Nişan yapmak saçma mı

busoruicin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2025
33
14
3
Kızlar ben 1;5 sene önce nişan attım kararımdan memnunum. Bazen düşüncelere dalıyorum da şu anki kafamla bana nişan yapmak çok saçma gelmeye başladı.

Sebepleri:
1. mesela yurtdışındaki çiftlerde de hiç yok direk evlilik teklifi birkaç ay sonra düğün
2. Nişan bozulunca (başıma da geldiği için) bid sonraki ilişkilerinde söylemek zorunda hissediyorsun sağdan soldan duymasın diye ama sevgili olsan söylemene gerek olmuyor

Nişan yapmanın avantajı ise benim kendi başıma gelen durum açısından ele alırsam nişandan önce iyiydi nişandan sonra adam 180 derece değişti gerçek yüzünü gördüm o açıdan nişan yapmak iyi oldu ama sonra yaşadığım psikolojik yıkım ve akrabalar insanlar vs vs çok yordu beni

Sizin düşünceleriniz nedir?

Kızlar ben 1;5 sene önce nişan attım kararımdan memnunum. Bazen düşüncelere dalıyorum da şu anki kafamla bana nişan yapmak çok saçma gelmeye başladı.

Sebepleri:
1. mesela yurtdışındaki çiftlerde de hiç yok direk evlilik teklifi birkaç ay sonra düğün
2. Nişan bozulunca (başıma da geldiği için) bid sonraki ilişkilerinde söylemek zorunda hissediyorsun sağdan soldan duymasın diye ama sevgili olsan söylemene gerek olmuyor

Nişan yapmanın avantajı ise benim kendi başıma gelen durum açısından ele alırsam nişandan önce iyiydi nişandan sonra adam 180 derece değişti gerçek yüzünü gördüm o açıdan nişan yapmak iyi oldu ama sonra yaşadığım psikolojik yıkım ve akrabalar insanlar vs vs çok yordu beni

Bana göre bu devirde evde bir isteme ve yakinlarin olduğu minik bir söz kesimi, daha sonra da bir belediye nikah salonunda kıyılan sade bir nikah kâfi

Sebepleri:

Daha önce evlenmiş boşanmış birisi olarak, söz, nişan, düğün töreni vs bana da saçma geliyor artık.

Aile tanışması
Kız eğlencesi (bekarlığa veda partisi)
Nikah töreni yeterli bence.

ama sonra yaşadığım psikolojik yıkım ve akrabalar insanlar vs vs çok yordu beni
Ee evlendikten sonra 180 derece dönerse boşanmanın psikolojisi daha mı az zorlayacak. İşin içine ailelerin girdiği nikah öncesi bir dönem olmalı bence. Maalesef bizim kültürümüzde aileler işin dışında kalamıyor.

Sebepleri:

Bütün bunların sebebi nişan yapmak mı sence?

Nişan düğün aşığı bir insan değilim ama o yüzüğü takmayınca ne değişecek? Nişan demek evlilik hazırlığı demek. Nişanlanmayınca evlilik hazırlığı mı yapmayacaksın? Nasıl olacak?

Büyük nişan yapmak saçmalık hatta ben düğün bile istemiyordum yaptık ve hala keşke yapmasaydık derim. Küçük söz olur çekirdek aile, Yüzükler de takılır yeter bana göre.

Bütün bunların sebebi nişan yapmak mı sence?

Nişan düğün aşığı bir insan değilim ama o yüzüğü takmayınca ne değişecek? Nişan demek evlilik hazırlığı demek. Nişanlanmayınca evlilik hazırlığı mı yapmayacaksın? Nasıl olacak?
İşte nişan olmadan sadece gelin damadın kendi evlilik hazırlığı olmalı bence yurtdışındaki gibi yani sevgili olup evlilik hazırlığı
Şu anki düşünce yapım buna geçti😂

Ayrıca yurt dışında da nişan var, isteme bile var biraz farklı olsa da. Damat kızın babasından izin alıyor evlenme teklif etmek için. Evlilik teklifinden sonra da aileler bir araya geliyor, tanışma, düğün planlama yine bu nişan sürecinde yapılıyor.

Sebepleri:

Yurtdışında da evlilik teklifinden düğüne kadar "nişanlı" sayılıyorlar ama bizde olduğu gibi gelin görümce elti kaynana altın vs muhabbetleri dönmüyor genellikle, bizde ise insanlar sadece birbirleriyle değil ailelerle evleniyorlar.. Bütün mesele bu bence

Daha önce evlenmiş boşanmış birisi olarak, söz, nişan, düğün töreni vs bana da saçma geliyor artık.

Aile tanışması
Kız eğlencesi (bekarlığa veda partisi)
Nikah töreni yeterli bence.
Ben da daha önce evlenmiş boşanmış sonra sadece oda nikahıyla evlenmiş biri olarak aynısını düşünüyorum tamamen. Nikah sonrası şık bir yerde aile içi/yakın arkadaşlarla yemek yapabilirsiniz, ben öyle yapmıştım.

