Nisan'da kimler tüp bebek tadavisine başlayacak?

herkese günaydın kızlar doktorumuz aradı testleriniz temiz hcg değeinide kafana takma eğer risk değerinin üzerinde olsaydın önemliydi ama altındasın dedi. rahatladık :)

Canım gözün aydın, Maşallahhhh.. Herşey böyle güzel güzel sorunsuz olsun, hayırlısıyla kucağına al inaşşallhhh.

kızlar ben bugün detaylı ultrasonuma girdim çok şükür herşey yolunda cinsiyet artık % 100 erkek
oğluşum çok iyiydi maaşallah, ordan çıkınca kendi doktoruma girdim oda tekrar muayene etti ve dediki sen normal doğum yapamazsın adam bana açıkladı ama ben pek bişey anlamadım hem ultrasonda gösterdi hemde duvardaki tabloda göstererek anlattı bebeğin kesesi rahim duvarınamı çok yakınmış bişeyin arkasında olması gerekiyorken benim kese öndemi duruyormuş bütün damarlar biyerden geçiyormuş onun üzerindemiymiş hiç bişey anlamadım ya doktor anlamamam için karışık anlattı yada benim anlamamam çok normal amaaa zaten prosedür olarak birçok hastane tüp bebeği sezeryanla alır senin bu durumun 36. haftaya kadar düzelmezse kesin sezeryan olur dedi tabiiiiiii ben başka doktorlara gidip de böyle bir durum varmı yokmu diye sorucam heeee bide hani isteğe bağlı sezeryan zorunlu sezeryan olayı varya isteğe bağlı 1500 se zorunlu 500 tl oluyoya misal bende doktora ozaman benimkisi zorunlu sezaryana giriyor öylemi dedim evet öyle dedi.

he bu arada kendi doktorumuza gittikten sonrada aile hekimliğine gittik tetenoz aşısı vurdular kalp atışını dinledi tekrar tarttı tekrar tansiyonumu ölçtü kayıtlarını aldı falan falan
bugün üç kez göbeğime jel sürdüler sağlık ocağında doktor minik bi alet çıkardı jeli sürdükten sonra kalp atışlarını saydı ama ben aklımda tutmadım gayet normal dedi sadece bizim bebiş 420 ile 440 gr arasındaymış doktor kilom içinde gayet iyi gidiyorsun dedi bendeki haberler bukadar.

ooooooooo herkes burda slm millet :) teşekkür ederim bu arada hepinize ya ben merak ediyorum zeynep nerelerde.

temmuzcum plesentan rahim agzini kismen kapatiyor demis olmasin? eger oyleyse evet tek care sezeryan oluyor. arkadasimin oyleydi. kismen kapatan var tamamen kapatan var anllattigindan kismen kapatiyor diye anladim bazen nadir olarak duzeliyor sonradan ama arkadasima 22.haftadan sonra artik duzelmmez denmisti.
eger arkadasiminki gb degilse de bence doktorun asla bu konuda yalan soylemez yalan soyledikleri zaman catin dar vs diyorlar bu kadar ayrintili yalan soylerse basi belaya girer cunku.

bosver sen simdi bunlara takilma onemli olan oglusunun iyi olmasi, gerisi hayirlisi senin icin kolayi neyse o olsun diye dusun. daha cok zamanin var onunde zaman ola hayrola diyelim:)
oglusuna kocaman

ay kizlar cidden zeynep nerde? teli olan bir arasa?

bir de temmuzcum sana ayrintili ultrason sonrasi rapor vermediler mi hani yazili her seyi rapor eden? ordan plesentayla ilgili kisma bak?

canım seninde gözün aydın maşallah bebişine :))) nerdeyse yarım kilo olmuş iyi beslemişsin ben geçen hafta gittiğimde 203 gr dı bakalım benimki ne kadar çıkıcak bi dahaki gidişime. bu arada sezeryan olursada olsun skıntı yapma hayırlısı ile alalım kucaklarımızada riske atmaya değmez.

bir de temmuzcum sana ayrintili ultrason sonrasi rapor vermediler mi hani yazili her seyi rapor eden? ordan plesentayla ilgili kisma bak?

ben facebooktan mesaj attım ama cevap gelmedi hala bişi olduğunu sanmıyorum ama merak ettim bende keşke girsede iyiyim dese.

bi anda ne oldu herkes dağıldı yine ya. neyse özlemcim bende gidiyimde yemek yapayım bari kendine iyi bak öptüm.

