Nişanı atacağım galiba

Çok fazla incitici konuşmalar yapılmış. Üzüldüm okurken. Evet bence de bu iş bitmeli. Maddiyat önemli tabi ama evlenirse eğer korkarım buradan eşimden şiddet görüyorum. Ailesinin yüzünden evliliğim bitme noktasında gibi şeyler yazacak.
Ama buraya akıl danışmak isteyen yorum isteyen insanlara saldırmak gereksiz. Yanlış yapıyor olabilir, yanlış düşünüyor olabilir. Doğruyu göstermeye çalışmaya tamam. Ama doğru yolu göztereceğim derken hakaretvari sözlere hiç gerek yok bence.
Hiçbar altyapısı olmayan, sevginin de olmadığını düşündüğüm bir ilişki. Siz seviyor ya da sevdiğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Ben sizin sevildiğinizden emin olamadım. Bence de önce okulunuzu bitirmeli, sağlam karakterli biriyle evlenmeyi düşünmelisiniz. Biraz da büyümelisiniz

Son düzenleme:
maddiyat evliliklerde bir yere kadar önem taşır. bir yerden sonra sevgi saygı ve karşılıklı destek yürütür evliliği. biz eşimle düğünümüzü kendimiz yaptık. kimse de yardım etmedi. evimizdeki iğneye kadar ortak aldık. şimdi herşey rayına oturmuş durumda. çok ta mutluyuz. sıkıntı çektik elbette. ama sıkıntı çekince daha bir değer biliniyor. yuvamı ellerimle ben yaptım diyorsun. sana yine bir kazak almışlar. bana o bile alınmadı. alyansımıza kadar biz aldık. şimdi kimsenin söyleyecek sözü yok benim evimde de evliliğimde de. eğer bir gün alamadığınız bir kazak bir pantolon için hayatı hem kendinize hem eşinize zehir edecekseniz zaten yapacak başka bişeyinizde yok. doğru karar vermişsinizdir. hakkınızda hayırlısı olsun.

Oda bir şey mi herşeyimi ben kendim yapıyorum.Gelinliğimi bile kendim alıyorum.Nişanda 2 tane taktıkları bileziğin hesabını yaptılar.Düğün parasını yarısını takıdan almayı planlıyorlar.Seninki yine kötüde olsa bir kazak almış.Ben 1 senedir nişanlıyım.Daha bir çöplerini bile görmedim.Üstelik maddi durumlarıda gayet iyi.Hem bir şeye yardım etmez hemde herşeye burnunu sokarlar.Gelinliğin şöyle olsun,saçın şu model olsun, halılarını şu renk al, o mobilya güzel değil şu modelden al bıdı bıdı bıdı diyede her şeye karışırlar.Senin durumun benimki kadar vahim eğilmiş.

cnm bu sevgı felan bunlar 2. palana atılması lazım bence bu devırde,herkes dengıyle evlenmelı bana gore cunku sen ekonomık olarak ıyı bı sekılde yetısmıssın devamında bunu gormezsen bı de ustune baska kotu seyler yasarsan ılerde cok kotu bı psıkolojıde olabılırsın hadı senı gectım bı de cocukların olcak bılmıyorum tabı gercı nısanlın 1000 tl alıyomus sende o cıvarda bı maas alsan gecınebılırsınız ,ama galıba her seyın ucuzunu alcakalr yanı onlarıda suclamıyorum durumları ıyı degılse napsınlar zaten borca gırılıyo dugun zamanı onlarda haklı sen de haklısın boyle yetısmedıgın ıcın ,aslında ınsan hayat arkadasını secerken ya kendını denk bırı olcak ya da daha ust bı durumda olan bırı olcak herseyıyle yanı hem ekonomık hem manevi

Sorun bence maddiyat değil, öncelikle evlilik için bence erken bir yaş 21 bu devirde hem de okuyorsunuz aceleniz nedir? Sonrası aile yapılarınız yetişme tarıznı da farklı gibi geldi bana , nişanlınız ailesine bağımlı (bağlı demiyorum ) birine benziyor ennn kötüsü bu bence.. Parada olsa bağımlı biri ile evlilik çok zor olur..

