• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisan Bebişleri Ek Gıdaya Başlıyor :))

kızlar bebeğim son zamanlarda iştahsızsı 7 ay bitti 4 diş çıktı iştah gitti.bugün misafirlerle normalde 2-3 tatlı kaşığı yoğurt yiyen çocuk 1 su bardağı yedi ben tabii şaşkınlıkla ve sevinçle yedirdim 3 saat sonra gece mamasını yedi.normalde 60 ml yiyen çocuk 130 ml.yiyecekti son kaşıklara doğru bir kustu ki gün içinde yediğ her şeyi.nasıl üzüldüm anlatamam çok mu zoladım ben nasıl anneyim sorgusu devam etmekte yarın kontrolümüz var doktora sorayım diyorum ben ne bileyim uzun süre sonra yiince dayanadın verdim.halbuki düşünmem gerekidi.
anne olmak ne zor hep hatayı kendimde arıyorum.

hiç üzülme arkadaşım dişleriniz hayırlı olsun erken çıkarması biraz dezavantaj olmuş benim kızımda 7 .ayını bitiricek dah dişimiz yok ama bende böle şeyler çok yaşadım 4 aylık ken emmeyi bıraktı senin ki emiyomuydu bide bu kusma bi kaç kere tekrarlandımı biz çok kötü bi deneyim yaşadık benim kızım 2 aydır dogru dürüst yemiyodu megersem bogazları intahaplanmış ve kanında mikrop çıktı hastaneye yattık tabi seni korkutmak istemm ve 5 gün serum takılıcaktı takamdılar iğne tedavisi gördü ama kusma yogun sa tabi söylüyorum bide ger iştahsızsa aptamilin milumil devam sütü var iştah artırıcı bide kilo alması için dr bana devam sütle pirinç unu yapmamı söledi biborondan geçicek şekilded yapıyorum istresen tarifini veririm pirinç ununuda ülker gogly alıyorum muzlu sütlü şuan bayıla bayıla yiyo ve birazda toparladı ara ögünde de tavuksuyuyla un çorbası veriyorum onuda sevdi bide meyve olarkta muzu püre yapıyorum onu da çok severk yiyo bebkleri fazla zorlamamak lazım ve kendini hiç bizaman suçlama herşey yoluna girer yetrki saglıklı olsunlar üzülmek yok bizler onlara lazımız...

oğlumda bugün yayla çorbasını yedi ve bayıldı maşallah sabahta mandalinayı sıktım bikaç cicbebe kattım verdim onuda sevdimeyve falan yoğut sebze herşey veriyom keyfi yerinde ise güzel yiyor ama baznde yemiyor

ben bişey soracam
ne zaman hangi saatelerde veriyonuz öğünleri mesela beniim oğlum sabah uyanınca illa meme istiyor ben nasıl alıştıracam sabah kahvaltı yapmıyor zorla saat 12 de falan yiyo ee o zamanda öğle oluyo sabah öğünü atlamış oluyoruz ne yapayım sizin bebelerde öylemi
bennu 6 ıla 8 arası uyanıyo uzun zaman emmemısse emıyo ama 5 10 dakka yan snr kahvaltısını 11 q12 gıbı ögle 3 gıbı 6 gıbı bıda 8 gece mamasını verıyorum
mesela bugun 7 de uyandık emzırdım yatakta belkı uyur dıye sımdıde kahvaltısını hazırlıycam

hiç üzülme arkadaşım dişleriniz hayırlı olsun erken çıkarması biraz dezavantaj olmuş benim kızımda 7 .ayını bitiricek dah dişimiz yok ama bende böle şeyler çok yaşadım 4 aylık ken emmeyi bıraktı senin ki emiyomuydu bide bu kusma bi kaç kere tekrarlandımı biz çok kötü bi deneyim yaşadık benim kızım 2 aydır dogru dürüst yemiyodu megersem bogazları intahaplanmış ve kanında mikrop çıktı hastaneye yattık tabi seni korkutmak istemm ve 5 gün serum takılıcaktı takamdılar iğne tedavisi gördü ama kusma yogun sa tabi söylüyorum bide ger iştahsızsa aptamilin milumil devam sütü var iştah artırıcı bide kilo alması için dr bana devam sütle pirinç unu yapmamı söledi biborondan geçicek şekilded yapıyorum istresen tarifini veririm pirinç ununuda ülker gogly alıyorum muzlu sütlü şuan bayıla bayıla yiyo ve birazda toparladı ara ögünde de tavuksuyuyla un çorbası veriyorum onuda sevdi bide meyve olarkta muzu püre yapıyorum onu da çok severk yiyo bebkleri fazla zorlamamak lazım ve kendini hiç bizaman suçlama herşey yoluna girer yetrki saglıklı olsunlar üzülmek yok bizler onlara lazımız...

