hayrişcim mama annemizsin bişzim relax ol tatlım gel bi kahve yapem sane hani yokmu tarif bide ne kadar yiyo poyraz miktarları yazarmısın ben bazen karar veremiyom az mı çok mu rahatsız olmasın erkeğim :)))
Ya Kizlar yaaaa bana adam akıllı bir çorba tarifi verin ya
Bu arada biz ne yiyoz soyliyim sabah uyanında emıyor 10.30 a kadar sanda meyve sonra gene emıyor saat dört gibi sebze yiyor gene emıyor yani ne zaman isterse emıyor saat sekiz de de tam tahıl miliupa devam sutu muz pekmez Cicibebe karışımı yiyor sonra hep emıyor arım gecem mı ki ek gıdaya tamamen bu arada 6.400 uz bana menü verin yaaa
Denizcim... bende adayı anlatayım;
sabah meme emiyor
1 saat kadar sonra pekmezli peynirli hero baby kahvaltı maması
öğlen 1 gibi evde yapılan bir çorba, yemeğin suyu, yoğurt biraz ekmek içi ile...
öğleden sonra meyve.. ( ya kavanoz ya küçücük dilimler halinde)
akşam üzeri keçi sütü devam maması 120 cc
akşam herhangi bir kaşık maması
yatarken gece maması (biberon ile yarı akışkan kıvamda)
tabi bütün aralarda beni emmeye devam ediyor.
en son 8900 dü kilosu. son durumu bilmiyorum belki ishalden dolayı vermiş olabilir.
birde ısrarla söylüyorum hayriyede kullanıyor. aptamil yerine GOLDeN GOAT keçi sütünden hazırlanan devam sütü... çok besleyici...
Ya Kizlar yaaaa bana adam akıllı bir çorba tarifi verin ya
Bu arada biz ne yiyoz soyliyim sabah uyanında emıyor 10.30 a kadar sanda meyve sonra gene emıyor saat dört gibi sebze yiyor gene emıyor yani ne zaman isterse emıyor saat sekiz de de tam tahıl miliupa devam sutu muz pekmez Cicibebe karışımı yiyor sonra hep emıyor arım gecem mı ki ek gıdaya tamamen bu arada 6.400 uz bana menü verin yaaa
tubammmm bu sana a.s.
hayrıs sakın sakın senın tarıflerın olmazsa ben naparım sen mama annemızsın
bak berna da benımle ayı fıkırde
yedırmek zorunda degıl herkes senın tarıfını
hatta yazdıklarını bılem okumasınlar
bende meltemle aynı fikirdeyim hayrishcim aynen senin yazdıkların olmasa ben bu kadar çeşitlendiremezdim emirin gıdasını çok yol gösterici oldun benim için inan hep mama hazırlarken anıyorum seni çok teşekkür ederim yazıp yazmamak senin kararın ama takılma bence onun bunun sölediiğine sen lafını ortaya korsun alan alır almayan gider
bunlarda bizden sana Şeniz alkisalkisalkis :asigim: a.s.
sağol cnm benim..onun bunun dediğinden değil gereksiz yere anneliğimin eleştirilmesi hoşuma gitmio bundan sonra olmayacağı ne belli..gelemem böle işlere ben.yardımım dokunduysa emirciğe ne mutlu bana :1hug:
Bu topici uzun zamndır inceliyorum fakat bebekleriniz için o kadar üzülüyorum anlatamam ve artık dayanamayıp bir şeyler yazmaya karar verdim.
Ben bir diyet ve beslenme uzmanıyım ve 2 çocuk annesiyim yani tecrübeli ve bilgiliyim bu konuda eğitim aldım. Yanlış anlamayın ama buradaki olma amacım sadece sizleri aydınlatmak, ve o minicik bebekler için doğruyu göstermek.
yeterli anne sütü alan bebeklerin bebeklik ve çocukluk döneminde ve yaşamının daha sonraki döneminde "şişman" olma riski azdır..
ek besin olarak unlu-şekerli (muhallebi, nişastalı mamalar, vb.) yiyecekler verilmemelidir.
muhallebi yerine yoğurt, bisküvi-süt karışımı yerine ekmek-süt karşımı seçilmelidir.
süte; şeker, bal, vb. katılması fazla enerji alımı ile şişmanlığa neden olacağından eklenmemelidir. Ve reçellerde şeker içerir unutmayın.
bebeğiniz her verdiğinizi afiyetle yiyor olabilir yada her hangi alerjik reaksiyon göstermiyorolabilir ve kilo alıyor boyu uzuyordur ki bu olması gereken süreçtir.
Ama unutmayınki bebekler hayata sıfırdan başlar. Karaciğerleri böbrekleri bunları sindirebilecek kıvamdamı hi düşündünüzmü????
Ceviz badem bebe büskivisi vsvs bunlar bebekler için uygun besinler değil direk karaciğere yükleniyorsunuz pekmezde aynı şekilde .
Bebeğiniz yiyor ve kilo alıyor diye sevinmeyin ilerde yaşanan tüm beslenme problemleri bebeklikta yapılan yanlışlardan kaynaklanır. Bir insan neden reflü olur düşündünüzmü?? Bir insan neden obez olur??? Ya da bağırsak sorunları yaşar hiç düşündünüz mü???
Lütfen biraz daha sağ duyulu olalım.
Şuan bebekleriniz için uygun olan besinler
Ceyrekle başlanıp yarım yumurta sarısı ….beyazı 1 yaşına kadar sakıncalı.
