Nisan'da kimler tüp bebek tadavisine başlayacak?

anam bu kadın gene gitmişşş nedimeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kız seni bir yakalayamadım gitti heee maşallahhhhhh yerinde durmuyorsun haydar sana yaramışşşşama bir yakalarsam affetmem öperim datlum yaaaaa ben yazarken sen çıkmışsın bak geneee(((((((

yeterrrrrrrrrrrrrr
zübeydemmmmm
nasılsınız kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
özlemmmmmmm benim hamileligim süresince tansiyon hep düşüktüü 10.6 4.ayıma kadar hep böyleydin ondan sonra 11.8 10.6 degişti ve hala maşallahhh öyleeeee:nazar korkma bitanem seninde düzelmiş inş dahada ii olcak sen yeterki kendini yorma bitanem iki canlısın yaa ufacık bir şeyde o
yüzden yoruluyorsun iş yapmasanda insan halsiz oluyorrr kızlarr yaa ben şimdi çok merak ediyormmm bennn kendimi biraz ii hissetsem hemen evde temizlik yapardım ve kimseye bir şey demezdim hele eşimeee bir şey der diyeee alt kattaki komşu yaptı derdim halbuki yalan ben biraz kafadan catlak oldugum için yani aşırı titiz birinin yaptıgını begenmiyorrmmm (( başak burcu kadını biraz böyle temizlik hastası hep kendim yapıyordum hafta sonrarıda eşime yaptırıyordum ev çok pis ne zamandır temizlik yapılmadı diyerekkkk halbuki 3 gün önce ben yapmıştımmm :))))))) ay ben ne aptalım yaaaa ya kızıma bir şey olsaydı gerci hep okuyarak yapıyordum agır bir şey kaldırmıyordum ama çogu zaman kendi temizligimi kendim yaptım saklı saklı tabiiiii şimdi artık istesemde yapamıyormmmm ayyyy özlemmm insan son ayda daha yorgun oluyor vee sürekli uyuyorrrrr o yüzdennn bol bol uyuyorum doguma gitmenden bir gün önce temizlik yapcam inşş eşimle tabiii o güne kadar dogurmazsam tabiiiii her şeyi temizleyim yatagımı hazırlayıp öyle gitcem rabbiminde izniyleeee ayyyyy o günün gelcekmi yaaa daha 9 günn varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kızımı çok merak ediyorm bu sürekli hareket halinde olan zilli kime benziyor acaba gerci hareketi bana benziyorda babası gibi kara olmasa bagriiiii tipi hep babaaabelki ultrasyon yanılmıştır bana benzerrrrr:))))))))))ay kendimi nasıl avutuyormmm benn yaaaa çoçuk gibiiiiiii saglıklı olsundaa gerisi boşşş

sen yinede dikkatli ol
az kaldı yakın zamanda kucağına alıcaksın Allahın izniyle.

sen yinede dikkatli ol
az kaldı yakın zamanda kucağına alıcaksın Allahın izniyle.

inş temmuzcum darısı senin ve diger arkadaşların başına ama maşallah sende 3 aylık oldunnn temmuzunm allahımdan dilegim sorunsuz bir hamilelik gecermen rabbim melegini saglıkla kucagına versin tatlım bu arada sen ikili testini yaptırdın mı?en son telde konuştugumuzda yaptırcam diyordun

zübeydemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm güzel anne nasılsın dün resimlerine baktım maşallah ne güzelsin kız sennnnnnnnn allahım nazardan saklasın maşallahhh sübhanallahhheşime bebeklerin resmini gösterdim en çokta gülcanın bebegine bayıldı maşallah allahım nazardan korusunnn ne güzel bir bebekkk rabbim bahtını şansını acık etsin kırkbirkere maşallah

Tekrarlayan düşüklere lenfosit aşısı
En az dört kez lenfosit asısı tüp bebek denemesine rağmen hamile kalamayanlarda lenfosit aşısı başarı şansını artırabiliyor

30 Haziran 2010 - 05:00
Yazı Boyutu: Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu sorularımızı yanıtladı:

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı nedir?

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu: 3 veya daha fazla tüp bebek tedavisine rağmen gebeliğin elde edilememesidir. Sebeplerinin araştırılması şart. Yeni bir tedaviye geçmeden çift genetik açıdan mutlaka incelenmeli. Ayrıca anne adayında hidrosonografi (rahim içine sıvı verilerek ultrason altında rahmin içindeki bozuklukların incelenmesi) veya histersokopi (rahim filmi) ile polip, miyom, yapışıklık gibi sorunlar saptanmalı.

