Nişan ve evlilik alışverişini yaparken

evet arkadaşım dediğin gibi maddi zorlukları var kızlarına gelince kredi çekebildiler o evlatda benim erkek arkadaşım evlat değil çünkü zoruma gidiyor tabi böyle duyunca benimde bişey demiyorum yarın öbür gün evime geldiklerinde bakalım nasıl bi duygu yaşayacaklar...

üstelikte kızının evlendiği çocuğun durumu iyi oldugu halde kredi çekildi yani varlıklı biriyle evlendiği halde düşünün yanii

Bence bu duruma hiç üzülmeyin. Şimde belki zorlanacaksınız.
Ancak; herşey bittiğinde hepsini biz yaptık demek çok güzel.
Biz eşimle sadece 5 hafta nişanlı kaldık ve bütün alışveriş
bu döneme sığdı. Kendi aramızda anlaşarak bir kısmını ben
bir kısmınıda eşim aldı eşyalarımızın. Kayınpederim ise düğün
vs gibi konuları halletti. İyiki de böyle olmuş. Halihazırda
evimizde hiç kimsenin birşeyi yoktur. Kendi emeğimizle oldu
herşey....

canım anlıyorum ama bak kayınpederinde düğün vs halletmiş yani bunu demek istiyorum bişeyinde ucundan tutsunlar. Bizde yapalım ama onlarında varlığını hissedelim en azından vallahi kendimi kötü hissediyorum işin içine girince öyle zoruma gittiki anlatamam size ohh ne ala memleket valla

Canım seni cok iyi anlıyorum, cünki aynı durum bendede gecerli,
bizde ekimde dügünümüz olcak diye erkenden nikahımızı kıydık vize islemleri icin vs, ama isler düsündügümüz gibi gitmedi ve dügün ertelendi, bu süre icerisinde cok tartısmalarımız oldu parasızlık yüzünden, bende senin gibi cok kızdım, bagırdım, cagırdım bosu bosuna üzülüp agladım, bosu bosuna nisanlımıda üzdüm.
Benim kayınvalidelerin durumlarıda hic iyi degil, borc üstüne borc, calısmıyorlar is yok öyle islerin acılmasını bekliyorlar aylardır. Ha ben bunları bilmiyormuydum nikahım oldugunda, biliyordum tabiki ama o an bunları düsünmüyor insan iste.
Dedigim gibi, gereksiz tartısmalar aldı basını gitti, en sonunda akıllandımda ne nisanlıma ne ailesine bir baskıda bulunmadım iste dügündü, gelinlikdi, salondu vs. Artık herseyi oluruna bıraktım, zaman herseyin ilacı, ha bu zaman icerisindede bos mu duruyorum? Yoo.. kendi esyalarımı kendim almak icin pacaları sıvadım ve para biriktirmeye basladım, eskiden olsaydı senin gibi böyle isyan ederdim, ama simdi tek dilegim huzur, saglık, sıhhat. Gerisi bos inan bana.

evet canım ama insanın zoruna gidiyor işte haklısıın bende öyle çalışıyorum kendi kendime çabalayıp duruyorum allah sonumuzu hayır etsin bakalım ne olucak.

Amin cümlemizin insallah :Saruboceq:
Hem nisanlında yanında, bu günlerinizin tadını cıkartın bosuna gerginlik yaratmayın, hersey oluruna varır elbet. Ben nisanlımdan ayrıyım, o Istanbulda ben Almanyada, keske yanımda olsaydıda bunları beraber atlatsaydık senağlama birbirinize güc verin destek olun bak ne güzel oluyor sonra hersey. a.s Mutluluklar dilerim.

vallahi ben öyle düşünmüyorum arkadaşlar siz tabi buraya yazdığım kadarını biliyorsunuz herşeyide yazamıyor insan ama çocuğu büyütüp bi yaşa getirmekle ailenin görevi bitmez sonuçta onların görevi değilse benim hiç değil o zaman öyle düşünürsek.

bence siz evlenmeyin bu çocukla, ailesinin maddi durumu iyi ve size yardım edebilecek bir aileye gelin gidin...
çünkü maddi durumu iyi olan her aile de yardım etmiyor çocuğuna...
tabi bu aile ileride yaptıklarını başına kakar mı? ben ettim şimdi sıra sende der mi? orasını bilemeyeceğim...yaşayıp tecrübe edersiniz...
zor dediğiniz, gücünüze giden şeyi düşünüyorum düşünüyorum da bulamıyorum ben...
eşyanız zaten olacak, iyi- kötü bir eviniz nedir dert ettiğiniz şey...
kayınvalidem - kayınpederimin bir çöpü yok yarında evime gelemeyecekler diye kendinizi şimdiden haklı çıkarma çabası mı?
ya da herkese kayınpederi bir şeyler yapıyor bana yapmadı konusunda boynunuzun bükük kalması mı?
ailenin görevi bitmezmiş, diyelim ki bitmez aileler olmadan var olmayı seçsenize...
artı onların görevi değilse benim hiç değil diyorsunuz, o zaman neden görev gördüğünüz şeyi yükleniyorsunuz...
acıyor musunuz adama ailesi yardım etmiyor bari ben bir el uzatayım garibe mi diyorsunuz?
nedir yani başka...

