blender rondo kullanıyormusun besinlerin vitaminin öldüğü söyleniyor blender, rondo vs.
blender rondo kullanmıyorumm cam rende suzgeç yada elimde sıkarak elde ediyorum sularını
dün oğluşum tüm gün benimleydi.ilk kahvaltı denyeyimimizi yapmış olduk.poyaz sabaları kaşık maması yiyor ben bi kasede onu hazırladım diğer kaseye iice haşlanmış yumurtanın çeyeğini,1 kaşıkda lebne peyniri koydum aldım da tepsimize suyumuzu.başladık kahvaltımıza..ayy poyraz mamadan çok peynire yumurtaya bayıldı maşllah paşama..ezip ezip verdim yumurtayı elimle öle hoşuna gittiki.mamasını bitirdi üstünede suyunu içti ohh anasınında içine sindi..
ya kızlar poyraz sütnü içmemekte hala ısrarcı ben ne yapacam yaa süt içmesi lazım
evet canım o zaman mecburi ama suan cam rende işimizi görüyor.
bebeğin kaç aylık?
bebeğim 5 ay 2 günlük.evet cam rende meyve suları için hem sağlıklı hemde pratik.
armut suyu verdim az önce çıkarttı ya alışamadı daha.ama iştahlı yiyor neden çıkartıyor anlamadım inşallah alışır.
canım bugünlerde kaan da mamasını pek severek yemiyor. daha çok aç olursa bitiriyor. ama pirinç unu, kaşık maması, meyve püresi yoğurt bayıla bayıla yiyor. hele geceleri tok tutsun diye pirinç ununa bebe bisküvisi ekliyorum bayılıyor. sanırım bıktılar mamadan. ben değiştirmek istiyorum ama AR mama kullanyoruz kustuğu için. zaten arttı kusması diş-ek gıda yüzünden bir de mamayı normal alırsam hepten kusacak diye çekiniyorum. aptamilin milumilini denedinmi hiç iştahsız bebekler için lezzetli mama:) doktorumuz başta onu sakın kullanma emmeyi bırakabilir demişti ama bizim kuzucuklar zaten bıraktı.dün oğluşum tüm gün benimleydi.ilk kahvaltı denyeyimimizi yapmış olduk.poyaz sabaları kaşık maması yiyor ben bi kasede onu hazırladım diğer kaseye iice haşlanmış yumurtanın çeyeğini,1 kaşıkda lebne peyniri koydum aldım da tepsimize suyumuzu.başladık kahvaltımıza..ayy poyraz mamadan çok peynire yumurtaya bayıldı maşllah paşama..ezip ezip verdim yumurtayı elimle öle hoşuna gittiki.mamasını bitirdi üstünede suyunu içti ohh anasınında içine sindi..
ya kızlar poyraz sütnü içmemekte hala ısrarcı ben ne yapacam yaa süt içmesi lazım
bende her ne kadar blendırdan kaçınsamda iş sebze püresine gelince kullanmak zorunda kaldım. meyvelere cam rende sebze püresine blendır kullanıyorum. valla öyle ıspanak falanda değil patates-bezelye-havuç yapmıştım ama pütür pütür oldu mecbur kaldım.şuan bende meyve suları için cam rende kullanıyorum tel süzgeçten sularını çıkarıyotum sebze pürelerine geçince mecburen kullanıcaz galiba ıspanak brokoli gibi sebzeler için
canım bizim doktorumuz demişti bebekler ek gıdaya geçince başlangıçta çok kusarlar yeni gıdaları diye. normal bir şeymiş yani. benim bebeğim sürekli kustuğu için ek gıdalarda kusmasını garipsemedim:)bebeğim 5 ay 2 günlük.evet cam rende meyve suları için hem sağlıklı hemde pratik.
armut suyu verdim az önce çıkarttı ya alışamadı daha.ama iştahlı yiyor neden çıkartıyor anlamadım inşallah alışır.
bebeğim 5 ay 2 günlük.evet cam rende meyve suları için hem sağlıklı hemde pratik.
aynı bennu ama karğuza gec kalmısınız bızım babamız karpzcu ya 5 gunlukken içtık suyunu ama ben kavun karpuz sevmedıgım için aklıma bıle gelmemiş yedırmek snr burdan okudukca getıttırdım ama karpuz ve kavunun bebekler için hıc besleyıcı degerı yokmus fazla vermıyorum yanıArmut verme bence. armutu hazmetleri zor 8. ayda fln başla. Şimdi karpuz şeftali muz gibi şeyler ver.
