Nişanı atacağım galiba

olmuyorsa zorlama hayatını mahvetme şimdiden bunları yaşıyorsan evlenince daha beter olur geri dönüşü de zor olur

hayırlısı olsun canım daha çok gençsin, hem yapılanlar çok çirkin, hakaretler yenilir yutulur cinsten değil.

canım benim senin durumun çok tuhaf genede seviyorsun ama inan ki evlenince o kadar pişman olacaksın ki keşke diyeceksin hep keşke ayrılsaymışım... gerçi çağımızda artık kadınlar bu türlü şeylere katlanamıyor yani eskilerde daha farklıydı durumlar biz modern kadınlar herşeyi sevgi dolu ortamda yaşamak istiyoruz ama inanın ki evlenipte çok mutlu olan yoktur... yalandan çok mutluyum imajı çizen arkadaşlar çok gördüm... bende üzgünüm evlendiğime çünkü seviyorsun sadece iki kişisin ve evleniyorsun sonra onun ailesi artık araya karışan ortalığı alevlendiren seni beğenmeyen sürekli eleştiren ve kocayı dolduruşa geciren araya karışan parazitler olup çıkıyorlar ortaya ve evlilik aşkı öldürür dedikleri olay ortaya hasıl oluyor bu kaynanalar kıskanç vallaha da kıskanıyorlar gelinlerini oğulları sevecek benden daha fazla değer verecek diye bi taraflarını yırtıyorlar....

nişan atma konusu için senin baban neden gidiyor ki..çağırın annnesini nişanlını evinize izah edin..ayağına neden gidecek ki..
Bu iş olmaz zaten.. maddi konudan çok nişanlının hırpalamaları var..nişanlıyken bunlar oluyorsa evlenince kapınız kapandığında kimbilir neler olur..
senin istediğin herşeyin olması bile yarın evliliğinizde olanlara çözüm olmayacak..

Hem severek nişanlandım diyorsunuz hem onları ve aldıklarını küçümsüyorsunuz..

Nişanlanmadan önce bunları biliyordunuz, kendi maddi durumunuzuda neden o zaman karar vermediniz ?

Tabiiki bunları bilerek nişanlandığınız kişiyi küçümseyip sürekli söylenirseniz o da tabiki bağırıp kızacak..

Erkek o , küçümsenir mi hiç ? Onuruyla oynamak çok kötü..

"maddi durumu daha onceden biliyordun simdi nie sorun ediyorsun" diyenleri anlamiyorum, nasil okuyorsunuz siz kizin yazdiklarini???

Kiz diyor ki: durumlari var hatta dugunu degil ev tadilatini ya da evini yaptiracak kadar var. ama bana gelince yok. Bana deger vermediklerinden dolayi bana gelince durumlari yok diyor!!!! Ikisi cok farkli durumlar. Olmayan insan takim da almaz ev de yaptiramaz degil mi???

Bunun disinda adam iyice psikopata bagladi arkadasim. Oldururum felan demeler. Kusura bakma ben ciddiye aliyorum içmis bile olsa. Sokakta hirpalayan adam herseyi yapar cunku. Hani biz bilirdik ki kopruyu gecene kadr adam gorunurler. Seninki daha kopruyu gecmeden belli oldu ha aslinda iyi de oldu. KArisi olunca, himayesine girince dusunmek bile istemiyorum adamda olusacak rahatligi..

bence tek sorun maddiyat degil arkadasin kaynanasida biraz fena gibi kusura bakmasin ama...

dedigine katiliorumm simdiden boyleyse ewlendikten snraasini dusunemiorum kopruyu gecene kadar kopruyu gectikten snra dahada beter olur...simdiden gostermis yuzunu yol yakinken vazgecsin bence...

Bu ne ya...bir de öldürürm okumayacaksın mı diyor?Ben anladım babanın neden gideceğini...Deli falan takıntılı mıdır nedir bu...Ağzı içki kokakoka işanlısının yanına mı gider insan.Madem barışmak istiyor neden küfür ediyor?Çünkü dengesiz...Çok ahlaksızmış arkadaşım ya kurtul bundan...

korkuyorum ben bu kişi senin peşini bırakmak istemezse delilik yapmasa bari... karar senin yaa ne diyelim ki artık kimseden etkilenme sadece değerlendir bizim fikirleri bu sefer ayrılırsın keşke ayrılmasam diye pişman olabilirsin evlenirsin keşke ayrılsaydım diye pişman olursun... çok dikkatli ve sağlıklı karar ver birde dikkat et kendine yani kızdırma pek nişanlını onun çekilmesi daha iyi olur erkekler sevdikleri kişi tarafından reddedilince ne yaptıklarını bilmez bi sevgilim vardı az çekmedim ondan aynı yolun ortasında kolumdan tutup çekmeler benle evleneceksin diye tehditler zor kurtulmuştum öldüreceğim bile diyordu ondan sonra rahatladım valla evlendim zaten hemen

Bence eşinin ailesinden çok fazla birşey beklememelisin yapmıyorlarsa zorlada yaptıramazsın bizde ne borçlar altına girdik destek olmadılar eğer nişanlın yanındaysa bu yüzden bitirilmez derim ben

sadece bohça meselesi olsa bende takma,bunlar o kadarda önemli değil derdim çul çaput..ama öyle bağırma saç çekme vs hiç hoş deil..ben korkarım böyle şeylerden..bu konunun olumlu tarafını göremedim..

niye gidip geri dönesin zorun ne kardeşim..ailende onca maddi manevi emek harcayacak yazık..belliki sen istiyorsun diyede ses etmiyorlar seni çok sevdikleri düşündükleri belli..

sende enine boyuna düşün taşın..acaba çok mu üstüne gitmiştin,annesini ailesini eleştirmiştinde yolun ortasında böyle bişeye teşebbüs etti..ama düşünüyorum suçluluk mahçupluk duyması gereken yerde,"ya canım ksr bakma şuan alamadık gücüm yetmedi ama evlenince ben sana en güzelini alırım"demesi gerekirken..hem suçlu hem güçlü..

