Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ya arkadaşlar benim oglum 6.5 aylık hiç bişey yemek istemiyor ama hiçbirsey nasıl alıstıracam ben ek gıdalara sadece emmek istiyor ama artık yemesi lazım bişeyler doktoru zorlada olsa yedirin diyor ama neyaptıysam yemiyo hele yumurta ve yogurdu hiç sevmiyor agzını kilitliyo resmen acmıyo babasıyla birimiz ellerini tutuyoruz birimiz agzını acmaya calısıyoruz genede nafile bugünde sebze corbası yaptım birazdan içirecem uyanınca ama eminimki gene içmiyecek ne olur bi akıl verin nasıl alıstıracam oglumu yardım edin
[ben tek sey derım hanı bennuya dogdugundan berı herseyı tatırdımya ama yedırdım yazdım
işte tattırmayınca böle oluyo bebegı kucuk olanlar lutfen ısrarala söyluyorum yedıgınız seyden 1 caykasıgı tattırmak bebeklerınızı öldurmez
tugbacım bırılerıde bana satasırmı dıye yazdım ama kımse kale almadı senden baska
bennuya gecen guntum barbunya verdım yedı bıdaha verdım
ılk gunden berı ne yedıysem tattı sımdı verdıgım seyı yedıremıyosam sevmedıgıne karar verıyorum
gul tugbacım sen hep gul:92:
bısey unutmusum sabah kırmızı lahana koydum ya bennu nun mamasına yemegıne daha dogrusu pişmiyo sakın sız koymayın tecrube konusuyo
yada ıncecık dograyın ben kocaman dogradıydımdı
![]()
![]()
ya benim doktorumun ek gıdaya başlarken ilk söylediği şey asla zorlamaydı. doktorunuz nasıl böyle bişey der aklım almıyor. bizim doktorumuz şöyle anlatmıştı: elinde bir kaşıkla kocaman bir insanın senin üstüne çullandığını, kaçacak yerin olmadığını düşün. yemek zevkli olmalıdır. o an canı istemiyo olabilir, başka bişey istiyor olabilir. ne yiyeceğine, ne zaman yiyeceğine sen karar veriyosun bari ne kadar yiyeceğine kendisi karar versin! demişti.
bence kesinlikle zorlamayın geri tepiyor. oğlum kaşığa alışana kadar zaman zaman parmakla yedirdim ben çok faydasını gördüm. bizim yediklerimize çok özeniyor mesela bi sana bi bana yaptım. şimdide dişlerden dolayı iştahı kesildi binbir şaklabanlıkla şarkılarla oyunlarla yediriyoruz.
bende herseyi tattırdım hele 4. aydan sonra sırayla meyve suyu meyve püresi yedirdim ve zevkle yemişti ama artık yemiyo tabiki 1 cay kasıgı tattırmak bebekleri öldürmez Allah korusun bu kelimeyi kullanman hiç hos olmamıs arkadasım
evt bebekler zorlama yapınca geri tepior..goncacım zorlama lütfen bırak yemesin hep aç yaşayacak değil ya..daha sonra tekrar dene yada oyun halind yedirmeye çalış.benim oğlumun doğduğundan beri yeme problemi olmadı pek.şu sıra dişlerden sanırım iştahsız.ve ben hiç zorlamıorum inan.sabah kahvaltısını yediği kadar veriorum ağzını açmadığı an bırakıorum.10 dk sonra oyuncaklarıyla oynatıorum o ara tekrar deniorum alıosa alıo almıosa kahvaltı faslını bitirorum..üzülme geçicidir bu durum canım..
tubacım köfteyi dene mutlaka canım harika oluyo :)
evet doktor pipirikli ane ilan etti beni bebeğin gelişimi normalCanım, sorma benim oğlumda bugün kahvaltı yapmak istemedi. Sonra mevye saatinde muzu verirken bir çıkardı ama ne çıkarmak. Yenide hastalıktan çıktık bugün korkudan sürekli başım ağrıdı. Bizim dişimiz henüz hiç çıkmadı.
