Nisan Bebişleri Ek Gıdaya Başlıyor :))

birde uzun zmandır kk ya girmediğim için bu topiği yeni gördüm

beren1 hanımın yazdıklarını okudum.
bence mantıklı şeyler yazmış. zaten beslenme uzmanıymış.
bence biraz söylediklerini dikkate almalıyız. kimse kimsenin kötülüğünü istemez. evet annelerimiz bizi büyütürken bunlara dikkat etmemiş olabilir. ama madem bilinçli anne olmaya çalışıyoruz. uzmanların ve doktorların söylediklerini dikkate almakta fayda var. tamamen onların dediklerini yapmıyoruz zaten. tabiki ilk önce kendi mantığımız ama..

en azından bir teşekkürü haketmiş bence..

hayrişcim mama annemizsin bişzim relax ol tatlım gel bi kahve yapem sane hani yokmu tarif bide ne kadar yiyo poyraz miktarları yazarmısın ben bazen karar veremiyom az mı çok mu rahatsız olmasın erkeğim :)))

kendi oğluma yaptıklarımın tarifini vermeyecem bundan sonra tatlım ama ölçü olarak göz kararı ayarlıorum ben mesela kaşık maması ise 3 tatlı kasığı koyup kıvamını su ile ayarlıyorum.çorba küçük bi kaseyi dolduruyorum ne kadar yiyebilirse.zaten bebekler fazlasını zorlasanda yemez zamanla sende alışıcan zamanla..

ek gıdaya başla deniz yaa aralarda gene emzir tabi ama 6 aylık oldular sonra çok zorlanacan..

şiddetle o mamayı bende tavsiye ediorum herkeze..geç bile kalmışım valla başlamak için.

denizcim konuşalım akşam. ben evde olmadığım için kavanoz mama çok kullanıyorum. herobabynin sebzeleri hariç bütün kavanozlarından kullanıyorum. severek yiyor ada. özellikle havuçlu pirinçli çorba, kabaklı pirinçli çorba, yoğurtlu üzümlü bişi var o ve de kahvaltı serisi var onlar çok güzel.. her öğün verebilirsin..

Canım bence bebişin sağlıklı bir şekilde kilo alması için
Saat 8 gibi kahvaltı ver. (Çok geç kalma) Klasik tarifle başla kaşık maması, cicibebe, yumurta, peynir, pekmez karışımı.
Saat 10-11 arası meyve püresi ver. (Kilo almasını istiyorsan pirinçli mama ekle püreye)
Saat 13-14 arası sebze püresi.
Saat 16-17 arası yoğurt.
Saat 20 gibide gece muhallebileri ver. (gecede emmeye devam edecektir böylece) Akşam bence meyve verme.
Yada son kısmı şöylede yapabilirsin.
Birde saat 20 de tarhana çorbası yada kaşık maması yap
Saat 23-24 gibide gece muhallebisi ver.

Zamanla tarhana geç. Hem sağlıklı hemde kilo alımını çok destekliyormuş.

Sonuçta anne sütü alımı azalacak ama sonuçta bizim bebekler artık kocaman oldu.

Benim oğlum sadece meyve, sebze yoğurt yedi bir aydır. Bende yavaş yavaş bu programa geçeceğim sadece muhallebi değilde yedi aylık olunca tarhana çorbası filan vereceğim. Birde ben en son saat 20 de vermeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
BEREN HANIM niyetinizin iyi olduğuna inanmak istiyorum. lütfen kendi mesleğinizdeki çelişkileri gözönünde bulundurun. hamile kaldığımız günden beri TIP biliminin çıkmazlarında boğulup çelişkiyle birbirimize danışıyoruz biz. doğrusu sizlere danışmak. evet ama malesef doktorlar kendi aralarında ortak bir karara varamıyorlar daha.. gerçi siz beslenme uzmanıymışsınız ama sizinde mesleğiniz tıp biliminden beslenir diye düşünüyorum.

grip aşısından tutun da neyi yiyip yiyemiyeceğimize kadar hiç bir konuda uzmanlardan ortak bir bilgi alamadık biz. bizim bebeklerimize üzülene kadar mesleğinizin geldiği noktaya üzülün siz.

