Nişan sıkıntıları... Ne yapmalıyım?? :(

Ben evlenme teklifi almadim fakat esimle birbirimizi cok seviyoruz. Bana cok deger veriyor, saygi duyuyor.

Hayatta hersey mukemmel gitmeyebilir fakat dogru insani bulmak mukemmeldir.:21:

Babanin da dusundukleri vardir, cok gormeyin, herkes cok elestirmis, adam tek basina kizini buyutmus, isteyebilir.

Onun da gonlu hos olsun, gidin ufak bir pirlanta alin bence.

Canim evlilik teklifi önemli değil ama.bence yüzük önemli ya.yani benim içimde kaldı en azından ondan söylüyorum. Cahilligime ve kuzenlerimin arasında ilk evlenen lerden olmama denk geldi evliliğim. Evet her şey maddiyat değil. Pırlanta, altın , eşya demek değil. Ama tamam da insan da biraz değer verildiğini hissetmek ister.

Benim kv dem pırlanta olmayacak diğerlerine almadık dedi. İstediğimiz düğün salonu olmadi. Diğerlerine olmamış orda.istedigim takımları alamadık. Diğerleri öyle almamış. Artık ailemle eşim arasında kalmaktan çok sıkılmıştim .düğünü öylesine yapmış gibi eşyaları öylesine almış gibi olduk.esimle ikimiz çalışıyoruz. Eşimin ve benim birikimimiz vardı da evlenirken.ama hayır biz üstüne para koyamayiz herseyi ailesi yapacakmış oğulları parasini harcamasinmis. É iyi de öyle hiccc içime sineye bir evlilik hazırlığı yaşadım ve bu yüzden ilk yılı esime zehir ettim.
Nitekim bu sebeplerden dolayi pırlanta alınmadı. Normal bir alyans ve bir pirlanta olmayan tektaş yüzük alindi.o tektaş yüzüğü de öyle ince seçtim ki...kv dem sonradan utandı da bir küpe aldı. Ama ailedeki herkes çok da ayipladi.ayni paraya tektaş alınsa daha hayra geçerdi. Ben onlardan para bile istemedim.kendim alacaktım. Hayiiiiir dediler.

Yani sağolsunlar borçlu harclı evlendirmedi ikimizin de ailesi.evet bu önemli. Ama hiç bir şeyi istediğim gibi yapmadı karşı taraf.onlarin bütçelerinin üstüne para koymamiza da izin vermediler. Sırf biz yaptık demek için.

Baban haklı. Bence cok hakli.yasadiginiz cevre sosyal ortamlariniz boyle demekki.ben evlenmeden once babamin bazi sözlerini dinlemedigim icin pismanim ne yazikki.sumdi sen babanı karıştırmadan kendin söyle sevgiline.herkeste görüyorum çok hoşuma gidiyor diye.butcemize göre birseyler alalım mi de bir bakalım.hem babanın gönlü olur.
Ben de en iyisi benimki iyilik bile yaramadı bana.onu da laf ediyorum.ama babanın da içinde kalmasın içinde uhde olan biri olarak diyorum

Ben şu "çocuğumun iyiliği ve mutluluğu için" adı altında damat tarafından sürekli birşeyler istenmesini anlayamıyorum. Yahu bizimkiler neredeyse üzerime para verecekti (yaptıkları masraflarla vermiş gibi oldular zaten :KK70: ) yine de mutluyum ya inanamıyorum. Babam sadece eşimin nereden mezun olduğunu ve mesleğini sordu. Maaşını bile sormadı ya. Annesi babası ayrı olduğu için "belki istemeye yalnız gelmek zorunda kalabilirim" dedi, babacığım da "sen kendine güvenip gelmişsin ben sana kefilim" dedi ya la... Kılıma bir zarar gelecek olsa dünyayı yakacak babam 'benim mutluluğum adına' hiç bir şey istemedi. Artık bırakın takılan takıyla, yapılan bohçayla, millete hava atmalık evlenme teklifleriyle değer biçmeyi. İkisi doğru orantılı değil maalesef.
Aynen benim annem Babamda öyle davrandı. Onları zorlamamak adına neredeyse herşeyi biz yaptık. Ama değmezmiş. Sizin eşiniz ve ailesi iyiymiş ne güzel

Bende evlilik teklifi almadim. Guzel ve şık bir tektaş almak istiyorum bu nedenle dugune yakin alacagim. Suan nisanliyim ama degerli bir tektasim yok yani bunuda hic sorun etmedim.
Babanizda elegune karsi kendini eksik gostermenek icin tektaş istiyor.
Ben alir ben takarim falan o cok ayip olur.
Alyanslarinizi aldiniz mi peki?

