tatlım sütün üstünde 6-12 ay devam sütü yazıyo. yazana güvenirsek sakıncalı olmaması lazım. sonuçta 4. ayda verilebilecek bazı mamalarda ballı oluyo. ben de onu anlamıyom bal 1 yaşına kadar yasak ama ballı mama 4 aydan itibaren serbest mi yani.afiyet olsun şekerim kaan paşama..ne güzel değişiklik olmuş onun içinde..yarasın aslanıma:) ya tuba iyiki dedin bende o sütlerden bikaç defa yoğurt mayaladım ama diek vermeyi düşünmedim hiç..ii cesaret valla..hani 1 yaşından önce inek sütü vermeyin diolar yaa o yüzden vermiom hiç.
afıyet olsun kaganakızlarrrr flaş flaş flaş kaan dün akşam ilk defa inek sütü içti. pişmeden, yoğurda dönüşmeden.. tabiki pınarın ilk adım 6-12 ay devam sütü diye satılan süt var ya. dün dedimki 6 ayı geçti bu da 6 aydan büyük bebekler için vereyim dedim. muzunu ezip sütle birlikte yedirdim beğendi. bundan sonra ara ara bu sütten içiricem kuzuma. umarım yanlış yapmıyorumdur.
bu arada hayrişim bu sabah kaan senin omlet tarifini denedi ve çok beğendi bu aralar çok iştahsız biraz nazlandı ama diğer mamalarına göre nispeten daha severek yedi. ıhlamurla birlikte sayende çok hoş bir kahvaltı yaptık:) bu tarifini favori listemize eklemiş bulunduk böylece:) hem oğlum bulamaçlardan sıkılmış sanırım bir omlet bir ıhlamur böyle yemek hoşuna gitti sanırım
valla ben dogdugundan berı ara ara verıyorumtatlım sütün üstünde 6-12 ay devam sütü yazıyo. yazana güvenirsek sakıncalı olmaması lazım. sonuçta 4. ayda verilebilecek bazı mamalarda ballı oluyo. ben de onu anlamıyom bal 1 yaşına kadar yasak ama ballı mama 4 aydan itibaren serbest mi yani.
valla pınara güvendik denedik bakalım ne olcak:)
poyraza sabah kahvaltısı için omlet yaptım:)değişiklik olsun die çok da sevdi
yumurtanın sarısını ince ince rendelenmiş kasar peyniri ileçırptım domates rendeleyip zeytinyağında kavurdum yumuşadı zaten.sonra yumurtalı kasarı ekledim.afiyetle yedi kuzum.yanına da elma suyu ohh miss..
yepyeni gece mamaları ve çorba tarifleriyle bugün döneceğim kızlar:)
hayrıs teze nam dıger mama anne
sen olmasan ackalacak bebelerrr
ben hala dırek sut vermedim hayriş sen keçi sutu ile muhallei yazmışın ağır olmasın ...
hala su ile yapıyorum muhallebisini kuzişin...
bunu çok beğendim hemen deneyeceğim. tabi sabah kahvaltısına
mama annecık bennu omlet yedı bugun ama domatessız yag peynır ve ymurta sarısı bayıldıı
tesekkurler mama anne
valla zeki konusunda fark etmiyo emen veye emmeyen herşeyden önce sağlıklı olması önemli seninki biraz tembelliğe giriyo kusura bakmada emsede çocugun ek gıdaya çok tan geçmiş olması gerekiyo nice hem emip hemde neler yiyen var ugraşmayla alkalı sabır işi biraz kaşıkla yemek yedirmek ...benim kızım 15 aylık hala anne sütü alıyor ve doğru düzgün yemek yemiyor bende zorlamıyorum kilosu boyu da iyi gayet te sağlıklı
yani şunu diyorum anne sütü veriyorsanız ek gıda diye bebeklerinizi zorlamayın inanın en sağlıklısı anne sütü
tabi ara sıra verin ama yok günde bilmem kaç öğün yemek yiyor falan diye zorlamayın
ben doktora gidiyorum çok az ek gıda aldığını söyleyince doktor sütten kes diyor bende hiç umursamıyorum onların dediğini dinleseydim çocuğu 8. ayda keserdim sütten
emen çocuk diğerlerine göre daha zeki ve sağlıklı oluyor bence acele etmeyin bol bol emzirin
yakında duzelır belkıde sevmemıstırbitek benim paşam öğürmüş galiba omleti yerken bu aralar emir paşam iştahsız ağzını 3. kaşıkta kitliyor sanırım bikaç kişide öle off anneeee ekmeğime yağ sür acıktım dedikleri günleride görsek
omleti yarın bende yapayım ya karnıbaharıda ama benim buharda pişirilen kaplarımda yok eline sağlık canım arkadaşm tariflerin mükemmel.....
