• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisan Bebişleri Ek Gıdaya Başlıyor :))

bennunun sesı kısılıyo üsütunce heral aynı anası gıbın
ıhlamur verecem ıcmıyo bastım sekerı içine bayıldı valla tadına
1 kasık un 1 asık yogurt ve tavuk suyuyla corba yaptım kızıma ha 1 yumurta

bennuşa geçmiş olsunnn...

ama yoğurt çorbişi vermeseydin keşke yoğurt tırmalar boğazını gıcık yapar diye düşşündüm tavuk suuna şehriye ve .ok nane süper olurdu canım çekti vallaa benimki bol limonlu olsun ama bennuşa limon dokunur:1rolleyes:

bennuşa geçmiş olsunnn...

ama yoğurt çorbişi vermeseydin keşke yoğurt tırmalar boğazını gıcık yapar diye düşşündüm tavuk suuna şehriye ve .ok nane süper olurdu canım çekti vallaa benimki bol limonlu olsun ama bennuşa limon dokunur:1rolleyes:

yogurt 1 yemek kasıgı
hemde
yhgg vvvvvvhhhhhhhhhhhhjbbbbknm mnn m nhjggggggggggg tttttttttttttgggf edszbunlar bennunun yazdıkları
sılmedım renk olsun dıye
hemde de kalmıstıko kadar kötu degıl sesı bana cekmıs bırazcık benımde sesım cırlak cırtlaktır ve heran kısılır
lımona gelınce kasıga sıkıp içirıyoruz elıne verıyoruz astık bız astık bıze yasak yok
babası kızıma bal kabagı getırmıs acıl corba tarıfı yazın
tesekkurler bu arada gecmıs olsun dıleklerıne

çok uzun zamn oldu konuya vakıf değilim ama hiç hoş şeyler olmamış.

işe başladım yorgunum mutsusuzum yoğunum hiçbir şeye yetemiyorum.

ama canım oğlumun beslenmesini mahrum etmemeye çalışıyorum.

ek gıda garip bir şey ben bir çok şeyi korkarak veriyorum. gaz sorunumuz hat safada, işe başladığımdan beri sıkıntılıyız ek gıdanmı diye doktorumuz ara ver dedi verdim ama bitmedi şundanmı bundanmı derken hala devam ediyor. ve ek gıdayı korka korka deniyorum.

ve sizlerin neler yedirdiklerini gördükçe zamn zaman ağlıyorum benneyaptımki

ben yapıyorum ama kayınvalidem yemedi sevmedi olmadı vs diyip bebeğime yedirmiyor. ama bbenim oğlum kaşıkla beslenmeyi çok seviyor.

ay çok zor okunuyo ya netse bıda yapmam pardon kızlar

dün sebze çorbası pişirdim sabah 6da kalkıp beğenmedi diyip dökmüş çöpe. ve inanırmısınız oğlum öğlen 4e kadar 240 ml mama ve azıcık elma suyu ile beni beklemiş....

sizler ne güzel yediriyosunuz.

kendim yemek yemiyorum koşa koşa işten gelip ona bişiler yapıyorum hemn yediriyorum.

haa diyetisyen hanımın bazı dediklerinde katılıyorum bazı bebekler bazen kaldıramıyor benim oğlum gibi hiç ceviz vermedim denemedim ama denemey, düşünüyorum...

bence paylaşıma devam edelim bende arada okuyup ağlayımmmmm:teselli:

