- 3 Şubat 2009
- 10.220
- 18.123
- 823
- 45
- Konu Sahibi nanelikekik
-
Söylemedin mi başta yada bilmiyor muydu sevgilin olduğunu eskidenDün cumartesi nişanım vardı. Görücü usulu temmuz ayında tanıştık. Ben 29 yaşındayım . O da 29 yaşında . Ailemin gözü önünde terk edildim. Arkadaşlarım herkes ordaydı . Rezil etti beni.
Sebep de şu ; Kendisinin daha önce hiç sevgilisi olmamış . Sürekli çalışmış . Okumuş . Kendisi mühendis. Benim ise daha önce sevgililerim oldu 16 yaşından bu yana .
Kızınızın geçmişi istediğim gibi değil , ben bu nişanı yapmaktan vazgeçtim . dedi .
Ne yapmalıyım şimdi ? Tazminat davası acmak istiyorum . O kadar masraf yaptım . Hayallerimle oynadı.
Ben adamın yaptığını onayladım mı hanımefendi? Niye konuyu saptırıp bana hakaret ediyorsunuz? Kibledim sizi.Hanımefendi adamın yaptığı nişan atmaktan daha beter, Allah sen saçma sapan şeyler yazıp durmayın. Nişan merasiminde adam vazgeçmiş, herkesin içinde konu sahibinin onurunu kırmış, geçmişini söylemiş. Nişandan önce aklı nerdeymiş, konu sahibini maddi ve manevi yönden zarara uğratmış.Şaka gibi bir de yorum yazıp duruyorsunuz.
Hakaret ettiğim falan yok kelimelerimde isterseniz tekrar okuyunBen adamın yaptığını onayladım mı hanımefendi? Niye konuyu saptırıp bana hakaret ediyorsunuz? Kibledim sizi.
Bence asıl problem 29 yaşına kadar hiç sevgilisinin olmaması. Ayrıca aç davanı süründür, terbisyesiz. Kendini böyle birinden kurtardığın için şükret, yobaz insanla zaten mutsuz olurdun. Okumuş ama adam olamamış, nişan gününe kadar aklı nerdeymiş de tam nişan ortasina böyle bir hadsizlik yapmış.
Iyiki olmamış, kıza yazık olacaktı. Bide sözde adamlık yapıp herkesin içinde nişanı olmadan atmış. Ay düşündükçe içime fenalık geliyor. Rezil. Bu kafayla zaten onu kimsecikler almaz.Kendini alacak bi enayi bulmus hala artizlik peşinde.
(adami diyorum)
Iyiki olmamış, kıza yazık olacaktı. Bide sözde adamlık yapıp herkesin içinde nişanı olmadan atmış. Ay düşündükçe içime fenalık geliyor. Rezil. Bu kafayla zaten onu kimsecikler almaz.
Serin hikaye broArkadaşlar son gelişmeyi yazıyorum.
Komşumun kızıyla ben de gittim . Önce arkadaşım girdi kafeye sonra, bir süre sonrada ben girdim içeriye .
Dut yemiş bülbül gibi dondu kaldı. Sen ne aşağılık bir adamsın neden böyle birşey yaptın diye sordum . Bilmiyor muydun geçmişimi ? Anlatmadım mı sana dedim ? Şimdi mi geldi aklına dedim ?
O da şöyle dedi ; İçimde bir sıkıntı var . Kadınlara karşı içimde ciddi bir öfke var. Geçmişte bende aşık oldum ama sürekli reddedildim. İyi niyetliydim . Eğer evlenseydik biz kavga ederdik ve sana şiddet uygulayabilirdim dedi. Böylesi çok daha iyi dedi . Maddi durumumuz ben gencken kötüydü ve sürekli okuyup çalışıyordum. Mezun olduktan sonra iş buldum maddi durumum iyileşti. Fiziğime baktım, kendime bakmaya başladım. Ailem bana kız aramaya basladı ama içimdeki öfke dinmiyor dedi . Diğer görücü kızları da istememiş . Geçmişleri yüzünden . Geçmişte sevgilisi olan kız istemiyormuş .
Maddi zararımı tazmin edecekmiş . Onun sözünü verdi .
Ayrıca benim onu sevdiğime inanmıyormuş . Şimdi biz senle evlensek , kavga edip boşanacağız ve ben sana tazminat ve ömür boyu nafaka vereceğim. Sende benim kazanmak için gençliğimi en güzel yıllarımı uğruna harcadığım parayı yeni sevgililerinle yiyeceksin . Böyle olacak biliyorum. Bak Şeyma Subaşına dedi .
Ben de ona hakkımı helal etmediğimi söyledim . Tekrar sövüp sayıp bela okuyup, arkadaşımla kafeden ayrıldık .
yıllarımı uğruna harcadığım parayı yeni sevgililerinle yiyeceksin . Böyle olacak biliyorum. Bak Şeyma Subaşına dedi .
Arkadaşlar son gelişmeyi yazıyorum.
Komşumun kızıyla ben de gittim . Önce arkadaşım girdi kafeye sonra, bir süre sonrada ben girdim içeriye .
Dut yemiş bülbül gibi dondu kaldı. Sen ne aşağılık bir adamsın neden böyle birşey yaptın diye sordum . Bilmiyor muydun geçmişimi ? Anlatmadım mı sana dedim ? Şimdi mi geldi aklına dedim ?
O da şöyle dedi ; İçimde bir sıkıntı var . Kadınlara karşı içimde ciddi bir öfke var. Geçmişte bende aşık oldum ama sürekli reddedildim. İyi niyetliydim . Eğer evlenseydik biz kavga ederdik ve sana şiddet uygulayabilirdim dedi. Böylesi çok daha iyi dedi . Maddi durumumuz ben gencken kötüydü ve sürekli okuyup çalışıyordum. Mezun olduktan sonra iş buldum maddi durumum iyileşti. Fiziğime baktım, kendime bakmaya başladım. Ailem bana kız aramaya basladı ama içimdeki öfke dinmiyor dedi . Diğer görücü kızları da istememiş . Geçmişleri yüzünden . Geçmişte sevgilisi olan kız istemiyormuş .
Maddi zararımı tazmin edecekmiş . Onun sözünü verdi .
Ayrıca benim onu sevdiğime inanmıyormuş . Şimdi biz senle evlensek , kavga edip boşanacağız ve ben sana tazminat ve ömür boyu nafaka vereceğim. Sende benim kazanmak için gençliğimi en güzel yıllarımı uğruna harcadığım parayı yeni sevgililerinle yiyeceksin . Böyle olacak biliyorum. Bak Şeyma Subaşına dedi .
Ben de ona hakkımı helal etmediğimi söyledim . Tekrar sövüp sayıp bela okuyup, arkadaşımla kafeden ayrıldık .
Lütfen yanlış yönlendirme yapmayalım.
" Türk Medeni Kanunumuzun 120. maddesine göre ‘nişanlılardan biri haklı bir sebep olmaksızın nişanı bozduğu veya nişan, taraflardan birine yükletilebilen bir sebeple bozulduğu takdirde; kusuru olan taraf, diğerine dürüstlük kuralları çerçevesinde ve evlenme amacıyla yaptığı harcamalar ve katlandığı maddi fedakarlıklar karşılığında uygun bir tazminat vermekle yükümlüdür. Aynı kural nişan giderleri hakkında da uygulanır’ diyerek kanunumuz kusurlu olan taraftan maddi tazminat talep edebilir.
‘ nişanın bozulması yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir’ "
Sizinle hiç konuşmadan pat diye ortaya böyle söyledi yani. Aranızda bir çekim yokmuş zaten yazdıklarınızdan öyle anlaşılıyor yoksa size söyler bitirirdi en basiti herkesin içinde değil boş erin iyi olmuş. Hiç kimse ile bir geçmişi olmayandan korkarım asıl altından nasıl bir psikopat çıkacağı belli olmazDün cumartesi nişanım vardı. Görücü usulu temmuz ayında tanıştık. Ben 29 yaşındayım . O da 29 yaşında . Ailemin gözü önünde terk edildim. Arkadaşlarım herkes ordaydı . Rezil etti beni.
Sebep de şu ; Kendisinin daha önce hiç sevgilisi olmamış . Sürekli çalışmış . Okumuş . Kendisi mühendis. Benim ise daha önce sevgililerim oldu 16 yaşından bu yana .
Kızınızın geçmişi istediğim gibi değil , ben bu nişanı yapmaktan vazgeçtim . dedi .
Ne yapmalıyım şimdi ? Tazminat davası acmak istiyorum . O kadar masraf yaptım . Hayallerimle oynadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?