Nisan'da kimler tüp bebek tadavisine başlayacak?

ah ayşecim dikkatli ol ne olur doktor yat diyorsa yat takma kafana gürültüyü patırtıyı duyma hiç bir şey gerekiyorsa çıkma dışarı tatlım şu tehlikeli günleri atlat tatlım ondan sonra ne istiyorsan yap

cnm benim bunlar cayip insanlar ben o kadar kendimi kasmişim ki yemin ederim 45 dakika kendimden haberim yokmuş eşim o yüzden belede kavga etti sen bebegimizi sevmiyorsun diyor yafff nie sevmiyim ben onlara yalvarıyorm çoçukarı asansözrden uzak tutun ben merdiven çıkamıyorm ben 5. katta oturuyorm en az 70 yakın merdiven çıkmam gerek düşün özlem benim bebegimin tüp bebek oldugunu ö köpekler biliyorlar ama kimin umrunda dün bebegimi görünce çok moralim bozuldu bir ay önce bebegim 100 gramdı ama 1 ayda sadece 6 grm almış çok alması gerekiyordu moralim bozuldu çok şükür saglıgı yerinde d.r bana bir kitap vermişti burda bebegin 16 haftaya girerken 124 gram olması gerektigini yazıyor ne bilim yaaa şimdi kimseyi takmıyorm benim durumumu bile bile bana bunu yapıyorlarsa daha ne diyim onları allaha havale ediyormm bebegim benim için onlardan daha önemli ama tam bir sinir küpü olmuşum delircem burda 2 günlügüne eşim arabayla arkadaşına bırakıcak şimdi cuma cumartesi pazar kapı önünde dügün varr siirtli bunlar arttık ne diyim offffffffff

evet aysecim bize soz ver o salak dangalak insanlari takmiyacaksin senin icin hayatta iki sey var esin ve bebegin su an. gerisi hikaye. sen guclu durursan o salak insanlarin hicbir onemi kalmaz lutfen kendini boyle basit insanlar icin bir daha asla uzme. soz ver bize.

canim sagol merak etme bende kesin olmadi olmaz demiyorum Allah vericekse embroyolar bahane sadece. merak etme canim iyiyim. sadece hani asiri heycanli hevesli beklemiyorum hepsi bu.

bence öyle olman daha ii bebeklerin strese sokmuyorsun en azından inş sonu güzel olcak bu bekleyişin

birtanem canim tamam bu ay az almis ama simdi arayi kapaticak bak sen hep diyorsunki ayran meyva!!!! olmaz olmaz olmaz!!!! et yemen cok cok onemli hem de hergun sart, bir gun kizmizi et ertesi gun beyaz et. aysecim su an onu bunu birakip yemek konusuna yoneliyoruz demekki!!! et yemedigin gun olmayacak ve ve ve her gun en az bir YUMURTA.
patates, pilav ya da makarna bunlar gun asiri degisicek ama yenmedigi gun olmayacak. sabahlari yumurtyla kahvalti edilirken balli tereyag gb bir dilim bile olsa.
aysecim bugune kadar neyse ama bundan sonra her yedigin son derece onemli yemem istemem migdem demek de yok. eti, pilav patates makarna donusumunu ve gunde bir yumurtayi mecbur yemelisin.

ayrica asonsor konusunda cok haklisin dugun biter bitmez asonsor hemen yapilmali senin icin cok onemli. aysecim bundan sonra hergun bize ne yedigini yaz bakem sen :smiley-cool: ben senin beynini yerim et yumurta diye bak istemeyn istahin dayanamaz bana acilir. simdi mesala aksama et tavada yanina da domoates koy gozlensin lezzet versin bir de salata ohhhhhhhh yarasin evracigima:))) pilav ya da makrnayi unutma