ay kıyamam sana
baskası nasıl yedırecek yedıremıyolarkı
senın benım gıbı olurmu
olmuyor tabıkızorlamıyolar ben hıc zorlanmadım bennuya ama 2 haftadır zor yedırıyorum sevdıgınıde sevmedıgınıde
ne yapıyorum televızyonun sesını cok acıyorum telefonumda muzık acıyorum ama mutlaka yedırıyorum bugun aksam orbasını yedıremedım ne yaptımsa
ne yaptım hayrısın 4 kasık ( adı 4 kasık kaldı)
tarıfını bıraz cıvık yaptım bıberona koyum 7 den 8 e yanı bu saate kadar 100 ml anca ıçırdım
ben anneyım sende öyle anne ugrasır cabalar ama baskası el elın esegını turku cagıra cagıra arar aman yerse yesın banane onlamı ugrascm der
rabbım yardımcın olsunyemedıkce mıde kuculecek alalh alalh ne deyım sınırım cıktı tepeme ben cok hassasım bu konuda gecen carsıya cıkarken son dakka durmazsa dıye sutle bıskuvı yaptım bıberona yolda o-içırırım belkı dıye ve durmadı içtı hos bayılıyo zaten ona ben ona kötu avrat yemegı dıyorum hanı bazı kadınlar aksama kadar gezer gezer de makarnayı koyuverırı ya kocasının önune
aynı ona benzetıyorum sutle bıskuvı yedırmeyı bebeye yap ver elıne içsın bebe kendı bennnu bıle ıçıyo kendı öyle bebe buyutmeye ne var sankı
anammmmmmmmm ne uzun yazısım

yenı stıl denedım nasıl yapabılmısımmı

Son düzenleme:
canım bi ara ben eklemiştim buraya ama çok oldu arkalarda kalmıştır. zor bulmak eltim yapıyordu çok hoş oluyordu.

1 çorba kasesi küçük küp küp doğranmış balkabağı
1 küçük doğranmış patates
1 halka soğan (lezzet vermesi için)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Çorbamızın Tarifi
Zeytinyağ hariç bütün malzemeyi üzerini 1 parmak geçecek kadar su ile tencereye koyup, kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeler yumuşayınca çorbayı tel süzgeçten geçirin. Fazla koyu olmıyan bir bal kabağı püresi elde edeceksiniz. Bu püreyi olduğu gibi bebeğinize yedirebilirsiniz yada bir miktar sıcak su katıp bir taşım daha kaynatabilirsiniz.

Son düzenleme:
Balkabağı Çorbası (5 ay)

200 gram bal kabağı
1/3 litre süt
1 yumurta sarısı
1 tutam tereyağı

Kaynar suda küçük doğranmış bal kabağı 15 dakika haşlanır. Süt ve yumurta sarısı katıldıktan sonra iyice püre yapılır

şimdilik bunları buldum

hayrişim kaç gündür giremedim geçmişe bakayım dedim şok oldum tam isyan edecektim ki başta meltem olmak üzere isyan kuvvetleri ayaklanmış ve başarılı olmuşlar başta sana sonra da isyan kuvvetlerine kocaman teşekkürler tariflerin ve sen bizimle kal mama anne

:nazar:
1 çorba kasesi küçük küp küp doğranmış balkabağı
1 küçük doğranmış patates
1 halka soğan (lezzet vermesi için)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Çorbamızın Tarifi
Zeytinyağ hariç bütün malzemeyi üzerini 1 parmak geçecek kadar su ile tencereye koyup, kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeler yumuşayınca çorbayı tel süzgeçten geçirin. Fazla koyu olmıyan bir bal kabağı püresi elde edeceksiniz. Bu püreyi olduğu gibi bebeğinize yedirebilirsiniz yada bir miktar sıcak su katıp bir taşım daha kaynatabilirsiniz.
tesekkurler tatlım deneyecegım
hayrişim kaç gündür giremedim geçmişe bakayım dedim şok oldum tam isyan edecektim ki başta meltem olmak üzere isyan kuvvetleri ayaklanmış ve başarılı olmuşlar başta sana sonra da isyan kuvvetlerine kocaman teşekkürler tariflerin ve sen bizimle kal mama anne

tabıkı basarılı olacagız dogal olarak hayrısıme muhtacız mama annemız o bızım
hayrıs en buyuk
a.s.:nazar::enbuyukkk:

kızlar kıvıyı nasıl verıyosunuz babamız kıvı getırdı en sonunda ama nasıl yedırcem ıcıne neler koyuyosunuz

tşk ederim cnm..

