• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisan Bebişleri Ek Gıdaya Başlıyor :))

özgecim bence doktor çokta yanlış sölememiş bağışıklıkla ilgili biraz kişisel olduğu kesin benim kardeşim hiç yediğine dikkat etmez bense aman sütüm meyvem derim ben daha çok hasta olurum biz elimizden geleni yaapalım tabiki ama çokta dert etmemek lazım o kadar okuyoruz araştırıyoruz içimizin yattığını yapalım

özgecim bence doktor çokta yanlış sölememiş bağışıklıkla ilgili biraz kişisel olduğu kesin benim kardeşim hiç yediğine dikkat etmez bense aman sütüm meyvem derim ben daha çok hasta olurum biz elimizden geleni yaapalım tabiki ama çokta dert etmemek lazım o kadar okuyoruz araştırıyoruz içimizin yattığını yapalım

bernacım özge degıl o tugbaaa

tugba cıgım
valla ben annamadım bacım ben olsam kendı bıldıgımı okurdum
devam edeerdım eskı verdıgım sekıle ama sevdıgı bıseyı devam sutune ekler verırdım
ıllada ıcsın ıstıyosam yanı ıhlamuru ıcsı dıye ıcıne sekerı bastıgım gıbı

kızlar ben mandalınayı özellıkle bennuya hıc vermedım
ama dun mutfakta işim vardı elıne 1 mandalına verdım oyalansın dıye
unuttum gıttı yere fılan dusuruyo ya aglamıyoda ılgılenmedım
anam işim o nun oldugu yönde bıde baktımkı

mandalınanın kabugu elınde
3 5 tane mandalına yerken dustu elınden galıba örumcegın uzerınde gerı kalanları yok örumcegıyle bacagının arasındadır dıye dusunuyorum eeeeeee bıraz sonra yemek yıyecez dogal olarak bennu sofradan bıseyler tıkınacak hepsını toptan degıstırırım dedım bıraktım ne yapsa hatun 1 tane mandalını aldı zaten ben toplamadım önunu
attı agzına babası bogazında kalır dıye bakıyo yuttu gıttı ay ben öluyorum bısey veremıyorum bogazında kalcak dıye
hıc tanelerını vermedım kuru fasulyenın nohutun ama suyunu verdım
bayagı verdım sularını
böregın gözlemenın içinidecok guzel yıyo

yeme sorununada cözum buldum gıbı çok acıkırsa yatıyo bazen mesela kahvaltıyı yatarak yıyor

hadı baykızlar bu kadar bızden
aynen canım öğün aralarını biraz uzattım ama verdiğim miktarları ve doyuruculuğu artırdım bende (pirinç ekmek ekleyerek)
vayyy mandalina canavarı bennu vayyyy
kaydirigubbakcemile3

demek hikaye hee ölemi pis doktorlar herbiri ayrı telde..tubacım kaan gece uyanmıomu peki uyandığında sütten baska gece gece ne içebilirki? senin .ocuğun iştahlı doymuyosa yada sık acıkıosa mecbursun öğün artırmaya ne yapcanki başka..yada 3 öğün 2 ara öğün seklinde devam edicen..ay kafam karıştı benimde...
valla öle dedi cicim sütüm azaldığı zaman illede aptamil al diyen kadın. ben onu aptamilci sanmıştım oysakaydirigubbakcemile3 canım kaan bir sıkıntısı yoksa mamaya gece 1 kere uyanıyo artık AR mamasını yemediği günlerde sulu bir şekilde kaşık maması yada kendi yaptığım pirinç unu muhallebisini veriyodum geceleri. şimdi 1 kutu aptamil milumil aldım nazlanarak da olsa yedi. ama aptamil gece devam maması var ya onu itiraz etmeden yiyor bende gece 1 kere, bazen de yerse gün içinde 1 kere ondan veriyom.
doktoru dinlemicem canım çünkü emzirme konusunda da zamanında beni yanılttı. sık emiyo aralıkları artır demişti sonuçta sütüm azaldı, kaan emmeyi bıraktı. hem böyle çeşit çeşit besleniyo oğlum daha ne olsun eziyeti bana:)

bağışıklıkla ilgili olarak bende katılıyorum aslında doktorun söylediklerine. ama anne sütü veremediğim için oğluma vicdan azabı çekiyorum ve mamalarla telafi etmek istiyorum sanırım. çünkü hiç mama yemezse çok huzursuz oluyorum.

