Nişan sıkıntıları... Ne yapmalıyım?? :(

canım ya ne emitasyonlar var ayırt edilemez gerçeğinden babanada çok vır vır ettin kalbimi kırdın bende kendim aldım de.sevdiğime bende söyleyemezdim bu aşamada.

Bu da bi yöntem ama sevgiline durumu nasıl izah edeceksin. Onu planla.

Bizde Alyans + Tek taş olur. Ama bana tektaş mantıksız geliyor. o kadar paraya buz dolabı alırım. imitasyon olsun dersin

Bizde alyans tek taş beş taş hepsi alınır nişanda. Baktım tektaşı almış sevdiceğim bende masraf olmasın diye beş taş aldırmadım. Geçenlerde sordu beş taş alayım mı diye bende sakın bana bir daha pırlanta alma dedim. Para tuzağı ya emin ol. Alma bence. Aldırma da . Babana da söyle

Ben 23 yasindayim evlenme teklifi almadim 8 yildir sevdigim kisiden :) ve bir pirlantam var.
Ki pirlanta almasa da olurdu.
Belki nisan günü kayinvalideniz takacaktir tektas. Olabilir yani böyle seyler. Benimkini nisan günümde taktilar.
Bazen büyükler el ne der diye cok takip en mutlu günleri huzursuz edebiliyorlar.
Siz kulaklarinizi tikayin. O günün keyfini çıkarın

çok inceymiş eşin , ama sanmıyorum seninkinin muhadili çok olsun. benimki bişeye gerek yok diye ağzımdan bi kere çıksın yeter anında konuyu kapatır unutur bizde de aileler biraz bekleyin para biriktirin vs dedi biz dinlemeyip erken evlendik o zaman eşya seçerken en ucuzunu aldım herşeyin, kendimi de avutmak adına "yaa ne gerek var bir koltuğa 10 bin para vermeye bak bizimki 2 bin ama ne güzel " dedim. şimdi durum iyi çok şükür, 3 kere de taşındık eşyalar pert oldu kedimiz vardı tırmıkladı yırttı falan , ev aldık o eve taşınırsak bu eşyaları götürmem yenisini alırım herşeyin diyorum "hani eşyaya çok para vermeye gerek yok demiştin daha kaç sene oldu evleneli ne gerek var değiştirmeye " diyor

Benim kuzenlerimden gördüğüm kadarıyla şöyle oldu: evlenme kararı alındı, aileler tanıştı söz için de pırlanta yüzük ve alyans alınmaya beraber gidildi. Yani evlenme teklifi yok o zaman pırlanta yok gibi bir durum olmadı. Sizde iki taraftan aile üyeleriyle veya başbaşa artık nasıl isterseniz gidip pırlantanızı ve alyanslarınızı alabilirsiniz

Damat adayını ve ailesini tanısaydım keşke.

"CANINI SEVEN KAÇSIN" derdim.

Şimdiki babalar da bi tuhaf.

Erkek arkadaşınla alyans almaya gideceksiniz değil mi? Kuyumcu zaten gösterecektir tektaşları. O da eşek deüil ya alır :)

Bu arada baban ilginçmiş ama haklı alması gerek.

Babanızın bu tür işlere karışıp baskı yapması gereksiz saçmalık. Babanız kendi alırda takarsa çok ayıp olur belki sorunlar oluşur.
Tek taş modası da önceden yoktu yeni modalardan biri oldu. Bence nişanlınız takmak zorunda da değil. İçinden gelirde alırsa hediye olarak o başka.
Babanıza sorun bakalım senın zamanında tek taş var mıydı şart mıydı diye.
Artık evlencek kişilere de aileler bu kadar karışmasın. İki kişinin arasında ki evlilik teklifine tek taş yüzüğüde karışan ailelere pes artık !!

babana tamam alınacak baba dersin
nişan ne zaman olacak
baya varsa bir süre sonra yüzüklere bakın yanında tektaşlı alın yada yada ayrı alırsınız

Lakin ailem özellikle babam buna çok kafayı taktı. Bütün kuzenlerine pırlanta yüzük alındı sana alınmayacak mı sen değersiz misin o kadar rezil olucaz bütün amcalarına vs yedi bitirdi beni...

Ya arkadaşım kusuruma bakma da ben babana acayip uyuz oldum :)
Senin neyi istediğin ve duygularından önce, kendi kardeşleri arasındaki itibarını(!) düşünüyor.

Eşim bana evlenme teklifini telefonda yaptı. "Evlensek mi?" gibisinden mesaj atmış.
Nişanda takılan yüzüklerimizi birlikte seçtik, gidin siz de bunu yapın. Allah aşkına bu büyütülecek bir şey değil ki.
Hayatinanlamisensin arkadaşımız da çok güzel bir noktadan yakalamış "Damadı soğutursunuz" demiş.

Ne babanın bu söylediklerini git sevgiline söyle, ne de sevgilinin söylediklerini babana taşı. Senin yapacağın, yüzüğü birlikte seçerken "Hayatım bütçemiz ne kadar? Ben şöyle bir yüzük istiyorum ama bizi zorlar mı bu?" diyeceksin. Orada illa ki bi nüans olacak, erkek arkadaşın gönlünü yapmak için senin istediğine yaklaşacaktır. Babanı karıştırma.