Benim kızım tam bir şeftali hastası püre yapıp yediriyorum deli oluo yerken 1 saniye geç versem kaşığını, kıyamet koparıyo çabuk ver die =) Dünde karpuz suyu verdim 50ml nefes almadan içti çok sevdik biz meyveyi =)
ek besine basladık ve kabız olduk... kaçınılmaz son.. alında sadce 1 gun apamadı ama bu bir gun bile çok sancı yaptı bizde...
neyse zorlada olsa yapabildi ve kurtulduk.
sizlerdede oluyormu??
doğduğundan beri ilk defa kabız oldu diyebiliirm...
kızlar
bayram boyunca bennu bayagı bıseyler yedı
kabak patates sogan havuc bırlıkte yada dönusumlu olarak içine yesıl fasılye suyuna ırmık ve bıde nerde okudum hatırlamıyorum kırmızı papya bıber dıyolar ya onu tum olarak attım dıger sebzelerın içine çıkarıp kabugunu soydum ve dıger lerıyle bırlıkte blender dan geçırdım
çok faydalıymıs
yogurdınada ekleyop yedre bılıyomusuz
bıraz da yesıl fasulye ekledım içine
bayagı yemıstı ama yesıl fasulyeyı anası kılıklı bagenmedı bende semem yesıl fasulyeyı
kızlar bır yemek kasıgı tarhanayı muhallebı kıvamında pişirdım tuzsuz yagsız onuda bayıla bayıla yedı bennu
canım bugünlerde kaan da mamasını pek severek yemiyor. daha çok aç olursa bitiriyor. ama pirinç unu, kaşık maması, meyve püresi yoğurt bayıla bayıla yiyor. hele geceleri tok tutsun diye pirinç ununa bebe bisküvisi ekliyorum bayılıyor. sanırım bıktılar mamadan. ben değiştirmek istiyorum ama AR mama kullanyoruz kustuğu için. zaten arttı kusması diş-ek gıda yüzünden bir de mamayı normal alırsam hepten kusacak diye çekiniyorum. aptamilin milumilini denedinmi hiç iştahsız bebekler için lezzetli mama:) doktorumuz başta onu sakın kullanma emmeyi bırakabilir demişti ama bizim kuzucuklar zaten bıraktı.
haaa birde sanırım diş sıkıntısı yüzünden biberon emmekte zorlanıyorlar. bir gün denedim biberonla içmediği mamayı kaşıkla yedi. tabii ben sıvı yedirmek çok zor oluyo diye bisküviyle biraz katılaştırmıştım:)
tubacım iştahsız değil benim oğlum maşallahı var ama sütünü severek içmio.alıştı heralde meyve yoğurta filan.çok acıkmasını bekliorum süt için ama gce anlamıo içio iki kere..
ek besine basladık ve kabız olduk... kaçınılmaz son.. alında sadce 1 gun apamadı ama bu bir gun bile çok sancı yaptı bizde...
neyse zorlada olsa yapabildi ve kurtulduk.
sizlerdede oluyormu??
doğduğundan beri ilk defa kabız oldu diyebiliirm...
evt ek gıdaya geçince oluyo kabız..bizdede olmuştu çorbalarına 1 çay kaşığı zeytinyağ koy tatlım..
oo maşallah bennu hanmıma..tarhanayı bende deneyecem komşum kendi yapımı tarhana verdi bana.deneyecm..fasülye bende ekledim kabaklı patatesli havuçlu çorbasına..
canım bugünlerde kaan da mamasını pek severek yemiyor. daha çok aç olursa bitiriyor. ama pirinç unu, kaşık maması, meyve püresi yoğurt bayıla bayıla yiyor. hele geceleri tok tutsun diye pirinç ununa bebe bisküvisi ekliyorum bayılıyor. sanırım bıktılar mamadan. ben değiştirmek istiyorum ama AR mama kullanyoruz kustuğu için. zaten arttı kusması diş-ek gıda yüzünden bir de mamayı normal alırsam hepten kusacak diye çekiniyorum. aptamilin milumilini denedinmi hiç iştahsız bebekler için lezzetli mama:) doktorumuz başta onu sakın kullanma emmeyi bırakabilir demişti ama bizim kuzucuklar zaten bıraktı.
haaa birde sanırım diş sıkıntısı yüzünden biberon emmekte zorlanıyorlar. bir gün denedim biberonla içmediği mamayı kaşıkla yedi. tabii ben sıvı yedirmek çok zor oluyo diye bisküviyle biraz katılaştırmıştım:)
tubacım iştahsız değil benim oğlum maşallahı var ama sütünü severek içmio.alıştı heralde meyve yoğurta filan.çok acıkmasını bekliorum süt için ama gce anlamıo içio iki kere..
evt ek gıdaya geçince oluyo kabız..bizdede olmuştu çorbalarına 1 çay kaşığı zeytinyağ koy tatlım..
canım her çorbasına koyuyorum koyduğum halde olmuştu
hatta doktorumuz çorba piştikten sonra koy deöişti besleyici özelliği daha cok oluyormuş
muhallebiye hangi pirinç ununu koyuyorsunuz hanımlar bide süt yerine hangi mamayı ekliyorsunuz muhallebinin içine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?