Nişan düğün..

kaç gr bilezik taktılar iki set güzelmiş şu atasayda olan setler mi

kaç gr bilezik taktılar iki set güzelmiş şu atasayda olan setler mi
Aslında şöyle nişanda takılan set eşim tarafından takılmış gibi oldu yarıyarıya sayılır. Su yolu beyaz altın. 7 sene öncesinin. Düğünde trabzon hasırı taktılar set bilezik olarak da 85 gr dı.

90 gr bilezik normal mi benim kuzenime taktılar 3 tane 30 ar dan az buldu bir tane de set yapmışlar su yolu lizaydan
Evet. Aslında şöyle istenen bişey olmadı onlar yaptılar. Zaten hasır set 130 grdı. Normali nedir bi fikrim yok. Bu dediğim 7 sene önce zaten.

Bir yaranız falan mı var ? Sizin seviyenize inmek istemediğim için yazmamanızı rica ettim, ona rağmen durmadan yorum yazmaya devam ediyorsunuz. Mesele ne olursa olsun bir insan size konuma yazmayın diyorsa neden hala yazma gereği duyuyorsunuz acaba ?

Bi yüzük bi nikah kafi diyen kimseye madalya vermiyorlar, kıymetleri de bilinmiyor.
Aileniz neden hoşnut değil? Bu çok önemli. Çünkü ilk imtihanınız bu olacak ve onlara dönüp anlatamayacaksınız. Çok dikkatli olun. Herkes sorun yaşar ama içinize bi şey sinmiyorsa olmuyor o iş.

Madalya verilmesin ama öyle daha mutlu olurdum gibime geliyor. Ailemin istememe nedeni bir rahatsızlığının olması. O yüzden düşünecrğim ya da dikkat edeceğim bir nokta yok. Çünkü başka nir istememe nedenleri yok

Valla bana hoş gelmedi bu konu. Azcık okudum ama sebep rahatsızlık ise bile kişinin huyu, ihmalidir belki. Evlilikte hiçbi şey gibibize geldiği gibi olmuyor. Bu kadar diyebilirim.

Tamam dellenme burcucuk mutluluklar dilerim . Valla anlayamadım sizin aileyi hem çocuğu istemiyorlar hor görüyorlar, hem de parasını istiyorlar. Çocuğa Allatan sabır diliyorum

Adet falan düşünmeyin, satılık mal değiliz ki kendimize değer biçip talep edelim. İlla nişanda şu takılacak düğünde bu takılacak diye kural olmaz zaten. En güzeli ne takalım ne istersiniz diye sorarlarsa, siz ne istiyorsanız onu takın demek, topu karşı tarafa atmak. Şunu isterim bunu isterim demek çok çirkin ya. Bana sorduklarında ben, bizde öyle adetler istekler yoktur kim ne isterse gücü neye yeterse onu takar demiştim. Nişanda da nikahta da takmışlardı bir şeyler. Böyle ayrıntıları düşüneceğinize diğer sorunlarınızı çözmeye çalışın bence. Esas sorunlardan bahsetmediğiniz için yorum yapamıyorum. Kolaylıklar, mutluluklar dilerim.

Damat adayı diyabet hastası olduğu için kabul görmüyor, sizin hastalanmama garantiniz mi var? Aileniz merhametsiz, anlayışsız ve kibir abidesi. Doğduğunuz zaman anne babanızla; kızınız gözünü kapatana kadar hiç kalıcı veya geçici de olsa hastalanmayacak diye ilahi sözleşme mi yapıldı?

Maalesef gelenek görenek adetlerin mutlaka uygulanması gereken bir yerde yaşıyorsunuz, bize saçma geliyor ama böyle altın hesabı yapılıyor doğrudur. Yeni evli çifte destek amacıyla isteyen bütçesine göre altın takabilir ama sayı - gr. vererek bunları alın takın demek çirkin.

Yazanlar olmuş eski konunuzda diyabetin doğacak çocuğa geçme ihtimalini sormuşsunuz. Birini seviyorsanız olduğu gibi kabul edin, net ve kararlı olun, acabalar olmasın kafanızda. Yok ben ailemle uğraşmak istemiyorum, karşı gelemem, onlar ne derse o diyorsanız da bu işe hiç başlamayın. Kimse bile isteye hasta olmaz, siz hasta olsaydınız karşı tarafın ailesi sizi bu yüzden istemeseydi nasıl hissederdiniz? Karı koca her durumda birbirine destek olmalı, iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta boşuna denmiyor.

Ailelerin bu kadar müdahil olduğu evliliklerde mutlu son görmüyorum ben.

Her türlü mutsuz mu olacağım yani? Benim ne suçum var ki

O sıradan çlümlüler için ben en az şöyle bir 10kg altın ediyorum

Valla bana hoş gelmedi bu konu. Azcık okudum ama sebep rahatsızlık ise bile kişinin huyu, ihmalidir belki. Evlilikte hiçbi şey gibibize geldiği gibi olmuyor. Bu kadar diyebilirim.
Hayır huyu ihmali vs gibi bir durumu yok. Herkesin başına gelebilecek hir hastalık .

biraz nişanda takılır kalanları düğünde takılır...ama nişanda takı olmasın sadece yüzükler takılsın da diyebilirsiniz...hastalık konusun da birşey diyemem ailenizde ilerde toruna geçecek bir hastalık olmasından korkuyorlardır...ama hayat sizin karar verme,seçim hakkı da sizin

Sadece bunu yazdığım için bile diğer konumda birsürü insan dalga geöti benimle hala bu konumda bile yazıp gülüşüyorlar. Sağolun samimş yorumunuz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…