Nişan bozuldu :(

kurtulmuşsun böyle çamur insanlardan, senide ezerlerdi bunlar, rahat ettirmezlerdi, evliliğine karışır bozarlardı. hayırlısı olmuş bence üzme kendini, geri dönmesini falanda isteme, aileni ve kendi gururunu ezdirme bu insanlara

Zaten gelecekti bu olay olsun olmasın.. Geldiğimde otururuz 1 saat konuşuruz dedi.

"Olumlu olmaz bu konuşma" demiş. Yani konuştuğunuzda ayrılık konuşması yapacaksınız. Siz yine de konuşmak istiyor musunuz? Onunla konuşup, annesinin abarttığını anlatıp, ikna etmeye mi çalışacaksınız?

Eski nişanlınız o ailede o kültürle büyümüş. Ailesinin yaptıkları ona garip gelmiyor. Ne deseniz onları haklı bulma ihtimali yüksek. Eski nişanlınız "Bu işi çözelim. Ailem haklı, sen alttan al" vs dese, çift terapisine gitmenizi tavsiye ederdim. Ama o çözmek istemiyor, kestirip atmak istiyor.

Bu bazi erkek anneleri ogullarini sehzade kendilerini de sultan sanmiyor mu ayar oluyorum! Eskiden kiz evi naz eviydi simdi neredeyse biz gidip isticez analarindan bunlari! Vallahi canim hic üzme kendini evlensen bu ana kuzusuyla hergünün iskence olur. Simdi ki erkeklerde ne yazik ki bi karakter oturmamisligi var. Bunlardan koca olmaz, baba olmaz, hayat arkadasi hic olmaz. Saklambac oynayalim desen annesinin etegine kosar saklanir. Birak gitsin ac telefonu gelme de. Size ayiracak 5 dakikam bile yok benim de. Sana koca mi yok!

O son paragrafi yazmasaymissiniz iyiymis :/

Allah size yardım etmis de o ayrılmıs,yoksa size kalsa evlenirdiniz.

Biliyorum..hepiniz çok haklısın..ama içim çok acıyo:KK61:

Bence hiç acımasın. Zararın neresinden dönersen kardır. Ya evlenip görseydin yüzlerini daha mı iyi olurdu. Boşanıyoruz diye başlık açıyordun o Zaman. Verilmiş sadakan varmış. Bu garip insanlarla muhattap olmayacaksın artık.

Canım Allah in sevgili kuluymussun kurtulmussun..
Sıkma canını şimdiden boyleyse sonrası zor çok zor..:sinirli: bırak duzeltmeye çalışma..
Bir ömür uzulecegine surda uc gün üzül..
Bu edepdir adaptır..
Elinde vardır yoktur ama gönül almak parayla değil saygı ne sana ne ailene var. :KK20:
Arar sorar davet eder. Vs vs..
Yol yakınken kurtulmussun..:KK28:
Üzülme hiç..

Arada bir sorun yok demişsin ama bundan daha büyük bir sorun mu olur. Çocuğun niyeti belli zaten ayrılmak için gelicek. Bence hiç gelmesini beklemeden ara sen bitir. ailesi istemiyor çocukta bunu bahane etmiş resmen annesinin ağzına bakıyor. Bir ömür böyle bir insanla geçmez zaten. Sen yat kalk dua et kurtulmuşsun resmen

Lafa gelince ailesine karşı koyuyodu benim için.. Benim hep arkamda oluyodu.. Anası iki laf etti beni karşısına aldı

Zaten telefonda bitirdik ayrılmaya gelecek diye bişey yok zaten bitti..

Boşver ya nisanda takı takmamak ne demek insan en azından bilezik takar kendini agirdanal istemiyorsa bitsin unutursun

Malesef benim nişanlımın ailesi de az çok bu tavırdalar. Burda iş nişanlına düşüyordu. Arada dengeyi sağlaması gereken oydu. Ama belli ya kendisi pek bi anneciymiş. Sana tavsiyem asla karşısında ezilme tereddüt gösterme. Ailesinin hatasını görmüyorsa, senin açından bakamıyorsa yumuşama. Senin ne kadar incindiğini anlasın.
Ayrıca ilerde sorun olur demişler ama inanki ilerde sorun yaşatacaklar onlar. Bu kız ailesi gibi davranan erkek ailelerini hiç anlamıyorum. Hani naz evi kız eviydi :KK43:

aranızda bı sorun yokmus
bırsuru sorun varmıs
bence ıyıkı ayrılmıssınız kurtulmussun acıkcası

Bence sevinmelisin çünkü şanslısın ki baştan gördün yüzlerini hele ki nişanlının tutumu çok yanlış. Bence artık gelme, asıl ben seni istemiyorum, asıl sizinkiler bizim evimize gelip surat asıp bize laf edemezler, de ve kes at. Üç beş üzülürsün ama ömür boyu çekmekten iyidir canm

Hakkinizda hayirlisi olsun simdiden anasinin agziyla is yapiyor ileride dahakotu olurdu.

