• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan ve evlilik alışverişini yaparken

öyle tabi ama insan üzülüyor işte birde çevrende daha rahat evlenenleri görüyorsun insanın canı sıkılıyor yapacak bişey yok zaten olsa yaparlardı en iyi şekilde bunu biliyorum.

sıkma canını o zaman.insen evlenirken herşeyin en iyisi olsun istiyo.helede etrafın da daha iyi şekilde evlenenleri görünce.ama ALLAH huzur mutluluk versin.gerisi boş

evet canım inşallah zaten en önemlisi huzur mutluluk olsunda yoksa alınanların verdiği mutluluk gelip geçici anlık bi mutluluk yani ama evin huzuru herşeyden önemli ALLAH huzur mutluluk sağlık versin

en azından durumları yeterli değilmiş biliyorsun
benimkinin durumları gayet iyi bide bakadan kredi çektirdiler üstelik ödemiyorlar
maaşı kredi borcuna kesiliyor bankadan ve halada o kendine güvendi biz birşey yapamayız diyorlar

Bir ailenin görevidir çocuğunu evlendirmek. Tamam ben demiyorumki herşeyimizi onlar yapsın ama insan ufacık da olsa destek olur. Erkek arkadaşım kaç sene çalıştı eve verdi. Hala da o kadar olmasada destek oluyor bi şekilde yani bilmiyorum tabiki bende hertürlü destek oluyorum ama durumlar zor aile desteği olmadan çok oluyormuş onu anladım.

bir ailenin görevi değildir çocuğunu evlendirmek...katılmıyorum...
bir aile çocuğunu yetiştirir, meslek sahibi olsun parasını eline alsın diye gayret eder...gerisi çocuğun işidir...
doğuri okuti işini eline alsın, evlendir, çocuğuna da bak hatta...eee sonra...kaynanasın her türlü...
benim herşeyimi kayınvalidem yaptı...üstelik hiçbişeye karışmadan...sen seç ben gelir öderim kızım dedi...sağolsun...ama yapmayabilirdi...eşimi okutmuş, iyi bir işi var eşimin, kadın emekli maaşıyla yatırım için bir ev almış, onda da biz oturuyoruz...yani kira yok...kendin evlen oğlum deme hakkına sahiptir...eğer eşim yapamıyorsa tercih benimdir...ya beklerim toparlansın, herşeyi birlikte yapalım, ya da bekleyemem ben der bitirirm...
benim ailem de sadece yatak odası takımımı aldı, geri kalan herşeyi iğneden ipğliğe ben yaptım...hatta yatak odasını da almayın dedim...babam izin vermedi...
yani sonuç olarak bence erkeğin ailesinin görevi değildir oğullarını evlendirmek...tercihlerine kalmış bişeyidr...

Ya olurmu öyle şey ben sadece erkek tarafınıda demiyorum iki ailede evlatları için bişeyler yapmalı ellerinden ne geliyosa ama 3 ama 5 . Sadece okutup büyütmekle olmuyor. Evlilik insanın hayatında çok önemli bir aşamadır ve aile desteğiyle yapıldığı zaman çok daha farklı oluyor herşey. Ama yoksa tabiki canını alacak halimiz yok.

Ya olurmu öyle şey ben sadece erkek tarafınıda demiyorum iki ailede evlatları için bişeyler yapmalı ellerinden ne geliyosa ama 3 ama 5 . Sadece okutup büyütmekle olmuyor. Evlilik insanın hayatında çok önemli bir aşamadır ve aile desteğiyle yapıldığı zaman çok daha farklı oluyor herşey. Ama yoksa tabiki canını alacak halimiz yok.

Evlilik insanın hayatında önemlidir ancak evlenecek kişiler için önemlidir.
Aileleri için değil...
Eğer evliliğe ehilseniz kimseden destek beklemezsiniz...
Ben kendi ailemden bir şey istemem kaldı ki eşimin ailesinden..
Her ikimizin ailevi durumları da iyi çok şükür...ıyiyse kendilerine bizlik bir şey yok ortada...
Anne, baba, aile girdi mi işin içine bana fenalık gelir...
Önce kendime sonra eşime güvenerek evlendim,..Bitti...
Takarım kocamı koluma, herkes kendi yoluna...

ailenin görevi değildir çocuğunu evlendirmek.
neden olsun?
evlenmek bir görev değil ki zaten bir de ailenin üzerine yıkılsın..
çiftler kendilerine güveniyorlarsa bir adım atarlar; yok güvenemiyorlarsa bizim gibi 8 sene bekler, gereken taşları yerine oturtur, hazırlıklarını tamamlar evlenirler.

ne söz bohçam, ne nişan bohçam ne de düğün alışverişim oldu.
belki de çoğu kişinin sadece salon takımı aldığı kadar bir para gördüm eşimin babasından.
sağolsun varolsun, onu uygun görmüş onu vermiş.
ne yapsaydık? vay utanmaz adam bir oğlunu evlendirmeyi beceremedi mi deseydik yoksa kendi yağımızla kavrulmayı, huzursuzluk çıkarmamayı mı tercih etseyik.
biz ikincisini seçtik, size de tavsiye ederiz.

