• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan ve evlilik alışverişini yaparken

ya aslında bunlar her iki aileninde görevi ama maalesef eşimin ailesi biz nişan çeyizine çıktığımızda tatillerini kesip gelemediler babamla annem şok oldu ama allah razı olsun herşeyde yardımcı oldular ev tuttuk ben eşim ve ablam boyayıp temizledik annem yemek yapıp yolladı babam eşyaları taşımada yardımcı oldu bunlarda misafir gibi nikaha geldi yüzlerine bile bakmadım hiç öpmedim kendimi geri çektim şimdi bişey olduğu zaman hee onu bana annem almıştı heee onu babam söylemişti ama biz şunu aldık gibi şeyler söylüyorum kararıp kalıyorlar yerin dibine girmezler çünkü o kadar yüzsüzler şimdi hiç üzülmüyorum 2 yıl oldu iyikide gelmemişler yardıma bayramdan 1 2 gün önce temizlik yapılır ya kaynana evinde beni çağıramıyorlar ohhh yapsın enayiler gecen yıl görümcem bana yakın bi yere taşındı diyemedi gelin gel yardım et öle kendi başına temizledi onun için sıkmayın canınızı sizi kullanamıyorlar zaten 5 alınacağına 3 alınsın ne olacak 2 yıllık evliyim halen bir çok şeye ihtiyacım var teknolojiye yetişemeyizki herşeyden 1 tane olsun evinize geçince 3 tane olur nasıl olsa.

şimdilerde moda oldu galiba kendi başına evlenme

önceden hiç böyle şeyler duymuyorduk. şimdi kimi duysan kendi başlarına almışlar herşeyi.

arkadaşta zaten herşeyimi alsınlar demiyorsun destek olsunlar yanımızda olsunlar diyor

gönül ister tabi istemezmi ö mutlu günlerinde eşinin aileside senin ailende yanında olsun fikir versinler birdaha belki hiç yaşanmayacak şeyler bunlar ama ne yazıkki oturdukları yerden kalkmayan insanı zorla kaldıramazsın içine atar gidersin alışverişine onlar gelmiyor diye vazgeçemezsin e durum öyle olunca kendi başına evleniyormuşsun gibi oluyor ben halen üzülüyorum neden benim çeyiz alışverişimde olmadılar neden düğünüme misafir gibi gelip takı takıp gittiler ama napayım bitti gitti artık düşün düşün zararı bana yanlış anlamasın kimse kaynanasına temizlik yapan asla enayi değil ben yalaka eltim için dedim onu bide çok bilmiş ukala 2 görümcem için.

şimdilerde moda oldu galiba kendi başına evlenme

önceden hiç böyle şeyler duymuyorduk. şimdi kimi duysan kendi başlarına almışlar herşeyi.

arkadaşta zaten herşeyimi alsınlar demiyorsun destek olsunlar yanımızda olsunlar diyor
evet canım aynen öyle şimdilerde resmen moda oldu yani eskiden hiç böyle değildi ben çevremdede görmedim zaten o yüzden tuhafıma gidiyor. Aileler böyle günde olmayacaksa ne zaman olucak ben anlamadım. Ben söyledim diye tepki gösterenler oldu önceden böyle değilmiydi sanki aileler tanışırdı anlaşırdı iki tarafta bişeyler alırdı bi şekilde olurdu şimdi devir değişti insanlarda bi tuhaflaştı.

Vala iş evlenmeye gelince aman evlenelim, iş ev kurmaya gelince ailesi yapsın bana ne olmuyor güzelim....
Keşke yardımcı olsalar, olabilseler.. Ama durumları yoktur, ya da akıl edemiyorlardır...
Valla evlenen sizsiniz, evin ihtiyaçlarını da beraber karşılayacaksınız, anası babası yapmıyorsa benim hiç görevim değil diyorsan da evlenme o zaman, kimse seni bıçak zoruyla evlendirmiyor...
Haa nişanlımı seviyorum onsuz bir hayat düşnemiyorum diyorsan beraber tutacaksınız işin ucundan gerekirse 1 ssene geç evleneceksiniz hazırlıkları tamamlamak için yada eksik gedik evenip evlendikten sonra tamamlayacaksınız...
Banane gelin alıyorlar yapsınlar dem liksiniz yok kimseye, o zaman da size derer ki zorlamı alıyoruz kızım seni, bizim elimizden bu kadarı geliyor, istemiyosan evlenme...

Yaa insan sevdiği adamla hayatını birleştirme noktasına geldikten sonra nasıl bu şekilde düşünebilir aklım almıyor..... Ayıp çok ayıp yaa...[/QUO
Hiçte ayıp değil ayrıca akıl edemiyorlar diye bişey yok emin olun herşeyinde farkındalar. Sevdiğim Adam olsa bile benim buna kızmam çok normal sevdiğim insanın bi suçu yok Aileler böyle günlerde gençlerin yanında olmalı nişan alışverişine bile kimsesizler gibi gittim bu çok kötü bi duyguydu benim için. Böyle olmamalıydı. İçime oturdu resmen benim gibi yaşayanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır.

aileyi beğenmiyorsunuz madem bu kadar...
madem bu kadar size hitap etmiyorlar, taşımayın soyadlarını...
yok taşıyacam diyorsanızda daha şimdiden onları öcü gösterecek şeyler bulmayın kendinize...
siz kendinizi paralasınız da paralamasanız da canları isterse yaparlar...
ayranımız bu yarısı su derler oldu bitti...
kimse çocuğunu evlendirmek, her türlü masrafını karşılamak zorunda değilidr...
boşuna yıpranmayın...