sevdikten sonra herşeyiniz olur mantığı doğru ama herşeyinde bir şerefi var bu maddiyattan ziyade değer verilmeyle alakalı.bu mesele nişanı bozmak için yeterli değil ama bir çok şeyde insanın içinde kalıyor bende senin gibi eşimden hiç bir şey görmedim ailesindende üstelik durumlarıda iyi ben herşeyimi kendim aldım 2 yıllık evliyim şimdi üstünde durmuyorum ama uzun süre içimden çıkmadı.ayrılmak yerine makul isteklerini açıkca söyle ahlakı güzelse sana değer veriyorsa onu seviyorsan herşeyi birlikte yaparsınız zamanla...

konu çok uzun zaman olmuş ama bende genel bir yorum yapmak istiyorum...büyükihitmal ayrılmış olmalısın bence ölesi onlar için daha hayırlı olmuş..zengin olup iflasda edebilir ozman sen hemen bırakırsın demkki bölesi iyi olmuş sen o çocuğu gerçekten sevseydin kimseyi konuşdurmazdın kim mne dersde desin adamın getirdiği defetere bile laf etmişsin yazık onu bile sana getirmiş düşünüp..eşini seven herşeye katlanır..biri vardı çok çok zengin karısnı herkesin ortasında nasıl küçük düşürdü annenin evinde böyle giyinemi,yodun diye sizlere böyleleri lazım..

satılık mısın ki bir yüzük taktılar bir de inci kolye diyorsun? kadın düşünmüş, iyi kötü hediye almış, "iğrenç bir kazak" demişsin. şımarık küçük kız, evlenme sen, evlenip de sevdiğini iddia attiğin adamın başını yakma! insan lüks içinde de yaşasa ağzının tadı olmayınca bir şeye benzemez o para. kuru ekmeğin olsun, huzurla ye. bu dank eder de inşallah geç olmaz.

Maddiyat bir tarafa,saçınızdan çekmesi,okulunuzu bırakmanızı istemesi öldürürüm demesi bir sürü çirkin şeyler..
En son babanız konuşmaya gidecekti aklımda yanlış kalmadıysa..Bir an önce kurtulun bu adamdan derim ben..

maddi durumun önemli olduğuna inanıyorum gelecek kurmak için e herşey parayla dönüyor artık ona muhtacız.
yalnız seni çok kınadım. şimdiye kadar aklınız neredeydi. bu çocuğun maddi durumunun olmadığını biliyormuşsunuz aileniz de istememiş ama siz bunlara rağmen nişan yapmışsınız. onlar da garibim elleri yettiğince bişeyler yapmaya çalışıyorlar. yazık değil mi o çocuğa ve aileye? gerçekten çok üzüldüm onlar adına. her aile dengini bulmalı bence de ama bu kararı ilişkiye başlamadan veririz genelde. en kötü başlarında. ama artık evlilik yoluna girilmiş siz hediyeleri beğenmiyorsunuz. bence siz evlilik sorumluluğunu alabilecek gibi değilsiniz. bence de ayrılın o çocuktan ancak bari başka bi sebep bulun fakirsin diye ayrılıyorum demeyin vallahi yazık ya. hey allahım

canım ben de kasım da nişan attım bak..hatta burada bohçaları felan paylaşmıştım bana gelen.kutu kutu çamaşırlar ayakkabılar vs.. zengindi nişanlımın tarafı.bi dediğim iki olmuyordu.ne desem alıyordu eskı nısanlım. birlikte çok eğlenıyorduk ama gel görki yuzuğu taktıktan sonra şımardı...ukalalaştı.360 derece döndü..benım evim bile hazırdı villada oturacaktım..ve genelde zengınler ıcın guzel olmak etikettir.ben de onlar için öyleydim.. arabam bile alınacaktı hemen.... ama ben naptım? nişanı attım.! hani belkı klasık olacak ama bana göre eşya ust baş bunlar boş şeyler...keşke bana bi tane yuzuk taksalardı ama samimi yürekten olsaydı gösteriş yerine..... şimdi ise çok mutluyum allaha sukur..iyi ki diyorum..seviyosanız bırbırnızı herşeyin ustesınden zamanla gelırsınız.sonuçta ailesiyle evlenmıyosun..tamam önemlı ama ben şahsen nışanlım ukala şımarık hafif olmsaydı hepsını katlanırdım..derdim kii amaan,ben onunla anlaşıyorum.anası babası ö.değil.. alsınlar kötü kazakmış,deftermiş.. çok beğendim de geç...​

