Nisan Bebişleri Ek Gıdaya Başlıyor :))

merhabaa..
bende 2010 mayıs annesiyim.sık sık tariflerini takip ediyorum çok güzel.Allah razı olsun ellerine sağlık

ayy cnm benim çok sevindim yaaa tşk ederim..ayrıca faydam oluyosa ne mutlu bana rica ederim tatlım

TUBACIM ben hanfendinin msjını ciddiye alıp cvp veme zahmetine bile girmedim sende zahmette bulunup hepimiz adına açıklama yapmışsın sağol tatlım..ellerine diline bilgine yüreğine sağlık arkadaşım..
canım benim sen de sağol inan hiç vaktim yok aslında daha hasta bebişlere bir geçmiş olsun bile diyemedim. kaana ne yedirsem diye uğramıştım topiğe ama dayanamadım işte böyle bir yoruma:)

bu arada kaan bugün senin peynirli karnıbahar tarifini yedi. yoğurtla birlikte kandırabildik anca sıpa yemiyo artık yaaa:)

ohh afiyet oslun kaan paşama...

kızlar bebeğim son zamanlarda iştahsızsı 7 ay bitti 4 diş çıktı iştah gitti.bugün misafirlerle normalde 2-3 tatlı kaşığı yoğurt yiyen çocuk 1 su bardağı yedi ben tabii şaşkınlıkla ve sevinçle yedirdim 3 saat sonra gece mamasını yedi.normalde 60 ml yiyen çocuk 130 ml.yiyecekti son kaşıklara doğru bir kustu ki gün içinde yediğ her şeyi.nasıl üzüldüm anlatamam çok mu zoladım ben nasıl anneyim sorgusu devam etmekte yarın kontrolümüz var doktora sorayım diyorum ben ne bileyim uzun süre sonra yiince dayanadın verdim.halbuki düşünmem gerekidi.
anne olmak ne zor hep hatayı kendimde arıyorum.

sizce ne yapmalı üzülmeye devam mı yoksa çocuktur geçer mi?

Son düzenleme:

Canım, sorma benim oğlumda bugün kahvaltı yapmak istemedi. Sonra mevye saatinde muzu verirken bir çıkardı ama ne çıkarmak. Yenide hastalıktan çıktık bugün korkudan sürekli başım ağrıdı. Bizim dişimiz henüz hiç çıkmadı.
Canım ay şöyle bir yediklerini görsek çok zor iştahsızlık. Bu arada canım bazen diş döneminde iştahsızlık oluyor ama bazen altta başka şeylerde oluyormuş. Diş döneminde bebekler enfeksiyonlara çok açık olurmuş. Benim oğlumda çok iştahsızdı boğaz iltihabı sonrada idrar yolu iltihabı olmuş. Doktorundan herşeye rağmen tahlil iste canım.

Kızlar, tarifler harika omleti bende denedim ve oğlum yine yemedi tabi. Elimle diline sürdüm sadece bir öyle kabul etti. Yakında az kaldı herşeyi elimle verecem sanırım sadece yesinde diye. :

Kızlar siz gece muhalebilerini saat kaçta veriyorsunuz ben hiç vermedim de? Pirinç unuda hiç vermedim ama kusma başlayınca annem pirinç unu ver dedi bebekler genelde pirinç ununu çıkarmazmış. Arınınkini aldım kızlar. Saat kaçta veriyim bana yardım edin.

Son düzenleme:

cnm 8de yediriyorum ben mutlaka veriyorum muhallebi genelde pirinç unu pişirip içine ya balkabağı eziyorum yada devam maması birazda hazır muhallebi karışımlarından yiyo güel yatmadanda devam sütü içirip yatırıyom

ayrıca şu 15 aylık bebeği olup emziren hanımefendide burası nisan 2010 bebişleri için ona sormadık ne yaptığını emzirememek zaten yapamayan anneler için büyük yara bide daha fazla moral bozmanın anlamı yok ben sütüm olsun die arpa bile haşlayıp yedim olmadı emziremedim napıyım hergün bunalımamı giriyim çok güzel yorumunuz var şimdi bunada yorumyapın

kustugu kokuyorsa usutmustur kusma sebebıdır ama kokmuyosa bısey dıyemem
son uykusundan önce verıyorum ben
mısır unu pırınc unu yulafunu nısasta un ve ırmıklı bı karısımım var mama annemızın verdıgı onu veriyorum
devam berna arkandayım bacım

canım üzülme..hergünkü öğünden fazla yediği için kusmuştur.midesi alışık değil ya fazla glmiştir.telaşlancak çok bişi yok..