Aynen benim annem Babamda öyle davrandı. Onları zorlamamak adına neredeyse herşeyi biz yaptık. Ama değmezmiş. Sizin eşiniz ve ailesi iyiymiş ne güzel
Herseyi kiz tarafi ustlenince erkek tarafi kendini cok kiymetli saniyor.
Bence erkek tarafi her zaman biraz daha fazla masraf yapmali.

Aganin eli tutulmazmis madem baban sana pirlanta yuzuk alacak alsin
Nisanda belki damat pirlanta alacaktir
Almazsa da dert degil pirlanta olmadan da evlenilebiliyor bakiniz ben ;)

Herseyi kiz tarafi ustlenince erkek tarafi kendini cok kiymetli saniyor.
Bence erkek tarafi her zaman biraz daha fazla masraf yapmali.
İnsan olan anlıyor. Tamamen karşı tarafın insanlığına kalmış. Ablama da aynıları yapıldı ailesi her zaman Allah razı olsun hep destek oldunuz çok anlayışlıydınız der.

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Şöyle bir durum var ki sanırım önceden belirtmeliydim bunu annem hayatta değil ne yazık ki bunun etkisi var mı bilmiyorum babamın bu davranışlarında ama hiçbir şekilde karşıma almak kırmak istemiyorum onu çok zor zamanlar geçirdi :KK43: ve ben defalarca bunların önemli olmadığını zaten benim böyle bir şey istemediğimi vs vs söyledim ama o bana inanmıyor bence bunları söylerken o üzülmesin diye dediğimi düşünüyor aslında içten içe benim de buna içerlendiğimi düşünüyor halbuki alakası yok.. Bir de alyans alacağız tabi ki ama onun dışındaki her şey sonradan çıkan bir moda aslında "adetten" falan da olmayan ekstralar yani böyle şeyler insanın içinden gelirse alınır ve hediye edilir asla bir zorunluluk yok nişanda şu alınır bu takılır bana itici geliyor açıkçası.. Of pişman oldum yeminlen herkesi memnun etmek çok zor..
Başınız sağ olsun
Siz çok aklı başında birisiniz
Babanızın her dediğine tamam demeyin, yanlış düşünüyor

normalde bu elalemin kızları diye başlayan muhabbetleri anneler yapar, babanıza şaşırdım:KK48:belki sözde tektaş takma planı vardır sevgilinizin

Eşim bu konuda çok vefalı. Hep der, herşeyi sizinkiler sayesinde yaptık diye. Bayramda ilk bizimkilere gidilir, aynı anda aileler plan yaptıysa bizimkileri tercih eder. Babamın sonradan maddi durumu bozuldu ve babamın iki oğlu olmasına rağmen ilk koşan eşim oldu. Babam paralı damada yatırım yapmadı, oğul sahibi oldu. Ailesi de pek iyi sayılmaz, neler yaşadık. Fakat onların ağzını bile açtırmıyor eşim, hiç bir şey yapamıyorlar.

D DeNtiN
Evveliyatla mutluluklar dilerim. Bazen erkekler düşünemiyorlar, benim eşim evlilik için evrakları teslim etmeye gideceğimiz gece evlenme teklif etti. Benim ailemde Çırağan Sarayı'nda teklif yapan kuzenim var oysa :)

Bunlar önemli şeyler değil, önemli olan sizi bir ömür yalnızca kalbinin üzerinde değil, başının da üzerinde taşıyacak bir eş olabilmesi.

Eşim bu konuda çok vefalı. Hep der, herşeyi sizinkiler sayesinde yaptık diye. Bayramda ilk bizimkilere gidilir, aynı anda aileler plan yaptıysa bizimkileri tercih eder. Babamın sonradan maddi durumu bozuldu ve babamın iki oğlu olmasına rağmen ilk koşan eşim oldu. Babam paralı damada yatırım yapmadı, oğul sahibi oldu. Ailesi de pek iyi sayılmaz, neler yaşadık. Fakat onların ağzını bile açtırmıyor eşim, hiç bir şey yapamıyorlar.
Aynen öyle oluyor gerçekten. Değen birine yapılmışsa emekler ziyan olmuyo.