gecmıs olsun ama artık duzeldı sanırım

hayrişşşş köfteyi tutturamadım çok cıvık oldu, kıyması az geldi:( tost makinesine yapıştı. bende kalanları zeytinyağında kızartmak zorunda kaldım.
ama bütün bu aksiliklere rağmen yumuşacık bir köfte oldu. ve oğlum 2 tanesini yoğurtla, 1 tanesinide sade olarak afiyetle yedi:71:

hayrişşşş köfteyi tutturamadım çok cıvık oldu, kıyması az geldi:( tost makinesine yapıştı. bende kalanları zeytinyağında kızartmak zorunda kaldım.
ama bütün bu aksiliklere rağmen yumuşacık bir köfte oldu. ve oğlum 2 tanesini yoğurtla, 1 tanesinide sade olarak afiyetle yedi:71:

ahh tubacım benim hatam kıymanın ölçüsünü bildirmedim ki.kusura bakma tatlım yaa.2,5-3 yemek kasığı kıyma koymuştum ben.o halini bile beğendiysen tutturduğunda daha çok seveceksin tatlım.kaan paşamda yemiş ohhh afiyet olsun yavruma

OLOR="magenta"]dişi yoksa bekle ananesi deneme bence.dişiyle ezio benimki çünkü.ne kadar parçalar küçük versemde öğütüo dişleriyle..karnıbahar evt sindiirmi kolay ve hafif bi sebze tarifte güzel oluyo.poyraz reddetmedi.canım o tarif şöleydi 4 kaşık mısır unu(öğütülmüş) 4 kaşık prinç unu,4 kaşık mısır nişastası bi kavanoza koy karıştır.mama yapacağın zaman 1 yemek kaşığıyla yap..[/COLOR][/QUOTE]
ben bu tarıfe pirınc unu bugday ve mısır nısastsı ve yulaf unuda ırmık karıstırdım hyrıs ırmıkı unutmusun

afıyet olsun yarasın kaana lop lop et pıt pıt yag olsun

kız meltem ii ki hatırlattın yazmayı unutmuşum kulağımda tlf vardı o tarifi yazarken valla dalgınlığıma gelmiş

aaa benburayı takip edemiyorum ya ....
ne oldu köftede verbiliyormuyuz ya....
ayyy bide su tarifleri facede paylascak oraya daha kolay bakmym....ben hala bide şu trifleri bir defterde toplayamadım püffff...nese bu gece yazayım musait olursam barim

aaa benburayı takip edemiyorum ya ....
ne oldu köftede verbiliyormuyuz ya....
ayyy bide su tarifleri facede paylascak oraya daha kolay bakmym....ben hala bide şu trifleri bir defterde toplayamadım püffff...nese bu gece yazayım musait olursam barim

özge ben de yazacaktım
metın belgesı actım oraya kopyaladım bı gun sana msn den yollayammmmmmm

iyi fikir he meltam.sağolsun hayriye yazıo benim burdan alıp bi kağıda yazmam zaman alıyo 2-3 gün sonra ancak yazıyorum bende öyle yapaym artık.ben minik kağıtlara yazıp buzdolabıma astm yaparken iyi oluyo

iyi fikir he meltam.sağolsun hayriye yazıo benim burdan alıp bi kağıda yazmam zaman alıyo 2-3 gün sonra ancak yazıyorum bende öyle yapaym artık.ben minik kağıtlara yazıp buzdolabıma astm yaparken iyi oluyo

valla 1 2 yazayım dedım bennu kucagımda kagıt yok kalem yok aleyna ödevını kopyaladı anam dedım bende hayrısın yada dıgerlerının yazdıklarını kopyalayam
laptop nasıl olsa elektrık olmasada acıp bakıyom
hatta hayrıse msnden yolladım baktı
gecen arkadas tel numarrası verdı dosya actım ıcıne yazdım

kızlar dun dolma sardım artan ıçı attım duudkluye ıcınede havuc baklabagı bennuya yemek pure yaptım yemedı
sevıyodu ama
neyse emzırdım uyuttum uyandı gene yemedı
bı tadına baktıydım acı
yavrum bas bas bagırıyoodu

mrb hanımlar ek gıda konusunda dertliyim kızıma 4 aylık olduktan sonrayoğurt meyve suyu çorba falan yedirmeye başladım ne versem yiyordu.ama hep aynı şeyler tarhana yoğurt çobası kabak havuç ve patatesten çorba yapıyordum baya bi bunları verdim onun dışındaburadan öğrendiğim kayısı irmikle pişirip ve pirinç unlu muhallebi filan neyse sorunum bunlar dışında yemiyor tavuk suyu çorba yaptım yemedi karnıbahar brokoli yemedi.bunları tattırmakta geçmi kaldım kendimi suçlu hissediyorum ne yapmalıyım.yine burda okudum omlet köfte falan bunları nasıl yediriyorsun bunları yiyebilirlermi birde yumurta beyazına başladınızmı