Canım ay şöyle bir yediklerini görsek çok zor iştahsızlık. Bu arada canım bazen diş döneminde iştahsızlık oluyor ama bazen altta başka şeylerde oluyormuş. Diş döneminde bebekler enfeksiyonlara çok açık olurmuş. Benim oğlumda çok iştahsızdı boğaz iltihabı sonrada idrar yolu iltihabı olmuş. Doktorundan herşeye rağmen tahlil iste canım.
Kızlar, tarifler harika omleti bende denedim ve oğlum yine yemedi tabi. Elimle diline sürdüm sadece bir öyle kabul etti. Yakında az kaldı herşeyi elimle verecem sanırım sadece yesinde diye. :
Kızlar siz gece muhalebilerini saat kaçta veriyorsunuz ben hiç vermedim de? Pirinç unuda hiç vermedim ama kusma başlayınca annem pirinç unu ver dedi bebekler genelde pirinç ununu çıkarmazmış. Arınınkini aldım kızlar. Saat kaçta veriyim bana yardım edin.
canım bende sebzeyi alıştıran kadar akla karayı seçtim valla zorlama canım ters tepiyo bir zamn sonra oyunlarla yavaş yavaş 3-4 kaşıkta alsa yedir alışır canım merak etme yoğurdunada meyve rendele hangi meyveyi seviyosa elinede en sevdiği oyuncağını ver yedir canım yoğurttta sıkıntımız olmadı ama sebzede oldu canım şimdi çok iştahlı yemesede yiyor canım
canım üzülme..hergünkü öğünden fazla yediği için kusmuştur.midesi alışık değil ya fazla glmiştir.telaşlancak çok bişi yok..
bişi değil tatlım ne demek
poyraza bebek köftesi yaptım:) bebek ekmeğini sıcak suyla ıslattım içine 1 yumurta sarısı beyaz peynir,haşlanmış patates,azcık pırasa ve 2 kez çekilmiş dana kıyması koydum yoğurdum ve az yagda bi iki çevirip fırına attım.(doğrumu bilmiorum ama bana daha sağlıklı gibi geldi.aslında aklıma sonradan tost makinesinde kızartmak geldi bidahakine öle yapıcam) yumuşacık oldu kızlar poyrazda 2 tane yedi gerisini biz yedik ehehe:)))
yanı 1 kasık bıle vermıyolar yasak 6 aydan önce dıyenlere bıseycıkler olmaz allah esırgesın o lafın gelısıbende herseyi tattırdım hele 4. aydan sonra sırayla meyve suyu meyve püresi yedirdim ve zevkle yemişti ama artık yemiyo tabiki 1 cay kasıgı tattırmak bebekleri öldürmez Allah korusun bu kelimeyi kullanman hiç hos olmamıs arkadasım
ben peynırle yumurta sarısıyla denedım bennu bayıldıHayrişim omletini bende denbeyeceğim canım saolasın tatlısı melteminde dediği gibi mama annemizsin :))
canım cok tesekkür ederim yogurdu bide meyveli deneyim
kızlar bennuya mezgıtten corba yaptm
balıgı az suyla hasladımm
kucucuk soganı ınce dogradım
1 yemek kasıgı kırmızı mercımek 1 kucuk patates
pişirdım
balıkları dııdp attım accık daha kaynadı
blenderdan gecırdım babamız evdeydı yedıremezdem dıye sonra kızıyo zorla yedırıyom dıye
zaten yeme kızım ıgrenc corba deyıp durdu
ama bennu yedı 1 ögun daha var
sen çok yasa mama annneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
hayriyeciğim harikasn ya bende köfte yapmayı düşünüyordm senin tarifi tost makinasında kızartıp yapıcm hemen
sağ ol hayriye senin mamalarla toplayacağız kendimizi sizde olmasanız moral veren yok:)
Bayıldım bu tarife kesin denemeliyim. Ama benim oğlumun hiç dişi yok köfte biraz beni korkuttu ama yiyebilir mi dersiniz?
Karnıbahar tarifinide bayıldım hafif ve lezzetli olur sanırım.
Canım birde senin mısır unu, pirinç unu karışık bir mama tarifin varmış. Onu bir daha verebilirmisin.