kızlar kıvıyı nasıl verıyosunuz babamız kıvı getırdı en sonunda ama nasıl yedırcem ıcıne neler koyuyosunuz

meltem kivi den bol bişi yok bizde çünkü babam emekli ziraatçı ve kivi bahcesi var ama kivi 1 yaşından önce verilmio.verme şuan gerçi sen yasak filanda tanımazsın şimdi..kivi çok ağır bi meyve

işte denenmiş mönümüzden tarifler

tavuklu şehriye çorbası

1 kş saf zeytinyağında yarım soğanı 1 dal pırasayı kavurdum 2 kşk irmik ekleyip tavuk suyu ekledim (1 bardaktan biraz az) pişmesini bekledim içine çeyrek domates yarım havuç koydum kaynattım iyice süzdüm tel şehriyeyle minik göğüs tavuk eti koydum 3-4 dk en fazla pişirdim çatalla iiyice ezdim yedirdim kuzuma..

kemik suyuna mercimek çorba

kasaptan aldığım kemikleri düdüklüde kaynattım ve ince bi tülbentten geçirdim kemik suyunu buz kalıplarına koyup buzluğuma attım.1 parca çaıkarıp 2 bardak su daha ekleyip kaynattım içine 1 havuş yarım soğan 1 adet patates yarım bardak kırmızı mercimek ekleyip pişirdim.pişince blenrırdan geçirdim minicik saf zeytinyağı ekleyip yedirdim poyraza..

bu sabah erken kalktık anneme götürmek üzere oğluma balıklı çorba yaptım..

buharda haşlanmış 1 adet mezgit balığını iice ayıklayıp minik parcalara ayırdım.saf zeytinyapında yarım minik soğanı kavuırdum.sonra içine 1 havuç ve yarım patates ekledim 2 bardak su ilave dip pişirdim kaynayıca içine balıkları ve az kırmızı mercimek kattım .pişince blendırdan geçirdim bakalım sevecekmi kuzum?

balkabaklı muhallebi bu tarifi önceden paylaşmış olabilirim.gece yatarken yapıorum poyraza

2 dilim balkabağını az suda haşlıorum pişince çatalla eziorum ..bildiğiniz pirinç ununu su ile hazırlayıp muhallebi yapıorum balkabaklarını da muhallebiye edkliorum tatlandırmak için 1 çay kaşığı pekmez ilave ediorum..

şimdilik bu kadar daha çok var aklımda ama toplantım var ona yetişmem lazım kızlar..

çok uzun zamn oldu konuya vakıf değilim ama hiç hoş şeyler olmamış.

işe başladım yorgunum mutsusuzum yoğunum hiçbir şeye yetemiyorum.

ama canım oğlumun beslenmesini mahrum etmemeye çalışıyorum.

ek gıda garip bir şey ben bir çok şeyi korkarak veriyorum. gaz sorunumuz hat safada, işe başladığımdan beri sıkıntılıyız ek gıdanmı diye doktorumuz ara ver dedi verdim ama bitmedi şundanmı bundanmı derken hala devam ediyor. ve ek gıdayı korka korka deniyorum.

ve sizlerin neler yedirdiklerini gördükçe zamn zaman ağlıyorum benneyaptımki

ben yapıyorum ama kayınvalidem yemedi sevmedi olmadı vs diyip bebeğime yedirmiyor. ama bbenim oğlum kaşıkla beslenmeyi çok seviyor.

dün sebze çorbası pişirdim sabah 6da kalkıp beğenmedi diyip dökmüş çöpe. ve inanırmısınız oğlum öğlen 4e kadar 240 ml mama ve azıcık elma suyu ile beni beklemiş....

sizler ne güzel yediriyosunuz.

kendim yemek yemiyorum koşa koşa işten gelip ona bişiler yapıyorum hemn yediriyorum.

haa diyetisyen hanımın bazı dediklerinde katılıyorum bazı bebekler bazen kaldıramıyor benim oğlum gibi hiç ceviz vermedim denemedim ama denemey, düşünüyorum...

