• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisan Bebişleri Ek Gıdaya Başlıyor :))

şimdı kac aylıkkı ben evde balık tavuk ve köfte yaptıgımızda agzına verıyorum hatta dun aksam sınıtselın yumusak yerlerını ne guzel yedı valla
mandalınayıda emdırıyorum

6 aylık oldu.mandalinayı bende veriyorum ağzına biraz emiyor,ben daha sebze çorbası ve püresi veriyorum gece yatarkende muhallebi veriyorum.haftaya kıymaya başlıcam

mandalina portakal neden yasak anlamadım mevsimide geldi bolca c vitamini doktorlara kalsa açlıktan ölecekler bebişler

Kızlar, benimde oğlum çok iştahsızdı meğer boğazları şişmiş bebeğimin. Yutmakta zorlanıyormuş meleğim.
Kızlar, doktora gittim bende ek gıdayı pek uzun konuşamadık ama artık 6 öğün vereceksin dedi.
kahvaltı ayrı ayrı yada tek tek bebek nasıl isterse dedi. yeterki yesin dedi. Labne yada beyaz peynir yeterki tuzsuz olsun dedi. Birde üzüm pekmezi mutlaka hergün dedi.
Sonra meyve
Öğlen sebze püresi ama içinde et, balık, tavuktan biri mutlaka olacak dedi. Kıymayı kavurabilirsin, haşlayabilirsin nasıl istersen kullan dedi.
İkindin yoğurt. (Adam bozuk plak gibi yoğurt yoğurt dedi) Mutlaka bir çay bardağı yiyecek dedi.
Akşam çorba. tarhana, yoğurt, şehriye ve mercimek. mercimek veriyim mi dedim ver artık dedi.
Aralarda ve gecede annesütü.
Tarifler için defter oluşturyorum artık başladım. En azından elimin altında olur sürekli bakarım.

Kızlar, mandalina portakal denmiş bende verilmez diye biliyorum doktorada sormayı unuttum. Vermiyorum ama bu aralar meyve sıkıntısı yaşıyorum ne versem diye. Meyveler iyice azaltı.
Siz hangi meyveleri veriyorsunuz?

...Portakal ve mandalina gibi narenciye grubunda yer alan meyvelerin allerjik özelliği fazladır. Ayrıca tatları da ekşi olduğu için genellikle bebekler tarafından sevilmezler. Ancak C vitamini açısından çok zengin oldukları iyi bilinir. Genellikle bu meyvelerin bebeğe bir yaşından sonra, portakal/mandalina suyu şeklinde verilmesi tercih edilir.

Ancak altıncı aydan sonra da eğer bebek tadını severse ve allerji geliştirmezse rahatlıkla verilebilir, bir sakıncası yoktur. Bu nedenle altıncı aydan sonra dikkatlice denenebilir. Bu amaçla portakal/mandalina suyu önce bir tatlı kaşığı verilir. Döküntü, kusma, ishal ve karın ağrısı, huzursuzluk gibi tepkiler takip edilir. Bir sorun çıkmazsa miktar, bir çorba kaşığı ve bir kahve fincanı şeklinde artırılır. Bu konuda daha dikkatli olmak istenirse, meyve suyu yarı yarıya sulandırılarak ve yine miktar aynı şekilde arttırılarak denenebilir. Bebek sulandırılmış meyve suyuna alıştıktan sonra, bu defa da su miktarı azaltılarak bebek alıştırılır.

Narenciye hem C hem de A vitamininden zengindir. C vitamini suda eriyen bir vitamin olduğu için fazlası idrarla atılır. A vitamini ise yağda eriyen vitamindir. Bebeğin diyetindeki yağ oranında ve vücudun ihtiyacı doğrultusunda emilir. Bebek çok fazla portakal/mandalina içecek olursa nadiren deri renginde turunculaşma olabilir. Ancak bu genellikle bir yaşından sonra gün içinde çok fazla meyve suyu içen veya meyve yiyen çocuklarda görülür. Nedeni, narenciyenin içindeki karoten adını verdiğimiz maddedir. Sakıncası yoksa da, yenilen miktarın azaltılması önerilir...