Valla ben 20 li yaşlarımda nisanlandim. O zaman bile heves etmedim böyle saçma şeylere. Yok kalpli balonlar, yüzükler, güller, böcekler... Millet sırf sosyal medya da paylaşmak için istiyor artık bunları. Hiç romantik de degil ayrıca kadınların sidik yarıştirmasindan başka bisey değil. Bence de istemeyin. Babanızı da ikna edin sakin böyle bi rezillik yapmasın. Daha neler! Kusura bakmayın ama babanız da çok gosteris meraklısı biriymiş. Kızım mutlu ol demiyo da amcanlar ne der diyo.. pes :KK20:

Ben şu "çocuğumun iyiliği ve mutluluğu için" adı altında damat tarafından sürekli birşeyler istenmesini anlayamıyorum. Yahu bizimkiler neredeyse üzerime para verecekti (yaptıkları masraflarla vermiş gibi oldular zaten :KK70: ) yine de mutluyum ya inanamıyorum. Babam sadece eşimin nereden mezun olduğunu ve mesleğini sordu. Maaşını bile sormadı ya. Annesi babası ayrı olduğu için "belki istemeye yalnız gelmek zorunda kalabilirim" dedi, babacığım da "sen kendine güvenip gelmişsin ben sana kefilim" dedi ya la... Kılıma bir zarar gelecek olsa dünyayı yakacak babam 'benim mutluluğum adına' hiç bir şey istemedi. Artık bırakın takılan takıyla, yapılan bohçayla, millete hava atmalık evlenme teklifleriyle değer biçmeyi. İkisi doğru orantılı değil maalesef.

Hay ağzına sağlık, gerçekten o dönemlerde huzursuzluğu ailelerin yaklaşımı oluşturuyor, aileler böyle teskin edici konuşsa ben gerçekten inanmıyorum evlenme arefesinde bir kızın altını şunu bunu kafasına takacağını.
Benim zerre kadar umrumda değilken nişan sonrası annem ve yengem ve benzeri kadınları dolduruşuna o kadar geldim ki nişanı atacaktım az daha:KK57: nişan alışverişini getirdikleri kullanılmış eski valizi attım arabaya sabahın 5 inde nişanlımın kapısına gidip aşağı indirdim ayrılma noktasına geldik, çok şükür ki sevgimiz ağır bastı da 10 dakika sonra saçmaladığımızı anladık.
Ben ayrılsam böyle moktan bir sebeple annem kızımın iyiliği için demeye devam mı edecekti ?

Bende evlilik teklifi almadim. Guzel ve şık bir tektaş almak istiyorum bu nedenle dugune yakin alacagim. Suan nisanliyim ama degerli bir tektasim yok yani bunuda hic sorun etmedim.
Babanizda elegune karsi kendini eksik gostermenek icin tektaş istiyor.
Ben alir ben takarim falan o cok ayip olur.
Alyanslarinizi aldiniz mi peki?

Peki içinizde kalmadı mı o teklifi almamak?

Hay ağzına sağlık, gerçekten o dönemlerde huzursuzluğu ailelerin yaklaşımı oluşturuyor, aileler böyle teskin edici konuşsa ben gerçekten inanmıyorum evlenme arefesinde bir kızın altını şunu bunu kafasına takacağını.
Benim zerre kadar umrumda değilken nişan sonrası annem ve yengem ve benzeri kadınları dolduruşuna o kadar geldim ki nişanı atacaktım az daha:KK57: nişan alışverişini getirdikleri kullanılmış eski valizi attım arabaya sabahın 5 inde nişanlımın kapısına gidip aşağı indirdim ayrılma noktasına geldik, çok şükür ki sevgimiz ağır bastı da 10 dakika sonra saçmaladığımızı anladık.
Ben ayrılsam böyle moktan bir sebeple annem kızımın iyiliği için demeye devam mı edecekti ?

Dolduruşa gelince "aman bu valizi atarım, yerine beğendiğimi alırım, önemli olan sevdiğimle başbaşa olmak" diye düşünemiyor insan. Dediğin gibi nişanı atsan mutsuz olacaktın. Hani mutluluğun içindi?

Back
X