kimse kimsenin yatacağı yatağı ya da giyeceği iki parça kıyafeti almak zorunda değil.
he alırlarsa iyi olur, almazlarsa da canları sağolsun..

evet canım aynen öyle bende aynı şeyleri yaşıyorum sonuçta iki insan evleniyor yarın öbür gün benim evime geldiğinde hiç mi zoruna gitmiycek hiç mi rahatsız olmayacaklar

maddi durumu iyi değil diyorsunuz
napsınlar yoksa yaratsınlar mı yada çalıp çırpsınlar mı
bu kadar bencil olmayın o ev sizin eviniz olacak sonuçta
eşinizi bu yaşa kadar büyütmüşler yetiştirmişler ellerinde olsa neden destek olmasınlar
şöyle bir şey yazsaydınız
evleneceğim adamın ailesi hiç yardımcı olmuyor maddi durumlarıda yerinde
herşeye paraları var bi bize gelince yok deseydiniz bi durup düşürdüm
ama hem yok diyorsunuz hemde bulsunlar etsinler diyorsunuz
bu kadar bencil olmayın bence...
size yardımcı olmadıkları için insanları bu kadar suçlamayın
çünkü bu bir suç değil imkanlar dahilinde el verdiğince yapılabilecek bir destek bir yardımdır...
imkanlar el vermiyorsa siz kendi evinizi kendiniz kuracaksınız
bu kadar basit işte....

vallahi ben öyle düşünmüyorum arkadaşlar siz tabi buraya yazdığım kadarını biliyorsunuz herşeyide yazamıyor insan ama çocuğu büyütüp bi yaşa getirmekle ailenin görevi bitmez sonuçta onların görevi değilse benim hiç değil o zaman öyle düşünürsek.

ben tabiki kızıyorum bazı şeylere ama neticede herşeyi beraber yapacağız o ortada kimseden bi halt olacağı yok ha benim ailem kız tarafına düşen eşya çeyiz vs. onları yapar. Ama diğer şeyler bizim üstümüze kaldı artık ne yapalım hayırlısı olsun ALLAH mutlu etsinde en önemlisi o yapacak bişey yok.

maddi durumu iyi değil diyorsunuz
napsınlar yoksa yaratsınlar mı yada çalıp çırpsınlar mı
bu kadar bencil olmayın o ev sizin eviniz olacak sonuçta
eşinizi bu yaşa kadar büyütmüşler yetiştirmişler ellerinde olsa neden destek olmasınlar
şöyle bir şey yazsaydınız
evleneceğim adamın ailesi hiç yardımcı olmuyor maddi durumlarıda yerinde
herşeye paraları var bi bize gelince yok deseydiniz bi durup düşürdüm
ama hem yok diyorsunuz hemde bulsunlar etsinler diyorsunuz
bu kadar bencil olmayın bence...
size yardımcı olmadıkları için insanları bu kadar suçlamayın
çünkü bu bir suç değil imkanlar dahilinde el verdiğince yapılabilecek bir destek bir yardımdır...
imkanlar el vermiyorsa siz kendi evinizi kendiniz kuracaksınız

Çalıp çırpsınlar demiyorum yoksa tabiki yapacak bişey yok ben sadece içinde bulunduğum duruma üzülüyorum çünkü bu devirde hakikaten destek almadan bişeyleri biraraya getirmek çok zor.

vallahi ben öyle düşünmüyorum arkadaşlar siz tabi buraya yazdığım kadarını biliyorsunuz herşeyide yazamıyor insan ama çocuğu büyütüp bi yaşa getirmekle ailenin görevi bitmez sonuçta onların görevi değilse benim hiç değil o zaman öyle düşünürsek.

hayret bişeysiniz gerçekten
sizin göreviniz değil mii kimin görevi o zaman üst komşunuzun falan mı???
o evde siz yaşayacaksınız bilmem farkındamısınız
kendi yaşayacağınız evi düzmek sizin göreviniz değilde kimin görevi
maddi durumları yok diyorsunuz hala onların görevi diyorsunuz yoksa napsınlar
ayrıca bir ailenin görevi evlatlarının evini düzmek değildir
böyle bir şeye mecbur değiller
okutmuş bu yaşa getirmişler bir meslek sahibi yapmışlar mı
çalışıp kazansın kendi oturacağı evin lavabo pompasına kadar kendi alsın :1ninca::1ninca:

dit not düşeyim lavabo pompasının asıl konu olmadığını biliyorum o sadece bir örnekti :1ninca:

Vallahi çocukluk yıllarındada pek destek oldukları söylenemez bunu zaten bizzat erkek arkadaşım kendi söylüyor hiç bi destek görmedim diye ya buna ne diyeceksiniz.

ayrıca biz zaten kendimizde bişeyler yapıyoruz ama sadece görüntü olarak anne baba olundu mu ben buna kızıyorum işte

insan bir arkadaşının, akrabasının düğününe giderken bile bir hediye ya da takı ile gider. bazı durumda ev eşyasına katkıda bulunur. kendi çocuğuna birşey yapmaması bana çok tuhaf geliyor.