hayriyeciğim çok sağol tatlım canımsın ya

bişi değil tatlım ne demek

bennunun yemegıne bugun kırmızı lahana ve maydanoz ekledım balkabagı kerevız patates sogan ve kemık suyuna

bebek beslenmesi topinde muhallebi tarifi görmüştüm aklıma yattı ve dün gece denedim tek kelimeyle süperrrrrrrrr...hemen paylaşayım

2 bard.su ile 3 adet kuru kayısı haşladım pişmeye yakın 1 yemek kaşığı irmik ekleyip blendırdan geçirdim içine badem rendeledim ve yedirdim poyraza tadı öle hoşki bayıldım bende artanı ben yedim normalde 3 öğünlük çıkıo bu tarifte..bide bu tarife hurma kan üzümü kayısı filanda katılabilir...

poyraza evvelki akşam şöle bi karışım hazırladım.

150 cc mama hazırladım içine çeyrek muz,pekmez,ceviz içi,bebe bisk (kendi yapımım) katıp mikserden geçirdim öle güzel içtiki paşam.annemde aynı şekilde yapıp içine tahıllı mama katmış muhallebi gibi yedirmiş anamın kızıyım ya üretiom habire:))))))

poyraza bebek köftesi yaptım:) bebek ekmeğini sıcak suyla ıslattım içine 1 yumurta sarısı beyaz peynir,haşlanmış patates,azcık pırasa ve 2 kez çekilmiş dana kıyması koydum yoğurdum ve az yagda bi iki çevirip fırına attım.(doğrumu bilmiorum ama bana daha sağlıklı gibi geldi.aslında aklıma sonradan tost makinesinde kızartmak geldi bidahakine öle yapıcam) yumuşacık oldu kızlar poyrazda 2 tane yedi gerisini biz yedik ehehe:)))

ya arkadaşlar benim oglum 6.5 aylık hiç bişey yemek istemiyor ama hiçbirsey nasıl alıstıracam ben ek gıdalara sadece emmek istiyor ama artık yemesi lazım bişeyler doktoru zorlada olsa yedirin diyor ama neyaptıysam yemiyo hele yumurta ve yogurdu hiç sevmiyor agzını kilitliyo resmen acmıyo babasıyla birimiz ellerini tutuyoruz birimiz agzını acmaya calısıyoruz genede nafile bugünde sebze corbası yaptım birazdan içirecem uyanınca ama eminimki gene içmiyecek ne olur bi akıl verin nasıl alıstıracam oglumu yardım edin

ya benim doktorumun ek gıdaya başlarken ilk söylediği şey asla zorlamaydı. doktorunuz nasıl böyle bişey der aklım almıyor. bizim doktorumuz şöyle anlatmıştı: elinde bir kaşıkla kocaman bir insanın senin üstüne çullandığını, kaçacak yerin olmadığını düşün. yemek zevkli olmalıdır. o an canı istemiyo olabilir, başka bişey istiyor olabilir. ne yiyeceğine, ne zaman yiyeceğine sen karar veriyosun bari ne kadar yiyeceğine kendisi karar versin! demişti.

bence kesinlikle zorlamayın geri tepiyor. oğlum kaşığa alışana kadar zaman zaman parmakla yedirdim ben çok faydasını gördüm. bizim yediklerimize çok özeniyor mesela bi sana bi bana yaptım. şimdide dişlerden dolayı iştahı kesildi binbir şaklabanlıkla şarkılarla oyunlarla yediriyoruz.

evt bebekler zorlama yapınca geri tepior..goncacım zorlama lütfen bırak yemesin hep aç yaşayacak değil ya..daha sonra tekrar dene yada oyun halind yedirmeye çalış.benim oğlumun doğduğundan beri yeme problemi olmadı pek.şu sıra dişlerden sanırım iştahsız.ve ben hiç zorlamıorum inan.sabah kahvaltısını yediği kadar veriorum ağzını açmadığı an bırakıorum.10 dk sonra oyuncaklarıyla oynatıorum o ara tekrar deniorum alıosa alıo almıosa kahvaltı faslını bitirorum..üzülme geçicidir bu durum canım..

tubacım köfteyi dene mutlaka canım harika oluyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…