canım seni anlayabiliyorumm maddi durumu değil seni gerçek üzen ucuzda olsa bohçaymış bayram kıyafetiymiş bunlar her genç kızın hayalii karşındakinin bunları düşünmesi asıl gerçek..
şimdi sana toz pembe gelebilir ewlenince böyle şeylere dayanıklı olup olamayacağını sen daha ii bilirsin annenle babanın yanındaki rahatlığı bulamayacağını bilirsin ve buna dayanabilecekmisin para önemli değil karnımız doysun huzurumuz we sewgimiz olsun diyosan atma derim ben nişanı ama kaldıramassan bunu nişanlınada kendine çok haksızlık etmiş olursun cnmm
Allah sabır wersin..

cnm konuyu baştan sona okudum umarım kararından dönmezsin, yaşadıklarının tıpkısını yaşadım nişanlımdan önceki erkek arkadaşımda hatta adam işsiz kaldı diye kıyamadım birlikte pazarcılık yaptım (ailemin durumu çok iyi), sonra bu alışkanlığa dönüştü herhaldeki acıma duygusundan bi türlü kurtulamadım onunsa tek yaptığı kendi ailesini beslemek oldu, annesinin kirasını dahi ödetti bana ama çok şükür gerçek yüzünü görüp sıyırıp attım üzerimden, aradan 1 sene geçti nişanlımla çıkmaya başladım 29 martta 4. senemize giricez nasipse 18 eylülde düğünümüz var ve çok mutluyum çok mu zengin hayır ama elinden geldiğince en iyisini yapmaya çalışıyor diyeceğim o ki sakın acıma nişanlın olacak asalağa yoksa acınacak hale düşüyosun, sonra öyle herşey maddiyat değil sen sevmiyosun diyenlerede aldırma davulun sesi uzaktan hoş gelir, kendileri yaşamadan bilemez

biraz uzun oldu ama kusura bakma artık

bencede maddıyat önemlı helekı bu devırde .arkadasın tavrı buna degıl aslında düşüncesız olmaları onu üzen.özellıkle nısanlının tavırları hıc hos degıl ne demek senı öldürürüm bunun sakası bıle iğrenç.valla gec olmadan bıtır canım .yoluna devam et...

Sanırım sorun sadece maddiyat değil maneviyat eksik olduğu için arkadaş huzursuzlanmış.Ki bence de çok haklı.İnsanların maddi durumu yerinde olmayabilir ama bu umursamaz olmaları anlamına gelmez k.Bir iğne de hediye verilir yeri gelirse ama nasıl verildiği önemli..
Evlilik işleri de böyle;karşılıklı sevgi saygı diyoruz ya hep işte sevginin saygının gösterileceği en önemli yerdir maddi konular.
Her gelin ister öenmsendiği bilmeyi özen gösterilmesini,maddiyat az da olsa özenli olunamaz mı..

bu kadar maddiyatçı bi insansan gerçekten o adamla evlenemezsin evlensen bile mutlu olamazsın sen belli ki. evlenme bence at nişanı. insan böyle şeyleri konuşmaya bile utanmalı bence. herkesin ultra güzel bi zevki olmayabilir o kadın öyle şeyler beğeniyo demek ki bunu nasıl küçümseyebilirsin ki ? bu kadar kötü durumlarına rağmen yine de bunları yapmaya çalışmalarına sevinmeli, onur duymalısın bence. nişanlının sana bağırma tutumu evet bana hoş gelmedi ama onları küçümsediğin, azla yetinmediğin, olsun seviyorum bunların ne önemi var diye düşünmediğin için sinirlenip bağırıyo olabilir. siz kendinize kendiniz gibi birini bulun en iyisi o insanlarıda üzmeyin

