünden yoğurt yapamadım. Denedim ama olmadı hiç yapan var mı? Bebişime yoğurt vereyim istiyorum artık. Keçi sütü aldım yaptım, bugün bir iki kaşık yedi oğluşum.

gecen gün oğlum kabız olduğu için bugun tırsa tırsa corba yaptım bu sefer sadece havuçlu yaptım

3 orta boy havuçu 2 bardak su ve yarım yemek kaşığı pieinçi pişirdim ezdim süzdüm ve ve benimki bayıla bayıla yedi ve her kaşıktan sonra hmmm dedi bunu 1 haftadir yapıyor ve çokkomik oluyor

sen ne anlarsınki hmmdan :)))

slm yeniden babacım dün akşam bize kendi bahçesinde yetiştirdiği kırmızı elmalardan getirmişti.bu sabah kahvaltısında oğluma şöle bi kahvaltı hazırladım;

yarım elma rendesi,1 kş keçi peyniri,1 çay kş.pekmez,2 bebe biskiüsü,3 kaşık biberon maması,ılık su bayılarak yedi paşacım:))))

dün akşam oğluşuma besleyici bi mama hazırladım..işte tarifim kızlarrrrr

1 çay bardağı aşurelik buğday
1.5 çay bardağı doğranmış kuru meyve (Su içinde ıslatılmış)
4 su bardağı su
İsteğe bağlı olarak pekmez

buğdayı bir gece öncesinden 1,5 bardak su ile kaynattım 1 bard.soğuk su ekleyip ertesi gün için beklettim.dün akşam 2 bardak su ilave ederek pişirdim pişmesine yakın kuru meyveleri attım içine.pişince iice blendırdan geçtim..piştikten sonra içine un haline getirilmiş kabak çekirdeği yada badem katabilirsiniz.benim yoktu katamadım ama ilk fırsatta alıp katacam.kabak çekirdeği çinko açıcından zengin..bu ne demek bağışıklık sistemini güçlendiiro demek :)

Canım tariflerin çok güzel bunları ins yavaş yavaş bende deneyeceğim. Çok sağol vallahi. Özellikle ne kadar doktorum kahvaltı yok desede kahvaltıyı kesin deneyeceğim.

yok hayrıs ben gene unutuyorum
ıyısımı sen kendıne tarıfler ıçın topık ac kımse yorum yazmasın
kıtap gıbı okuyup deneyelım ordan

Canım tariflerin çok güzel bunları ins yavaş yavaş bende deneyeceğim. Çok sağol vallahi. Özellikle ne kadar doktorum kahvaltı yok desede kahvaltıyı kesin deneyeceğim.

dene tatlım hepsi tarafıdan deneniş ve hiçbi yan etkisi görülmemiştir:))) canım kahvaltıyı nie önermediki doktorun ha mama ha kahvaltı ne farkederki.valla kahvaltıyı al menüne derim.kahvaltının yeri apayrı

yok hayrıs ben gene unutuyorum
ıyısımı sen kendıne tarıfler ıçın topık ac kımse yorum yazmasın
kıtap gıbı okuyup deneyelım ordan

kız meltem gene şımardım ayolll mersi kuzum..ben sizlerden ayrılıp tek başıma topiğe yazamam :)) buraya yazmaya devam ehehe:)unuttuğun yerde ara beni tatlım en kolayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…