Aynen benim annem Babamda öyle davrandı. Onları zorlamamak adına neredeyse herşeyi biz yaptık. Ama değmezmiş. Sizin eşiniz ve ailesi iyiymiş ne güzelBen şu "çocuğumun iyiliği ve mutluluğu için" adı altında damat tarafından sürekli birşeyler istenmesini anlayamıyorum. Yahu bizimkiler neredeyse üzerime para verecekti (yaptıkları masraflarla vermiş gibi oldular zaten) yine de mutluyum ya inanamıyorum. Babam sadece eşimin nereden mezun olduğunu ve mesleğini sordu. Maaşını bile sormadı ya. Annesi babası ayrı olduğu için "belki istemeye yalnız gelmek zorunda kalabilirim" dedi, babacığım da "sen kendine güvenip gelmişsin ben sana kefilim" dedi ya la... Kılıma bir zarar gelecek olsa dünyayı yakacak babam 'benim mutluluğum adına' hiç bir şey istemedi. Artık bırakın takılan takıyla, yapılan bohçayla, millete hava atmalık evlenme teklifleriyle değer biçmeyi. İkisi doğru orantılı değil maalesef.
Herseyi kiz tarafi ustlenince erkek tarafi kendini cok kiymetli saniyor.Aynen benim annem Babamda öyle davrandı. Onları zorlamamak adına neredeyse herşeyi biz yaptık. Ama değmezmiş. Sizin eşiniz ve ailesi iyiymiş ne güzel
İnsan olan anlıyor. Tamamen karşı tarafın insanlığına kalmış. Ablama da aynıları yapıldı ailesi her zaman Allah razı olsun hep destek oldunuz çok anlayışlıydınız der.Herseyi kiz tarafi ustlenince erkek tarafi kendini cok kiymetli saniyor.
Bence erkek tarafi her zaman biraz daha fazla masraf yapmali.
Başınız sağ olsunArkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Şöyle bir durum var ki sanırım önceden belirtmeliydim bunu annem hayatta değil ne yazık ki bunun etkisi var mı bilmiyorum babamın bu davranışlarında ama hiçbir şekilde karşıma almak kırmak istemiyorum onu çok zor zamanlar geçirdive ben defalarca bunların önemli olmadığını zaten benim böyle bir şey istemediğimi vs vs söyledim ama o bana inanmıyor bence bunları söylerken o üzülmesin diye dediğimi düşünüyor aslında içten içe benim de buna içerlendiğimi düşünüyor halbuki alakası yok.. Bir de alyans alacağız tabi ki ama onun dışındaki her şey sonradan çıkan bir moda aslında "adetten" falan da olmayan ekstralar yani böyle şeyler insanın içinden gelirse alınır ve hediye edilir asla bir zorunluluk yok nişanda şu alınır bu takılır bana itici geliyor açıkçası.. Of pişman oldum yeminlen herkesi memnun etmek çok zor..
Aynen benim annem Babamda öyle davrandı. Onları zorlamamak adına neredeyse herşeyi biz yaptık. Ama değmezmiş. Sizin eşiniz ve ailesi iyiymiş ne güzel
Annesi vefat etmiş.normalde bu elalemin kızları diye başlayan muhabbetleri anneler yapar, babanıza şaşırdımbelki sözde tektaş takma planı vardır sevgilinizin
Aynen öyle oluyor gerçekten. Değen birine yapılmışsa emekler ziyan olmuyo.Eşim bu konuda çok vefalı. Hep der, herşeyi sizinkiler sayesinde yaptık diye. Bayramda ilk bizimkilere gidilir, aynı anda aileler plan yaptıysa bizimkileri tercih eder. Babamın sonradan maddi durumu bozuldu ve babamın iki oğlu olmasına rağmen ilk koşan eşim oldu. Babam paralı damada yatırım yapmadı, oğul sahibi oldu. Ailesi de pek iyi sayılmaz, neler yaşadık. Fakat onların ağzını bile açtırmıyor eşim, hiç bir şey yapamıyorlar.
sonradan okudum..Annesi vefat etmiş.
Ben şu "çocuğumun iyiliği ve mutluluğu için" adı altında damat tarafından sürekli birşeyler istenmesini anlayamıyorum. Yahu bizimkiler neredeyse üzerime para verecekti (yaptıkları masraflarla vermiş gibi oldular zaten) yine de mutluyum ya inanamıyorum. Babam sadece eşimin nereden mezun olduğunu ve mesleğini sordu. Maaşını bile sormadı ya. Annesi babası ayrı olduğu için "belki istemeye yalnız gelmek zorunda kalabilirim" dedi, babacığım da "sen kendine güvenip gelmişsin ben sana kefilim" dedi ya la... Kılıma bir zarar gelecek olsa dünyayı yakacak babam 'benim mutluluğum adına' hiç bir şey istemedi. Artık bırakın takılan takıyla, yapılan bohçayla, millete hava atmalık evlenme teklifleriyle değer biçmeyi. İkisi doğru orantılı değil maalesef.
Bende evlilik teklifi almadim. Guzel ve şık bir tektaş almak istiyorum bu nedenle dugune yakin alacagim. Suan nisanliyim ama degerli bir tektasim yok yani bunuda hic sorun etmedim.
Babanizda elegune karsi kendini eksik gostermenek icin tektaş istiyor.
Ben alir ben takarim falan o cok ayip olur.
Alyanslarinizi aldiniz mi peki?
Hay ağzına sağlık, gerçekten o dönemlerde huzursuzluğu ailelerin yaklaşımı oluşturuyor, aileler böyle teskin edici konuşsa ben gerçekten inanmıyorum evlenme arefesinde bir kızın altını şunu bunu kafasına takacağını.
Benim zerre kadar umrumda değilken nişan sonrası annem ve yengem ve benzeri kadınları dolduruşuna o kadar geldim ki nişanı atacaktım az dahanişan alışverişini getirdikleri kullanılmış eski valizi attım arabaya sabahın 5 inde nişanlımın kapısına gidip aşağı indirdim ayrılma noktasına geldik, çok şükür ki sevgimiz ağır bastı da 10 dakika sonra saçmaladığımızı anladık.
Ben ayrılsam böyle moktan bir sebeple annem kızımın iyiliği için demeye devam mı edecekti ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?