herkese günaydın kızlar doktorumuz aradı testleriniz temiz hcg değeinide kafana takma eğer risk değerinin üzerinde olsaydın önemliydi ama altındasın dedi. rahatladık :)
he bu arada kendi doktorumuza gittikten sonrada aile hekimliğine gittik tetenoz aşısı vurdular kalp atışını dinledi tekrar tarttı tekrar tansiyonumu ölçtü kayıtlarını aldı falan falan
bugün üç kez göbeğime jel sürdüler sağlık ocağında doktor minik bi alet çıkardı jeli sürdükten sonra kalp atışlarını saydı ama ben aklımda tutmadım gayet normal dedi sadece bizim bebiş 420 ile 440 gr arasındaymış doktor kilom içinde gayet iyi gidiyorsun dedi bendeki haberler bukadar.
ay kizlar cidden zeynep nerde? teli olan bir arasa?
bir de temmuzcum sana ayrintili ultrason sonrasi rapor vermediler mi hani yazili her seyi rapor eden? ordan plesentayla ilgili kisma bak?
temmuzcum plesentan rahim agzini kismen kapatiyor demis olmasin? eger oyleyse evet tek care sezeryan oluyor. arkadasimin oyleydi. kismen kapatan var tamamen kapatan var anllattigindan kismen kapatiyor diye anladim bazen nadir olarak duzeliyor sonradan ama arkadasima 22.haftadan sonra artik duzelmmez denmisti.
eger arkadasiminki gb degilse de bence doktorun asla bu konuda yalan soylemez yalan soyledikleri zaman catin dar vs diyorlar bu kadar ayrintili yalan soylerse basi belaya girer cunku.
bosver sen simdi bunlara takilma onemli olan oglusunun iyi olmasi, gerisi hayirlisi senin icin kolayi neyse o olsun diye dusun. daha cok zamanin var onunde zaman ola hayrola diyelim:)
oglusuna kocaman
ay kizlar cidden zeynep nerde? teli olan bir arasa?
bir de temmuzcum sana ayrintili ultrason sonrasi rapor vermediler mi hani yazili her seyi rapor eden? ordan plesentayla ilgili kisma bak?
canım seninde gözün aydın maşallah bebişine :))) nerdeyse yarım kilo olmuş iyi beslemişsin ben geçen hafta gittiğimde 203 gr dı bakalım benimki ne kadar çıkıcak bi dahaki gidişime. bu arada sezeryan olursada olsun skıntı yapma hayırlısı ile alalım kucaklarımızada riske atmaya değmez.
özlemcim galiba dediğin gibi bişey bu şekilde anlatsaydı anlardım çünki başka bir topikte bir arkadaşında durumu aynı tamamen kapalı demişler düşük yapma riski olurmu ozaman acaba bana fazla ayakta kalma dedi bu kötü bişeymiki acaba doktor dediğinde hiiiiç oralı olmadım ama önemsemelimiyim bilemedim şimdi.
evet durum çok ciddi olsa doktor bissürü yasak koyardı bide ben doktora ben egzersiz yapıyorum dedim oda nasıl egzersizler yapıyorsun dedi bende gebelik ayrobiği yapıyorum dedim doktorda yer çekimini unutma dedi yani ciddi bişi olsa kesinlikle ayrobiği bırak derdi heralde bişi demedi ama tabi ben bırakıyorum sadece 20-30 dk yürüşler yaparım bundan sonra.bence ordan burdan bişiler okuyup kafanı kurcalama çok kafana takıldıysa hemen şimdi doktorunu ara rahatla senin bana dediğin gibi eğer riskli bi durum olsaydı doktorun mutlaka sana söylerdi neden söylemesin. söylemediğine göre demekki herşey normal internette yalan yanlış bilgiler oluyo hiç okuyup kafanı bulandırma bence.
temmuzcum oncelikle doktorunu arayip "plesenta previa (perivya diye okunuyor)" mu diye sor sonra ayrica bu durum kismi ve tamamen kapamasi (rahim agzini) diye bir durum var hangisi diye sor.
bunlari sormadan lutfen ne bizlere ne de internete hic bosuna bakma.
egerki buysa arkadasima da doktor seyhati yasaklamisti fazla ayakta uzun sure kalma demisti. ama bizim hatun birgun mu yerinde durmaz dogumdan onceki gun bile kac km yurudu bilmiyorum:) hicbir sey olmadi.
oyle cok buyutecegin bir durum degil tamamen kapayinca daha dikkatli ol diorlar. tatlim her sey yolunda belki de bu degil bile. zaten soyle dusun doktorun kotu bir sey dusunse rapor al falan derdi.
oyle bugun cok ayaktaydimla olmaz bir sey korkma. zaten hamileligin ilerledikce istesen de tum gun ayakta kalamaiyorsun oturuyorsun bol bol arada.
ayrica tovbe tovbe ne dusugu yavrum, yariyi gectin. erken dogumla da ilgisi yok bu durumun. lutfen dertsiz basina endiselerle dert acma. dedigim gb once doktoruna sor neymis gorelim. ayrica raporunda plesenta perivia yazmiyorsa bu olmasi zor.mutlka yazardi bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?