bence paylaşıma devam edelim bende arada okuyup ağlayımmmmm:teselli:

ay kıyamam sana ya sende bendensin allah o kaynanaları nasıl biliyosa öle yapsın üzme kendini bu melekler ölede bölede büyüyncek tarhanayla büyüyen ve çok sağlıklı akıllı insanlar var allah yardımcımız olsun ve bebekklerimizin ayağına hayatları boyu taş dolanmasın

gelincik53 [COLOR="Magenta" .!.:
şimdilik bu kadar daha çok var aklımda ama toplantım var ona yetişmem lazım kızlar..[/COLOR]
:asigim: a.s. çok tşkler mama annemiz

gördüm şekerim ayyy hayriş bizimde mama annemiz olsun nolcak o topluma mal olmuş bi mama anne bikerem

K2610 Arvelik buharli pisirici diye geçiyor canim telefondan link gonderemedim Google'dan çıkıyor

Aynı marka buharlı pişirici den bende de var. Oğlumun çorbasını bununla yapıyorum. Ama bi yerde anneler buharlı pişiriciyi kesinlikle tavsiye etmiyorlar. Çünkü aynı makine de buharda pişirdikten sonra rondosuyla mama kıvamına getirebiliyorsun. Bu kıvama alışan bebekler ileride pütürüklü gıda yemeyi reddediyor anneleri de makineyi yanlarında taşımak zorunda kalıyorlarmış. Benimde gözüm korktu açıkçası. Sebzeleri tencerede haşlayıp tel süzgeçten mi geçirsem bilemedim. Kafam karıştı:çok üzgünüm:

hayrişcim geçmişi okuyamadım pek. Canını sıkan diyaloglar olmuş galiba. Boşveer takma sen kafanı canım. Sen bize güzel tariflerini vermeye devam et .Bak benim bebiş de 6 ayını doldurdu. Senin lezzetli tariflerinden feyiz alacaz inşallah. Muhatap olma seni sorgulayıp yargılayanlarla emi canımolumunekankayizsmile

kızlar benimkine nar suyu vereyim dedim. Tatlı olmasına rağmen midesi bulandı. İçmedi.Nasıl verebilirim bu meyvayı. Nar çok faydalı. Biliyorsunuz bağışıklık sistemini güçlendiriyor.guclubacismile

kızlar benimkine nar suyu vereyim dedim. Tatlı olmasına rağmen midesi bulandı. İçmedi.Nasıl verebilirim bu meyvayı. Nar çok faydalı. Biliyorsunuz bağışıklık sistemini güçlendiriyor.guclubacismile

ben dogar dogmaz verdım ama gaz problemı olmasın dıye tartısmalara gırmıstım doguma hazırlık topıgınde nar 2 yastan önce verılmezmıs bagırsaklara zararı varmıs v s vs
eksı olmayan denk gelırse sulandır ver
ben sesı kısılmıstı gecen ıhlmur ıçmıyo bastım ıcıne sekerı öyle guzel ıctıkı100 cc

merhaba,dün dr a gittik kızımla, 6,5 aylık olunca köfte ,7 aylık beyaz et, 8 aylık balık yiyebilir dedi.kivi çilek portakal mandalina yasakmış, kırmız eti nasıl yediriyosunuz? köfteyi kendimize yaptığımız gibi mi yapıyosunuz.?

merhaba,dün dr a gittik kızımla, 6,5 aylık olunca köfte ,7 aylık beyaz et, 8 aylık balık yiyebilir dedi.kivi çilek portakal mandalina yasakmış, kırmız eti nasıl yediriyosunuz? köfteyi kendimize yaptığımız gibi mi yapıyosunuz.?

şimdı kac aylıkkı ben evde balık tavuk ve köfte yaptıgımızda agzına verıyorum hatta dun aksam sınıtselın yumusak yerlerını ne guzel yedı valla
mandalınayıda emdırıyorum

Back
X