Nişan sıkıntıları... Ne yapmalıyım?? :(

DeNtiN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
163
13
98
43
Kocaeli
Arkadaşlar merhaba
29 yaşındayım geçen ay erkek arkadaşımı ailemle tanıştırdım bir süredir nişanlanalım vs diye konuşuyorduk kendi aramızda zaten sonra aileler de tanıştı gün belirlendi isteme+söz+nişan için neyse şimdi sorun şu ki ben öyle sürprizli yüzüklü vs bir evlenme teklifi almadım ki benim için de sorun değil zaten yaş 30 olmuş nerdeyse 20'li yaşların başında hayal ederdim vs ama artık çocukça geliyor bana.. Lakin ailem özellikle babam buna çok kafayı taktı. Bütün kuzenlerine pırlanta yüzük alındı sana alınmayacak mı sen değersiz misin o kadar rezil olucaz bütün amcalarına vs yedi bitirdi beni... Ne diyeyim baba bana pırlanta al mı diyeyim diyorum de tabi millet aldırıyor çatır çatır diyor ya ben böyle bir şey diyemem... Şimdi de diyor ki ben alıcam sana bir tek taş nişanda ben takıcam utansın yüzü kızarsın diyor offf çok sıkılıyorum arkadaşlar ne yapmam lazım babamı da kırmak istemiyorum erkek arkadaşıma da asla böyle bir şey diyemem.. bir akıl verin kafam işlemiyor artık (bir arkadaşımın hesabından yazıyorum sağolsun kendi de bir çözüm bulamayınca hesabını verdi danışabilmem adına eski mesajlara bakınca alakasızlığı görüp şaşırmayın)

babanız sakın böyle bişey yapmasın. ne kadar ayıp olur. muhtemelen nişanlınız da alacaktır yani.

Böyle saçmalık mi olurmuş. El için mi yasiyormus babanız. Evlilikte saygı ve sevgi pirlantadan daha önemli olmasaydı zenginler hiç bosanmazdi

Ilk defa boyle bisey duydum hadi anneler derde babalar konusmaz ki boyle konulari

Hiç olmadı tektaşını sonra kendin alırsın
Nil'in şarkısındaki gibi
Baban hemen show yapmasın damada, ayıp
Beyaz altın olmaz demek ille de pırlanta, mücevher düşkünü kadınlara benziyo baban. Kol saati altın mı merak ettim

Kuzenlerinize alınan pırlantaların kaç karat olduğunu, hangi renk olduğunu ve hangi berraklıkta olduğunu merak ettim açıkçası.

Babanızın bu kadar büyüttüğü pırlanta kaç liralık acaba

1.000 TL'ye de tek taş var, 20.000 TL'ye de
Babanız hangisini istiyor?

Nişanda takmıcagını nerden biliyosunuz. O meret illa evlenme teklifi yapılınca takılan bişey değil

ben babanızı haksız görmüyorum. çünkü ilerde kuzenlerin akrabaların birbirlerine tek taşlarını gösterip evlilik teklifi hikayelerini anlatırken senin ister istemez üzülebileceğini düşünüyor olabilir. babalar kız çocuklarına kıyamaz ve baba evinden gördüğünün altını görmesin derler. erkek arkadaşınıza söyleyin bence bir tek taş alıversin yahu olur mu öyle şey

Can'ım bu anneler babalar bizi isters ediyor zaten. Hiç stres olma tabiki bir tek taş alıp takmak zorunda. Ama pırlanta mı olur altın mı orasına erkek arkadaşın karara verir. Pırlanta al demek de ayıp olur gibi. Ayrıca pırlantalar küçücük ya inan. Nişanlım bana evlenme teklifi ederken pırlanta almış. Ben fiyatını görünce çok kızdım ona.ne gerek vardı dedim. Bir ara hiç hatırlamıyorum zen de bir pırlanta yüzük beğenmişim. O yüzden almış. neyse bence pırlanta çok ama çok gereksiz. Benim fikrim bu. İnan takmıyorsun bile. Ben alyansımı takıyoum genelde

Eşlerin birbirine verdiği değer pırlantayla altınla yüzükle ölçülmez ki. Babanız çok yanlış düşünüyor.

Ayrıca ben pırlantaya politik olarak karşıyım. Leonardo Di Caprio'nun oynadığı bir film var, adı "Kanlı Elmas". İmkan varsa oturup babanızla izleyin.

Sıkma canını Alyans alırken yanına bir de tek taş alınıyormuş de alın

Ille de gerçek olmak zorunda değil

Gerçek yüzük almaya gitmiştim bir yüzük beğendim o gerçek pırlanta değil ucuzmuş mesela ama güzeldi

Bir arkadaşım eşine tek taş da isterim herkeste var nişan yüzüğü alınırken yanına demiş o da o kadar paramız yok deyince gerçek olması Zorunda değil demiş almış takmış bir de bunu bana anlattı mesela

Yakın olmayanlar bilmiyor ailesi
Vs de ben biliyorum

Mutluluk önemli parmağında kaşıkçı
Elması olsa kaç yazar

Not normalde isteme ne gereksiz vs derdim de babanda nişanda sana tek taş takacak potansiyel gördüm elalem ne der bu damat kötü derler korkusu sarmış

canım ya ne emitasyonlar var ayırt edilemez gerçeğinden babanada çok vır vır ettin kalbimi kırdın bende kendim aldım de.sevdiğime bende söyleyemezdim bu aşamada.

Adam nişan takilirken bir yuzuk alip gelecektir herhalde yuzuksuz nisanlanacak degilsiniz onu secmeye gittiginizde ucuz yollu bir tek tas alin gitsin. Simdiden aileleri karsiniza almayin.

En iyisi bu.

Bi ara çekersin sevgilini, ben öyle kalın pahalı yüzük sevmem. İnce ucuz bi tektaş olsun. sıkar parmağımı de

bence alır zaten ama almazsa bile boşver babanı da annenide susturmak senin elinde ben mutluyum memnunum gerek yok böyle bişi isteyemem de.
anne babaların böyle şeylere karışmasına çok karşıyım durduk yere ortalık geriliyor sonra.

biz gümüş yüzükle nişanlandık benim tarafımdan herkes ayıpladı bu ne rezillik falan dediler.
öğrenciydik aileler okulun bitmesini bekleyin dedi biz beklemedik sırf engel olmasınlar diye yüzükleri de aldık dedik
babamda annemde çok bozuldu hele bizim taraf şok
kurdale kesildi eşim cebinden bi tek taş çıkardı buda benim nişanlıma hediyem diye o zaman da ben şok
seninki de alır galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…