Nişan, düğün, kına organize edip bir dünya para dökerken bir yandan kendi mutluluğunuzun da önüne geçen kv, görümce, elti ve birtakım akrabanın gönlünü hoş tutmak mı? ASLA :D

İşte nişan olmadan sadece gelin damadın kendi evlilik hazırlığı olmalı bence yurtdışındaki gibi yani sevgili olup evlilik hazırlığı
Valla sonra kaynanam altın takmadı, kayınbabam para vermedi, vay efendim eltime ev alındı bana alınmadı demeyecekseniz, aileniz de damat ailesi ile düğünde tanışmaya ses etmeyecekse bizce bir sorun yok.

Sebepleri:

Yurtdışında evlilikten önce de evlilikten sonra da aileler çok karışmadığı için yüzünü görmek gibi bir şey söz konusu değil ama Türkiye’de karşı taraftaki ailenin gerçek yüzünü görmek için nişan yapmak gerekir bence.

Ben da daha önce evlenmiş boşanmış sonra sadece oda nikahıyla evlenmiş biri olarak aynısını düşünüyorum tamamen. Nikah sonrası şık bir yerde aile içi/yakın arkadaşlarla yemek yapabilirsiniz, ben öyle yapmıştım.

Nişan, düğün, kına organize edip bir dünya para dökerken bir yandan kendi mutluluğunuzun da önüne geçen kv, görümce, elti ve birtakım akrabanın gönlünü hoş tutmak mı? ASLA :D
Evet ama bu süreçte ailelerin tanışması da önemli. Eşin annesine varsa kız kardeşlerine nasıl davrandığını, aralarındaki bağı görmek önemli. Ayrıca benim için en az 2 yıl sevgililik, tanışma süreci şart.

Kesinlikle o masrafı yapmak yerine kendi mutluluğun için harcamak çok daha makul. Bu arada mutluluklar dilerim . 🌸💙

bence de sacma
mantigi yok yani
duyurmak desen zaten bir sure once aile geliyor istiyor. ona da es dost akraba komsu geliyor. zaten sonra dugun var. cok gereksiz
daha bugun bir komsu akrabamizin dugunu vardi
hatta tam olarak soyle yilbasi zamani istemesi vardi ben gitmedim ama annemler gitti. kiz tarafi evi kucuk diye yeni studyolar var ya fake mutfakli salonlu, onlardan tutmus. subatta nişan oldu yine kiz tarafi mekan tuttular, o arada bir yerde resmi nikah kiydilar- yakin aile uyeleri gitti, nisandan iki ay gecti mayista bu persembe kınalari vardi, yine kiz tarafi salon tutmus ebesinin nikahindaydi gittik, pazar da düğün vardi erkek tarafi salon tutmus. annemler gitti. ha bir de sabahtan davul zurna geldi erkegi aldi kiz tarafina gitti falan
yani ne mana
cidden bunun mantigi ne, yapan niye yapiyor hic anlayamiyorum. tamamen külfet yani. hem yapana külfet, hem her haftasonu dugun nisan gezen biz insanlara külfet yazik gunah biz her ay sizin vasat evliliginiz icin plan mi yapacagiz?
ben kesinlikle düşünmüyorum. bir yazlik ev tutup cekirdek aile söz- nişani halledecegim.
ortaya cik ayni muziklerle oyna oyna nereye kadar . cidden sacmalik

Ablam geçen sene evlendi kına nişan söz isteme olmadı. Nikaha akrabaları çevreyi davet ettik altın ya da para takacak olanlar zaten nikahta taktı. Nikah sonrasında da yakın aile çevresi olarak yemeğe çıktık 30 kişi.

Ayrıca yurt dışında da nişan var, isteme bile var biraz farklı olsa da. Damat kızın babasından izin alıyor evlenme teklif etmek için. Evlilik teklifinden sonra da aileler bir araya geliyor, tanışma, düğün planlama yine bu nişan sürecinde yapılıyor.
yurtdisi var yurtdisi var. sonucta Makedonya da yurtdışı isvicre de, suudi arabistan da Sudan da

Evet ama bu süreçte ailelerin tanışması da önemli. Eşin annesine varsa kız kardeşlerine nasıl davrandığını, aralarındaki bağı görmek önemli. Ayrıca benim için en az 2 yıl sevgililik, tanışma süreci şart.
Süreden çok o sürede ne paylaşıldığı ve tarafların birbirine ne kadar dürüst olduğu önemli.

Ayrıca hayatınızdaki insanın yıllar içerisinde de görüşleri ve hayata bakışı değişebilir.

Valla redditte yurtdisindaki kaynana gorumce konularini okursaniz cok da fark yok :D karisan yine karisiyor

Back
X