bernacım özge degıl o tugbaaa
:roflol: :roflol: :roflol: hatlar karıştı çaktırma meltemmmmmdelikafadulden delikafadulden

pardon gece 15 kere kalkınca beyimize kafam ambale oldu meltem sende hemen gör :)))) pardom tuğbacım benimkide emmiyor kendi bıraktı paşam 5 aylıkken resmen istemedi memyi ağladı bende elimden galdiğince devam sütü veriyorum

pardon gece 15 kere kalkınca beyimize kafam ambale oldu meltem sende hemen gör :)))) pardom tuğbacım benimkide emmiyor kendi bıraktı paşam 5 aylıkken resmen istemedi memyi ağladı bende elimden galdiğince devam sütü veriyorum

yok kız ögren dıye
asla morartmak degıl amacım ben hala örenemedım

rica ederim cicim ne demek asıl sen kusura bakma bil bakalım niye bir türlü adınla hitap etmiyom sana çünkü adını unuttumkaydirigubbakcemile3

kızlarrrrr nerdesiniz dün girmedim kimse bişi yazmamış meltemmmm sen nerdesin :))) hergün yumurta veriyormusunuz bebişlere yada hangi sıklıkta

kızlar biz 4/1 yumurta sarısı ile başladık şimdi tam yumurta sarısı 1 gün peynir 1 gün dönüşümlü

kızlarrrrr nerdesiniz dün girmedim kimse bişi yazmamış meltemmmm sen nerdesin :))) hergün yumurta veriyormusunuz bebişlere yada hangi sıklıkta

kızlar biz 4/1 yumurta sarısı ile başladık şimdi tam yumurta sarısı 1 gün peynir 1 gün dönüşümlü

dönusum mönusum yok bızde 1 gun durup 1 gun verıyorum 1 tam yumurta
peynır pekmez cevız
kabak cekırdegı fılan hersey verıyorum ben
kımse bısey byazmayınca yazacak bısey bulamadım
gırdım baktım en son hala aynı
bugunde gezmekteydık

dönusum mönusum yok bızde 1 gun durup 1 gun verıyorum 1 tam yumurta
peynır pekmez cevız
kabak cekırdegı fılan hersey verıyorum ben
kımse bısey byazmayınca yazacak bısey bulamadım
gırdım baktım en son hala aynı
bugunde gezmekteydık

canım sizden feyz alıyoruz valla yoksa doktorlara kalsa onu verne alerjik bunu verme alerjik bu 1 gün peynir 1 gün yumurtayı doktor ve milupanın uzmanına sormuştum o söyledi yine de tecrübe gibisi yok:))

Kızlar, biz ek gıdada hastalık dolayısıyla yerimizde sayıyoruz. Of of ne zormuş ek gıda. bende araştırma yapıyorum.
Biz hala yarım yumurta sarısı zorla yiyoruz kızlar.Bir iyileşsede oğlum bizde iştahlı olsak.
Kızlar, tavuk suyu ve etini iki kere sebzesine ekledim ama et ve balık henüz yok veremedim. Şimdi hasta hiç farklı gıdalara girmek istemiyorum. Antibiyotik alıyor. Pişik yapabilirmiş çok farklı gıdalarla pişik olasığını artırmak istemiyorum, birde iştahsız onları vermeye çalışırım sonra tiksinir diye korkuyorum.
Balık konusunda neler biliyorsunuz kızlar? Hangi balıklar verilmeli. Somonu herkes söylüyor. Birde dip balıkları olayı var levrek gibi verilmemeli diyorlar. Hiç doktoruyla konuşan oldu mu?

irmikli & pekmezli bebek bisküvisi

2,5 - 3 cay bardagi tam bugday unu
2 cay bardagi pirinc unu
Yarim cay bardagi irmik
...1 yumurta sarisi
Yarim cay bardagi uzum pekmezi
30 ml devam sutu (1 olcek)
100 gr. Yumusak Tereyagi

Sert bir hamur oluyor yarim cm acip kucuk kaliplarla keserek 175 derecede 20 dakika pişirin. Soguyana kadar tepsiden almayın dagilir.
30a yakın adet oluyor.

Kahvaltıda devam sütünde ezerek isterseniz içine tuzsuz peynir ilave ederek verebilirsiniz. (5-6 adet bisküvi, 2-3 ölçek devam sütü yarım kibrit kutusu peynir.)