Seviyorum diyorsun ama beğenmiyorsun...bence ailen değil senin içinde önemli maddi olarak iyi yaşamak...sana haksızlık etmeyim ..insanın bir standartı olunca aşağısı zor gelir..eşyalar ucuz kazak iğrenç,hediyeler berbat geliyorsa ...bir zaman sonra nişanlında sevdiğin olarak gelmez gözüne...Şunu düşün...insan iyi kötü geçinir gider...ama insan düzgün ve sevilecek kişiyi biraz zor bulur...sence hangısı daha önemli düşün ve karar ver..

Nedir bu maddiyata dayanan evlilik merakı böyle?
Burda bu konular defalarca açıldı tartışıldı,
Hep söylüyorum yine söylüycem;
insanın hayatta öncelikleri vardır,
maddiyat ya da maneviyat...
Bu ikisi arasındaki seçimini bir ilişkiye başlarken kullanırsın.
''ben maddiyatsız evlilik yapamam,illa ki iyi yaşamalıyım,
şimdi bu çocuğunda parası yok ama hadi bi deneyim,
e hadi nişan olsun olmadı atarız nişanı''mantığıyla devam edersen
daha çok üzülürsün.Bu çocuğun kalıbı belli değilmiydi?
kazancı,standartları,maddi durumu hakkında sana yalan mı söyledi?
flört,söz,nişan süresince seni ve aileni kandırdılar mı?
Yoksa sen nişanlına piyangodan para çıkacağını falan mı hayal ettin?
Kusura bakma ama hatayı en başında yapmışsın,
önceliğin maddiyatsa maddi olarak seni memnun edecek birini seçmeliydin.
Ama bu seni mutlu edecek en kestirme yol ve asla garanti değil!
Mutluluk-huzur-aşk-sevgi bunlar maddiyatın yanında eşantiyon olarak sunulmuyor!
Yalılarda,altında lüks arabalarla ultra konforlu bir hayat verebilirler belki,
ama sana huzuru çok görüp,rahatsız ve hazımsız ruh halleriyle her daim aşağılama
hakkını görürler kendilerinde,bu mu istediğin hayat?
Ya da ultra zengin eşin aşırı iş yoğunluğu nedeniyle sana ve çocuğuna zaman ayırmaktan
aciz olabilir,her yere tek başına gitmek mi göze hoş gelen?
Aslında yaşayacaklarını kendin belirlersin hayatta.
Ve inan bana emek verilen bir evlilik kadar tatlı hiçbir haz yoktur.
Şahsen ben pastadan çıkan evler arabalar ama eksik maneviyat yerine,
yıllarca tırnaklarımızla kazıyarak,emekle elde ettiğimiz maddiyatı tercih ederim.
Çünkü ikili ilişkilerde ki paylaşımdır insanları birbirine yakınlaştıran.
Söylemek istediğim şey''her zengin problemlidir ya da para var ama huzur yok''
olayı değil ama mutluluğu salt maddiyata yüklemek de çok büyük bir yanılgı olur.
Konu açılalı epey olmuş,muhtemelen bu düşünce yapısıyla o nişan çoktan atılmıştır.
Yorum almak istemişsin,umarım söylediklerimiz bundan sonraki hayatın hakkında
seni olumlu yönlendirir...

eminim işin içine aileler girince bu problemleri farketmişsinizdir çünkü etrafın boş ve gereksiz söleri insanı çok etkiliyor önemli olan senin gerçekten ne düşündüğün v ene istediğin kendinden emin ol ama tabi insanların elinde olsa yapabilirler maddi değeri olan şeyler birşekilde olur ama manevi değer biraz zor o yüzden insan kendini iyi tanımalı ve ne istediğini bilmeli hayırlısı olur İnşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…