hayriyecim bal kabağını pişirim de mi rendeliyorsun? Çiğden mi?
Bizim doktorumuzda artık ek gıdalara geçin dedi. Her emzirmeden 2 saat sonra sabah meyve, öğlen sebze çorbası, akşam yatmadan evvel yoğurt şeklinde.
Gerçi bu aralar nezle olmuş pek iştahı yok paşamın. senağlamaGece öksürüyor felan. Çok üzülüyorum yaa:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
Bu arada doğumda bakan doktoruna döndüm tekrar. Ona götürüyorum oğlumu. Diğer doktorlar tatmin etmedi pek bizi
dene tatlım hepsi tarafıdan deneniş ve hiçbi yan etkisi görülmemiştir:))) canım kahvaltıyı nie önermediki doktorun ha mama ha kahvaltı ne farkederki.valla kahvaltıyı al menüne derim.kahvaltının yeri apayrı
Canım, benim oğluş 6 ay anne sütü aldı sadece. Doktorda acele etme yavaş yavaş ek gıda ver diyor. Ama içime hiç sinmiyor. Kilo alımı yerlerde sürünmeye başladı. Doktorda yeterli diyip duruyor. Ama forumdada takip ediyorum ek gıdaya geç başlayıp, bir türlü başlayamayıp sonra bebişlerinde gelişim geriliği görünen bile var.
Birde sanırım erkek doktorlar, geç başlama konusunu abartıyor. Bende az az ne bulduysam vermeye başladım canım. Kocaman olduk ama değil mi?
Bugün az bir yumurta sarısı ve pekmez (1 çay kaşığı) verdim oğluma. Kızlar, sizce karıştırmak mı lazım tek tek vermek mi?
Kahvaltı mamadan daha doyurucu bile olabilir. Ama bizimki pek iştahlı olmadığından hazırladığımız kase öğlenlere dek sürünüp sonra da çöpe gidiyor o ayrı
Ben yiyeceklerin ilk başta tek tek verilmesi taraftarıyım. Tatlarını ayrı ayrı tanımaları açısından. Tabii herkese göre dğişir bir tercih
Ayva yaprağı sağol canım denerim. Ama aktarda mı bulunuyor. Ayva henüz çıkmadı sanırımözgurcugum ayva yapragını kaynat ıcır cok ıyı gelıyor öksuruge
tadıda guzel
Kahvaltı mamadan daha doyurucu bile olabilir. Ama bizimki pek iştahlı olmadığından hazırladığımız kase öğlenlere dek sürünüp sonra da çöpe gidiyor o ayrı
Ben yiyeceklerin ilk başta tek tek verilmesi taraftarıyım. Tatlarını ayrı ayrı tanımaları açısından. Tabii herkese göre dğişir bir tercih
Ayva yaprağı sağol canım denerim. Ama aktarda mı bulunuyor. Ayva henüz çıkmadı sanırım
aktarda da varda ayvada cıktı
cevrende yvarsa ayva agacı toplayabılırsın 1 tane kaynat
hatta kızınada verebılırsın ılla hastalanmaları gerekmız tadı ve rengı guzel
ayvaların cekırdeklerınıde jellestırıp yuzune surebılırsın
ek gıda dönemimiz hepimize hayırlı uğurlu olsun...
bi gün boş valtimde geride biriken 22 sayfaya da bakıcam inş. :) ama şimdilik bir sorun var..
kahvaltıda.. yumurta sarısı,peynir,zeytin,pekmez fln vericez artık...bunları illa karıştırmak mı lazım yaa.. öyle yapınca ben bile iğreniyorum çorba gibi tatlar birbirine girmiş.. :)) mesela kahvaltı yaparken onun yiyeceği porsiyonu tabağına ayırıp kucağımda oturan paşama birer birer versemm.. hem kendim kahvaltıı yapsam hem onu beslesem olmaz mı yaa?
kızlar oğlum doruk 5,5 aylık.bana günlük bir menü verebilirmisiniz...
bi gün boş valtimde geride biriken 22 sayfaya da bakıcam inş. :) ama şimdilik bir sorun var..
kahvaltıda.. yumurta sarısı,peynir,zeytin,pekmez fln vericez artık...bunları illa karıştırmak mı lazım yaa.. öyle yapınca ben bile iğreniyorum çorba gibi tatlar birbirine girmiş.. :)) mesela kahvaltı yaparken onun yiyeceği porsiyonu tabağına ayırıp kucağımda oturan paşama birer birer versemm.. hem kendim kahvaltıı yapsam hem onu beslesem olmaz mı yaa?
hayriyecim bal kabağını pişirim de mi rendeliyorsun? Çiğden mi?