canım ya senden b,şey rica etsem şu yaban mersini kayısı falan kattığmn bi kahvaltı menüsü vardıya onu tekrar yazarmısın bulamadm tatlım ya zahmet olmazsa eğer tabiki.....
normal evde kullandıgın suzgecı suya oturt alla su kaynasın ve kapagı kapalı olsun
valla zeki konusunda fark etmiyo emen veye emmeyen herşeyden önce sağlıklı olması önemli seninki biraz tembelliğe giriyo kusura bakmada emsede çocugun ek gıdaya çok tan geçmiş olması gerekiyo nice hem emip hemde neler yiyen var ugraşmayla alkalı sabır işi biraz kaşıkla yemek yedirmek ...
omleti yarın bende yapayım ya karnıbaharıda ama benim buharda pişirilen kaplarımda yok eline sağlık canım arkadaşm tariflerin mükemmel.....
canım ya senden b,şey rica etsem şu yaban mersini kayısı falan kattığmn bi kahvaltı menüsü vardıya onu tekrar yazarmısın bulamadm tatlım ya zahmet olmazsa eğer tabiki.....
kesinlikle katılıyorum ek gıda demek anne sütünü kesmek demek değildir! çocuğun artan ihtiyaçlarını karşılamaktır.valla zeki konusunda fark etmiyo emen veye emmeyen herşeyden önce sağlıklı olması önemli seninki biraz tembelliğe giriyo kusura bakmada emsede çocugun ek gıdaya çok tan geçmiş olması gerekiyo nice hem emip hemde neler yiyen var ugraşmayla alkalı sabır işi biraz kaşıkla yemek yedirmek ...
peynirli karnıbahar püresi
buharda karnıbaharı pişirdim..(yaklaşık 10 dk filan) tereyağ ve beyaz peynir ekledim çatalla ezdim ve yedirdim..
tavuklu sebze püresi
küp küp doğranmış havuç,patates ve kırmızı mercimeği haşladım.derisi ve yağlarını iyice temizledim tavuk göğsünden bi parçayı da aynı tencereye atıp haşladım.iyice püre kıvamına gelinceye dek çatalla ezdim ve yedirdim oğluşuma..
bu tarifide i arkadaşım tavsiye etmişti nette de buldum aynısından buyrun;
Ispanakların köklerini ayıklayıp iyice yıkayın ve elinizle parçalayın. Zeytinyağda unu hafifçe pembeleştirip suyu ilave edin ve sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. (Topaklanmayı önlemek için karıştırırken tel çırpıcı kullanın) Ispanakları tencereye ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Karıştırmak önemli yemeğiniz dibine tutabilir. Ispanak yemeğimiz bulamaç kıvamında koyu bir muhallebi gibi oluyor
buda gece mamamız
kuru kayısı,yarım elma,yarım armutu su ile beraber yumuşayıncaya kadar pişirdim.ayrı bi cezvede pirinç ununu keçi sütüyle pişirdim.kıvamı koyulaşmaya başladığında içine haşladığım meyveleri atıp kaşıkla ezip yedirdim harikaaaaaa oldu..
kahvaltı ve çorba tarifleri yazmıorum çünkü hergün değişik ama hep bildiğiniz klasik kahvaltılardan gidioruz değişik bişey olursa yazıorum.çorbalarda öle.annem genelde et suyuna sebzeli çorba ,mercimek çorbası,yayla çorbası,şehriye çorbası balık çorbası filan yapıo onu hepiniz biliosunuz zaten..şimdilik bukadar kızlar..öpücükler bizden..:98:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?