ilerde çocuklarım evlenirse, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım inş. yabancı gibi dışardan izlemem hiçbirşeyi. başkasına ufacık da olsa birşey yapıyorsam evladıma neden yapmayayım?

eşimin ailesinden biz de destek görmedik evlenirken, benim babam da yapmadı, bunun kırgınlığını taşıyorum. kardeşim yardımcı oldu, sağolsun.
eşimin ailesinin birikimi olduğu halde yapmadılar, ama herşeyimize karıştılar. ellerinde imkan olmasaydı ve yapmasaydılar üzülmezdim. düğün olmasa da olurdu benim için, onlar istedi. onun parasını da biz verdik. bekarken; eşim evlilik için para biriktirmek isterken, eşime kendileri için bir sürü masraf yaptırdılar, bekarken para biriktiremedi.

burda beni şaşırtan, çocuklarından bunu esirgemeleri...
çocukları büyütüyorlar, okutuyorlar ama yaşlanınca hatta yaşlanmadan çocuklarından her türlü beklentilerini karşılamasını da istiyorlar.
dünyaya kendi istekleriyle çocuk getiriyorlarsa az da olsa destek olmalılar. maddi destek olmasa bile manevi desteği esirgememeliler...
eşim de ben de ünv eğitimimiz için ailelerden bir destek görmedik. ne okuttular, ne evlendirdiler.

maddi zorlukları varsa, kızları için de kredi çekmeseydiler.
çocuklar arasında ayrım yapılmasına kızıyorum. benim de görümcem evlenirken, ellerinden geleni fazlasıyla yapacaklarına neredeyse eminim.
sen de çok canını sıkma arkadaşım. değişen birşey olmaz.
yapmazsalar yapmasınlar.
az olsun, kendi emeğiniz olsun.

ooooooooooo
canım sen biraz erken başlamışsın şikayete
sizde fazla lükse girmeden halledin işlerinizi
önemli olan nişanın düğünün güzelliği değil
önemli olan evliliğinizi nasıl yürütebileceğinizdir
siz alınacaklara değilde
biraz evliliğin güzel yürüyebilme noktalarına kafanızı yorunopuyorumnanaktana.s.

insan bir arkadaşının, akrabasının düğününe giderken bile bir hediye ya da takı ile gider. bazı durumda ev eşyasına katkıda bulunur. kendi çocuğuna birşey yapmaması bana çok tuhaf geliyor.

ilerde çocuklarım evlenirse, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım inş. yabancı gibi dışardan izlemem hiçbirşeyi. başkasına ufacık da olsa birşey yapıyorsam evladıma neden yapmayayım?

eşimin ailesinden biz de destek görmedik evlenirken, benim babam da yapmadı, bunun kırgınlığını taşıyorum. kardeşim yardımcı oldu, sağolsun.
eşimin ailesinin birikimi olduğu halde yapmadılar, ama herşeyimize karıştılar. ellerinde imkan olmasaydı ve yapmasaydılar üzülmezdim. düğün olmasa da olurdu benim için, onlar istedi. onun parasını da biz verdik. bekarken; eşim evlilik için para biriktirmek isterken, eşime kendileri için bir sürü masraf yaptırdılar, bekarken para biriktiremedi.

burda beni şaşırtan, çocuklarından bunu esirgemeleri...
çocukları büyütüyorlar, okutuyorlar ama yaşlanınca hatta yaşlanmadan çocuklarından her türlü beklentilerini karşılamasını da istiyorlar.
dünyaya kendi istekleriyle çocuk getiriyorlarsa az da olsa destek olmalılar. maddi destek olmasa bile manevi desteği esirgememeliler...
eşim de ben de ünv eğitimimiz için ailelerden bir destek görmedik. ne okuttular, ne evlendirdiler.

maddi zorlukları varsa, kızları için de kredi çekmeseydiler.
çocuklar arasında ayrım yapılmasına kızıyorum. benim de görümcem evlenirken, ellerinden geleni fazlasıyla yapacaklarına neredeyse eminim.
sen de çok canını sıkma arkadaşım. değişen birşey olmaz.
yapmazsalar yapmasınlar.
az olsun, kendi emeğiniz olsun.

aynen canım aynı benim içimden geçenleri yazmışsın bende bunu söylemek istiyorum zaten. evet değişeceği yyok ama insan kırgın oluyor kendini yanlız hissediyor. Birde ben ailemden çevremden hiç görmedim böyle şey bizde biri evlendimi aileler hemen devreye girer ne gerekirse yapılır olması gerekende budur yoksada ne kadar yapabilitiyosan şartları zorlayacaksın o zaman. Erkek arkadaşım şimdiye kadar bi sürü para biriktirirdi onların yüzünden kaç senedir 1 lira biriktiremedi bırakında bari çocuk bi nefes alsın artık işte bende sinirleniyorum böyle saçmalıklara..

ben düğününde nişanında değilim insan ufakda olsa bir destek bekliyor yaşayanlar bilirler bunu. Ailenin destek olması inanın çok farklı birşey ama ne yazıkki biz yaşayamıyoruz bu duyguyu o ayrı..

Back
X