İnternette böyle yazıyor ama.

mandalina portakal neden yasak anlamadım mevsimide geldi bolca c vitamini doktorlara kalsa açlıktan ölecekler bebişler
alerjı yapar dıye yapmazsa verebılırsın
yumurta beyazıda alerjık ama bennu 3 bucuk aylıktan berı yıyo
cılek alerjı yaptı bennuya
Kızlar, mandalina portakal denmiş bende verilmez diye biliyorum doktorada sormayı unuttum. Vermiyorum ama bu aralar meyve sıkıntısı yaşıyorum ne versem diye. Meyveler iyice azaltı.
Siz hangi meyveleri veriyorsunuz?
muz elma armut seftalı elmayı rendeleyıp pişirıyorum yogurda katıyorum bazen
...Portakal ve mandalina gibi narenciye grubunda yer alan meyvelerin allerjik özelliği fazladır. Ayrıca tatları da ekşi olduğu için genellikle bebekler tarafından sevilmezler. Ancak C vitamini açısından çok zengin oldukları iyi bilinir. Genellikle bu meyvelerin bebeğe bir yaşından sonra, portakal/mandalina suyu şeklinde verilmesi tercih edilir.

Ancak altıncı aydan sonra da eğer bebek tadını severse ve allerji geliştirmezse rahatlıkla verilebilir, bir sakıncası yoktur. Bu nedenle altıncı aydan sonra dikkatlice denenebilir. Bu amaçla portakal/mandalina suyu önce bir tatlı kaşığı verilir. Döküntü, kusma, ishal ve karın ağrısı, huzursuzluk gibi tepkiler takip edilir. Bir sorun çıkmazsa miktar, bir çorba kaşığı ve bir kahve fincanı şeklinde artırılır. Bu konuda daha dikkatli olmak istenirse, meyve suyu yarı yarıya sulandırılarak ve yine miktar aynı şekilde arttırılarak denenebilir. Bebek sulandırılmış meyve suyuna alıştıktan sonra, bu defa da su miktarı azaltılarak bebek alıştırılır.

Narenciye hem C hem de A vitamininden zengindir. C vitamini suda eriyen bir vitamin olduğu için fazlası idrarla atılır. A vitamini ise yağda eriyen vitamindir. Bebeğin diyetindeki yağ oranında ve vücudun ihtiyacı doğrultusunda emilir. Bebek çok fazla portakal/mandalina içecek olursa nadiren deri renginde turunculaşma olabilir. Ancak bu genellikle bir yaşından sonra gün içinde çok fazla meyve suyu içen veya meyve yiyen çocuklarda görülür. Nedeni, narenciyenin içindeki karoten adını verdiğimiz maddedir. Sakıncası yoksa da, yenilen miktarın azaltılması önerilir...

İnternette böyle yazıyor ama.

verıyosun alerjı yapmazsa devam yaparsa verme bu kadar basıt
muzuda ezıp yogurda karıstırıyorum
bıde
yogurdu 16 17 saatlerı arasında vermek ıyıymıs
benöyle yapıyorum
tabı bazen sasıyoooooooo
kızlar bugunku tarıfımızı vereyım
bı kac dılım kırmızı kabak tavuk etı kemıklı
2 adet 2 kırmızı bıber dogramadan butun 1 patates 1 havuc
pişince cıkarıyorum kabugunu soyuyorum bıberın hepsını ezdım tavugu içinden alıyorum ben ve aleyna yıyoruzzzz

gerısı bennuya

kızlar bı yerde buldum 2 tatlı kasıgı mısır ununu tereyaguyla kavurup içine yumurta sarısı çıg koyyomusuz 1 cay bardagı sutude ekleyıp blenderden gecırıyomusuz cıvık olursa ekmek koyuluyomus
7 8 aydan sonra yapılıyomus ben yarın sabah kahvaltıya deneyebılırımmmmm
yada pazartesı

kızlar portakal ve mandalinadan bahsetmişsiniz. bende 1 ay sonra yavaş yavaş vercem ama verilmemesinin bir diğer nedeni de karın ağrısı yapabilir. malum narenciye grubu çok asitlidir. özellikle kusan bebekler için bence biraz daha zor. çünkü bende reflü yaşadım biliyorum ağzıma koyamazdım mide yanmasından ölürdüm. o yüzden kaana vermekte çok tereddüt ediyorum. ağzı dili de yokki bebelerin midem yandı desinler. c vitaminini de artık yeşil biberden maydonozdan alsınd-lar 1-2ay.

meyveler azaldı bende biraz kavanoz pürelere dadandım. 2 ay boyunca bol bol şeftali muz sulu armut üzüm yedi zaten birazcıkda kavanoz yesin hiç meyve yememesinden iyidir:)

kızlar ya evde yaptıgım corbaları kavonoza koysam buzluga koysam sonra versem olurmu mesela bazen cok yapıyorum veya yemıyo fıkrınız varmı napayım her zaman degılde bazen cın dıyorum sakın gunluk yap dıye yorum yazmayın zatı gunluk yapıyooooooooom

mercı kızlar

kızlar bende sizden aldığım cesaretle doktora sormadan da veriyorum bir şeyler mandalina falan verdim ama rahatsız olmayı bırakın bayılyor:):uhm:
çorbalar için de içinde yeşil yapraklı malzeme varsa saklanmaz diye biliyorum. kızlar gçen bir beslenme uzmanı brokoliyi küçük parçalar halinde buzlukta saklayın edi.bende brokoliyi buzluğa attım küçük küçük çorba yaparken atıyorum.