Yağsız kıymaya başlayabilirsiniz, yağsız ve 3 kere çekilmiş.
ama önce sebze çorbaları
günlük yoğurt mayalanmalı
Yağsız tavuk ama bulabilirseniz hindi etini tavsiye ederim
Ama azdan başlayın önce bebeğinizi hazırlayın.
Kaş yapıyorum diye göz çıkarmayın. Kilo alıyor evet yiyor seviyor evet ama midesini kalbini böbreğini karaciğerini düşünün …
Hayırlı evlatlar yetiştirmeniz dileğiyle…
:1hug: canımmmm o çiçekleri en çok sen hakediyon tariflerini özledima.s.tubammmm bu sana a.s.
kız meltem güldürdün beni yine:))))) bennu çok iyi özetlemiş olayıopuyorumnanaktanhanı bana
hayrıs bunlarda bennudacokacimcoooka.s.
sen tarıf vermezsen acım hayrıs tezeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
:ecrin_bebek:
kesinlikle katılıyorum beren hanım belki iyi niyetli ama üslubuyla bizleri cahil ne bulursa çocuğuna yediren ve kilo aldırmaya çalışan anneler sınıfına sokmuş. şahsen ben öyle hissettim ve tekrar gözden geçirdim kaana verdiklerimi. şeker tuz konusunda kendi tercihime çok isteksizde olsam yavan yemediği için ekliyorum ama yanlış olduğunu bilerek.. başka da yanlış bir şey göremedim...bendede aynı tepkiyi yarattı herkes kendi bildiğini yapsın kimene dedim bize ve bebeklerimize üzülmekte kimsenin haddine değil ama bidce şöle düşün sayın uzman beren hnm yüzünden senin yazdıklarından yararlanan başkaları bundan mahrum kalıyor ben bu ve başka konuda paylaşımlardan çok şey öğrendim bildiklerimide paylaştım
jalecim sorma yaaa hergün bakalım bugün kaana ne yedirebilirim diye baktığım topiğin bu hale gelmesine de ayrca kızıyorum. lütfen arkadaşlar sonuçta verdiklerimizde yanlış bir şey olduğunda kaç kere birbirimizi uyardık biz. bu topik hanımefendinin dediği gibi zararlı bir topik değil lütfen paylaşmaya devam edelim.merhaba arkadaşlar
az önce açtım sayfayı bi bakayım dedim hayrişim neler denemiş faydalanayım ondan
ama bu sayfada gördüğüm kadarıyla bazı sorunlar olmuş
sonuçta burda hiç kimsenin anneliği tartışmaya açılacak bir konu değil hepimiz evlatlarımız için en iyisini bulmaya çalışıyoruz kulaktan dolma bilgilerle hareket etmiyoruz ilk etapta doktorlarımıza danışıp sonra uygulamaya geçiyoruz
hayriyecim ve diğer arkadaşlar lütfen bilgilerinizden bizi mahrum etmeyin
bendede aynı tepkiyi yarattı herkes kendi bildiğini yapsın kimene dedim bize ve bebeklerimize üzülmekte kimsenin haddine değil ama bidce şöle düşün sayın uzman beren hnm yüzünden senin yazdıklarından yararlanan başkaları bundan mahrum kalıyor ben bu ve başka konuda paylaşımlardan çok şey öğrendim bildiklerimide paylaştım
bellii çokkk biliyonn sen berenn hanımmm senn işini yapmaya ve uzaktann takip etmeye devamm et anacımmm hadii bakemmm
hayriyecimmm benn sıkk yazamıyorummm ama topiği takip ediyorummm ve yararlanıyorumm tariflerinn devamınıı bekliyorummm sıkma canınıı yhaaa amannnn kuzummm hadii öpemmm
:1hug: canımmmm o çiçekleri en çok sen hakediyon tariflerini özledima.s.
yok yazmıcam diyosan özelden msnimi yazacam sana günün menüsü diye yazarsın hergün:))))
tşk ederim tatlım..çiçekler ve güzel yorumun için..yazarım valla kaan için yazmammı annesi sana..yeterki doysun paşam maşşallah kuzuma
o hanfendi yüüznden deilki cnm.bu ilkti ama son olmayacağı ne malum her kullanıcıya açık bi topik her önüne gelen eleştircek benim anneliğimi sorgulayacak canımı sıkacak ölemi..ben buarya keyf almaya arkadaşlarımla sohbet etmetye onca iş arasında giriorum..bunu tamamen özele indiricem arkadaşlarım msn den poyraza yaptıklarımı öğrenebilirler..
canım tşk ederim..hanfendi sırf bu sayfaya yazabilmek için kk ya üye olmuş ilk msjı ve ne tesadüf ki bizim topiğimize..canımı ne sıkcam ayol.bugüne kadar sizlere faydam olmuş ne mutlu bana ..
:1hug: canımmmm o çiçekleri en çok sen hakediyon tariflerini özledima.s.
yok yazmıcam diyosan özelden msnimi yazacam sana günün menüsü diye yazarsın hergün:))))
tşk ederim tatlım..çiçekler ve güzel yorumun için..yazarım valla kaan için yazmammı annesi sana..yeterki doysun paşam maşşallah kuzuma
canım bende faydalanıyordum yazdıklarından nasıl alıcam şimdi msninde yokki bende sen voşver yazmaya devam et yaaa bizim bebişleride düşün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?