merhabaa..
bende 2010 mayıs annesiyim.sık sık tariflerini takip ediyorum çok güzel.Allah razı olsun ellerine sağlık
canım benim sen de sağol inan hiç vaktim yok aslında daha hasta bebişlere bir geçmiş olsun bile diyemedim. kaana ne yedirsem diye uğramıştım topiğe ama dayanamadım işte böyle bir yoruma:)TUBACIM ben hanfendinin msjını ciddiye alıp cvp veme zahmetine bile girmedim sende zahmette bulunup hepimiz adına açıklama yapmışsın sağol tatlım..ellerine diline bilgine yüreğine sağlık arkadaşım..
canım benim sen de sağol inan hiç vaktim yok aslında daha hasta bebişlere bir geçmiş olsun bile diyemedim. kaana ne yedirsem diye uğramıştım topiğe ama dayanamadım işte böyle bir yoruma:)
bu arada kaan bugün senin peynirli karnıbahar tarifini yedi. yoğurtla birlikte kandırabildik anca sıpa yemiyo artık yaaa:)
kızlar bebeğim son zamanlarda iştahsızsı 7 ay bitti 4 diş çıktı iştah gitti.bugün misafirlerle normalde 2-3 tatlı kaşığı yoğurt yiyen çocuk 1 su bardağı yedi ben tabii şaşkınlıkla ve sevinçle yedirdim 3 saat sonra gece mamasını yedi.normalde 60 ml yiyen çocuk 130 ml.yiyecekti son kaşıklara doğru bir kustu ki gün içinde yediğ her şeyi.nasıl üzüldüm anlatamam çok mu zoladım ben nasıl anneyim sorgusu devam etmekte yarın kontrolümüz var doktora sorayım diyorum ben ne bileyim uzun süre sonra yiince dayanadın verdim.halbuki düşünmem gerekidi.
anne olmak ne zor hep hatayı kendimde arıyorum.
Canım, sorma benim oğlumda bugün kahvaltı yapmak istemedi. Sonra mevye saatinde muzu verirken bir çıkardı ama ne çıkarmak. Yenide hastalıktan çıktık bugün korkudan sürekli başım ağrıdı. Bizim dişimiz henüz hiç çıkmadı.
Canım ay şöyle bir yediklerini görsek çok zor iştahsızlık. Bu arada canım bazen diş döneminde iştahsızlık oluyor ama bazen altta başka şeylerde oluyormuş. Diş döneminde bebekler enfeksiyonlara çok açık olurmuş. Benim oğlumda çok iştahsızdı boğaz iltihabı sonrada idrar yolu iltihabı olmuş. Doktorundan herşeye rağmen tahlil iste canım.
Kızlar, tarifler harika omleti bende denedim ve oğlum yine yemedi tabi. Elimle diline sürdüm sadece bir öyle kabul etti. Yakında az kaldı herşeyi elimle verecem sanırım sadece yesinde diye. :
Kızlar siz gece muhalebilerini saat kaçta veriyorsunuz ben hiç vermedim de? Pirinç unuda hiç vermedim ama kusma başlayınca annem pirinç unu ver dedi bebekler genelde pirinç ununu çıkarmazmış. Arınınkini aldım kızlar. Saat kaçta veriyim bana yardım edin.
SAYIN İPEKNAZLI HANIM:
mesajınızı aradım ama bulamadım burda alıntılarda okuyunca da çok sinirlendim. ne demek emen çocuk daha zeki oluyor! anne sütünün zeka gelişimi için gerekli besinleri ihtiva ettiğini kabul ederim ama zeka; önce kalıtsal sonra çevresel etmenlerle belirlenir. yani sen istersen çocuğunu üniversite sınavına kadar emzir eğer çocuğunda genetik olarak yatkınlık yoksa bir işe yaramaz. zaten bu kafayla sınava kadar emzirirsin sen.
burada çok istediği halde benim gibi emziremeyen anneleri bu şekilde huzursuz etmen çok yanlış. bizler gerek mamalarla gerekse hazırladığımız ek gıdalarla bebeklerimizin anne sütü alamamalarını telafi etmeye çalışıyoruz. ve hepimiz hiçbirşeyin anne sütünün yerini tutamayacağını biliyoruz. bunun yanında bebek beslenmesinde belli bir süreden sonra anne sütünün tamamlayıcı, normal beslenmenin esas olduğunu da..