saolun kızlar evet ikinizde haklısınız ben onlar yüzüne bebegimi kaybediyordum ve bu onların umrunda bile degil pat pat doguruyorlar onlar için ne ki benim bebegim köpekler valla eşimi ilkkez böyle gördüm şimdi kapıları yemin ederim tutarak kapatıyorlar ama ne bagırdı bu bebege bir şey olursa ben size neler yaparım die hesi evi terk etti yemin ederim 5 dakikada evi boşattılarr pislikler dün gördüm camdaydım diyor kapıyı yavaş kapatınn pislik sen beni bu hale sokmadan yapsanıza bebegim çok hareketsiz sadece oturuyordu d.r merek edercek bir şey yok dedi gayet ii kıyamam daha minicik ellerini acıp kapatıyor d.r diyor kızım nie mahcup mahcup oturuyorsun diyor allahım yaaa o halini gözümün önünden hiç gitmiyorrr allahın izniyle sag saglim şu kızımı bir dogurayım hemen çıkacam kiş miş dinlemiycem

canim oyle dururlarmis cogu zaman bebisler yada uyurlar uykudan kalkmistir belki cimcime. canim ne olur korkma hicbir sey olmayacak bak kilo konusu kesinlikle gecici bir sey simdi oyle cikti obur ay nasil tombis olucak Insallah. ama lutfen yeme konusunu artik ciddi bir is olarak gor. korkma simdiye kadar senden cok yemiyordu daha yeni yeni annesinden hep yemeye basladi. doktorun anlatmistir bunlari ama lutfen israrla yaziyorum kizma, et, yumurta, pilav makarna bunlar hergun alinmali. hatta haftada iki kez kuru fasulye nohut gb baklagiller. ben hamileligimin onuncu haftasinda doktor artik senden yemeye baslayacak dediginde hastanedeki diyetisyenden ogrenmistim bunlari. aklima geldikce yazarim da.cok yemek onemli degil bu besinlerden yiyebildigin kadar az da olsa yemek onemli ve hergun surekli yemek onemli.

özlemcim ben ne tavul eti neden kırmızı et yemiyorm bebekte tiksindim ama ne tiksinme eve bile sokmuyorm eti sabah 7de sütümü içiyorm 11 gibi kahvatımı yapıyorm peynir zeytin domates özellikle yeşil biber c vitaminiymiş ve iki gündür yumurtaya başladım saat13de vitamin ilaçlarım var onları alıyorm bir saat sonra meyvam varr o aralarda bol su ve ayran içiyorm 4 gibi aparatıif bir şeyler atıştırıyorm 7de eşim geliyor onla akşam yemegi yiyorz sonra rekrar 2 saat sonra elma yiyorm bir tane 12de de sütüm varr 16. haftamı doldurunca balık yagına başlıycam şimdi bayag bir vitamin verdi d.r belki bebegim biraz kilo alırr::::::((((

özlemcim ben daha 15 gündür kendim yemek yapıyorm hep ekmek domates yedim kimsemde yoktu yemekte yapamıyordum cogu zaman eşim valla hazır alıyorduu ben onlardan biliyorm dengeli beslenemedim bebegimde o yüzden böyle bakalım 4:bucuk aylık olunca randovum var 4lü tarama yapılcakmış dedim o ne göbekten sumu alcaksınız dedim yoksa aldırmuıycaktım ikili testi gibiymiş benden kan alıyorlarmış bebegi boyu eli ayagı kafasını örcüyorlarmış bilmiyorm inş bir sorun olmaz 18. haftada yapıcaklar allah izin verise

köfte falan da mı yiyemiyorsun

yok cnm vallahi yiyemiyorm gördüm mü aferdersiniz kusuyorm 4 aydır hiç azıma ne tavuk nede kırmızı et sürmedim d.r 5. ayında başlarsın diyor inş başlarım zaten kırmız ete alerjim var benim en azından tavuk yerim belki bir umut