Nasıl zorunda değil ya..ZORUNDA
Ben nasıl ailem elden ayaktan düştüğünde bakmak zorundaysam, ailem de bana evlenirken destek olmak zorunda.
Aynı şey erkek içinde geçerli..
Oğullarına evlenirken destek çıkmayan aile asıl ayıbı yapar bence..

Ben nasıl ailem elden ayaktan düştüğünde bakmak zorundaysam, ailem de bana evlenirken destek olmak zorunda.

Evet canım al benden de o kadar niye bu kadar tepki gösteriyorlar anlamıyorum bir ailenin görevidir ister kız ister erkek olsun ben bunu bilir bunu söylerimm

boş ver canım yapmadıkları inan daha iyi.banada ne kayananm ne kayınbabam ne de iki kaynım ve eltim kimse bi yardımda bulunmadı...eşim herşeyi kendi yaptı düşünün düğün günü dağıtılacak pastayı araba süsletmeyi bile kocacım kendi yaptı ama çokta iyi oldu kimse biz sana şunu yaptık biz sana bunu yaptık diyemiyor... ama diğer iki eltime kaynanam neler neler sayıyo ve kayınbabamda aynen öyle ...yani takma canım en iyisi bu

nişan alışverişimi????
yok canım o da ne

Bu konuda da fikrimi söyleyeyim;
Ben nişan alışverişinde neler alınır ne yapılır bilmiyorum, kendi fikrimce pek gerekli görmüyorum.Ona harcayacağım parayla evime birşey alırım diye düşünüyorum.
Bunun için nişan yapmıcam.Sözlüyüm, 2 ay sonra nikah,8 ay sonra da düğün :kedi:

biz de öyle maaile nişan düğün alışverişine falan çıkmadık
sevmem zaten gerekli gereksiz bir sürü şey aldırılır, iki tarafa da külfet
aileler 1 er beyaz eşya alıp düğünleri yaptılar sadece
buna da şükür
evlenmenin her aşamasını alışveriş yapmak bişeyler aldırmak olarak görmemek lazım bence

bu kadar kesin konuşmak doğru mu
yapabilecek durumu yoksa zorlamanın diretmenin manası var mı?
ben ne kendi ailemi ne eşimin ailesini bile bile bu kadar zora koşamazdım açıkçası
nasıl derim illede herşeyimi alacaksınız yapacaksınız
desem de kendi kendime derdim zaten
olmayınca nasıl yapsınlar

bu kadar kesin konuşmak doğru mu
yapabilecek durumu yoksa zorlamanın diretmenin manası var mı?
ben ne kendi ailemi ne eşimin ailesini bile bile bu kadar zora koşamazdım açıkçası
nasıl derim illede herşeyimi alacaksınız yapacaksınız
desem de kendi kendime derdim zaten
olmayınca nasıl yapsınlar

Durumu olmayan bir aileden bahsetmiyorum ki ben..Böyle birşey yazdığım cevapta belirtmedim.
Durumu yoksa, erkek kendine güveniyorsa evlenmeye kalkar, aileden haliyle birşey beklemez.Ama durumu olup hiçbirşeye karışmayanlar var, sözüm onlara benim.

hmm peki o zaman
sen mesajında belirtmeyip direk zorundalar deyince yazma gereği duydum
anlaştık o halde

Bu konuyu açan arkadaşın ailesinin durumu yokmuş... Arkadaş bunu bile bile evleniyor.. Ya evlenmeyecek erteleyecekki nişanlısı isteklerini alabilmek için para biriktirsin.
Yada şikayet etmeyecek....

Benim nişanlımın alesinin durumu da pek ityi değildi.. Aslında vardı da gelenden çok harcama yapıyorlardı.. Nişanlım baştan söyledi, ne yapacaksan ben yapıcam alem destek olamaz dedi...

Ben seviyordum kabul ettim, hiç de gözümde değildi...
5 yıl flört ettik sırf parasızlıktan... 5 yıl boyunca o ev kredisini ödedi ben beyaz eşyaları tamamladım...
Ondan sonra nişanlanıp 6 sy sonra evlendik... Nişan alışverişine ben tek başına çıktım...
Ne onlardan kimseyi istedim ne bizden... Keyfimce istediğim herşeyi aldım.... bana alınacaklarıda nişanlıma alınacakları da kendim gidip aldım oldu bitti..
Hiç de kendimi kimsesizmiş gibi hissetmedim...
Nişanlım hiçbirşeyimi eksik bırakmamak için elinden geleni yaptı..
Haa üzerinden zaman geçince kızıyorum belki ama.. Asla aa asla yapmak zorundalar, görevleri nasıl yapmazlar neden yapmadılar diye en güzel günlerimi kendime zehir etmedim...
Nişanımın isteme gününün nikahın düğünün kısacası her anın keyfini doya doya yaşadım....

Haa eksiklerim olmadı mı, tabii ki oldu, ama onları da yavaş yavaş evlendikten sonra tamamladık...
Ne kendini üzdüğüne ne nişanlını üzdüğüne değmez....

yok zaten biçok şeyi beraber yapacağız şartlar ortada yapacak bişey yok. Ama çevremdede aile desteğiyle evlenenleri görünce imreniyorum doğrusu canım sıkılıyor ama yapacak bişey yok böyle oldu diyede yolumdan dönemem bizimde kaderimiz böyleymiş. ınşallah ileride iyi olur ALLAH evlenene yardım edermiş umarım yuvamızda rahat mutlu oluruzda gerisi önemli değil artık.

hem eşimin hem kendi ailemin desteğiyle oldu herşeyimiz.ama ablam iğnesine kadar eşiyle birlikte aldı herşeyi.yani kişiden kişiye değişiyo.ne hayırlıysa o olsun.ama bence az öz olsun herşey kendi emeğiniz olsun

Back
X