Bizim doktorumuzda artık ek gıdalara geçin dedi. Her emzirmeden 2 saat sonra sabah meyve, öğlen sebze çorbası, akşam yatmadan evvel yoğurt şeklinde.
Gerçi bu aralar nezle olmuş pek iştahı yok paşamın. senağlamaGece öksürüyor felan. Çok üzülüyorum yaa:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
Bu arada doğumda bakan doktoruna döndüm tekrar. Ona götürüyorum oğlumu. Diğer doktorlar tatmin etmedi pek bizi
Ayva yaprağı sağol canım denerim. Ama aktarda mı bulunuyor. Ayva henüz çıkmadı sanırım
Canım, benim oğlan kendi kararını verdi karışımı asla yemiyor resmen bağırıyor yıkıyor ortalığı. Tek tek azda olsa yiyor. Cicibebe, kaşık mamasıylada aramız yok. Bizle oturup biz ne yersek onu yemek istiyor resmen.
Canım benim oğlan kendi kararını verdi resmen. Sende bir dene oğlun ne yapacak.
Çığlık çığlığa geçiyoruz biz ek gıdaya...
oğluşuma dün neler yaptım ???????
sabah kahvaltısı
2 biskivü(kendim yaptım hehe) 1çay kş.keçi peyniri,1 çay kaşığının ucuyla tereyağ,1 çay kş.pekmez,1 tatlı kasığı yulaf ezmesi,1 çay kasığı şeftali püresi.bu şekilde mama hazırladım yedi..
öğlen
armut şeftali ve elma püresi karışık.
ikindi
kuru soğan miniick,yarım cay bardağı bezelye,yarım havuç,1 küçük pataes,a kş zeytinyağı.hepsini minik minik doğradım tencerede su ile kaynattım.püre yaptım az sulandırdım.yedi..
akşam
yoğurt
gece ise;
irmikli pekmezli prinç unlu mama hazırladım ..pek sevmedi ama yedi.
bu sabah ise yeni bi kahvaltı denedim beslenme uzmanından aldım tarifi herkeze tavsiye ediorum
yarım elma,1 tatlı kaşığı yoğurt,1 çay kaşığı vişne receli (ev yapımı),beyaz yada labne penir,devam maması..elmayı haşladım ve suyunu süzdüm.iyice çatalla ezdim.diğer malz.katıp karıştırdım harika oldu
sabah kahvaltısı
2 biskivü(kendim yaptım hehe) 1çay kş.keçi peyniri,1 çay kaşığının ucuyla tereyağ,1 çay kş.pekmez,1 tatlı kasığı yulaf ezmesi,1 çay kasığı şeftali püresi.bu şekilde mama hazırladım yedi..
öğlen
ikindi
kuru soğan miniick,yarım cay bardağı bezelye,yarım havuç,1 küçük pataes,a kş zeytinyağı.hepsini minik minik doğradım tencerede su ile kaynattım.püre yaptım az sulandırdım.yedi..
akşam
yoğurt
gece ise;
bu sabah ise yeni bi kahvaltı denedim beslenme uzmanından aldım tarifi herkeze tavsiye ediorum
yarım elma,1 tatlı kaşığı yoğurt,1 çay kaşığı vişne receli (ev yapımı),beyaz yada labne penir,devam maması..elmayı haşladım ve suyunu süzdüm.iyice çatalla ezdim.diğer malz.katıp karıştırdım harika oldu
canım birden değil yavaş yavaş geç.önce meyve suyu ile başla sonra püreye çevirisin.gittikçe yani hafta hafta yeni gıdalar eklersin.çorba yoğurt akşam da muhallebi gibi..buaraya takıl canım..geçmişte bizde paylaşmıştık..
refiş aynı soru benimde kafam da vardı çok araştırdım ve en son beslenme uzmanına sordum 7.aya kadar karıştırılıp verilcekmiş alışınca da hepsinin tadının ayırt etmesi için ayrı ayrı verilcekmiş.bende bu yöntemle devam ediorum..
canım önce rendeledim sonra pişirdim..
sabah kahvaltısı
öğlen
ikindi
akşam
yoğurt
gece ise;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?