------------------------------------------

Son düzenleme:
yazdıklarınız çok acımasızca.maddi durumları yok diye insanları aşağılayamazsınız.kaldıki bu insanlar size hediye alıyorlar.defter yada çok zevksiz bir kazak.yılbaşında hatta durup dururken alınan hediyeler hemde.bu size değer verdiklerini gösterir.eşimin durumu ii olmasına karşı bi kez bana hediye almadılar hiç dert etmedim.yok napsınlar suç mu günahmı?paraları yok diye oğullarını evlendirmesinler mi?yapmayın allahaşkına.siz yolun başındayken vazgeçin bence.onlar parasız oldukları için değil az parayla geçinemeyecek güce ve lükse sahip olmadığınız için.

bencede sen burda yazılanlara aldırma. hayat kolay değil burda yazılanlar gibi hiç değil.

aileler arası yaşam tarzı farklılığı ve kültür farklılığı yok olmaz aksine büyür büyür büyür

yazık olan sen olursun. boşver gitsin. bohça vs bunlar gelip geçici şeyler.. bohçan, eşyan olursa

mutlu olursun ama bohçan yok diye ölmezsin, kimse ölmemiş...

önemli olan tatlı dil,güler yüz ve incelik.

bunları bilmeyen kaba saba inasanlarla ne işin olur be güzelim ? aileni dinle emin ol pişman olmayacaksın..

ama eğer olmayan birşeyi zorla oldurmaya çalışırsanda pişman olursun. abla tavsiyesi...

maddiyatı at bir kenara,

sana bağıran saçını çeken bir adam yarın birgün seni döver demedi deme !

canım ayrılman en mantıklısı gibi görünüyor.tüm sayfaları okumadım ama daha nişanlıyken saçından çekmesi,sana sesini rahatlıkla yükseltebilmesi hazmedilebilecek bir durum değil.evlenirsen gerçekten büyük sıkıntı yaşarsın.ailesinin maddi durumu yok bunun için onlara birşey diyemeyiz ama seni mutlu etmek için çabaları da yok.bohça konularına hiç takılma zaten genelde hayalimizdeki gibi olmuyor bu durumlar..senin bunlardan daha ciddi bir problemin var: nişanlın senin kıymetini bilmiyor.onun maddi durumunu sıkıntı yapmazdın eğer sana istediğin gibi ilgiyle sevgiyle davransaydı..kaldı ki ilgi yerine şiddet başlamış bile...hakkında hayırlısı olsun ama ayrılmasan bile ona mesafeli davran dünyanın kendisi etrafında dönmediğini,sana istediği gibi davranamayacağını bir şekilde öğrenmeli diye düşünüyorum...

bütün yazılanları okudum maddiyat önemli deil seviyosn yeter demişler kusura bkmyın ama maddiyat nasıl önemli olmuyo ya bi ev sadece sevgiyle aşkla kurulmuyo maalesefki sadece sevgi karın doyurmuyo bunlar hayatın gerçekleri hem arkdaşın durumu sadec maddiyat deil şimdiden çok büyük saygısızık vr ne demek küfr etmek saçını çekmek hm de yolun ortasında allah bilir evde ve evli ounca neler yapar endoğru olan senin yol yakınken ayrılman kardeşim

Bence evlilikte maddiyatta önemli. ama aılesı bohça yapmış yapmamış onları çok takma derim. Senı anlıyorum bende evlenırken hiçbirşey görmedim.benı bırtek takı almaya götürdüler.Eşim gelmedı annesı babası ve ben gittik.yolda babası alacağın altın 35g ı geçmesın dedı:44: kalakaldım oylece arabada. ne dıyeyım sımdi bu lafa. hiçte umurumda olmadı. eşimle herşeyı kendımız alacagımız ıcın hesabı kıtabı bız yaptık. Benım aılem perde ve halı aldı.esımın aılesıde beyaz esya alacaktı onun ödemesıde bıze kaldııı yanı sen herseyı nişanlın ve sen yapacakmış gibi düşün.bu hayatı sız yasayacaksınız eşinin maaşı bir ev geçindirmek için düşük. fedakarlıklara hazır olmalısın. biz zar zor yaptık herşeyın ucuzunu sectık.sadece ıhtıyaclarımızı aldık.dugunde yapmadık nıkah yaptık.sade bır gelınlık,alyans,temel ıhtıyaclar.....

şimdi 2 yıllık evlıyım,bır bebegım var 2aylık.ve 2 hafta sonra kendı evımize tasınacagız. sen eşine inanıyorsan fedakarlıklara hazırsan hayatın ne getırecegını bılemezsın. esının aılesınıde bosver.ne düğün hedıyesı ne doğum hedıyesı görmedım isterdim öyle ıncelıkler ama eşimden de bunlar için vazgecmem.

en önemlısı nışanlının sana olan tavırları... gerçekten senı mutlu edebılecekmı senı sevıyormuu bunları düşünmelisin..

hakkında hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
nişanlının sana bağırması kısmında takıldım, herşey halledilir ama insanların birbirine olan saygıyı kaybetmemesi lazım, ben böyle bir durumda herşeyi silerim ve önüme bakarım bazen bana zarar veriyor gerçi bugün benden 40 yaş büyük bir adamla kavga ettim bana saygı göstermediği için ama sürekli sana bağıran bir insanla ömür nasıl geçer bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…