Nisan Bebişleri Ek Gıdaya Başlıyor :))

JALEM canım benim sen daha harikasın kuuzummmm güzel dilli güzel sesli arkadaşım hehehe

ya hayrişşşşş tum menüler süper ama ben hep neti acıp bakamıyroum oyuzden kendime not defteri alcam ve senin tarifleri yazcam....

al canım en ii yöntem bende yazıorum denediklerimi tabi buarada denemeden önce içindekileri tek tek araştırıorum doktora anneme nette filan soruştuuryom sonra deniyorum güzel olup poyrazım severse sizle paylaşıp not alıorum defterime.ii oluyor..

ya hayrişşşşş tum menüler süper ama ben hep neti acıp bakamıyroum oyuzden kendime not defteri alcam ve senin tarifleri yazcam....
bende alcam okuyom yapmayı unutuyom
elımızın ltında olsun daha ıyı

tesekkurler arastırmacı arkadasım

gene bi akşam mamasıyla karşısınızdayım efem :hulya:

oğluma eve gider gitmez yaptım enerji deposu valla..afiyetle yedi..

sabah evden çıkarken yaban mersini,kuru kayısı,kuru üzümü ıslatmştım.eve geldiğimde 1 çay bardağı kadar suyla hepsini haşladım minik minik doğradım içine kabak çekirdeği ve azcık kaju rendesi ekleyip rondadan geçirdim.ılık su ve devam maması katıp bi güzel yedirdim oğluma..bukadar basit..evde mutlaka kuru meyve çeş.bulundurun öğlen kaşık mamasına yada yoğurtuna katılabiliomuş komşum doktor o söledi kızlar...

KAHVALTIDA BEBEK KUMPİRİ (+6) <hatice>
Malzemeler:
1 orta boy haşlanmış patates ...
½ haşlanmış yumurta sarısı
1 çorba kaşığı pekmez
½ kibrit kutusu tuzsuz beyaz peynir
30 ml devam sütü (Bebeğinizin ayına uygun olarak Aptamil 3 , Aptamil Milumil 3 veya Aptamil Junior kullanabilirsiniz.)
Hazırlanışı:

Patates, yumurta sarısı, pekmez, beyaz peynir ve 30 ml devam sütü ezilip karıştırılarak leziz bir kahvaltı karışımı haline getirilir

bu tarifide nette görmüştüm sık kullanılanlara eklemiştim pazar günü deneycem..

ya kuru meyveyi bende duydum ama biz bi kayısı, üzüm falan biliyoz. kuruyemişçide muzundan tutun papayaya kadar bi ton adını bile duymadığım kuru meyvalardan vardı. hangisi nedir kuruyemişçiye soram bari. kiviyi bile kurutmuşlar yav.

Kızlar merhaba

Kay marka keçi sütü aldım. Yoğurt yapacağım ama evde keçi yoğurdu yok ne ile mayalayacağım?

bosver sen kıytırıkları
uzum kayısı incır
badem cevız fındık kabak cekırdegı yeter

ırmak canım illa keçi yoğurtu olması gerekmez normal yoğurtla mayala.

aysegülcüm melteminde dediği gibi diğerleri boş.fındık ceviz kabak çekirdeği kuru üzüm yaban mersini kayısı bunlar bebeğe faydalı olanlar..

senin doktor çok bilio delimidir nedir ayol.ver tabi ne olcak.kilosundan değil alışması iiçin ver sonra gelip omu yardımcı olcak sana..sen tarifleri yavaştan dene ama önce muhallebi ve pürelerle başla alışnca hafta hafta tariflerimize de geçersin.tek tek vermeyi doktorlar ve deneyimli anneler 7.aydan sonra tavsiye ediolar.tek tek gıda verme zamanlarımızda gelicek.az kaldı

paşamın bugünkü kahvaltısı

1 çay bardağı kadar rendelenmiş bal kabağını 1 kaşık kan üzümünü 2 adet kuru kayısıyı tencerede su ile pişirdim..yumuşayınca blendırdan geçirip 1 çay kaşığı öğütülmüş ceviz koyup paşama yedirdim...tadı süper oldu yine bizden tavsiyeeeeeeeee

Canım sorma doktorumun dediği kadarını bile yemiyor benim oğlan. Bugün iki kaşık sebze çorbasını zorla, iki kaşıkta meyveyi zorla yedi. Akşam muhallebi yaptım ne yaptı ağzını açmadı 1 saat uğraştım yok sonra emdi uyudu. Of oğluşum beni bayağı uğraştıracak gibi. Bakalım zamanla başaracağız oğluşumla.

hayriyecim bal kabağını pişirim de mi rendeliyorsun? Çiğden mi?

Bizim doktorumuzda artık ek gıdalara geçin dedi. Her emzirmeden 2 saat sonra sabah meyve, öğlen sebze çorbası, akşam yatmadan evvel yoğurt şeklinde.

Gerçi bu aralar nezle olmuş pek iştahı yok paşamın. senağlamaGece öksürüyor felan. Çok üzülüyorum yaa:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Bu arada doğumda bakan doktoruna döndüm tekrar. Ona götürüyorum oğlumu. Diğer doktorlar tatmin etmedi pek bizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…