Nişan da takı işleri

Dügünde ayrı nişanda ayrı takıldı öyle altak cıkar takayım yine vs olmadı sacma geliyor
Nişandada dügündede 22ayar bilezikler aldırdım takmayacagım setlere bosuna para verdirmedim tabi bilezikler cok daha pahalıya geldi ama olsun
Hem bozunca deger kaybetmesini istemedim hemde dedigim gibi takmayacaktım gerek yoktu
Nişanda birde saat aldılar onuda değiştirip kendi zevkime göre üst bişey aldım sonradan
Dügünde nişanda takılandan bikaç fazla bilezik takıldı yine
Kendi ailem benim begendigim iyi bi set aldı dügünde normal hayatta aksam yemeklerinde vs kullanabilecegim pırlantalılardan
Ben bunların konusulmasını su kadar alıncak denmesini sacma buluyorum ama altın alısverişine götürülmek bence mantıklı bişey kimi ellibinlik alır kimi bes binlik ama takacak veya takmayacak bozacak olan gelin oldugu icin gelinin zevkine bırakılsa secenekler arasından daha iyi olur gibi

Bende aynı sen gibi düşünüyordum ama çok pişman oldum o yüzden benden sana tavsiye nişanlına da ailesine de hiç acıma imkanları var sa yapabildikleri kadar yapsınlar. Nişanlıyken ben de senin gibi düşünüyordum aman ona gerek yok buna gerek yok dedik benim ailem kendi üstüne düşeni yaptı ama eşimin ailesi sadece bir kaç dandik bilezik beğenmeyerek aldım herşeyi aman kimseye yük olmasın diye ama o kadarını bile zoraki yaptılar evliliğimizin ilk yılı borç ödemekle geçti.

Bana 4 tane bilezik takıldı biz hiç demedik şunu alın bunu takın diye herkesin maddi gücü farklıdır
Parayla insana değer verilmez babanız yanlış bir cümle kurmuş bence

on bılzeği alırsınız ıkı gün sonra maaşlar bir ev ortak bıktım dıye konu açarsınız.

Arkadaşlar yaklaşık 20 gün sonra nişanım var . Şimdi nişanda erkek tarafı takı olarak ne takar ? Annem dediki baban eskiden bana 10 bilezik takmıştı. Erkek tarafına biz şu kadar takılacak demeyiz ayıp olur onlar da takar dedi.
Babam bir yandan diyor bakalım kızlarına ne kadar değer verecekler şeklinde bir cümle kullandı. Ben eşim ve ailesinin bu tarz zorluğa girmesini açıkçası hiç istemiyorum. Sizce nasıl olmalı nişanda takı işleri
Nişanda o kadar bilezik zor takılır. Bana set takım takmışlardı ama illa şunu takmaları gerekiyo diye bi kural yok. Kimin gücü neye yetiyosa.

Neymiş efendim laf ederler .. kiza verilen değer bu kadar mı diye akrabalar arasında laf göz olurmuş . Nefret ediyorum ya başka insanların sözüne bakılarak iş yapılmasından. Ne yani eşim bana ha 1 bilezik almış ha 100
Insaniz...aileniz onemsemeyecek olsa bile bir baskasina yapildigini gordugunuzde zorunuza gidebilir.bir geline almayip digerine alanlar da var.10 bilezik olmasin da guclerinin yettigince birseyler olsun.cok şık bir davranis olur.sizin gururunuzu oksar.deger yargisidir bu.ileride insanin icine yer edebiliyor.

Back
X