Kapalı kapta bir hafta taze kalabilir.

canım sizden feyz alıyoruz valla yoksa doktorlara kalsa onu verne alerjik bunu verme alerjik bu 1 gün peynir 1 gün yumurtayı doktor ve milupanın uzmanına sormuştum o söyledi yine de tecrübe gibisi yok:))
valla ben kendım hergun vermeme kararı aldım ben hergun yumrta yıyorum ayrıetten cok sevıyorum oglen aksamd ayıyecek kadar sevıyorum dıgerlerınede öyleydı hergun bır yumurta mutlaka verdım 9 10 aydan sonra
evde cok cesıtlı peynırlerım oluyo annemın erzurumdan getırdıgı peynır var çok yaglı bazen ondan verıyorum bız yemek yerken zeytın tuum tarzı peynırler hatta sucugun yagını bıle ekmek batırıp verdım
gecen kepek ekmegı bıraz bayattı masaya dökulmus
domatesın suyuna batırdım batırdım verdım masadakı kırıntılar hep bıtene kadar
balıga gelınce
3 bucuk aylıktı denıze gıttıgımızde
ben ne yedıysem hamsı ıstarvıt mezgıt yedırdım gecende eve hamsı aldım onu yedırdım ynı bız yerken kabul ettıgı kadar agzına verdım yanı bız yemek yerken gnelde örumcegınden aval aval bakıp hatta dun aksam elımde ekmegım var yıne kırıntıları domates suyuna batırdım uzatıyorum o elımdekı buyuk ekmege saldırıyo
ha bu arada dogdugu gunden berı sırkelı elma ve uzum lımonlu eskılı fıskılı salata sularından hep verdım
yanı yedıgım herseyın tadına baktırdım

Kızlar, biz ek gıdada hastalık dolayısıyla yerimizde sayıyoruz. Of of ne zormuş ek gıda. bende araştırma yapıyorum.
Biz hala yarım yumurta sarısı zorla yiyoruz kızlar.Bir iyileşsede oğlum bizde iştahlı olsak.
Kızlar, tavuk suyu ve etini iki kere sebzesine ekledim ama et ve balık henüz yok veremedim. Şimdi hasta hiç farklı gıdalara girmek istemiyorum. Antibiyotik alıyor. Pişik yapabilirmiş çok farklı gıdalarla pişik olasığını artırmak istemiyorum, birde iştahsız onları vermeye çalışırım sonra tiksinir diye korkuyorum.
Balık konusunda neler biliyorsunuz kızlar? Hangi balıklar verilmeli. Somonu herkes söylüyor. Birde dip balıkları olayı var levrek gibi verilmemeli diyorlar. Hiç doktoruyla konuşan oldu mu?

kızlar mehmet salih yoğurt yiyince kusuyor yaaaa
canımya sogukmu verıyosunkı yada eksı gellıyordur yada sevmıyordur
irmikli & pekmezli bebek bisküvisi

2,5 - 3 cay bardagi tam bugday unu
2 cay bardagi pirinc unu
Yarim cay bardagi irmik
...1 yumurta sarisi
Yarim cay bardagi uzum pekmezi
30 ml devam sutu (1 olcek)
100 gr. Yumusak Tereyagi

Sert bir hamur oluyor yarim cm acip kucuk kaliplarla keserek 175 derecede 20 dakika pişirin. Soguyana kadar tepsiden almayın dagilir.
30a yakın adet oluyor.

Kahvaltıda devam sütünde ezerek isterseniz içine tuzsuz peynir ilave ederek verebilirsiniz. (5-6 adet bisküvi, 2-3 ölçek devam sütü yarım kibrit kutusu peynir.)

Kapalı kapta bir hafta taze kalabilir.

tesekkurler elıne saglık

kızlar sıze ılerısı ıcın bısey anlatayım buyuk oglum peynır ve sutu asla agzına surmezdı su bardagına sutu doldurur mahallenın cocuklarıyla oynata oynata balkonda 1 saatte zor ıçırırdım
ama 3 yasını gecınce 27 ay emzırdım bu arada
kendılıgınden yemeye basladı ve hatta artık dolaptakı sutlerı baska kaba bosaltarak saklamaya baslamııstım cunku gıdıp gelıp tepesıne dıkıp ıcıyordu

Kızlar eşim trabzon hurması almış. Bugün oğluma şöyle bir tatdırdım ama vermeye cesaret edemedim.
Siz hiç verdiniz mi? Zararı var mıdırki?
Bebe bisküvisi hala yapmadım bende hemen tarifi denesem iyi olacak. Sabahları oğluma hazır vermek içime sinmiyor.

Back
X