Kızlar ben kahvaltı yaptıramıyorum ya özellikle yumurta yemiyor. Herşeyle denedim gibi. sade verdim, bebe bisküvisiyle verdim, kendim bisküvi yaptım yok, meyveyle az biraz yedi.
Var mı başka öneriniz kızlar? Bu arada omletide yemedi.
Emzirilen bebek dahamı zeki olur yoksa zeka genetikmi...?
Yeni bir araştırmaya göre anne sütünün faydası çok ama zekayı doğrudan etkilemiyor.
Anne sütü, bebeklerin sağlığı ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için büyük önem taşıyor. Bilim adamlarının bu konuda herhangi bir şüphesi yok. Ama yapılan yeni bir araştırma anne sütünün bebeklerin zekalarını olumlu etkilediği yönündeki yaygın kanıyı doğrulamıyor. Yeni araştırmayı yapan bilim adamlarına göre; bebeklerin daha akıllı olması anne sütünden ziyade, annelerinin zekasıyla alakalı.
Neredeyse 80 yıldır anne sütü ve bebeğin zekası arasında bağlantı arayan araştırmalar yapılıyordu. Bu araştırmaların büyük bir kısmında anne sütüyle beslenen çocukların daha zeki olduğu sonucuna ulaşılmıştı.
Ama yapılan yeni bir araştırma, bu yaygın kanıyı doğrulamıyor. Çünkü, bilim adamlarına göre, bundan önceki araştırmaların birçoğu annenin zeka seviyesine bakılmadığı için hatalıydı. Yeni araştırmadaysa, Edinburg Üniversitesinden araştırmacılar ve İngiliz Tıp Araştırmaları Konseyinden Geoff Der, ABD’deki 5475 çocuk ve 3161 anneyi incelemeye aldı.
Araştırmacılar, bebeğini emziren annelerin mamayı tercih eden kadınlara kıyasla daha zeki, daha olgun, daha iyi eğitimli ve çocuğunun gelişimiyle daha ilgili olduğunu tespit etti. Dolasıyla anne sütüyle beslensin ya da beslenmesin, bu ortamda yetişen çocukların becerilerinin daha iyi geliştiği düşünülüyor.
Aynı aileden biri anne sütüyle diğeri mamayla büyümüş çocuklarda zeka farkı görülmemesi de yeni araştırmanın sonuçlarını destekler nitelikte.
Ama araştırmayı gerçekleştiren Edinburgh Üniversitesi’nden bilim adamları, anne sütünün zekaya olumlu etkisi bulunmamasına karşın bebeklerin sağlığı ve bağışıklık sistemleri için büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.
Emzirmeyle ilgili olarak daha önce yapılan araştırmalar, ilk 6 ayda anne sütüyle beslenen bebeklerin daha iyi geliştiğini, bağışıklık sistemlerinin güçlendiğini, obez olma risklerinin düşük olduğunu, tansiyon ve kolesterol seviyelerine olumlu etkileri nedeniyle kalp hastalıklarından koruduğunu ispatlamıştı.
BU SEVGİLİ İPEK NAZ HANIMA SATIR SATIR OKU EEE DEVAMLI EMZİR O ZAMN SEN BURADA NE KADAR ÇOK EMZİRMEK İÇİN GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATAN ANNE VAR BİRİDE BENİM BİR DAMLADA OLSA BAĞIŞIKLIĞI İÇİN VERİYORUM BEN ZEKA GENETİKTİR CANIM BEN O ZAMN 3 AY BİLE EMMEMİŞİM AM ŞÜKÜRLER OLSUN ÜNİVERSİTEDE OKUDUM SEN SANIRIM ANNE SÜTÜNÜ FAZLA KAÇIRMIŞSIN AKIL FIŞKIRIYO MAŞALLAH İYİ AKIL VERMİŞSİN GEREKSİZ CÜMLELER KURUP BURDAKİ EMZİRMEK İÇİN ÇABA SARFEDEN EMZİREMEYEN ANNELERİ GERME YORUMLARIN SANA KALSIN