Lenfosit aşısı nedir?

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu: 1978’den beri tekrarlayan düşüklerin tedavisinde kullanılıyor. Günümüzde ‘nedeni açıklanamayan kısırlık’ ve tüp bebek yöntemleriyle gebelik elde edilemeyen çiftlerin tedavisinde de kullanılıyor.

Lenfosit aşısı nasıl uygulanır?

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu: Erkek eşten alınan kan örneğindeki lenfositler (kan hücreleri) ayrıştırılır. Daha sonra bunlar anne adayının koluna 4 ayrı noktadan enjeksiyonla verilir. Gebelikten veya tüp bebek tedavisinden önce işlem 3 kez tekrarlanır. Aşı hazırlanmadan önce baba adayı mutlaka Hepatit ve HIV açısından incelenir. Hepatit taşıyıcısı olan kişilerden alınan kan, aşı hazırlanmasında kullanılmaz. Anne adayının Rh negatif, baba adayının Rh pozitif olduğu durumlarda ileride kan uyuşmazlığına bağlı problemlerin oluşmaması için aşıyla beraber Rhogam (uyuşmazlık iğnesi) verilir.

Lenfosit aşısının bebeğe zararı var mı?

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu: Lenfosit aşısının anne adayına ve gelişmekte olan bebeğe herhangi bir zararı yok. Şimdiye kadar lenfosit aşısıyla tedavi gören anne adaylarının bebeklerinde doğumsal anomali artışı veya gelişme geriliği saptanmadı. Tedavi gören kadınlarda otoimmün hastalıkların görülme ihtimali artmaz. Lenfosit aşısı yapılan kadınların bağışıklık sisteminde de herhangi bir bozukluk meydana gelmez.

Etkin bir tedavi mi?

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu: Lenfosit aşısının etkinliği bilimsel kontrollü çalışmalarda tam olarak gösterilmedi. Yani ‘Uygulama yapılan hastalar aşı yapılmadan da gebe kalacak mıydı?’ sorusuna cevap verecek kontrollü çalışmalara ihtiyaç var. Biz, kliniğimizde tekrarlayan düşüğü olan, 4 denemeden fazla tüp bebek denemesine rağmen gebe kalamayan ve yapılan araştırmalarda bir neden tespit edilemeyen hastalarımıza bu yöntemi öneriyoruz. Başarılı sonuçlar alıyoruz.

çok şükür canım sen nasılsın

sağol canım benim

deli kızz sen daha temizlikle mi uğraşıyorsun yokmu bir arkadaşın yakının bir iyilik yapıversinler.
yada bir kadın çağır senin kızının canından önemli değil ya... ayağın kayar birşey olurr Allahım korusun.benim de kadının yaptığı iş hiç hoşuma gitmiyor ama idare ediyorsun çünkü ben yapamıyorum çevremde yapabilecek arkaşlarım da çalışıyorsağolsun yapan bi arkadaşım var ama yetişemiyor herzaman ..o da çalışıyor;((((doğsun kızımız ozaman bol bol temizlik yaparsın

zübeydem nasıl gidiyor kendine dikkat ediyorsun değil mi?
özellikle moraline....)))bu arada ben çok mutluyum kumanda canavarım yarın geliyor!!!!!
kaynanam

kimsecikler yoook özlem neredesin temmuz yasminn kuşum ..zeyneeeep ayşeeeeee mavi
yeteeeeeeeer sel siz burayı pek ihmal etmezsiniz neredesiniz yaaa ben 3 gün daha buradayım hadi gelinn

zübeydem nasıl gidiyor kendine dikkat ediyorsun değil mi?
özellikle moraline....)))bu arada ben çok mutluyum kumanda canavarım yarın geliyor!!!!!
kaynanam

ay Allah uzun omur versin beni gulduren tek kaynana tipi seninki nedimecim:))))))))))))))))ay canim 3 gunun mu kaldi senin 6si degil miydi dogum? ay kizlar Rabbim hepimize gostersin o gunleri Allah tum hamilelerin yardimcisi olsun isteyen bekleyen tum kadinlarin duasini kabul etsin tez zamanda.