yalnız 1 yaşını geçmiş bir bebeğin hala anne sütü ağırlıklı besleniyor olması zekasını artırmaz. aksine yeterince beslenemediği için zararlıdır. bu yaştaki bir bebek için anne sütü tamamlayıcı besin olmalıdır. nacizene tavsiyem bir an önce bebeğini normal beslenmeye alıştırmandır. bunun içinde illa anne sütünü kesmen gerekmez.
bana katıldıgınız için çok teşekkürler tabi bazılarının kolayına geliyo meme vermek çok kolay mama hazırlamk nebiliyim çorba yapma meyve püresi yapmak onlar için uzun hikaye ama sen herşeyi açık ça anlatmışsın ...
kustugu kokuyorsa usutmustur kusma sebebıdır ama kokmuyosa bısey dıyememkızlar bebeğim son zamanlarda iştahsızsı 7 ay bitti 4 diş çıktı iştah gitti.bugün misafirlerle normalde 2-3 tatlı kaşığı yoğurt yiyen çocuk 1 su bardağı yedi ben tabii şaşkınlıkla ve sevinçle yedirdim 3 saat sonra gece mamasını yedi.normalde 60 ml yiyen çocuk 130 ml.yiyecekti son kaşıklara doğru bir kustu ki gün içinde yediğ her şeyi.nasıl üzüldüm anlatamam çok mu zoladım ben nasıl anneyim sorgusu devam etmekte yarın kontrolümüz var doktora sorayım diyorum ben ne bileyim uzun süre sonra yiince dayanadın verdim.halbuki düşünmem gerekidi.
son uykusundan önce verıyorum benCanım, sorma benim oğlumda bugün kahvaltı yapmak istemedi. Sonra mevye saatinde muzu verirken bir çıkardı ama ne çıkarmak. Yenide hastalıktan çıktık bugün korkudan sürekli başım ağrıdı. Bizim dişimiz henüz hiç çıkmadı.
Canım ay şöyle bir yediklerini görsek çok zor iştahsızlık. Bu arada canım bazen diş döneminde iştahsızlık oluyor ama bazen altta başka şeylerde oluyormuş. Diş döneminde bebekler enfeksiyonlara çok açık olurmuş. Benim oğlumda çok iştahsızdı boğaz iltihabı sonrada idrar yolu iltihabı olmuş. Doktorundan herşeye rağmen tahlil iste canım.
Kızlar, tarifler harika omleti bende denedim ve oğlum yine yemedi tabi. Elimle diline sürdüm sadece bir öyle kabul etti. Yakında az kaldı herşeyi elimle verecem sanırım sadece yesinde diye. :
bende elımle verıyorum bazı seylerı özellıkle sofrada bızım yedıklerımızı ve köfteyıde elımle yedırdım
Kızlar siz gece muhalebilerini saat kaçta veriyorsunuz ben hiç vermedim de? Pirinç unuda hiç vermedim ama kusma başlayınca annem pirinç unu ver dedi bebekler genelde pirinç ununu çıkarmazmış. Arınınkini aldım kızlar. Saat kaçta veriyim bana yardım edin.
devam berna arkandayım bacımayrıca şu 15 aylık bebeği olup emziren hanımefendide burası nisan 2010 bebişleri için ona sormadık ne yaptığını emzirememek zaten yapamayan anneler için büyük yara bide daha fazla moral bozmanın anlamı yok ben sütüm olsun die arpa bile haşlayıp yedim olmadı emziremedim napıyım hergün bunalımamı giriyim çok güzel yorumunuz var şimdi bunada yorumyapın
SAYIN İPEKNAZLI HANIM:
mesajınızı aradım ama bulamadım burda alıntılarda okuyunca da çok sinirlendim. ne demek emen çocuk daha zeki oluyor! anne sütünün zeka gelişimi için gerekli besinleri ihtiva ettiğini kabul ederim ama zeka; önce kalıtsal sonra çevresel etmenlerle belirlenir. yani sen istersen çocuğunu üniversite sınavına kadar emzir eğer çocuğunda genetik olarak yatkınlık yoksa bir işe yaramaz. zaten bu kafayla sınava kadar emzirirsin sen.
burada çok istediği halde benim gibi emziremeyen anneleri bu şekilde huzursuz etmen çok yanlış. bizler gerek mamalarla gerekse hazırladığımız ek gıdalarla bebeklerimizin anne sütü alamamalarını telafi etmeye çalışıyoruz. ve hepimiz hiçbirşeyin anne sütünün yerini tutamayacağını biliyoruz. bunun yanında bebek beslenmesinde belli bir süreden sonra anne sütünün tamamlayıcı, normal beslenmenin esas olduğunu da..
