muhallebiye hangi pirinç ununu koyuyorsunuz hanımlar bide süt yerine hangi mamayı ekliyorsunuz muhallebinin içine
dün oğluşum tüm gün benimleydi.ilk kahvaltı denyeyimimizi yapmış olduk.poyaz sabaları kaşık maması yiyor ben bi kasede onu hazırladım diğer kaseye iice haşlanmış yumurtanın çeyeğini,1 kaşıkda lebne peyniri koydum aldım da tepsimize suyumuzu.başladık kahvaltımıza..ayy poyraz mamadan çok peynire yumurtaya bayıldı maşllah paşama..ezip ezip verdim yumurtayı elimle öle hoşuna gittiki.mamasını bitirdi üstünede suyunu içti ohh anasınında içine sindi..
ya kızlar poyraz sütnü içmemekte hala ısrarcı ben ne yapacam yaa süt içmesi lazım
canım benım 3 çocugum ondan verıyom cesaretlı sen annemı gorsen 2 ay önce tavuk etı verdıMaşallah kızlar bebişlere, ek gıdaya geçmişsiniz. Biz 6 aya geliyoruz henüz meyve püresi sadece yedik.
Yumurtanın sarısını parmağıyla diline sürdüm. Labne peynirinide. Ama korkumdan sadece tatdırdım. Memeyi bırakmasın diye. Şükür artık daha rahatladım 6. ay geldi sayılır ve anne sütüyle geçirdik.
Şimdi sürekli araştırıyorum ek gıdayı. Bu haftada doktora gideceğim soracağım.
Benmeltem canım çok cesursun. Biz ilk bebiş olunca pimpirikliyiz, senin kızın maşallahı var. Aman Allah nazarlardan saklasın.
yok anam ben 5 gunlukten basladım elıme gecenı vermeyearkadaşlar benim oğlum 5 ay 3 günlük ve bu ay 650 gr almış anne sütü alıyor sadece..doktorumuz 6 ayda başlamamı öneriyor..gerek yok diyor..siz doktor tavsiyesi ile mi başladınız..bebekleriniz kaç gram aldı bu ay..paylaşırsanız sevinirim...
ben pastöruze sutu verıyorum bazen suyla bazen tekmuhallebiye hangi pirinç ununu koyuyorsunuz hanımlar bide süt yerine hangi mamayı ekliyorsunuz muhallebinin içine
hayriyecim şu değşik kahvaltıyı bende deniyim....
canım benim oğlum da devam sütünü uyanıkken içmiyo alıştı kaşıkla yemeye onu istemiyo.ama ben uyurken veriyorum bigüzel içiyo.öyle dene bi de bence içmeleri gerekir tabi sütü anne sütü yerine geçiyo o süt..
hayriyecim şu değşik kahvaltıyı bende deniyim....
hanımlar ben pek bu mama işinden anlamıyorum biraz aydınlatırmısın beni.bir sürü mama çeşiti okuyorum sizllerden (devam maması,kaşık maması,formül)aklmı karışıyor.bunları nasıl hangi durumlara göre veriyorsunuz.ben daha meyve pürelerindeyim bugün sebze çorbası verdim ama istemedi. anne sütü alıyor sadece.sizler hangi karışımlara hangi mamaları koyacağınızı kendinizmi karar veriyorsunuz.çünkü ben mamalara pek güvenemiyorum yani katkı maddeli olduğu için önerilerinizi bekliyorum.
Kızlar, maşallah bizim doktor kahvaltı, yoğurt çorbası, tarhana hiç birşey yok dedi.
Sadece meyve püresi, yoğurt ve sebze çorbası vereceksin yavaş yavaş dedi. Ya biz 6 aylık oluyoruz ama doktorum yok anne sütü devam yoğun olarak dedi.
Ama ben yinede tatrıracağım değişik şeylerden. Benim doktorun pek ek gıdaya geçiş niyeti yok. Ama ben seciçi olsun istemiyorum. Bakalım az az vereceğim diğer şeylerden.
Özel hiç şeker katılmamış pekmez, el yapımı tarhana getirdim ya bir hevesle.
dün akşam oğluşuma besleyici bi mama hazırladım..işte tarifim kızlarrrrr
1 çay bardağı aşurelik buğday
1.5 çay bardağı doğranmış kuru meyve (Su içinde ıslatılmış)
4 su bardağı su
İsteğe bağlı olarak pekmez
buğdayı bir gece öncesinden 1,5 bardak su ile kaynattım 1 bard.soğuk su ekleyip ertesi gün için beklettim.dün akşam 2 bardak su ilave ederek pişirdim pişmesine yakın kuru meyveleri attım içine.pişince iice blendırdan geçtim..piştikten sonra içine un haline getirilmiş kabak çekirdeği yada badem katabilirsiniz.benim yoktu katamadım ama ilk fırsatta alıp katacam.kabak çekirdeği çinko açıcından zengin..bu ne demek bağışıklık sistemini güçlendiiro demek :)
slm yeniden babacım dün akşam bize kendi bahçesinde yetiştirdiği kırmızı elmalardan getirmişti.bu sabah kahvaltısında oğluma şöle bi kahvaltı hazırladım;
yarım elma rendesi,1 kş keçi peyniri,1 çay kş.pekmez,2 bebe biskiüsü,3 kaşık biberon maması,ılık su bayılarak yedi paşacım:))))
yine bennnnnn
bi tarif daha kızlar bunu nasıl unuturum yazmayı yaaaa
kahvaltı tarifim 2
2 adet kuru kayısıyı mimicik doğrayıp bi cezvede su ile kaynattım.ayrı bi tavada mincik tereyağı ile 1 kaşık mısır ununu kavurdum pembeleşinceye dek.sonra kayısılı suyu yavaş yavaş mısır ununa ekledik hızlı hızlı karıştırıp.sonra 10 dk altı kııskta pişirdim.ılıtınca içine 1 tatlı kş tahin,1 kş pekmez ekledim mis gibi kahvaltı kızlarrrrrr afiyet olaaaa...
Canım tariflerin çok güzel bunları ins yavaş yavaş bende deneyeceğim. Çok sağol vallahi. Özellikle ne kadar doktorum kahvaltı yok desede kahvaltıyı kesin deneyeceğim.
yok hayrıs ben gene unutuyorum
ıyısımı sen kendıne tarıfler ıçın topık ac kımse yorum yazmasın
kıtap gıbı okuyup deneyelım ordan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?