Kızlar hepinizin yeni yılını kutluyorum saglıklı mutlu bir yıl diliyorum
Ben bugun genetik sonuçlarımızı aldık eşimle benim Allaha şükür birşey çıkmadı herşey normal genetik doktorları tüp bebek hamileliklerinde 10 kişide birinde düşük görülüyor dedi sen dogal hamile kalıp üst üste düşük yapsan dedi işte ozaman ciddi sorun vardır diye söyledi. embironun genetiginde evet büyük sorun görünüyor dedi ama o dönemdeki yedigin yada radyosyona maruzda kalmış olabilrisin diye anlattı. ben gerekmezdikçe tüp bebegi önermiyorum dedi.büyük sorunlarda tüp bebegi öneririm dedi bana sizde ne eşinde ne sende sorun yok dedi sadece tek tüpün tıkalı dedi.
bende ünüversitedeki tüp bebek doktoruna gititm kürtajımı yapan dr. anlattım durumu oda baktı sonuca güzel haber dedi ama yaştan dolayı dedi tüp bebegi tekrar öneririm diye söyledi bende düşündüm nisan mayıs gibi başlıyacagım tüp tedavisine bendeki haberler bu ama çok sevindim ömrümden ömür gitti 2 aydır
Sevgiyle kalın öpüyorum sizi
Ben bugun genetik sonuçlarımızı aldık eşimle benim Allaha şükür birşey çıkmadı herşey normal genetik doktorları tüp bebek hamileliklerinde 10 kişide birinde düşük görülüyor dedi sen dogal hamile kalıp üst üste düşük yapsan dedi işte ozaman ciddi sorun vardır diye söyledi. embironun genetiginde evet büyük sorun görünüyor dedi ama o dönemdeki yedigin yada radyosyona maruzda kalmış olabilrisin diye anlattı. ben gerekmezdikçe tüp bebegi önermiyorum dedi.büyük sorunlarda tüp bebegi öneririm dedi bana sizde ne eşinde ne sende sorun yok dedi sadece tek tüpün tıkalı dedi.
bende ünüversitedeki tüp bebek doktoruna gititm kürtajımı yapan dr. anlattım durumu oda baktı sonuca güzel haber dedi ama yaştan dolayı dedi tüp bebegi tekrar öneririm diye söyledi bende düşündüm nisan mayıs gibi başlıyacagım tüp tedavisine bendeki haberler bu ama çok sevindim ömrümden ömür gitti 2 aydır
kızlar ilk 3 ay tsh baya zararlıymış bebeğin beyin gelişiminde özellikle çok üzüldüm hiç böyle bişey yokken diğer hamilelik 1 çıkmış ben ne yapacağım yaaaaa
kızlar sabaha dek ağladım ağladım çok fazla...dualarınıza ihtiyacım var nerden çıktı bu tsh ama herşey takdiri ilahi çok acıyor yüreğim içim titriyor ama elden bişey gelmiyor bi pazartesi olsa testler yanlış yapılmış olsa.....rabbim bebeğimi de beni de koru bizi sağlıkla buluştur. özlemim çokkkk
zeynepcim canim dur ne yapiyorsun tum troid sorunlari stresle cok yakin iliskilidir etrafim torid hastalariyla dolu benim. stress en buyuk dusmanidir. canim biz yasadiklarimiz nedeniyle bu kadar hassasiz benim arkadasim cok yuksek degerlere sahip olmasina ragmen hamilelerin kullandigi ilac var dedi cikti isin icinden inan kafasina bile takmadi. dogumu da iki ay once oldu. canim ben ona "Proracyl" diye bir ilac gonderdim hamileligi boyunca turkiyede yoktu. hamilelier icin cok guvenli bir ilac. onunki hipertoridi ydi.
dedigim ilaci lutfen yaz ve gidecegin endokrin uzmanina bunu soyle, turkiyede olmayan hamileler icin daha iyi dedigi bir ilac varsa ben sana gonderirirm. nisana kadar postayla bir fasil gonderirim sonrada hamileliliginin sonuna kadar yetecek kadarini annemle gonderirim.
bunu neden yazdim troidin 3 cesidi var sanirim ve hiper icin olan turkiyedeki ilacalrdan daha iyisi var aslinda.arkadasimdan bildigim bu. ozellikle hamileler icin ben arkadasima alirkende bu ilaci eczaci bana demisti, hic merak etmesin bir suru hamile bunu kullaniyor hicbir zarari yok die.
canim inan bosuna uzuluyorsun belki de sonucun normal cikicak cikmasa bile cok sukur dermani olan bir sorun.
özlemcim çok çok sağol canım benim düşünmen ilgilenmen öyle güzel ki Allah razı olsun. doktor euthryx gibi bir ilaç vermiş yarım içsin 4 gün pazartesi içmeden gelsin demiş serbest t3 t4 antikor bakılacakmış. ama tsh 6.45 çıktı araştırdığıma göre hipotroit oluyor.rabbim korusun ama bende hiç yoktu böyle bişey eski bebeğimde de bakılmıştı 1 civarıydı ve en ideal değermiş. şimdi neden oldu anlamadım ya da ne bileyim. bakalımtüp bebek kan testi kese kalp derken zaten bunaldım şu testler de geçsin biraz hamileliğin tadını çıkarayım derken şu halime bak ağla ağla halak oldum. ya düşük olur ya zeka geriliği yazıyor bir çok yerde ama inşallah geçici bir yüksekliktir diğerleri normaldir ve hemen düzne girer de bişey olmaz inşallah. sen çok çok iyi birisin yaa çok sağol canım arkadaşın bu kalp güzelliğine layık bir evladın olsun inşallah
zeynepcim bende guatr hastasiyim,ameliyat olmam ragmen yillardir tiroit hormonu aliyorum ve tsh degerim hep dengesiz bi dü$üyo bi yükseliyo bi keresinde 1-4 arasi olmasi gereken 144 olmu$tu,ben kimsede böyle bi$ey duymadim...bu son denememdede 1-2 deger yükselmi$ti belkide benim embriyolar bu nedenden tutunamiyo,bende zeka geriligine yol actigini okudum o nedenle cok uzulmü$tüm ama tirod ilk 3 ay da önemli sen cok yeni ogrenmi$sin ilaclarla dengeye girecektir,hic guatr la alakasi olmayanlarin bile cikabiliyomu$,bide a$iri bir yüksleme olmadigi sürece sorun olmaz demi$ti bizim cok bilmi$ doktorumuz..guatr i bana sorun..senin sorununda o kadar önemli oldugunu dü$ünmüyorum ,bence bo$ yere üzüyosun kendini..
canım sağol benim değerim 6.45 çıktı 1-2 olmalıymış. 2. aya yaklaştık düzene grmesi de en az bir kaç ay alır 3 ay önemliyse zaten bitti 3ay ne olacak o zaman kafam çok karışık
zeynepcim ben $imdi degerlerime baktim orda tsh 0.35-4.50 arasi normal deger diyo,belki türkiyedeki doktorlarla burdakiler farkli yönden aliyo olabilir degerleri bilemiyorum,ama yinede gec degil 2. aya yeni girmi$sin ve sorunu biliyosun ögrendin.1 ay gibi ilacla düzelir zaten cünkü degerin o kadar yüksek degil bilemiyorum ama ben korkulacak bir durum oldugunu dü$ünmüyorum yinede,rabbim verecekse zaten önüne kimse gecemez in$allah korktugun gibi bi $ey cikmaz rabbim yardimcin olsun,yaninda olsun dualarim senle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?