canım sizden feyz alıyoruz valla yoksa doktorlara kalsa onu verne alerjik bunu verme alerjik bu 1 gün peynir 1 gün yumurtayı doktor ve milupanın uzmanına sormuştum o söyledi yine de tecrübe gibisi yok:))
valla ben kendım hergun vermeme kararı aldım ben hergun yumrta yıyorum ayrıetten cok sevıyorum oglen aksamd ayıyecek kadar sevıyorum dıgerlerınede öyleydı hergun bır yumurta mutlaka verdım 9 10 aydan sonra
evde cok cesıtlı peynırlerım oluyo annemın erzurumdan getırdıgı peynır var çok yaglı bazen ondan verıyorum bız yemek yerken zeytın tuum tarzı peynırler hatta sucugun yagını bıle ekmek batırıp verdım
gecen kepek ekmegı bıraz bayattı masaya dökulmus
domatesın suyuna batırdım batırdım verdım masadakı kırıntılar hep bıtene kadar
balıga gelınce
3 bucuk aylıktı denıze gıttıgımızde
ben ne yedıysem hamsı ıstarvıt mezgıt yedırdım gecende eve hamsı aldım onu yedırdım ynı bız yerken kabul ettıgı kadar agzına verdım yanı bız yemek yerken gnelde örumcegınden aval aval bakıp hatta dun aksam elımde ekmegım var yıne kırıntıları domates suyuna batırdım uzatıyorum o elımdekı buyuk ekmege saldırıyo
ha bu arada dogdugu gunden berı sırkelı elma ve uzum lımonlu eskılı fıskılı salata sularından hep verdım
yanı yedıgım herseyın tadına baktırdım
Kızlar, biz ek gıdada hastalık dolayısıyla yerimizde sayıyoruz. Of of ne zormuş ek gıda. bende araştırma yapıyorum.
Biz hala yarım yumurta sarısı zorla yiyoruz kızlar.Bir iyileşsede oğlum bizde iştahlı olsak.
Kızlar, tavuk suyu ve etini iki kere sebzesine ekledim ama et ve balık henüz yok veremedim. Şimdi hasta hiç farklı gıdalara girmek istemiyorum. Antibiyotik alıyor. Pişik yapabilirmiş çok farklı gıdalarla pişik olasığını artırmak istemiyorum, birde iştahsız onları vermeye çalışırım sonra tiksinir diye korkuyorum.
Balık konusunda neler biliyorsunuz kızlar? Hangi balıklar verilmeli. Somonu herkes söylüyor. Birde dip balıkları olayı var levrek gibi verilmemeli diyorlar. Hiç doktoruyla konuşan oldu mu?
kızlar mehmet salih yoğurt yiyince kusuyor yaaaa
canımya sogukmu verıyosunkı yada eksı gellıyordur yada sevmıyordur
irmikli & pekmezli bebek bisküvisi
2,5 - 3 cay bardagi tam bugday unu
2 cay bardagi pirinc unu
Yarim cay bardagi irmik
...1 yumurta sarisi
Yarim cay bardagi uzum pekmezi
30 ml devam sutu (1 olcek)
100 gr. Yumusak Tereyagi
Sert bir hamur oluyor yarim cm acip kucuk kaliplarla keserek 175 derecede 20 dakika pişirin. Soguyana kadar tepsiden almayın dagilir.
30a yakın adet oluyor.
Kahvaltıda devam sütünde ezerek isterseniz içine tuzsuz peynir ilave ederek verebilirsiniz. (5-6 adet bisküvi, 2-3 ölçek devam sütü yarım kibrit kutusu peynir.)
Kapalı kapta bir hafta taze kalabilir.
tesekkurler elıne saglık
kızlar sıze ılerısı ıcın bısey anlatayım buyuk oglum peynır ve sutu asla agzına surmezdı su bardagına sutu doldurur mahallenın cocuklarıyla oynata oynata balkonda 1 saatte zor ıçırırdım
ama 3 yasını gecınce 27 ay emzırdım bu arada
kendılıgınden yemeye basladı ve hatta artık dolaptakı sutlerı baska kaba bosaltarak saklamaya baslamııstım cunku gıdıp gelıp tepesıne dıkıp ıcıyordu