Nisan Bebişleri Ek Gıdaya Başlıyor :))

süper ya ne güzel şeyler yapıyorsunuz oturup yazdım denicem hepsini bende, ama birsürü malzemem eksik önce onları almalıyım

yaaa nisan annişleri bebeğimin 2 haftadır acaip gazı var...
ben işe başladım iş dönüşlerim cehennem gibi... babasıyla kayınvaidem bakıyor kaınvalidem acaba yanlışmı mama yapıyor dedim eşim yapıyor bi kaç gündür ama yine aynı ...

doktor ek gıdaya ara ver dedi 1 hafta vermedim ama yine aynı.

bişi vermeye korkuyorum saatlerce ağlıyor

sizin verdiklerinizi okut-yunca vermek istiyorum ama cesaret edemiyorum..

sizde gaz bittimi nasıl baş edicem bu gazla

arkadasım ben anlamadım bıberonlmamı yıyoda gaz yapıyo
bız gaz fılan bılmıyoz allaha sukur
zaten ben dogar dogmaz nar suyu verdımya gaz problemımız hıc olmado rezene fılan versen

harikaaaaaaaa ellerine sağlık arkadaşımmmm

ah canım benim senin sayende yoksa ben daha elma rendelemekle meşguldüm ilham kaynağımız sensin çokkkkkk tşkler herkese anlatıyorum seni süper anne die merakla yeni tariflerini bekliyorum[/QUOTE]

canım rica ederim...bi faydam olduysa ne mutlu ..yeni tarifler arastırıyo ve tattırmaya devam ediorum poyraza..yazacam yakında yine..

ISPANAK ÇORBASI
Bir kase yıkanmış ayıklanmış ıspanak, 2 tatlı kaşığı pirinç, 1/2 havuç hatta 1 küçük patates haşlanır 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilir. Süzgeçten geçirilir. Aynı şekilde arzuya göre ılıdıktan sonra 1-2 tatlı kaşığı yoğurt ilave edilebilir.

YOĞURTLU SEBZE PÜRESİ
1 dal karnabahar, 1 küçük patates, 1 havuç küçük küçük parçalara ayırılarak kaynatılır, 1 tatlı kaşığıda irmik veya ince bulgur ilave edilir. Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilir. Süzgeçten veya rondodan geçirilir. Rondanın bıçakları metal olduğu için ben süzgeçi tercih ediyorum tabi işim aceleyse ayrı. ılıdıktan sonra 1 çorba kaşığı yoğurt ilave edilip minik prensimize servis edilir.

Son düzenleme:

afıyet lsun prensseslere bende böle karıstırıp yapıyom bıseyler
marketlerde yok yulaf unu aktardan aldım
5 lıra kılosu

ya hayrişim senin çoğu tarifinde devam sütü var onun yerine pastörize süt olar mu ki?

ya hayrişim senin çoğu tarifinde devam sütü var onun yerine pastörize süt olar mu ki?

olur kı olur
ben bıskuvıyı ve ballı ırmıklı kahvaltı mamasını ıhlamur ayva yapragıyla yapıyorum hayrıs annne sutu vermedıgı ıcın devam sutu kullanmak zorunda
ben sadece suyla hazırlıyodum ustunde öle yazıyo ya hazır mamaların o devam sutu kullanıyo

sağol meltemcim ya ne bileyim dedim belki kıvam falan farkediyodur boca olmasın dedim

kızlar
bebegıme bu gun bu saatte ne yedırdım bılıyomusunuz
malum mısafırım gelecek bennuda babasını yolcu ettı
elmalı kurabıye yapacagım ıçın elmaları rendeledım suyuna bebe bıskuvısı koyup
ustune 1 butun haslanmıs yumurta
dun aksam yemegı ıcın tavuk haslamıstım ıcıne 1 tanede patatesı butun attım
yarısını da koydum 1 kasık labne peynırı
1 cay kasıgı pekmezı ve 3 tane taze dövulmus fındıgı karıstırıp bı guzel kahvaltı yaptırdım kızıma
tadı cok guzeldı
bayıla bayıla yedı prensesımde zaten hadı uyutayım sunuda ıse koyulayım barı

anlamadım şekercim tavuk suyunda haşlanmış patatesimi koydun tavuk suyuda varmı yok herhalde

mama anne dogum gunun kutlu olsun sen hep varol

( bennu fatma demır)

ayyy bennum benim tombalak kızım tşk ederim.mama annen yesin yesin yavrum yaaa:))))

meltem harikasın sen kuzum..ohh afiyet olsun

ben inek sütü kullanmadım hiç korkuyom açıkcası o yüzden devam sütüyle yapıorum sen daha önce kullandıysan hiçbi mahsuru yok

slm güzel anneler

kahvaltımız: 100 ml devam sütü içine 2 bebek ekmeği ufaladım yarım yumurta sarısı 1 kaşık kahvaltılık lor 1 çay kaşığı tereyağı ekledim belndırdan geçirdim

öğle yemeği : 1 küçük patates 1 havuç patates kadar kereviz ve kabak az suda haşladım pişmeye yakın 1 kaşık irmik ekledim altını kapatınca bir iki kereviz yaprağı attım blendırdan geçirip tavuk suyuyla sulandırdım

ıhlamuru demledim biberona hazırladım su niyetine içsin die babanemize not bırakıp çıktım inşallah yedirmeyi becerir :mymeka: :)))) bebişimde afiyetle yer

poyrazın bu sabah ki kahvaltısı ;

2 adet kuru kayısı,göz kararı kan üzümü,göz kararı yaban mersini,2 adet hurma,yarım bebe ekmeği,1 tatlı kaşığı irmik..meyveleri haşladım ekmek ve irmik katıp blendırdan geçirdim afiyetle yedi..

bide pazar günü poyraza bebek kumpiri denedim harika oldu daha önce tarifini yazmıştım..bu hafta sonuna doğruda kemik suyuna başlıorum.minik minik de çorbalarına tavuk parcaları ekleyecem doktorumuz söledi..

dün kontrole gittik doktora kuru meyve yulaf ve kabak çekirdeği veriyorum dedim yokyokyok uç şeyler verme dedi listedekileri ver dedi klasik olandan siz doktorunuza söledinizmi bunları :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…