bizler her adımda önce doktorlarımıza danışıyoruz sonra internet kitaplar ve annelerimize başvuruyoruz. en sonunda da bizimle aynı zamanda aynı problemleri yaşayan buradaki arkadaşlarımıza.. ve binbir çeşit sözde DOĞRU arasından aklımıza yatanı seçiyoruz.

madem bebeklerimizin iç organları henüz hazır değil neden benim doktorum muhallebisini yiyorsa devam sütü içmemesine üzülme diyor!! ya da benim doktorum su ver bebeğine derken, arkadaşımın doktoru verme diyor.. siz meslektaşlarınıza üzülün kızın eleştirin önce...

benim oğlum 4. ayında emmeyi reddetti. çok iştahlı bir bebek(maşallah). ben bu çocuğu yoğurtla meyveyle sebzeyle doyuramıyorum! artık resmen unlu gıda vermek zorunda kalıyorum ki bebe bisküvisine başlarken hep alternatifi ne olabilir diye düşündüm.. buyrun bakalım bebeğimi neyle doyuracam.. bana bebe bisküvisi, muhallebi verme derken karşılığında doyurucu bir alternatif sunmanızı rica edicemm..

bizler bebeğimizi mümkün olduğunca besleyici (kilo aldırıcı değiil besleyici) gıdalarla büyütmeye çalışırken meğer kendi çocuklarımızın celladı olmuşuz... gelelim söylediklerinize:

yumurtayı aynen dediğiniz gibi verdim, sebzeyi de, tavuğu da, yoğurdu da,.. ama bebeğim 2 saatte bir acıkıyordu sizce bu normal mi?? bu dedikleriniz besleyici fakat doyurucu değil malesef.

sağduyulu olun lütfen demişsiniz. özellikle bu sözünüzü HAKKETMİYORUZ biz. tek amacımız bilinçli ve doğru beslemek yavrularımızı. mutlaka yanlışlar yapıyoruz fakat bu kadar araştırmaya ve danışmamıza rağmen bu hataları yapıyorsak kabahati bizlerde değil kendi mesleğinizde arayınız lütfen. ya da verelim doktorlarımızın isimlerini meslek etiği açısından siz inceleyin sonuçta bizi bu noktaya getiren onlar!!!

hayrıs sakın sakın senın tarıflerın olmazsa ben naparım sen mama annemızsın
bak berna da benımle ayı fıkırde

yedırmek zorunda degıl herkes senın tarıfını
hatta yazdıklarını bılem okumasınlar

bennu yu öpüorum annesi ona can feda. msn den ekle beni ordan yazışırız ne istersen ordan sölersin meltemim..

bende meltemle aynı fikirdeyim hayrishcim aynen senin yazdıkların olmasa ben bu kadar çeşitlendiremezdim emirin gıdasını çok yol gösterici oldun benim için inan hep mama hazırlarken anıyorum seni çok teşekkür ederim yazıp yazmamak senin kararın ama takılma bence onun bunun sölediiğine sen lafını ortaya korsun alan alır almayan gider

bunlarda bizden sana Şeniz alkisalkisalkis :asigim: a.s.

Son düzenleme:

sağol cnm benim..onun bunun dediğinden değil gereksiz yere anneliğimin eleştirilmesi hoşuma gitmio bundan sonra olmayacağı ne belli..gelemem böle işlere ben.yardımım dokunduysa emirciğe ne mutlu bana :1hug:

sağol cnm benim..onun bunun dediğinden değil gereksiz yere anneliğimin eleştirilmesi hoşuma gitmio bundan sonra olmayacağı ne belli..gelemem böle işlere ben.yardımım dokunduysa emirciğe ne mutlu bana :1hug:

bendede aynı tepkiyi yarattı herkes kendi bildiğini yapsın kimene dedim bize ve bebeklerimize üzülmekte kimsenin haddine değil ama bidce şöle düşün sayın uzman beren hnm yüzünden senin yazdıklarından yararlanan başkaları bundan mahrum kalıyor ben bu ve başka konuda paylaşımlardan çok şey öğrendim bildiklerimide paylaştım