Ailelerin görevleri çocuklarını büyütmek, meslek sahibi etmektir. Eğer görücü usulü evlenseydiniz yani evliliğide aileler ayarlasaydı evlendirmekte görevleri derdim. Ama iki kişi anlaşıp evleniyorlarsa illaki yardım edilecek diye bir kural yok. Ayrıca ailenin zaten maddi gücüde yokmuş. Sizde her şeyi dört dörtlük yapmayıverin önemli olanları yapın.
Bende hiçbir destek almadan evlenenlerdenim, belki inanmazsınız ama ilk çamaşır makinam evlendikten 4 sene sonra oldu, 4 yıl boyunca küçük bir makinayla yıkıyordum, nevresimleri makine çevirmediği için elde yıkıyordum. Kimseye minnet etmedim her şeyimi kendim yaptım.
Şimdi evime baktığımda işte bu benim eserim diyebiliyorum.
Sizde bu konuyu kafanıza takacağınıza evlenme hazırlıklarının tadını çıkarın, bırakın bazı şeyleriniz de eksik olsun.
Ayrıca aile kızlarına kredi çekmişler belki hala ödedikleri için ikinci krediyi çekemiyorlar size yardım edemiyorlar, belki etmek istiyorlar. Bunları bilemeyiz değil mi?

şimdi yapmadılar diye üzülüyorsunuz yaa,
ilerdede iyiki yapmamışlar diye sevineceksiniz merak etmeyin,
hatta yapsalardı keşke herşeyimizi biz yapsaydık dicektiniz...:delphin:
aileler evlendirmek zorunda değil çocuklarını,
eğer evlenmeye kalkıyorsa bi erkek,bişeyleride kendi yapmasını bilicek
diye düşünüyorumm:1closedeyes:

canım karışmadıkları çok daha iyi olmuş
yarın bigün bi laf ettiklerinde söz hakkı sahibi olamazlar:delphin:

bencede ilerde sana biz yaptik iste söyle böyle diyemezler en azndan
bence tadini ckar ve takma bukadar
ama esim denen insanakelimesni kullamissn bence yanlis bir kelime olmus onunda böyle olmasini istemediginden eminim
simdiden mutluluklar
[/COLOR]

vallahi ben öyle düşünmüyorum arkadaşlar siz tabi buraya yazdığım kadarını biliyorsunuz herşeyide yazamıyor insan ama çocuğu büyütüp bi yaşa getirmekle ailenin görevi bitmez sonuçta onların görevi değilse benim hiç değil o zaman öyle düşünürsek.

Vallahi çocukluk yıllarındada pek destek oldukları söylenemez bunu zaten bizzat erkek arkadaşım kendi söylüyor hiç bi destek görmedim diye ya buna ne diyeceksiniz.

sizin de göreviniz değilse evlenmeyin o zaman.
vallahi hayret ettim.
evlenip iki dönüm bostan şeklinde yatacak olan sizsiniz ama ev kurmak benim görevim değil diyorsunuz.

ayrıca çocukluk döneminde destek olmadılarsa ebeveynlik görevlerini yerine getirmemişler diyebilirsiniz ama evlenirken iki çalçaput almadılar diye değil..

bizde herşeyimizi eşimle birlikde yaptık böyle olması daha iyi buna emin ol buişler şimdi sana stresli geliyo olabilir ama inan evlendikden sonra gülüp geçiyosun ne saçma şeylere üzülmüşüm diyosun.az olsun öz olsun boşver karışmasınlar daha sonra kendilerini bişey sanıyolar hiç degilse üzerinizde hak talep etmezler evinizin her yerinde kendi emeginiz var bundan güzel bişy yok

eğer alım gücü yoksa yoktanda var edemezlerki..bizde de herşeyi eşim yaptı..ailem da bana düşen şeyleri yaptı..düğün salonun parası düğün takılarıyla ödendi..napim şimdi babası hep yok yok diye ağlıyo..pinti...varsa da yok diyo..iğnesini görmedim..o nu kafama takacak değilimki..olsun biz yaptıkişte herşeyi..gerek de yok onlara..

sizin de göreviniz değilse evlenmeyin o zaman.
vallahi hayret ettim.
evlenip iki dönüm bostan şeklinde yatacak olan sizsiniz ama ev kurmak benim görevim değil diyorsunuz.

ayrıca çocukluk döneminde destek olmadılarsa ebeveynlik görevlerini yerine getirmemişler diyebilirsiniz ama evlenirken iki çalçaput almadılar diye değil..