özlemcim galiba dediğin gibi bişey bu şekilde anlatsaydı anlardım çünki başka bir topikte bir arkadaşında durumu aynı tamamen kapalı demişler düşük yapma riski olurmu ozaman acaba bana fazla ayakta kalma dedi bu kötü bişeymiki acaba doktor dediğinde hiiiiç oralı olmadım ama önemsemelimiyim bilemedim şimdi.

canım rapor verdiler ama o rapor sadece bebekle alakalı
fetus biyometri
kafa/omurga/yüz
göğüs/kalp
abdomen
iskelet/genital başlıkları altındaki incelemeler özetle yazdım
onun dışında amniyo sıvısıymış rahim çapıymış rahim ağzı boyutuymuş doktor belki bakmıştır ama raporda yer almıyor.
bu durumu söyleyen de kendi doktorum tekrardan muayene etti demiştim ya ozaman söyledi.

canım doktorun ne dediyse onu yap ötesinide fazla düşünüp üzme kendini çok kafana takıldıysa bi telefon et kafannı kurcalayan şeyi anlat bence. benim daha önce duyduğum bişi değil ama belki erken doğum olmasın diye kendini zorlama demiştir yani onu alışkanlık et diye.

canım benim sağol.
ya haberler iyi ama inşallah bu rahimdeki durum bi risk oluşturmaz bugün öğlenden sonra geldiğim için hiç masamda durmadım bile yoğundum hata açtım sayfayı online görünüyorum ama ben nerelerdeydim
yarın bi araştırayım bakalım riski gebeliğe mi giriyor diye iç sallamamıştım ama şimdi pipiriklendim.

bence ordan burdan bişiler okuyup kafanı kurcalama çok kafana takıldıysa hemen şimdi doktorunu ara rahatla senin bana dediğin gibi eğer riskli bi durum olsaydı doktorun mutlaka sana söylerdi neden söylemesin. söylemediğine göre demekki herşey normal internette yalan yanlış bilgiler oluyo hiç okuyup kafanı bulandırma bence.

temmuzcum oncelikle doktorunu arayip "plesenta previa (perivya diye okunuyor)" mu diye sor sonra ayrica bu durum kismi ve tamamen kapamasi (rahim agzini) diye bir durum var hangisi diye sor.
bunlari sormadan lutfen ne bizlere ne de internete hic bosuna bakma.
egerki buysa arkadasima da doktor seyhati yasaklamisti fazla ayakta uzun sure kalma demisti. ama bizim hatun birgun mu yerinde durmaz dogumdan onceki gun bile kac km yurudu bilmiyorum:) hicbir sey olmadi.
oyle cok buyutecegin bir durum degil tamamen kapayinca daha dikkatli ol diorlar. tatlim her sey yolunda belki de bu degil bile. zaten soyle dusun doktorun kotu bir sey dusunse rapor al falan derdi.
oyle bugun cok ayaktaydimla olmaz bir sey korkma. zaten hamileligin ilerledikce istesen de tum gun ayakta kalamaiyorsun oturuyorsun bol bol arada.
ayrica tovbe tovbe ne dusugu yavrum, yariyi gectin. erken dogumla da ilgisi yok bu durumun. lutfen dertsiz basina endiselerle dert acma. dedigim gb once doktoruna sor neymis gorelim. ayrica raporunda plesenta perivia yazmiyorsa bu olmasi zor.mutlka yazardi bence.

evet durum çok ciddi olsa doktor bissürü yasak koyardı bide ben doktora ben egzersiz yapıyorum dedim oda nasıl egzersizler yapıyorsun dedi bende gebelik ayrobiği yapıyorum dedim doktorda yer çekimini unutma dedi yani ciddi bişi olsa kesinlikle ayrobiği bırak derdi heralde bişi demedi ama tabi ben bırakıyorum sadece 20-30 dk yürüşler yaparım bundan sonra.

canım haklısın eşim geldi eve ona bahsettim benim anlamadığım olay buymuş diye eve gelirgelmez internetten açtım okudum evet özlem doktorun dedikleriyle uyuyor daha erken haftalar olduğu için tap kapatmış değil ama doktorum daha erken 21 haftalıksın ileriki haftalarda geriye çekilebilirde dedi ama internette bunun teshisi olarak haifif kırmızı renkli kanamadan bahsediyor çok şükür benim kanamam hiç olmadı kanama olmadığı sürece koklacak bişey yokmuş sadece normal doğum yapamıyacam oda hiiç önemli değil yeterki sağlıklı dünyaya gelsin eşimde boşuna sıkma canını hiçbirşey olmayavak dedi beni çok sakinleştirdi üzerine sağolun yaseminle senin yazdıklarınıda okuyunca rahatladım çok sağolun arkadaşlar.

evet temmuzcum sakin korkma insan duyunca urkuyor once bir ama bunu yasayan insanlarlla konusunca rahatliyor bizde arkadasimda ilk kez duymustuk ve panik olmustuk o zaman cok okuduk vs. ama sonra cok sukur kendisi sorunsuzca atlatinca ustune ustluk hayatimda gordugum en hareketli hamileydi:) simdi sakin yaklasiyoruz konuya.
ama yine de belki senin durumun bu bile degil. baska cok daha basit bir sey de olabilir.
icin rahat edicekse egzersiz yerine yuruyus yap gerci oyle olsa doktorun egzersiz de yapma derdi bence kafamizdan kurmuyalim sen doktoruna ismiyle sor bakalim sorun bumuymus.
ben sana ayrintili anlattim cunku tahmin ettim biryerlerden gorenip internetten okuyup stres yapacagina arkadasim ornegini vereyim de rahatla die bastan yazdim hepsini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…