merhaba arkadaşlar
az önce açtım sayfayı bi bakayım dedim hayrişim neler denemiş faydalanayım ondan
ama bu sayfada gördüğüm kadarıyla bazı sorunlar olmuş
sonuçta burda hiç kimsenin anneliği tartışmaya açılacak bir konu değil hepimiz evlatlarımız için en iyisini bulmaya çalışıyoruz kulaktan dolma bilgilerle hareket etmiyoruz ilk etapta doktorlarımıza danışıp sonra uygulamaya geçiyoruz
hayriyecim ve diğer arkadaşlar lütfen bilgilerinizden bizi mahrum etmeyin

ilk etapta verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler
ama biz sizin söylediklerinizden farklı bişey yapmıyoruz ki
yoğurtlarımızı günlük mayalıyoruz , hergün mutlaka sebze çorbası yapıyoruz meyve veriyoruz ve kesinlikle tuz şeker kullanmıyoruz
ceviz badem vs ye gelince verdiğimiz miktarlar bir adet dahi değil ve doktorlarımıza danışarak veriyoruz
anne sütüne gelince hepimizin önceliği o tabiki
ama benim bebeğim doğdu doğalı emmeyi reddetti sağarak verdim sürekli ama zamanla sütüm tamamen bitti 4. ayda
bu durumda ek besinlere geçmekten başka bir çaremizde kalmadı malesef

bellii çokkk biliyonn sen berenn hanımmm senn işini yapmaya ve uzaktann takip etmeye devamm et anacımmm hadii bakemmm

hayriyecimmm benn sıkk yazamıyorummm ama topiği takip ediyorummm ve yararlanıyorumm tariflerinn devamınıı bekliyorummm sıkma canınıı yhaaa amannnn kuzummm hadii öpemmm

tubammmm bu sana a.s.
:1hug: canımmmm o çiçekleri en çok sen hakediyon tariflerini özledima.s.
yok yazmıcam diyosan özelden msnimi yazacam sana günün menüsü diye yazarsın hergün:))))

hanı bana
hayrıs bunlarda bennudacokacimcoooka.s.

sen tarıf vermezsen acım hayrıs tezeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
:ecrin_bebek:
kız meltem güldürdün beni yine:))))) bennu çok iyi özetlemiş olayıopuyorumnanaktan
kesinlikle katılıyorum beren hanım belki iyi niyetli ama üslubuyla bizleri cahil ne bulursa çocuğuna yediren ve kilo aldırmaya çalışan anneler sınıfına sokmuş. şahsen ben öyle hissettim ve tekrar gözden geçirdim kaana verdiklerimi. şeker tuz konusunda kendi tercihime çok isteksizde olsam yavan yemediği için ekliyorum ama yanlış olduğunu bilerek.. başka da yanlış bir şey göremedim...
jalecim sorma yaaa hergün bakalım bugün kaana ne yedirebilirim diye baktığım topiğin bu hale gelmesine de ayrca kızıyorum. lütfen arkadaşlar sonuçta verdiklerimizde yanlış bir şey olduğunda kaç kere birbirimizi uyardık biz. bu topik hanımefendinin dediği gibi zararlı bir topik değil lütfen paylaşmaya devam edelim.

o hanfendi yüüznden deilki cnm.bu ilkti ama son olmayacağı ne malum her kullanıcıya açık bi topik her önüne gelen eleştircek benim anneliğimi sorgulayacak canımı sıkacak ölemi..ben buarya keyf almaya arkadaşlarımla sohbet etmetye onca iş arasında giriorum..bunu tamamen özele indiricem arkadaşlarım msn den poyraza yaptıklarımı öğrenebilirler..

canım tşk ederim..hanfendi sırf bu sayfaya yazabilmek için kk ya üye olmuş ilk msjı ve ne tesadüf ki bizim topiğimize..canımı ne sıkcam ayol.bugüne kadar sizlere faydam olmuş ne mutlu bana ..

hayriyecim bir önceki msjım sana pek belli olmuyo belki gözünden kaçardiye tekrarlıyorum tariflerinden mahrum bırakma bizi.sen yaz isteyen faydalanır istediğini yapar aynısını yapmasak bile bizim içinde birer fikir oluyor.hem yazana bozulma bukadar, kötü bir niyeti olduğunu sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…