Siz konuştuklarımı saptırıyorsunuz bence yazdıklarımı birkez daha okuyun. Evet mecbur değilim ben gelin alıyorlar sonuçda. Ben yaparım o benim insiyatifime kalmış ama yapmak zorunda değilim.

biz eşimle evlenmeye karar verdiğimizde eşimin cebinde sadece ve sadece 5 lira bara vardı nasıl yaparız nasıl ederiz yapabilirmiyiz diye düşünmedim ben en büyük desteği ben verdim yaparız neden olmasın neden başkalarından yardım alalımki sonuçta bu bizim yuvamız neden başkaları karar versin oturacağımız koltuğa yatacağımız yatağa dedik ve allah bize yardım etsin kimseye kendimizi güldürmeyelim ama herkes bizi parmakla göstersin dedik inanın ceplerimizde tek kuruş para yokken evimizin her türlü ihtiyacını aldık sırt sırta verdik kimseden tek kuruş istemedik biz yapacağız dedik ve allah yuva kurana yardım eder derlerya yuvamızı kurduk nikahımızı yaptık harika bir balayı yaptık şuan 2.5 yıllık evliyiz ve yakında bir bebeğimiz olacak allahın izni ile
ne kimseye minnet duyduk ne kimseye kızdık bize destek olmadılar diye çünkü kendimiz istedik böyle olmasını ve şuan o kadar mutlu huzurlu bir yuvamız varki hiçkimse gelipte size şunu biz aldık diyemiyo ve başta herkes şaştı nasıl yapacaksınız diye ama şimdi her iki aileninde parmakla gösterilen tek çifti biziz allah sağlık sıhhat versin işimiz gücümüz olsun çalışalım herşeyimiz olur dedik hep oluyodu allaha şükür
he cebimizde bir kuruş dahi yokken nasıl yaptık bu kadar şeyi kredi çektik kartlarımızı kullandık nikahta takılanlarla öderiz hesabı yaptık ama bir aksilik oldu nikahta takılanları kayınvalidemlere vermek zorunda kaldık ama onların bizden daha çok ihtiyacı vardı o dönem ne yapsaydım vermesemiydim siz bana bir kuruş yardım etmediniz verememmi deseydim ya benim ailem aynı durumda olsaydı vermeyecekmiydim diye düşündüm ve seve seve verdim
zorluk çektik çekmedik değil hala da borçlarımızı ödüyoruz ama bu hiçbirşeyimiz engellemiyo her istediğimizi yiyoruz giyioruz geziyoruz tatilimizi yapıyoruz allaha şukur kimsede karışmıyo ya siz ne yapıyosunuz demiyo diyemezki biz yaptık kocamla birlikte sırt sırta
Allah herşeyden önce sağlık versin bırakın başkalarından medet ummayı kimse kimsenin bir iğnesini almaya mecbur değil neden mecbur olsunki gönlünden gelirse yapıyorsa allah razı olsun dersinizkendi yuvanızı kendiniz kurun kimseden bir yardım beklemeden

vallahi benim nişanlımda herşeyi kendisi yaptı.....benim ailem yatak odamı ve çeyizimi yaptı sağolsunlar ellerinden geldiğince iyisini yapmaya çalıştılar.... ben ve nişanlımda diğer eksiklerimizi tamamladık çoğunu nişanlım yapıyor tek başına aldı elimden gelse ben yardım ederim ama ben de ancak yetişiyorum
ama hiç anası babası bunu yapmadı şunu yapmadı diye ayıflanmadım aklıma bile gelmedi o yuvayı biz kuruyoruz biz yaşayacağız...........

Canım zaten bizimde öyle olucak ailem yata odamı alıcaklar ve diğer çeyizim vs. Diğerlerini beraber çalışıp yapacağız. Ama buraya bunu yazınca şunu gördümki bu bitek benim derdim değilmiş bi çok insan aynı şeyi yaşamış yaşıyormuş..

Vala iş evlenmeye gelince aman evlenelim, iş ev kurmaya gelince ailesi yapsın bana ne olmuyor güzelim....
Keşke yardımcı olsalar, olabilseler.. Ama durumları yoktur, ya da akıl edemiyorlardır...
Valla evlenen sizsiniz, evin ihtiyaçlarını da beraber karşılayacaksınız, anası babası yapmıyorsa benim hiç görevim değil diyorsan da evlenme o zaman, kimse seni bıçak zoruyla evlendirmiyor...
Haa nişanlımı seviyorum onsuz bir hayat düşnemiyorum diyorsan beraber tutacaksınız işin ucundan gerekirse 1 ssene geç evleneceksiniz hazırlıkları tamamlamak için yada eksik gedik evenip evlendikten sonra tamamlayacaksınız...
Banane gelin alıyorlar yapsınlar dem liksiniz yok kimseye, o zaman da size derer ki zorlamı alıyoruz kızım seni, bizim elimizden bu kadarı geliyor, istemiyosan evlenme...

Yaa insan sevdiği adamla hayatını birleştirme noktasına geldikten sonra nasıl bu şekilde düşünebilir aklım almıyor..... Ayıp çok ayıp yaa...

Back
X