Çok pahalı bir pırlanta yüzük, evliliği mükemmel yapmıyor.
Babanla iletişiminiz nasıldır bilemem ama, gırgıra al ufaktan: "Rezil olmayalım baba, yüzüğü sen al şanımız yürüsün" gibisinden.

her aile çocuğu için en iyisini ister ama düşünmek lazım damat adayının bunu alabilecek gücü var mı ? benim tektaşın vardı ama 2 defa taşı düştü belki de sahteydi ama hiçbir zaman gidip baktırmadım düşünüp alması yeterdi, sonuçta taşsız kalınca gittin 5 tl ye atom taktırdım bazen kullanıyorum

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Şöyle bir durum var ki sanırım önceden belirtmeliydim bunu annem hayatta değil ne yazık ki bunun etkisi var mı bilmiyorum babamın bu davranışlarında ama hiçbir şekilde karşıma almak kırmak istemiyorum onu çok zor zamanlar geçirdi ve ben defalarca bunların önemli olmadığını zaten benim böyle bir şey istemediğimi vs vs söyledim ama o bana inanmıyor bence bunları söylerken o üzülmesin diye dediğimi düşünüyor aslında içten içe benim de buna içerlendiğimi düşünüyor halbuki alakası yok.. Bir de alyans alacağız tabi ki ama onun dışındaki her şey sonradan çıkan bir moda aslında "adetten" falan da olmayan ekstralar yani böyle şeyler insanın içinden gelirse alınır ve hediye edilir asla bir zorunluluk yok nişanda şu alınır bu takılır bana itici geliyor açıkçası.. Of pişman oldum yeminlen herkesi memnun etmek çok zor..

bu dönemde kimse memnun olmuyor kendi keyfine bakacaksın, takmayacaksın

düşündüm düşündüm bu durumda ben olsam napardım bulamadım
evet babanızın bu konuya karışmaması gerek ama karışmış adamcağız, kendisinde o hakkı görmüş demek. bunu sevgilinize söyleseniz, babamın böyle bir düşüncesi var illa pırlanta olmasına gerek yok gönlü kalmasın alalım bi tektaş deseniz yanlş mı anlar sevgiliniz?

valla ben de babanı haklı buldum kısmen..
evlilik teklifsiz, evlilik mi olur??
eşim geldi evlenme teklifi etti diz çöktü falan iş yerinde sonra bir kutu verdi açtım heyecanla kolye çıktı! hayır dedim . şok oldu tabi beklemiyordu.
verdim kolyeyi kendine böyle evlenme teklifi mi olur dedim.
google yazsan evlenme diye karşına ilk yüzük çıkar dedim. maddiyatı geç manevi hatırası var. 4 yıl oldu evlilik teklifi görünce laf atarım hemen. yüzüksüz evlenme teklifi eden ilk insan diye
neyse işten çıktım markete gittim baktım illa gel oturalım şurda diye beni cafeye götürdü. yüzük alıp gelmiş etti teklifi

bence sizde deyin nişanımız olacak ama ileride kısmet olursa çoluk çocuğumuza anlatacağım bir evlenme teklifi alamadım senden diye. bunda utanacak bişey de yok.. herhalde o da akıl edip alır yüzüğü. ama illa pırlanta diye diretmek yersiz tabi..

he biizmki öyle bişi dese hemen çalışıyorum alırım diye çemkiririm bişi diyemez
bende bi kere gerek yok desem oda uzatmaz yoksa yok der ama işime geldiğinde değiştirirm zaten o kadar konuşuyorum ki adam yeteeer sus ne istiyorsan yap diyor

benim ailem laf ederdi biliyordum, hiç başımız ağrımasın dedim alyansı da tek taşı da aldık, sadece nişanda ve düğünde taktım bidaha takmadım bile, sonra da evime hırsız girdi tek taşı da götürdü zaten
yani gereksizdi ama bir yüzük için başımı ağrıtamazdım.

Ben şu "çocuğumun iyiliği ve mutluluğu için" adı altında damat tarafından sürekli birşeyler istenmesini anlayamıyorum. Yahu bizimkiler neredeyse üzerime para verecekti (yaptıkları masraflarla vermiş gibi oldular zaten ) yine de mutluyum ya inanamıyorum. Babam sadece eşimin nereden mezun olduğunu ve mesleğini sordu. Maaşını bile sormadı ya. Annesi babası ayrı olduğu için "belki istemeye yalnız gelmek zorunda kalabilirim" dedi, babacığım da "sen kendine güvenip gelmişsin ben sana kefilim" dedi ya la... Kılıma bir zarar gelecek olsa dünyayı yakacak babam 'benim mutluluğum adına' hiç bir şey istemedi. Artık bırakın takılan takıyla, yapılan bohçayla, millete hava atmalık evlenme teklifleriyle değer biçmeyi. İkisi doğru orantılı değil maalesef.

500tl ye bile var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…