Nasıl sorun yok.İstemiyolar seni işte.Daha ne kadar gidecekti sanki bu iş.Dert sahibi yapardı bunlar seni.Hayırlısı olmuş bence.

"Annemi üzemezsin" ne ya?
Ergene bak, anası bayram ziyaretine geldi diye mi üzmüş oluyormuşsun?
Ya senin ailene yapılan saygısızlık? Sizin lafınızla gelmişler yani zorla.
Şimdiden böyle anam anam diye dolaşıyorsa ilerde seni çok ezerdi yoktan yere.
Belki bayramda ailene bile göndermezdi ne gerek var bizim adetlerde yok böyle diye.
Kurtulmuşsun, şu an sıcağı sıcağına anlamıyor olabilirsin ama elbet anlayacaksın.

Nisanda aynen biz de boyleydik ama babamlar hic laf etmediler ailesiyle degil de esimle evlendigim icin. Burada tek fark esimin kimin ne oldugunun farkinda olmasi. Oyle anne babasinin agzina bakacak biri olsaydi ben kendim bozardim nisani.

nişanlılık sürecinde nişanlınız ile aranız nasıldı
görücü usulü mü tanışarak mı oldu
sizin anlatmak istediğiniz çok çok iyi anladım..
güler yüz, hediye vs.. bunlar gerçekten kıymetli hissettiriyor kendini.
nişanlılık yeni bir aileye giriş.. ve gercekten değerli olduğunu hissetmek istiyor.
bazen aile bunu başaramıyor ancak hayat kurmak istediğiniz insandan görmek telaf edebiliyor durumu..

bende nişanlyım 6 ay oldu. ilk vakit benimde acabalarım oldu kayınvalidem gelmedi gitmedi hep çalışmasını sebep olarak gösterdi.
ancak kötü bir niyetle olmadığını anladım sonrasında..
ve nişanlımın tavırları çok önemliydi sahip çıktığını ve birlikte olduğunuzu kavraması ve yansıtması gerekiyo.
bizimkilerde gelemediler bayramda. ilk iki gün şehir dışında idiler arabaları da bozuk serviste bayram sonuna kadar..son günde gece kayınvalidem yurtdışından geldi.
aradık konuştuk hepimiz birbirimizle..
annemi aradı kayınvalidem çok yorgunum bayramlaşmakta istiyorum evden çıkamadım dedi. annemde biz gelelim sizi rahatsız etmeyeceksek dedi. kayınvalidem bi mutlu oldu gittik acayip yorgunmuş hakkaten.. birazuzandı biraz oturdu ama muhabbet etmek iyi geldi.
bayram sonu gelelim size dediler. konuşup anlaşıldı. yani insanlık halinde olabilen böyle şeyler var. illa ki gelecek demem elde imkan yoksa..
ancak bu insanlar ne seni ne aileni sayıp duymamak için elinden geleni yapmışlar..
eğer nişanlında sana sahip çıkma gücü göremiyorsan, annesigil yalan söylüyor ve adam buna inanıyorsa kendini kurtar lütfen..
değer görmek gercekten çok özel bir sey.. allah kıymet bilen insanlarla yaşamayı nasip etsin..

Malesef benim nişanlımın ailesi de az çok bu tavırdalar. Burda iş nişanlına düşüyordu. Arada dengeyi sağlaması gereken oydu. Ama belli ya kendisi pek bi anneciymiş. Sana tavsiyem asla karşısında ezilme tereddüt gösterme. Ailesinin hatasını görmüyorsa, senin açından bakamıyorsa yumuşama. Senin ne kadar incindiğini anlasın.
Ayrıca ilerde sorun olur demişler ama inanki ilerde sorun yaşatacaklar onlar. Bu kız ailesi gibi davranan erkek ailelerini hiç anlamıyorum. Hani naz evi kız eviydi :KK43:

devir değişti, sanki biz onların oğlunu istemeye gidiyoruz :)

Back
X