özlemmm ben pilav hastasıyıımm ve kuru soganı ince ince dogruyorm onu isotla karıştırıp pilavla yiyorm çok şükür pilavdan hiç tiksinmedim ama kilo 64 olmuş kilo almaktan korkmuyorm ben kilo alıyorm bebegim almıyor ona üzülüyorm(((((((((

egerki etten tiksindiysen ki Insallah gecer cunku et cok onemli hamilelikte bana diyetisyenin dedigi buydu her gun et yenicek diye hatta etten soguduysan cunku ben de sogumustum bir ogun et ama yinede az olsa bir ogun et mevbur demisti.
etten tiksindiysen her gun yumurta yiyebiliyorsan iki tane ye cunku et yemiyorum demissin ve kurubaklagilleri daha fazla tuket. vegeteryanlar et yerine kurubaklagil yer cunku. bir de mercimek etin yerini tutar derler.
esinle yedigin aksam ogununu yazmamissin cunku senin bu saydiklarin arasinda pek bir sey yok yedigin, bir de ekmek mesala cok onemliymis dusunun hamileler en az dort dilim ekmek yemeliymis ama sadece beyaz ekmek degil, bir gun beyaz bir gun kepek bir gun cavdar gb degistirilmeliymis. yada ben patates pilav makarna onemli degil sanirdim mutlaka bir ogun bu da degistirilirek yenmeliymis hamileyken. uzme kendini artik istahin acilir eskisi kadar migden bulanmaz.

canim cunku cok yemek degil ne yedigin onemli. dur bakalim yavastan tavuk etine baslarsin belki. bir de bak internetten et yiyemeyen ne yemeli diye ya da doktoruna sor. onlara yonelirsin siz kendini uzme sadece daha dikkat et, rastgele yeme hamileler neler yermis ona bak. zaten sana yazdiklarima benzer seyler okuyacaksin. bebisin kilo alicak belliki yediklerinden dolayi cok almamis ama simdi daha ufak bundan sonra daha onemli senden az az yiyordu depolarindan kullaniyordu dha cok ama son birkac haftadir direk sen ne yersen artik o da onu yiyor:)) kizalr yaa Allah'in buyuklugune mucizine bakar misiniz kadin ilk uc dort ay migdesi bulunur ya bebek de anne deposundan yiyor, sonra kadinin bulantilari gecince bebek de artik anneden direk yeme zamanina gelmis oluyor, Rabbim nasil mukemmel duzenlemis nasil hayret verici bir sey.

neyse kizlar ben cikiyorum biraz.
aysecim cok konustum:)) belki de hep bildigin ya da hepsi doktorunun soyledigi seyler ama hamileyken bana nasip olmamisti diyetisenden ogrendiklerimi yapmak belki bir ise yarar diye uzun uzun yazdim. bilmedigini dusundugumden degil hani direk bu isin uzmaninin dediklerini yazayim diye. burda hamileleri diyetisyene yonelndiriyorlar onuncu haftada bilincli beslensinler diye. ondan cenesi dusukler gb yazdim:))
sakin siirtlileri takma sen kapa kapani evrosu doyur:))

cnm ben iki günde bir mercimek köftesi yapıyorm çorbayı ilk aylarda çok yedim o yüzden şimdi yiyemiyorm akşam muhakkak pilav oluyor ekmek yiyorm ki zatenn nasıl bu kadar kilo aldım cnm sulu yekem oluyor bazan türlü yapıyorm zaten 15 gündür yemek yapıyrodum gene yaıyorm ne olcak böyle bilmiyorm türlü biliyorsun demi cnm kapak patlıcan patates ondan sonra yeşik fasulye bamya ya ne bulursam atıyorm içine her gün aynı şeyi yemiyorm mesela bezelye ve kuru fasulyeyi çok seciyorm d.r bol bol patates haşla ye dedi onuda yiyorm çok şükür ama hep ben kilo alıyorm bebek almıyor(((((

kızlarr şimdi aradılar 10 yumurtadan 9 u döllenmiş tabiiki en önemlisi bölünmelerini bekleyeceğiz yarına inşallah hayırlısı Rabbimden:))))

cnm benim çok tşk ederim burda öyle bir şey yok keşke bizim d.r yazsaydı bana ne yiycegmi valla ben hep ondan bundan duydularımı yiyorm bazende d.r soruyorm kendine çok ii bak tatlım çok öpüyorm senii allaha emanet oll özlemcimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…