yalnız 1 yaşını geçmiş bir bebeğin hala anne sütü ağırlıklı besleniyor olması zekasını artırmaz. aksine yeterince beslenemediği için zararlıdır. bu yaştaki bir bebek için anne sütü tamamlayıcı besin olmalıdır. nacizene tavsiyem bir an önce bebeğini normal beslenmeye alıştırmandır. bunun içinde illa anne sütünü kesmen gerekmez.
bana katıldıgınız için çok teşekkürler tabi bazılarının kolayına geliyo meme vermek çok kolay mama hazırlamk nebiliyim çorba yapma meyve püresi yapmak onlar için uzun hikaye ama sen herşeyi açık ça anlatmışsın ...
bunları hazırşlamanın yanında yedırmeye ugrasmak var
ver memeyı gıtsın
en guzelı ne ek gıdası be emsın eme bıldıgı kadar
ben ek gıda taraftarı degılımmmmmmmmmmmmmmmmmmm
kızlar bebeğim son zamanlarda iştahsızsı 7 ay bitti 4 diş çıktı iştah gitti.bugün misafirlerle normalde 2-3 tatlı kaşığı yoğurt yiyen çocuk 1 su bardağı yedi ben tabii şaşkınlıkla ve sevinçle yedirdim 3 saat sonra gece mamasını yedi.normalde 60 ml yiyen çocuk 130 ml.yiyecekti son kaşıklara doğru bir kustu ki gün içinde yediğ her şeyi.nasıl üzüldüm anlatamam çok mu zoladım ben nasıl anneyim sorgusu devam etmekte yarın kontrolümüz var doktora sorayım diyorum ben ne bileyim uzun süre sonra yiince dayanadın verdim.halbuki düşünmem gerekidi.
hayriyeciğim çok sağol tatlım canımsın ya
keşke oğlum emmeyi bırakmasaydı da ben de arada sırada kaçamak yapıp sebze öğününde memeyi dayıyıverseydimbana katıldıgınız için çok teşekkürler tabi bazılarının kolayına geliyo meme vermek çok kolay mama hazırlamk nebiliyim çorba yapma meyve püresi yapmak onlar için uzun hikaye ama sen herşeyi açık ça anlatmışsın .... ama içleri nasıl rahat ediyo anlamıyom. ben gün içinde kahvaltı-çorba-sebze falan yetiştiremeyip de hazır kavanoz ya da kaşık maması verince bile kaçamak sayıp üzülüyom. tabiki hazırlarıda tüketiyoruz mama ve meme karşıtı diilim sonuçta:)
ahhahahahahah demek ek gıda taraftarı değilsinnn meltemcim güldürdün beni valla:))) ama haklısın bennunun beslenmesine ek gıda diyemeyiz resmen normal insan beslenmesine geçti kuzum yarasın yedikleri maşallahhhbunları hazırşlamanın yanında yedırmeye ugrasmak var
ver memeyı gıtsın
en guzelı ne ek gıdası be emsın eme bıldıgı kadar
ben ek gıda taraftarı degılımmmmmmmmmmmmmmmmmmm
offffffff denemeliyim yaaaaaaa aklıma çok yattı afiyet olsun poyrazımaaapoyraza bebek köftesi yaptım:) bebek ekmeğini sıcak suyla ıslattım içine 1 yumurta sarısı beyaz peynir,haşlanmış patates,azcık pırasa ve 2 kez çekilmiş dana kıyması koydum yoğurdum ve az yagda bi iki çevirip fırına attım.(doğrumu bilmiorum ama bana daha sağlıklı gibi geldi.aslında aklıma sonradan tost makinesinde kızartmak geldi bidahakine öle yapıcam) yumuşacık oldu kızlar poyrazda 2 tane yedi gerisini biz yedik ehehe:)))
ya arkadaşlar benim oglum 6.5 aylık hiç bişey yemek istemiyor ama hiçbirsey nasıl alıstıracam ben ek gıdalara sadece emmek istiyor ama artık yemesi lazım bişeyler doktoru zorlada olsa yedirin diyor ama neyaptıysam yemiyo hele yumurta ve yogurdu hiç sevmiyor agzını kilitliyo resmen acmıyo babasıyla birimiz ellerini tutuyoruz birimiz agzını acmaya calısıyoruz genede nafile bugünde sebze corbası yaptım birazdan içirecem uyanınca ama eminimki gene içmiyecek ne olur bi akıl verin nasıl alıstıracam oglumu yardım edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?