kimsecikler yoook özlem neredesin temmuz yasminn kuşum ..zeyneeeep ayşeeeeee mavi
yeteeeeeeeer sel siz burayı pek ihmal etmezsiniz neredesiniz yaaa ben 3 gün daha buradayım hadi gelinn

ablam yaa imkanım oldukça gelip okuyorum ama bugün mide bulantım başladı okulda da çok yoruluyorum e bi de boyun ağrım deliii gibi çok zor duruyorum. en önemlisi de mavi mercana çok üzüldüm burda okuduğum diğer negatiflere bakalım yarın kalp atışı duyacak mıyız aslında çok erken ama umarım duyar ve rahatlarız. yaa ayşe ve senin bebeklere kavuşmaya ne kaldı yazrken nasıl heyecanladım rabbim korusun sizleri

aysecim ben temizlik pek yapmiyorum esim yapiyor hafta sonlari. ben de hafta ici mutfak temizligi ve banyo lavabo temizligi yapiyorum sadece. doyasiya temizlik yapmayi nasil ozledim anlatamam:) en kotu ozlemimiz bu olsun gerci :2: ama bazen hayal ediyorum dogum sonrasi elimde domestos dalmisim her yere temizlige ov anam ov yerler duvarlar her yer:)))
simdilik cok sukur oldukca iyi tansiyonum 12/7 cikmaya basladi biraz ustu kusurati var. aslinda harketliydim de bugun ona ragmen iyi. cok sukur.
cigdomu dusundum bugun kac kez hep yatiyor canim benim az kaldi Rabbim yavrularini saglikla ona bagislasin. ben iki saat yatamiyorum kipir kipir oysaki dikkat etmeliyim.

canim 5+4 cok erken olabilir kalp atisi icin ben ilk hamileligimde duymustum bunda tam 5+4de gitmistim salak doktorun biri yolc saci bile gorememisti, 6+2de ayritili ultrson yapan birine gittimde her seyi gorduk duyduk. yani bira da makineyle ilgili olur da duymassan yarin sakin panik yapma benim ornegim aklina gelsin.
canim bulanti zor ama guzel bir isaret ben ilk 14 haftayi bulantinin verdigi morelle atlattim resmen.
boynuna da surekli masaja mi gitsen acaba?

özlecim iyi olmana tansiyonun düşmesine çok çok sevindim canım limon iyi gelirmiş tansiyon ahaberin olsun. bolca dinlen ve sakın stres yapma sen zaten çok güçlü aklı başında birisin bunları sen zaten biliyorsundur. yolun azaldı bunlar nazar boncuğun ama bebeğin çok çok sağlıklı olacak inan rabbim onu korusun ve onu çok çok seven anneceğine kavuştursun inşallah

canımm iiya bebişin büyüyor demek ki.. mide bulantısının sebebi hamileliktir ne güzel bi duygu değil mi ?inşallah yavrunun kalp atışını da duyacaksın asıl ozaman anlıcaksın hamileliğini insanın içi bir garip oluyor çok mutlu oluyorsunboyun ağrına gelince tatlım onun acısınıda çok iyi bilirim boyun egzersizlri yap iiyi geliyor canım seni kocamaan öptüm

:)))))))))))) ne güzellll ay hayırlısıyla dogum bir olsun özlem evimim komple temizliycemm resmen domestosa patırcam yeminle artık büyük temizlik gözümde tüttü tamam kendi temizligimi kendim yapıyorm ama öyle derin bir temizlik degil hayırlısıyla dogumdan sonra artıkk mis gibi temizlik yapcam yuppppppiiiiiiiiiiiiiii

ayyy bacumm benim geldigimde kimsecikler olmuyor bende çıkıyorm ne yapımmmm(((((((( aglama sen ben dayanamam datlum sen nete gelince beni caldır ben hemen topige gelirim okkkk

yok tatlım beee birtek ablam varrr gecende saolsun o temizledi ama bir canavar oglu var ablam temizlik yaptı berke arkasını maffettti en kötüsüde bir tencere yagı dökmüştüü ay nerdeyse sinir kirizi geçiriyordumm bir şeyde demedim ama ablama bırakmadım kendim temizledim o yüzden amannn boş ver güçüm yettigince kendim yapıyorm tabiki hiç bir şey kızmdan önemli degil ama kızmı yormuyorm bennn agırda kaldırmıyormmm kimseylede ugraşmak zorunda kalmıyorm ne demişler kör kendi işini kendin görrrrrrrrrrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…