mandalina portakal geyfurt gibi meyveler yoğun derecede asitli olduğu için mide için zararlı c vitamini ile alakası yok. bebeğinizin midesine güveniyorsanız ve gaz sorununu aşmışsanız kullanın bence.

benimki 6 aylık. bayılıyo mandalinaya valla. Sebze-meyva filesi var içine atıyorum2-3 dilim manadalin ohhh tutup sömüre sömüre emiyor. Yarın da portakal sıkıp verecem:1rolleyes:

bugün etli nohut yemeği yaptıydım. Ben yerken çok imrenerek, hem de yalana yalana baktı yavrum kıyamadım. birkaç tane nohutları dış kabuğunu soyup ezip ezip, yedirdim. Çok sevdi, verdikçe ağzını açıyor, daha versem yiyecek yani. Ama korktum fazla vermedim. Siz hiç yedirdiniz mi k. mercimek dışında bakliyat?

ırmakk bu soruyaa benn olarakk hayır diyorumm amma kaynanacımınn ve anneminn nee ettiğini bilemem keşkek yedirirkenn isim vermimm birinii yakaladımdıı sempatiksalakcinni

kızlar ya evde yaptıgım corbaları kavonoza koysam buzluga koysam sonra versem olurmu mesela bazen cok yapıyorum veya yemıyo fıkrınız varmı napayım her zaman degılde bazen cın dıyorum sakın gunluk yap dıye yorum yazmayın zatı gunluk yapıyooooooooom

mercı kızlar
meltemcim valla hiç aklıma gelmedi buzluğa atmak ben kalırsa 2 gün yediriyorum ama içinde ıspanak tarzı bişiler olmazsa. ama 2. günde bitmezse genelde döküyom (gerçi oburiksim ziyan etmiyo saolsun:nazar:) yalnız tavuklarını ve kıymalarını buzluğa köfte gibi yuvarlayıp attım her yemeğine birini atıyom.
bugün etli nohut yemeği yaptıydım. Ben yerken çok imrenerek, hem de yalana yalana baktı yavrum kıyamadım. birkaç tane nohutları dış kabuğunu soyup ezip ezip, yedirdim. Çok sevdi, verdikçe ağzını açıyor, daha versem yiyecek yani. Ama korktum fazla vermedim. Siz hiç yedirdiniz mi k. mercimek dışında bakliyat?
canım ben de senin gibi 1-2 kere nohutu soyup 3-4 tane ağzına verdim ama ciddi ciddi yemeğini yapıp yedirmedim 1-2 ay daha geçsin diye bekliyorum.

ırmakk bu soruyaa benn olarakk hayır diyorumm amma kaynanacımınn ve anneminn nee ettiğini bilemem keşkek yedirirkenn isim vermimm birinii yakaladımdıı sempatiksalakcinni
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 keşkek yakaldın demek bayılırımmmm:lepi:

kızlarrr geçen gün kontrolümüz vardı doktorumuzla beslenme konusunda konuştuklarımız anlatayım dedim zira benim pek aklıma yatmadı söyledikleri gerçi doktoruma güveniyorum ama...

öncelikle ben kaana hergün kahvaltı,çorba,sebze, kaşık maması, yoğurt olmaz üzere 4-5 ana öğün veriyorum. araya sıkıştırabilirsem meyve veriyorum dedim. doktorum sebzeyle çorbayı birleştir dedi. biz önceden mercimek pirinç çorbası yapar içine evdeki sebzelerden eklerdik o sebze çorbası olurde dedi. ama benim oğlum doymuyo dediysem de 3 ana öğünde ısrar etti. doymuyosa yoğurduda sebzeyle birlikte ver dedi.
zaten reflünüz var bu kadar yoğun besleme dedi. bu benim aklıma yatmadı ama. 3 ana öğün demek çocuğun nerdeyse 5 saat ciddi doyurucu bir şey yememesi demek.

birde devam sütü meselesi var. kaan her zaman içmek istemiyor ne yapayım ısrar edeyim mi dedim sakın ısrar etme-zorlama dedi. zaten daha önceden bu konuda beni uyarmıştı asla çocuğu zorlama kendini onun yerine koy diye. e peki bu bağışıklık meselesi nasıl olacak anne sütüde almıyor dedim. cevabını aynen yazıyorum.

