peynirli karnıbahar püresi
buharda karnıbaharı pişirdim..(yaklaşık 10 dk filan) tereyağ ve beyaz peynir ekledim çatalla ezdim ve yedirdim..
tavuklu sebze püresi
küp küp doğranmış havuç,patates ve kırmızı mercimeği haşladım.derisi ve yağlarını iyice temizledim tavuk göğsünden bi parçayı da aynı tencereye atıp haşladım.iyice püre kıvamına gelinceye dek çatalla ezdim ve yedirdim oğluşuma..
bu tarifide i arkadaşım tavsiye etmişti nette de buldum aynısından buyrun;
Ispanakların köklerini ayıklayıp iyice yıkayın ve elinizle parçalayın. Zeytinyağda unu hafifçe pembeleştirip suyu ilave edin ve sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. (Topaklanmayı önlemek için karıştırırken tel çırpıcı kullanın) Ispanakları tencereye ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Karıştırmak önemli yemeğiniz dibine tutabilir. Ispanak yemeğimiz bulamaç kıvamında koyu bir muhallebi gibi oluyor
buda gece mamamız
kuru kayısı,yarım elma,yarım armutu su ile beraber yumuşayıncaya kadar pişirdim.ayrı bi cezvede pirinç ununu keçi sütüyle pişirdim.kıvamı koyulaşmaya başladığında içine haşladığım meyveleri atıp kaşıkla ezip yedirdim harikaaaaaa oldu..
kahvaltı ve çorba tarifleri yazmıorum çünkü hergün değişik ama hep bildiğiniz klasik kahvaltılardan gidioruz değişik bişey olursa yazıorum.çorbalarda öle.annem genelde et suyuna sebzeli çorba ,mercimek çorbası,yayla çorbası,şehriye çorbası balık çorbası filan yapıo onu hepiniz biliosunuz zaten..şimdilik bukadar kızlar..öpücükler bizden..:98: