Nişan için tatil iptal edilir mi ?

Ben olsam nişan için tatili ertelemem. Ha ablam tatilde diye nişanı da ertelemem. Bizim kültürümüzde böyle günlere (buna düğün de dahil) çok fazla anlam yükleniyor. Gerçekten çok gereksiz şeylerle uğraşıyoruz. Eminim bunlar da zamanla bitecek, umarım en kısa zamanda biter de çocuklarımız bunlarla uğraşmak zorunda kalmaz.

Yani ben fevri biriyim, biraz da huysuzumdur ailede ama ben bu konuda hakkımı kardeşten yana kullanıyorum.
Kardeş bu çünkü ne bileyim.. ben tatili iptal ederdim

Siz tatile çıkmadan bir gün önce yada döndüğünüz akşam yapsınlar o kadar istiyorlarsa.
Sizin taraf sürekli size oynuyorlar, fırsat vermeyin.
Elbette nişanda tüm kardeşler olsun ister insan ama orta yolu bulmak önemli.

Kardeşimin nişanından daha önemli bir işim olamaz aslında.
Sizin ilişkinizi bilemem ama bende böyle.
Fakat benim aylar öncesinden belli olan tatil planım varsa, kardeşim zaten onu gözetir, o tarihte nişan yapmaya kalkmazdı.
Ayıp etmiş. Tatil her ne kadar bizim toplumda önemsenmese de, bence önemli. Maddi manevi hazırlanmış tatil bekliyorsam iptal olması beni çok üzerdi.
Sizi düşünerek ertelesin ya da öne çeksin.

Siz tatile cuma günü akşam gidecekseniz şayet cuma günü akşam yapsın nişanını nişandan sonra yola çıkarsınız yada perşembe akşamı gibi yapılabilir örnek veriyorum cuma günü siz yola çıkacaksınız pazar günü yapmak zorunda değil. Zaten tam tarih bile belli değilmiş. Muhtemelen nişan evde olacak çünkü insanlar aylar öncesinden yer tutuyor şimdi yer kiralamaya kalksa zaten bulamaz bu kadar kısa zamanda. Evde yapılacak bir organizasyon için hangi gün yapılacağının bir önemi yok.

Şimdiye kadar ablası için diyordu ancak şimdi erkek arkadaşının deprem bölgesine ataması olmuş oraya gitmesi gerekiyor başlama işlemleri falan o sebeple o tarihte yapmak zorundayız diyor ben de tatilimi iptal edemeyeceğimi dile getirdim kabul etmiş gibi görünüyor ama eminim karşıma tekrar çıkaracaklar..

Yani ben fevri biriyim, biraz da huysuzumdur ailede ama ben bu konuda hakkımı kardeşten yana kullanıyorum.
Kardeş bu çünkü ne bileyim.. ben tatili iptal ederdim
Benim eşim çok kıymetli benim için her şeyi yapar küçük büyük her türlü fedakarlığı yapar,yaptı(sadece maddi anlaşılmasın manevi hatta genel olarak manevi olarak bana ziyadesiyle güç verir) kardeşim ayrı eşim ayrı ama kan bağı mı can bağı mi derseniz can bağım,eşim derim.
Kardeşim sinirli biri çok kolay kırar üzer beni çevresindeki yakınlarını çok fevri hareketleri var yani öyle anlayışlı destekçi bir kardeşim olsa belki ben de o fedakarlığı yaparım,evimde birkaç günlüğüne kaldığı bir dönem “gelirken ekmek al” dediğim için hala lafını yapar,misafirine ekmek aldırdın diye Bi bayram kutlaması için hazır mesaj bile atmaz düşünün..bunlar ufak tefek örnekler..

Eş mi kardeş mi konusu değilki bu. Elbette ben de eşimi seçerim ama bu bir seçim değil. Biri nişan biri tatil. Tatile yine gidilir (ayarlanabilecek bir şey hayatta tek olan bir şey değil) nişan bir kez yapılır ve özel bir gündür.
Siz eş mi kardeş mi olayına takılmış durumdasınız kıyas olan konular değil bunlar

İ
Hayır yani demek istediğim kardeşim için tatili iptal edersem eşim üzülüp kırılacak adamın yıllık izni aylar öncesinde tarihine kadar belirlenmiş,kaydırma değiştirme seçeneğimiz yok özel sektör adamlar pazar gününü izne dahil etme pazarlığına oturan tipler neyse kardeşim nişanına gitsem de gitmesem de kendisine uyan tarihte yapar beni veya başka bir ablasını düşünmez sormaz gelebilecek misiniz diye.. kardeşim ne fedakarlık yapar ne de bizi çok önemser sırf gerginlik olsun diye gelmediniz der,ben de eşim benim için daha önemli olduğu için (onun kırılıp üzülmesi daha önemli) nişana gitmemenin daha mantıklı olduğunu anlatmaya çalıştım

Keşke benim de öyle güçlü aile bağlarım olsaydı da ben de seçim yapmak zorunda kalmasaydım hatta eşimden önce gelselerdi isterdim,bazen çok özeniyorum fedakarlık yapan ailelere..
Annemden tutun babama kardeşlerime hepsi öyle..eski konularım da var bunlarla ilgili sırf onlarla mücadele edebilmek tavırlarını kendime dert etmemek için 1 yıldır psikoloğa gidiyorum :) en son psikoloğum,sizin değil onların desteğe İhtiyacı var onları ikna edip psikoloğa yönlendirin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…