'' bağışıklık meselesi hikaye. tabiki yediği sürece mama da ver. ama yemiyosa da zorlama. bağışıklık doğuştan gelen bir özellik çocuk dayanıklıysa o mamaları yesede yemese de sık hastalanmaz, yok bağışıklığı zayıfsa istediği kadar mama yesin yine de sık hastalanır. ''

işte aynen böyle kızlar sanırım bağışıklık anne sütünün yerine geçmesi için değil içerdiği değerli besinler için mama vermemi istiyor.

tugba cıgım
valla ben annamadım bacım ben olsam kendı bıldıgımı okurdum
devam edeerdım eskı verdıgım sekıle ama sevdıgı bıseyı devam sutune ekler verırdım
ıllada ıcsın ıstıyosam yanı ıhlamuru ıcsı dıye ıcıne sekerı bastıgım gıbı

kızlar ben mandalınayı özellıkle bennuya hıc vermedım
ama dun mutfakta işim vardı elıne 1 mandalına verdım oyalansın dıye
unuttum gıttı yere fılan dusuruyo ya aglamıyoda ılgılenmedım
anam işim o nun oldugu yönde bıde baktımkı

mandalınanın kabugu elınde
3 5 tane mandalına yerken dustu elınden galıba örumcegın uzerınde gerı kalanları yok örumcegıyle bacagının arasındadır dıye dusunuyorum eeeeeee bıraz sonra yemek yıyecez dogal olarak bennu sofradan bıseyler tıkınacak hepsını toptan degıstırırım dedım bıraktım ne yapsa hatun 1 tane mandalını aldı zaten ben toplamadım önunu
attı agzına babası bogazında kalır dıye bakıyo yuttu gıttı ay ben öluyorum bısey veremıyorum bogazında kalcak dıye
hıc tanelerını vermedım kuru fasulyenın nohutun ama suyunu verdım
bayagı verdım sularını
böregın gözlemenın içinidecok guzel yıyo

yeme sorununada cözum buldum gıbı çok acıkırsa yatıyo bazen mesela kahvaltıyı yatarak yıyor

hadı baykızlar bu kadar bızden

2 tatlı kasıgı mısır ununu kavurdum tereyag ıle
1 yumurtayı cırptım 1 cay bardagı sut ekledım kavrulmus mısır ununa ekledım 5 6 kabak cekırdegı ezdım
işte bennu sultanın sabah kahvaltısı
guzel ve yatarak yedı

kızlarrr geçen gün kontrolümüz vardı doktorumuzla beslenme konusunda konuştuklarımız anlatayım dedim zira benim pek aklıma yatmadı söyledikleri gerçi doktoruma güveniyorum ama...

öncelikle ben kaana hergün kahvaltı,çorba,sebze, kaşık maması, yoğurt olmaz üzere 4-5 ana öğün veriyorum. araya sıkıştırabilirsem meyve veriyorum dedim. doktorum sebzeyle çorbayı birleştir dedi. biz önceden mercimek pirinç çorbası yapar içine evdeki sebzelerden eklerdik o sebze çorbası olurde dedi. ama benim oğlum doymuyo dediysem de 3 ana öğünde ısrar etti. doymuyosa yoğurduda sebzeyle birlikte ver dedi.
zaten reflünüz var bu kadar yoğun besleme dedi. bu benim aklıma yatmadı ama. 3 ana öğün demek çocuğun nerdeyse 5 saat ciddi doyurucu bir şey yememesi demek.

birde devam sütü meselesi var. kaan her zaman içmek istemiyor ne yapayım ısrar edeyim mi dedim sakın ısrar etme-zorlama dedi. zaten daha önceden bu konuda beni uyarmıştı asla çocuğu zorlama kendini onun yerine koy diye. e peki bu bağışıklık meselesi nasıl olacak anne sütüde almıyor dedim. cevabını aynen yazıyorum.

'' bağışıklık meselesi hikaye. tabiki yediği sürece mama da ver. ama yemiyosa da zorlama. bağışıklık doğuştan gelen bir özellik çocuk dayanıklıysa o mamaları yesede yemese de sık hastalanmaz, yok bağışıklığı zayıfsa istediği kadar mama yesin yine de sık hastalanır. ''

işte aynen böyle kızlar sanırım bağışıklık anne sütünün yerine geçmesi için değil içerdiği değerli besinler için mama vermemi istiyor.

demek hikaye hee ölemi pis doktorlar herbiri ayrı telde..tubacım kaan gece uyanmıomu peki uyandığında sütten baska gece gece ne içebilirki? senin .ocuğun iştahlı doymuyosa yada sık acıkıosa mecbursun öğün artırmaya ne yapcanki başka..yada 3 öğün 2 ara öğün seklinde devam edicen..ay kafam karıştı benimde...

Back
X