Doğru hatırlıyorsunuz
Ailem genel olarak böyle onlara sonsuz tolerans sağlamalı herkes ama başkasının onlardan bişey bekleme isteme hakkı asla yok
Çok yıprandım yıllardır mücadele ediyorum son 1 yıldır psikoloğa gidiyorum baş etmek için ama farkına vardım ki ben zaten normalim yıpratıcı olan onlar aile olunca uzak da duramıyorum maalesef
Yılda bir kere gitmeme rağmen asla engel olamıyorum bu tavırlarına
Yani kardeşinnişanina gidilir nokta. Tartısmaya kapalı bir konu benceMerhaba herkese
Yine sorunlu ailemin sorunlu tavırları yüzünden canım sıkkın
Biz tatil planı yaptık taa yaz başında yer ayırdık alışveriş şu bu yani sadece tarihi bekliyoruz
Eşim özel sektörde yıllık iznini kullanacak iş yerine de tarihi vermiş başka seçeneğimiz zamanınız yok okul açılıyor hemen sonrasında
Her şeyi geçtim rezervasyon yaptığımız yerlere para gönderdik
Neyse kızkardeşim de görüştüğü çocukla nişan yapma kararı almış ve bana tavır aldı neden iptal etmiyormuşum falan
Siz olsanız ne yaparsınız ne dersiniz yeminle tükendim ?
Söylenmesi gereken ne varsa söyledim ona rağmen laf işitiyorum diğerleri de (annem ablam) alkış tutuyor
(Bizimki planlı bir tatil selimin de başka günü yok yılda bi kere tatil yapıyor adam,kardeşim için gitmeyiver diyemem sen nişanı ertele ara tatilde yap vs vs dedim)
Kuzrn baska ama kuzene ben de ipal etmem. Ama kardeşe gidilirAynı durumu yaşadım ama benimki kuzenimdi. 18 sene geçti ailesi hala benimle konuşmuyor.
Yine olsa yine tatile giderdim.
Ben olsam tatile giderim. Sakın iptal etmeyin. Kocanıza yazık özellikleMerhaba herkese
Biz tatil planı yaptık taa yaz başında yer ayırdık alışveriş şu bu yani sadece tarihi bekliyoruz
Eşim özel sektörde yıllık iznini kullanacak iş yerine de tarihi vermiş başka seçeneğimiz zamanınız yok okul açılıyor hemen sonrasında
Neyse kızkardeşim de görüştüğü çocukla nişan yapma kararı almış ve bana tavır aldı neden iptal etmiyormuşum falan
Söylenmesi gereken ne varsa söyledim ona rağmen laf işitiyorum diğerleri de (annem ablam) alkış tutuyor
(Bizimki planlı bir tatil selimin de başka günü yok yılda bi kere tatil yapıyor adam,kardeşim için gitmeyiver diyemem sen nişanı ertele ara tatilde yap vs vs dedim)
Siz trip atın son dk ya neden planlıyosın, benm tatil dönüşümğ bekleseydin diye. Kesinlikle haklısınız; baskılara boyun eğmeyin, iyi tatillerMerhaba herkese
Onlar gibi olmayın ama lütfen pasif de olmayın.kendinize inanın tüp bebek için düğününe gidemedigim kardeşim bana trip atsa kalbini kırarım. Çünkü hak ediyor . Erkek tarafı ablasını düşünüp bana baskı yapan kardeşime de aynı şekildeKesinlikle biliyorum da farkındayım da
Ama onlar gibi olamıyorum ne yapayım
Gerçekten açıklama yapıyorum her defasında
Mecburmuşum gibi
Kardeşlik karşılıklı fedakarlık ister. Abla tatili aylar öncesinden almış iptal ederse parası yanar. Ne gerek var insan ablası maddi zarara girsin ister mi ben bi kardeş olarak istemem. Ve nişan dediğin şey bi güne bağlı değildir öne çekilir ertelenir vs. Ama tatil öyle olmuyor.Yani kardeşinnişanina gidilir nokta. Tartısmaya kapalı bir konu bence
Çokça haklısınız. Ben bekardım İstabula tatile gitmiştim. Ablam da nişan kararı almıştı. Ama bana tatilini bırak gel demedi. 10 gün kadar ertelediler. Gayet ertelenenilir bir şey. Ama siz taa ne zamandan rezervasyon yapmışsınız, her şeyi geçtim para bile ödemişsiniz. Paranızı da çöpte bulmuyorsunuz sonuçta ve de gidecek başka zamanınız da yokmuş. Ki ben olsam eşimle tatile gitmeyi tercih ederimMerhaba herkese
Kesinlikle aynı fikirdeyim ama kardeşim sağolsun damat tarafına uyuyor
Onların ablası eve dönecekmiş o gitmeden yapmaya çalışıyorlarmış
Kesinlikle aynı fikirdeyim ama kardeşim sağolsun damat tarafına uyuyor
Onların ablası eve dönecekmiş o gitmeden yapmaya çalışıyorlarmış
Hele bi de tarih karşı tarafın ablasına göre ayarlanıp benim aylar önce yaptığım planı iptal etmemi bekliyorlarsa bariz şekilde önemsenmiyorumdur. Dediğiniz gibi tarih oynatılabilir... Aaa ama damat beyin ablasına uygun değil3 kızkardeşiz. Ablam yada kızkardeşim bu yüzden nişanıma gelmese üzülürdüm AMA daha salon tutulmamış kafadan bir tarih belirlenmiş. 1 hafta sonraya alırdım hemde hiç düşünmeden. Çünkü ablamın yada kızkardeşimi gerçekten yanımda istiyorsam imkan yaratırdım. Düğün olsa pekala siz tatili erteleyin ama nişan(hatta ilk adımsa söz oluyor) Yani bu.
Son cümle aslında her şeyi açıklamıyor mu? Konu sahibi asla karşılıı olmadığını hep kendisinden beklenildiğini söylüyor. Aylar önceden tatil planını yapmış söylemiş, ozmn ortada isteme bile yokmuş. Ama şimdi damat beyin ablasına göre nişanı ayarladıkları için ablasından tatili iptal etmesini istiyor. O abla da bu değil mi?Kardeşimin nişanı olsa ve o tarihlerde otel ayarlamış olsak gelip buraya sormazdım bile, direkt ertelerdim. Siz sorduğunuza göre aranızda öyle bir bağ yok. Herkesin ilişkisi farklı. Kardeşim sadece nikah yaptı, onu da benim kasımdaki ara tatile göre ayarlamışlardı mesela. Bu tarz şeyler karşılıklı.
Takmayın. Zaten çok da görüşmek istemediğiniz insanlar onlar. Güzelce tatilinizi yapın. Ararlarsa açmayın ki keyfinizi kaçırmasınlar. Kaçırmak isteyeceklerdir.Merhaba herkese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?