canım yumurta beyazına ben daha başlamadım daha erken die biliorum ben.ama sarısını bütün halinde yediiryorum..omlet dene mutlaka hem faklı bi lezzet hemde yumuşak oluyo yani azğında kolay ezebilir merak etme..bölece yumurtadan da sıkılmaz..benim fikrim hep aynı tatlarla devam ettiğin için oğlun farklı tatları reddedio canım..ara ara deneseydin ayak uydururdu ama geç kalmış sayılmazsın.sevdiği şelerin içine önce yavaş yavaş katmaya başla reddettiklerini sonra zamanla kendi alışır zaten.tavuk ve et suyunu hele hiç ihmal etme bi kaşıok azar azar anlamayacağı şekilde ekle çorbalarına çok öenmli çünkü..ayrıca bunda suçluluk duyacak bişi yok biz ek gıdaya erken başlayan annelerdeniz canım sende bende 4 aylıkken başladık...

canım yumurta beyazına ben daha başlamadım daha erken die biliorum ben.ama sarısını bütün halinde yediiryorum..omlet dene mutlaka hem faklı bi lezzet hemde yumuşak oluyo yani azğında kolay ezebilir merak etme..bölece yumurtadan da sıkılmaz..benim fikrim hep aynı tatlarla devam ettiğin için oğlun farklı tatları reddedio canım..ara ara deneseydin ayak uydururdu ama geç kalmış sayılmazsın.sevdiği şelerin içine önce yavaş yavaş katmaya başla reddettiklerini sonra zamanla kendi alışır zaten.tavuk ve et suyunu hele hiç ihmal etme bi kaşıok azar azar anlamayacağı şekilde ekle çorbalarına çok öenmli çünkü..ayrıca bunda suçluluk duyacak bişi yok biz ek gıdaya erken başlayan annelerdeniz canım sende bende 4 aylıkken başladık...

sağol canım çabalarım sürüyor inşallah alışır ne yapayım zorlayamıyorum istemeyince yemiyor omletide denicem yarın inş. yer bakalım

mrb hanımlar ek gıda konusunda dertliyim kızıma 4 aylık olduktan sonrayoğurt meyve suyu çorba falan yedirmeye başladım ne versem yiyordu.ama hep aynı şeyler tarhana yoğurt çobası kabak havuç ve patatesten çorba yapıyordum baya bi bunları verdim onun dışındaburadan öğrendiğim kayısı irmikle pişirip ve pirinç unlu muhallebi filan neyse sorunum bunlar dışında yemiyor tavuk suyu çorba yaptım yemedi karnıbahar brokoli yemedi.bunları tattırmakta geçmi kaldım kendimi suçlu hissediyorum ne yapmalıyım.yine burda okudum omlet köfte falan bunları nasıl yediriyorsun bunları yiyebilirlermi birde yumurta beyazına başladınızmı

kendını suclayacak bısey yok kendı yedıklerınızden dene belkı onları sever
yumurtayı 3 bucuk aylıkken haftada 1 tum ve 2 aydan berıde gun asırı yada 2 gunde bır tum verıyorum ben beyazıyla bırlıkte

kendını suclayacak bısey yok kendı yedıklerınızden dene belkı onları sever
yumurtayı 3 bucuk aylıkken haftada 1 tum ve 2 aydan berıde gun asırı yada 2 gunde bır tum verıyorum ben beyazıyla bırlıkte

sağol canım biraz sakındım önce fazla birşey veremedim şimdide uğraşıcaz bakalım zamanla alışır inş.

hayriyecimbugün omleti denedim kızım günlerdir ilk kez ilk lokmadan sonra ağzını açtı nasıl mutlu oldum anlatamam Allah senden razı olsun canım hepsini yiyemedik ama yediğimiz yeter çok sağol yaaa

hayriyecimbugün omleti denedim kızım günlerdir ilk kez ilk lokmadan sonra ağzını açtı nasıl mutlu oldum anlatamam Allah senden razı olsun canım hepsini yiyemedik ama yediğimiz yeter çok sağol yaaa

hayrısn mamamsına agzını acmayacak bebek dusunemıyorum
mama annemız bızım o

ayy bende çok mutlu oldum cnm yaaa..afiyet olsun yarasın kuzuna..

hayrısn mamamsına agzını acmayacak bebek dusunemıyorum
mama annemız bızım o

sağol melto..

paşam bu sabah havuçlu dereotlu omlet yedi bayıldı yanına da elma mandalina suyu içti karışık...

Back
X